Miten Karibian risteilyllä ruokaillaan?

Tiedättekö nuo risteilyiden ruokailut? Ylitsepursuavia buffeteja, katkarapuvuoria, ja halpisviiniä hanasta. Vai sittenkin jotain ihan muuta?

Oli ehkä hyvä, että mielikuvani risteilyiden ruokatarjoiluista olivat auttamatta hakoteillä. Pääsinpä yllättymään erittäin positiivisesti tammikuisella Karibian risteilyllämme.

Kolmen ruokalajin illallinen – joka ilta!

Risteilyillä perustason ruoat kuuluvat hintaan, ja meidän valitsemallamme Celebrity Cruisesilla perustaso oli selvästi aika korkealla. Ensimmäisenä iltana meidät istutettiin samaan pöytään erään vanhemman pariskunnan kanssa, jotka olivat kokeneempia risteilijöitä, ja heidän ohjeensa oli selvä: Order whatever you like, as much as you like.

Tilasimme siis etanoita. Ne olivat niin hyviä, että päädyimme tilaamaan etanoita joka ilta, parina iltana alkuruoan lisäksi myös jälkiruoaksi. Ai miten niin ikävä ranskalaista keittiötä…

Celebrity Equinox: Snails for Dessert
Etanoita ja irkkukahvia jälkiruoaksi.

Pääruokasaliin olisi voinut tehdä pöytävarauksen samaan aikaan joka ilta, mutta me halusimme mieluummin syödä silloin, kun meitä huvitti. (Huom: tässä on varustamokohtaisia eroja. Joillain varustamoilla on pakko syödä samaan aikaan joka ilta, joillain kaikki syövät mihin aikaan haluavat.) Kerran jouduimme odottamaan pöytää 10 minuuttia, kun tulimme paikalle iltashown loputtua pahimpaan ruuhka-aikaan. Muulloin meille risteilyn aikana tutuksi tullut hovimestari ohjasi meidät suoraan pöytään. Kaikkina paitsi yhtenä iltana söimme kahdestaan, mutta olisimme voineet myös pyytää pöytäseuraa muista risteilijöistä, jos olisimme halunneet.

Celebrity Equinox: Main Dining Room

Vaikka ruoka oli korkeatasoista, se ei aina osunut nappiin. Opimme pian, että tarjoilijan kertomia suosituksia kannattaa todellakin kuunnella. En tiedä, mihin suositukset perustuivat, mutta melkeinpä veikkaan, että tarjoilijat olivat maistelleet ruoat läpi ja suosittelivat sitten niitä, jotka maistuivat heidän mielestään parhaimmalta. Menussa oli valinnanvaraa noin 8 eri alkuruokaa ja pääruokaa, joista puolet oli joka ilta tarjolla olevia ”klassikkoja” (esim. jo mainitut etanat), toinen puoli joka ilta vaihtuvia ruokia.

Paras pääruokasalissa syömäni pääruoka oli tämä: ankkaa, joka oli juuri sopivasti paistettu. Meribassi tulee hyvänä kakkosena. [kuva: Celebrity Cruises]
Paras pääruokasalissa syömäni pääruoka oli tämä: ankkaa, joka oli juuri sopivasti paistettu. Meribassi tulee hyvänä kakkosena. [kuva: Celebrity Cruises]
Juomat eivät kuulu risteilyn hintaan, mutta usein risteilyä ostaessa saa kaupan päälle halutessaan jonkinmoisen juomapaketin – tästä lisää joskus toiste. Sommelierit olivat asiantuntevia ja osasivat suositella hyvin toiveidemme perusteella viinejä, jotka kuuluivat juomapakettiimme.

Lisämaksusta erikoisravintoloihin

Laivallamme Celebrity Equinoxilla oli kolme erikoisravintolaa, jonne pääsi ruokailemaan lisämaksun maksamalla. Meille Celebrity tarjosi illalliset näissä, mikä oli mahtavaa, koska tuskin olisimme muuten raaskineet asiasta mitään tietämättä maksaa ylimääräistä ravintoloista – ja toisaalta nyt, kun olemme ne kokeneet, niin ostaisin empimättä seuraavalle risteilylle erikoisillallispaketin. Etenkin, jos risteilyllä on juhlan aihetta ja juhlijat ovat fine diningin perään, kannattaa panostaa näihin spessuravintoloihin.

Yksittäiset ravintolaillalliset näissä ravintoloissa maksavat ravintolasta riippuen $35-$50 ekstraa per henki, mutta hinnoissa säästää, jos ostaa useamman illan erikoisravintolapaketin: kolmelta illalta $99, viideltä illalta $149.

Celebrity Equinox: Silk Harvest Dishes on display
Toisena risteilypäivänä erikoisravintolat olivat näytillä laivan käytävillä. Tässä Silk Harvestin tarjontaa – sekä tarjoilija, joka huomasi minut valokuvaamassa.

Silk Harvest – maukasta sushia ja muita aasialaisia makuja

Sushi kuuluu lempiruokiimme, joten ei ole ihme, että odotukset olivat korkealla Silk Harvestin kohdalla. Sushia saa myös laivan buffetista (siitä lisää alempana), mutta Silk Harvestissa se oli selvästi parempaa: paremmat täytteet, huolellisemmin tehty, ja tietenkin ympäristöllä ja esillepanollakin oli vaikutuksensa.

Celebrity Equinox: Silk Harvest Restaurant

Sushin lisäksi oma lempparini menusta oli cream cheese wontons eli kermajuustolla täytetyt wontonit marjakastikkeella. Iiro taas tykästyi spicy rock shrimp tempuraan. Moni muukin annos oli suussasulava, ja ainoa pettymys oli pad thai, jonka nuudelit tuntuivat ylikeitetyiltä ja alimaustetuilta.

Celebrity Equinox: Silk Harvest Restaurant
Kermajuustowontonit ja (mustaherukka?)kastiketta, nom nom!

Celebrity Equinox: Silk Harvest Restaurant

Ravintoloissa ei ole mitään tarvetta jättää tippiä, mutta me saimme Silk Harvestissa niin erinomaista palvelua – meitä ei häiritty, mutta joku oli heti käsillä, kun katseen nosti, ja kuohuviinilasi täyttyi aina puolilleen ehdittyään – että jätimme kuitenkin. Ilmeisesti amerikkalainen tippauskulttuuri alkaa pikkuhiljaa iskeä meihinkin… Jos tippiä välttämättä haluaa jättää, niin sopiva määrä on esim $10 per pariskunta.

Celebrity Equinox: Silk Harvest
Muissa ravintoloissa kukin tilaa omat ruokansa, mutta Silk Harvestin annokset oli tarkoitettu jaettavaksi.

Tuscan Grille – italialainen pihviravintola maailman parhaalla pastalla

”Maailman paras” on superlatiivi, jota kannattaa käyttää varoen, mutta Tuscan Grillen Ravioli ai Funghi Selvatici metsäsienillä ja tryffeliöljyllä on parasta pastaa, jota olen ikinä syönyt, ja siten ainakin minun maailmani parasta.

Celebrity Equinox: Tuscan Grille
Maailman paras pasta katosi parempiin suihin ennen kuin tajusin napata kuvaa, joten tässä sen sijaan hummeripasta Pappardelle Alfredo con Aragosta

Muita suosikkejamme olivat ylläoleva hummeripasta, alkuruoaksi tarjoiltu tartarpihvi, rapukakku ja carpaccio sekä pihvit; ribeye ja mignon olivat erilaisia, mutta emme päässeet yhteisymmärrykseen, kumpi oli parempaa, koska ne olivat kumpikin suussasulavia. Päivällinen oli niin maittava (ja iso), että puolitimme jälkiruoaksi suklaafondantin, joka kruunasi illan.

Celebrity Equinox: Tuscan Grille
Polpette di Granchio eli rapukakku

[kuva: Celebrity Cruises]
Pihvin lisukkeet sai valita laajasta valikoimasta, ja oma lempparini oli kuvassakin näkyvä mac & cheese. [kuva: Celebrity Cruises]
Tuscan Grille sijaitsee laivan perässä, ja kahden hengen ikkunapöydästä voi seurata laivan peräaaltoja, jotka katoavat pimeyteen.

Murano – jos laivan ravintolalla voisi olla Michelin-tähti…

…niin Muranolla varmaan sellainen olisi. Risteilyn hienoin gastronominen kokemus oli eittämättä se, kun tarjoilija liekitti meille hummerit pöydän ääressä.

Celebrity Equinox: Murano
Liekityspöytä tuotiin pöytämme viereen vasta, kun sille oli tarvetta.
Celebrity Equinox: Murano
Liekittämisessä meni aikansa, jonka ajan tarjoilija tarinoi meille kokemuksistaan laivalla, joihin kuului mm. yksi hurrikaani.
Celebrity Equinox: Murano
Hummerinpyrstöt lautasella. Oli taivaallista.

Eivät hummerit kuitenkaan olleet ainoa Muranon valtti. Kaikki oli mietittyä, amuse-bouchesta jälkiruokaan. Iiron alkuruoka, Smoked Salmon & Peekytoe Crab Parfait, oli erityisen hyvällä tavalla mieleenpainuva, ja juustolautaselle oli tarjolla kymmentä eri juustoa, joista sai valita tarjoilijan opastuksella mieleisensä. Sommelierilla oli viinisuositukset joka ruokalajille, ja tarjoilijamme ei tainnut meidän lisäksi palvella kuin yhtä muuta pöytää.

Smoked salmon & peekytoe crab parfait eli ööh, savulohi- & atlannin kalliotaskurapujäädyke, sisältää kaviaaria. [kuva: Celebrity Cruises]
Smoked salmon & peekytoe crab parfait eli ööh, savulohi- & atlannin kalliotaskurapujäädyke, sisältää mätiä ja avokadoa eli lähestulkoon kaikkea hyvää, mitä maalla tai meressä kasvaa. [kuva: Celebrity Cruises]
Celebrity Equinox: Murano
Metsäsienicappuccino, joka oli hitaimmin laivalla syömäni keitto, koska hyvää ei kannata hotkia.

Lisämaksusta Muranossa olisi saanut kaviaaria ja blinejä, mutta meidän makuumme illallinen oli jo tällaisenaan unohtumaton kokemus. Periaatteessa Muranon pukukoodi on smart casual, mutta täällä olisi miehenä saattanut tuntea olonsa alipukeutuneeksi ilman pukua, ja meidän smokki ja iltapukumme ei tuntunut tippaakaan liian hienolta.

…ja ne muut ravintolavaihtoehdot

Emme käyneet koskaan varsinaisesti illallisella laivan yläkannella sijaitsevassa Oceanview Caféssa, mutta kävimme parina päivänä aivan alkuillasta hakemassa sieltä edeltämainittua sushia omalle parvekkeelle nautittavaksi, kun halusimme ihailla auringonlaskua. Söimme täällä myös yleensä aamiaisen sekä pari kertaa lounaan, jotka kumpikin olivat hyviä kokemuksia, kunhan vältti pahimpia ruuhkahuippuja. Ruokailemaan pääsi laivan takakannelle, jossa istuimme aina, kun ei tuullut liikaa.

Celebrity Equinox: Sushi & Champagne on Balcony
Oceanview Cafésta haettua sushia, maista tuotua samppanjaa ja auringonlasku hyttimme parvekkeella

Huonepalvelusta tilasimme aamiaisen pari kertaa, kun meillä oli aikaista aamumenoa ja halusimme selviytyä liikkelle mahdollisimman nopeasti. Aamiainen tilataan edellisenä iltana merkkaamalla menuun, mitä haluaa syödä, sekä summittaisen kellonajan. Hyttipalvelija soittaa noin 3 minuuttia ennen varoituksen, että ruoka on valmista, ja tuo sen hyttiin. Kerran tilasimme myös lounaspurilaiset huonepalvelusta, ja ne olivat perushyviä, ei mitään turhan erikoisia mutta eipähän tarvinnut lähteä mihinkään partsilta loikoilemasta. Huonepalvelussa osa asioista kuuluu hintaan, osa on lisämaksullisia. Me emme kokeneet tarvetta maksaa lisämaksua, kun hintaan kuuluvastakin menusta löytyi hyvin vaihtoehtoja.

Tämä ei ole kuva meistä, koska aamiaisaikaan keskityin syömään sitä aamiaista valokuvaamisen sijasta, mutta suunnilleen tältä me näytettiin aamuisin parvekkeella kylpytakeissa. [kuva: Celebrity Cruises]
Tämä ei ole kuva meistä, koska aamiaisaikaan keskityin syömään sitä aamiaista valokuvaamisen sijasta, mutta suunnilleen tältä me näytettiin aamuisin parvekkeella kylpytakeissa. Pöytäliina ei sentään tavallisissa hyteissä kuulunut palveluun. [kuva: Celebrity Cruises]
Muita hintaan kuuluvia ravintoloita Celebrity Equinoxilla olivat AquaSpa Café ja Pool Grill. AquaSpa Café oli näistä se ns. terveellinen vaihtoehto, ja kävimme yhtenä aamuna kurkkimassa aamiaisvalikoimaa – mysliä, hedelmiä ja sen semmoista – mutta koska päivästä oli tulossa pitkä, päädyimme Oceanview Cafén lämpimän aamiaisen ääreen. Pool Grillistä meinasin hakea hodarit yhtenä meripäivänä altaalla makoillessamme, mutta koska oli myöhäinen lounasaika, ne olivat jo ehtineet loppua, ja päädyimme silloinkin Oceanview Caféseen. Lounasta tarjoili myös laivan pääruokasali, jossa söimme pariin otteeseen, kun kaipasimme rauhallista ilmapiiriä ja pöytääntarjoilua.

Allasgrillillä sai syödä ulkoilmassa. [kuva: Celebrity Cruises]
Allasgrillillä sai syödä ulkoilmassa pöytien ääressä, mutta moni haki ruokaa aurinkotuoleille. [kuva: Celebrity Cruises]

Entä mitä kulissien takana tapahtuu?

Yhtenä aamupäivänä laivan ohjelmassa oli kierros pääruokasalin keittiöissä, ja kun kyseessä oli sateinen meripäivä, minä ja parisataa muuta risteilyvierasta tartuimme mahdollisuuteen tutustua lähemmin siihen, miten meitä ruokitaan. Hovimestari kierrätti meitä ympäri kapyysia – jokaisella ravintolalla on omansa, pääruokasalilla kaksi – ja esitteli eri pisteitä, joissa jo valmisteltiin lounasta.

Celebrity Equinox: Kitchens
Muut keittiön osa-alueet toimivat kahdessa vuorossa, paitsi leipomo, jossa paiskitaan töitä vuorokauden ympäri.

Kokit käyvät usein hakemassa satamista raaka-aineita ja inspiraatiota menuiden vaihtuviksi ruokalajeiksi, mutta suurin osa ruoasta täytyy lastata laivaan jo lähtösatamassa. Tässä on esimerkkejä lastin määrästä tavallisella 7 päivän risteilyllä:

1600 kg naudan sisäfilettä
2500 kg kokonaisia kanoja
1500 kg lampaan puolikkaita
700 kg hummeria
1000 kg lohta
28 000 kananmunaa
2000 kg voita
7000 kg perunaa
4000 litraa jäätelöä

Arvostukseni laivan logistiikkaa kohtaan kohosi kierroksen aikana humisten.

Yhteistyössä Celebrity Cruises

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

58 kommenttia postaukseen “Miten Karibian risteilyllä ruokaillaan?”

 1. No nyt tuli nalka! Ei mikaan ihme jos muutama ylimaarainen kilo mukaan ”tarttui”. Ihania herkkuja!

  1. Nyt vasta tajusin, että eihän mulla ole tässä kuvaa yhdestäkään jälkiruoasta. Ne vasta herkkuja olikin, ja varsinaisia taideteoksia, mutta puolet ajasta oli pakko jättää väliin, kun oli niin täynnä jo muusta ruuasta!

 2. Siis vou mikä määrä kaikkea risteilylle!
  Mulla kiinnostais risteily nimenomaan kulinaarisena elämysmatkana, sillä just tuollaisia lomia mulla kiinnostaisi harrastaa tulevaisuudessa. Varsinkin näin valmispastojen ja nötköttien täyteisen budjettiloman jälkeen tuollainen Karibian risteily kelpais varsin mainiosti! Skumppaan ja sushiin omalla parvekkeella vois tottua varsin hyvin :)
  Maarit Johanna on viimeisimpänä kirjoittanut: Roadtrippin’ to the mountains! – Kiirunasta Björklideniin

  1. Tää ruoan taso oli kyllä asia, joka veti multa täysin jalat alta, kun en ollut tätä risteilyä varatessa edes tajunnut. Parasta oli, kun ei tarvinnut myöskään kytätä ravintolassa hintoja (tyyliin ”hm ottaisinko nyt pihvin mutta kun se maksaa $30 ja tuossa olisi pasta, vain $21, hmm…”), vaan pystyi ottamaan just sitä mitä teki mieli. Paitsi nyt sitä kaviaaria, mutta se oli ainoa poikkeus. :D

 3. Ah ja voih! Kyllä vaan se ruoka näyttelee noilla risteilyillä hyvin suurta osaa. Been there, done that many times ;) Eikö ollutkin vaikeaa palata perusrytmiin kotona? Mulla ainakin on joka kerta palattuani Karibian risteilyltä mennyt sellainen about viikko siihen, että on tottunut syömään maissa vähemmän. Masu kun huutaa koko ajan ruokaa :)

  1. Mä olin itseasiassa päinvastoin yllättynyt siitä, kuinka kohtuullisen kokoisia annoksia oli tarjolla verrattuna siihen, millaisia annoskokoja täällä maissa USAssa on tarjolla. Me jätettiin usein lounas kokonaan väliin, niin ei tuntunut, että tuli syötyä ihan järkyttävästi, vain jonkin verran liikaa (ja laivan 2000kg voilla oli varmaan osuutensa asiaan). Ennemminkin oli suorastaan kiva vaihteeksi palata salaattien ja pröystäilemättömän kotiruoan pariin, vaikka risteilyn ruokailu olikin aivan upea kokemus.

 4. No nyt herahti vesi kielelle, haluu kanssa tämmöiselle risteilylle !!!

 5. Saanko mä ihan mielenkiinnosta kysellä minkälaiset tarjoilut tuolla oli kasvissyöjille? Jos siis satuitte pistämään merkille :)

  1. Mä pistin merkille, kun tykkään suosia kasvisruokia (vaikka se ei tässä postauksessa tainnut näkyäkään), ja sanoisin, että tarjonta oli ihan hyvä. Pääruokasalin alkuruoista ainakin kaksi oli kasvisruokia (ranskalainen sipulikeitto joka ilta, sekä yksi vaihtuva), ja pääruoissa oli yleensä 1-2 kasvisvaihtoehtoa. Lisäksi tarjolla oli monta erilaista salaattia, joista enemmistö lihattomia, jotka pystyi ottamaan alku- tai pääruoaksi. Ruokalistat näkee etukäteen, joten jos ei pääruokasalin vaihtoehdot kelpaa, niin Oceanview Cafésta löytyy aina vaihtuvateemainen buffet sekä vakiona pizzaa ja pastaa, joka valmistetaan sun toiveiden mukaisesti sun valitsemilla täytteillä nenän edessä. Erikoisravintoloiden kasvisruokatarjonta on kaikkein laajin, ja niiden menut näkee etukäteen netistä.

   Lisäksi kun muistikuvien avuksi vähän googletin, niin törmäsin tällaiseen, että kasvisruokavalioiset voivat myös tilata erityisen kasvismenun: http://www.celebritycruises.com/onboard-celebrity/onboard-special-dietary-needs?tab=/onboard-celebrity/onboard-special-dietary-needs%3Fsubtab%3Dtrue – mutta sen tasosta ei mulla mitään tietoa.

 6. Loistava kirjoitus. Tätä olen kaivannut, kun olemme miettineet Karibian risteilyä. Onko sulla vinkkiä, mihin aikaan vuodesta Karibian risteilylle kannattaisi lähteä? Loistavaa ja herkullista Pääsiäistä!

  1. Varmaan joku toinen vastaisi, että ”mihin aikaan vaan”, mutta itse menisin mieluummin keväällä kuin syksyllä, koska syksyllä on hurrikaanikausi ja todennäköisemmin sataa. Barbadosilla tosin eräs paikallinen totesi, että totta kai mieluummin syksyllä, koska Karibialla on sateen mahdollisuus aina, ja syksyllä on hurrikaanikauden takia halvempaa, joten mene ja tiedä. :) Hyvää pääsiäistä sinnekin!

 7. Mielenkiintoista luettavaa! Itse tulin vajaa viikko sitten Royal Caribbeanin risteilyltä. Hieman näyttäisi olevan ruuissa eroa Celebrityn eduksi. Perusidea molemmilla täsmälleen sama, laadullisesti Celebrity näyttäisi olevan enemmän fine diningia. Itsekin muuten söin useana iltana etanoita alkuruuaksi :-)

  Omat risteilypostaukset tulossa lähiaikoina blogiin.

  1. Kiva kuulla joltakulta kommenttia näistä eroavaisuuksista! Mä olen jo pitkään yrittänyt arvioida, miten eri varustamoiden ja laivabrändien ruoat eroaa toisistaan, kun itselle hyvä ruoka on ehkäpä tärkein osa risteilyä.

 8. Vitsi mitä herkkuja! Todella houkuttelevan kuuloista. Nuo risteilyt alkavat koko ajan vaikuttaa paremmalta ja paremmalta idealta, ehkä täytyy joskus oikeasti lähteä.

 9. On kyllä fiinimmät pöperöt Celebrity Cruisesilla kuin Carnivalilla! Meilläkin oli se kolmen ruokalajin illallinen joka ilta, mutta ei kyllä ihan noin kauniita kattauksia saatu! Ruoka oli kyllä hyvää:) Siinä ei ole valittamista…buffan ruoka sen sijaan oli välillä vähän ei-niin-laadukasta :D
  Emmi H on viimeisimpänä kirjoittanut: Muovipussikapina

  1. Mä en tajunnut ottaa yhtään kuvia pääruokasalin kattauksista tuota etanalautasta lukuunottamatta, joten ihan todenmukaista kuvaa tästä ei taida saada, mutta oli ne pääruokasalinkin pöperöt laitettu kivan näköisesti esille. :) Mä olin tyytyväinen myös buffaan, ehkäpä sen ansiosta, että siellä oli niin paljon valinnanvaraa, että jos ei jotain tehnyt mieli niin ei ollut pakko ottaa.

 10. Siis nuo ruokailuvaihtoehdot laivalla olivat kyllä parhautta! En tiedä olinko koskaan ennen omaa Karibian risteilyäni syönyt matkoilla niin paljon kuin siellä. :D Mielenkiinnolla olenkin seuraillut näitä postauksiasi, sillä samalla omat matkamuistot tulevat niin elävästi mieleen. <3

  1. Onneksi oli tosiaan niitä satamapäiviäkin, koska meripäivinä tuli syötyä aika paljon, kun koko ajan tuntui olevan ruoka-aika ja kaikkea piti maistaa. ;)

  1. Heh, hyvä huomio suomalaisille. :) Meidän ei onneksi tarvinnut miettiä koko asiaa, koska hoidetaan outlet-shoppailumme mieluummin lähempänä kotia, kun kaikkialla Yhdysvalloissa on aikalailla sama tarjonta.

 11. Wautsi miten ihanan näköisiä ruokia. Tässähän tulee nälkä! Pitää varmaan seuraava matka suunnata Karibian suuntaan. Kuinka paljon ennen matkan alkua risteilyt kannattaa varata?

  1. Tuossa on kysymys, johon mun on vaikea vastata! Olen tässä itsekin miettinyt tätä ja yrittänyt seurata hintakehitystä, ja tuntuu, että ihan viimetipassa (kuukausi tai pari ennen) jos varaa niin saattaa saada alennuksia, mutta toisaalta todella moni risteily on kokonaan tai ainakin osittain (joidenkin hyttiluokkien osalta) myyty siinä vaiheessa jo loppuun. Varmaankin siis riippuu siitä, kuinka paljon on jonkun tietyn risteilyn perään, vai kelpaako melkein mikä vaan.

  1. Buffassa oli niin seitsemänkymmentä sorttia ruokaa, että sieltä varmasti löytää jokainen jotain. Tuolla pääruokasalissa taas oli menuun merkitty gluteenittomat ja laktoosittomat annokset, joita oli aina hyvä valikoima.

 12. Oooooooo! No nyt. Siis etanoita alkupalaksi ja jälkkäriksi? Kyllä kiitos. Sushit ja muut näyttävät kyllä herkuilta. Buffeteissa en ole koskaan mitenkään kovin hyvää sushia saanut, mutta eipä sushi oikein buffettiin kuulukaan – perinteisesti kun se kuuluu syödä yksi pala kerrallaan juuri kun kokki on sen edessäsi tehnyt. Kiva että tuolla oli myös tuo toinen vaihtoehto sushille.

  Mä haluun tämmöselle risteilylle, nyt heti, kiitos. Mun pitää vielä saada käännettyä kavereiden päät, että tää sopii myös muille kuin mummoille. :-D
  Lotta Watia | Unagidon on viimeisimpänä kirjoittanut: Matkustusmukavuus – kuinka valmistautua mannertenväliseen lentoon

  1. Mä olen samaa mieltä sun kanssa buffettisushista, ja nimenomaan buffettisushien skaalassa tämä buffettisushi oli paljon keskitasoa parempaa. Mutta olihan tuo erikoisravintolan sushi sitten taas aika huomattavasti vielä parempaa. :)

   Aika iso osa vieraista tuolla oli niitä mummoja, enkä mä tajua miksi. Itse viihdyin loistavasti!

   1. Royal Caribbeanilla keski-ikä arvioni mukaan oli n. 40. Nuorimmat oli alle vuoden ja vanhimmat siinä 75. Olisinko jostain lukenut, että Royal Caribbeanin keski-ikä kaikilla aluksilla on 38. Todella laidasta laitaan oli ikähaitarilla porukka. Celebrityllä käsittääkseni keski-ikä onkin korkeampi.
    Kohteena maailma / Rami on viimeisimpänä kirjoittanut: Kohteenamaailma.fi avattu

    1. Näin olen ymmärtänyt, ja lisäksi keski-ikä nousee mitä pidempi risteily on kyseessä. Meidän oli sieltä pidemmästä päästä, kun oli yli viikko tiedossa.

 13. Kengännauhabudjetin opiskelijalle tuo näyttää aika lailla siltä, että kuolisi tofunuudeleidensa ääreen luentoa odottaessa, heräisi taivaassa, jossa olisi varaa vaikka pizzaan ja kuolisi uudestaan ja heräisi vielä kerran uudelleen. No ei, ihan huikeita herkkuja! Tuossa varmaan ainoa rajoitus oli vatsalaukun kapasiteetti.

  Ei voi kuin ihmetellä tarjoilijoiden ja keittiön ammattitaitoa tuolla. Olin kerran konferenssiristeilyllä Hurtigrutenilla, ja Jää meren syysmyrskyssä tarjoilijat kaatuilivat pitkin ravintolaa. Illallisella oli vain kaksi ihmistä, minä ja norjalainen insinööriopiskelija, koska kaikilla muilla oli niin raju matkapahoinvointi. Too bad!

  1. Tuolla oli yhtenä iltana vähän enemmän merenkäyntiä, ja juuri sinä iltana oltiin syömässä Muranossa fine diningia. Jälkkärissä kesti yllättävän pitkään, ja jossain vaiheessa tarjoilija tuli pahoittelemaan, että syy oli siinä, että aallokko oli lässäyttänyt jälkkärisoufflen. :D Ei haitannut meitä, ehtipä sulatella ruokia vähän paremmin ennen jälkiruokaa!

 14. Ulkoilmaihmisenä en ole ollut koskaan kovin innostunut risteilyistä. Mutta tämän artikkelin perusteella jokaisen kulinaristin pitäisi kokea tällainen ”makumatka” ainakin kerran elämässään.

  Tykkäsin myös kivoista kuvistasi! :)

  1. Ruoka olisi todellakin ollut kulinaristien mieleen, ja ihan tavallinenkin aamiainen maistuu paremmalta, kun voi samalla ihmetellä laivan vierellä lentäviä lentokalaparvia. Yhtenä aamuna näin aamiaisella delfiinin. :)

 15. Vesi kielellä täällä lueskelen. Pitkät risteilyt eivät ehdottomasti ole oma juttuni, tai niin olen ainakin luullut. Nuo ruoat ja parvekkeelliset hytit skumppalaseineen kyllä taisivat muuttaa mielikuvani Karibian risteilyistä.

  1. Mäkään en ollut ihan täysin vakuuttunut risteilyistä ennen tätä matkaa, mutta nyt olen! Sisähyttikin tosin kelpaisi ihan hyvin, koska laivan yleiset tilat ovat hienoja, ja maissahan sitä suurin osa päivästä kuitenkin vietetään.

 16. On taatusti ollut huikea kulinaristinen elämys! Kyllä mä niin toivoisin pääseväni tuollaisten pöytien ääreen, kun on elänyt viimeiset puolitoista vuotta melkein vain riisillä ja jotain siihen ympärille. Valkosipulietanoita… voisin pelkästään niitä syödä varmasti kokonaisen viikon putkeen ;).
  En ole koskaan ajatellut lähteväni Karibian risteilylle, mutta niinhän se on, että kun lukee tällaisia postauksia, niin kummasti alkaa tekemään mieli.

  1. Sitähän varten näitä blogeja luetaan, että saadaan uusia ajatuksia. :) Kiitos kommentistasi!

 17. Uutenavuotena juttelin paikalla olleen pariskunnan kanssa, jotka olivat myös juuri käyneet Karibian risteilyllä häämatkallaan. He kehuivat myös ruokia maasta taivaisiin :) En kyllä yhtään tiedä, minkä varustamon laivalla olivat liikenteessä, sen verran tietämätön olen näistä kuvioista. Mutta mulla on ollut risteilyistä jostain mystisestä syystä semmonen ”vain mummoille” -kuva, joka karisi jo vähän heidän kertomustensa perusteella. Eipä nää sunkaan raportit varsinaisesti huonoilta vaikuta!
  Oili / Ajatuksia Saksasta on viimeisimpänä kirjoittanut: Keväisiä jokimaisemia Koblenzissa

  1. Tuntuu, että tuo mielikuva elää sitkeästi monissa. Eihän risteilyt ehkä ihan istu yhteen reppureissaajien kanssa, mutta kaikki muut kohderyhmät sitten luulisi niistä nauttivan.

 18. Ruoka ei noilla risteilyllä todellakaan ole ongelma – paitsi niin päin, että sitä on liian paljon liian helposti tarjolla.
  Ainoa oikeasti negatiivisempi kokemus meillä on ollut joskus päiväbuffeissa tai iltapäiväteellä, kun jo jonossa ollessamme (Costalla) hiukan edessämme oleva italialainen ”suvun päämies” sitten yllättäen kutsuukin koko laajan sukunsa siihen kohtaan jonoa :-)
  Ensi keväälle haikailen jo taas risteilyä, joko Karibialle tai Intian valtamerelle, saa nähdä miten sitten oikeasti haaveen kanssa käy.
  Pirkko / Meriharakka on viimeisimpänä kirjoittanut: Katja / historiadeviajes on kommentoinut artikkelia Huhtikuun kuva – Isle of Man

  1. Ääh, hieman ärsyttäisi tuollainen! :D Celebrityn buffetissa ei onneksi paljoa tarvinnut edes jonotella, koska joka ruokaa sai omalta tiskiltä. Vain jäätelötiskin eteen kertyi sen verran pitkä jono, etten kerran jaksanut sitä jonottaa läpi.

   Intian valtameri kuulostaa ihan huisalta risteilykohteelta!

 19. Herkullisen näköisiä ruokia! Itse olen ollut risteilemässä Carnivalilla ja Norwegian Cruisella. Molemmissa oli todella hyvät sapuskat ja oltiin tosi tyytyväisiä. Carnivalilla oltiin iltaisin syömässä siellä ihan ravintolassa, jonne oli tarkka pöytävaraus kellonaikoineen. Muutamana iltana käytiin illallisbuffetissa, mutta sen tarjonta oli aika pientä sillä suurin osa oli ravintolassa syömässä. Sieltä tilattiin listalta, joka muistaakseni vaihtui joka päivä. Huoneeseenkin olisi voinut molemmista tilata, mutta ne jäi vain muutamiin kertoihin sillä oltiin ihan täynnä ruokaa koko ajan. Norwegianilla tilasin kyllä usein juustokakkua huoneeseen, kun se oli niin taivaallista. Carnivalilla oli pehmiskone josta käytiin ihan luvattoman usein hakemassa vähän välipalaa. :D Aih, vois kyllä lähteä taas laivalle! M
  Meidän matkassa on viimeisimpänä kirjoittanut: Stirling

  1. Nuo kellonaikapöytävaraukset istuisi sen verran huonosti omaan spontaaniin matkustustyyliin, että pitänee jatkossakin välttää laivoja, joilla tuo on ainoa mahdollinen istuvan illallisen muoto.

   Mua jopa ihmetytti jälkikäteen, kuinka vähän huonepalvelua tuli käytettyä. Kun se kerrankin oli ilmaista, niin olisi etukäteen luullut, että sitä olisi tullut käytettyä jatkuvasti… mutta kun kaikki muutkin vaihtoehdot on ilmaisia, niin miksi suotta. :D

 20. Oon jo pitkään funtsinut jos lähtisi Karbian risteilyllä, mutta se on tuntunut vähän ”rahvaalta”. Ehkä pitäisi testaa edes joku Miami George Town pätkä ja kirjoittaa sitten lisää ;) // Sir Bizler

  1. Jos tarkoitat Cayman-saarten George Townia, niin täytyy myöntää, että se oli meidän reittisuunnitelmissamme ehkäpä viimeisellä sijalla kiinnostavuudessaan. :)

 21. Minähän kuulun heihin, joka ei ole elämässään käynyt risteilyllä Caribialla, tai missään muuallakaan kuin Ruotsi/Pietari akselilla. ( tai lasketaanko Niilin-risteily _risteilyksi_)

  Haluaisin kyllä kovasti, ja yksi syy olisi juuri ruoka. Tuo oli helpottava tieto, että ei tarvitse väkisin seurustella syödessä kenenkään kanssa, vaan voi ruokailla kahdestaan.
  Anna | Tämä matka on viimeisimpänä kirjoittanut: Como – Kaupunki nimeään kantavan järven eteläpäässä

  1. Mä laskisin Niilin risteilyn risteilyksi! Onhan jokiristeilyt aika erilaisia valtameriristeilyistä, mutta sama ”herätään joka aamu uudesta paikasta”-meininki niilläkin on. :)

  1. Noita kulissikierroksia oli useampiakin. Yksi olisi käsitellyt laivan ekologisuutta ja kierrätystä, mikä harmitti, että jäi väliin, kun huomasin vähän liian myöhään ohjelmassa.

 22. Jo otsikon nähtyäni olin valmis vastaamaan että ”hyvin”, mutta jutun nähtyåäni ja kuvat läpi kuolattuani korjaan vastaukseni ”Erinomaiseksi”. Oi että silmä ja sielu lepäsi! Mihinkään bufetmättö-övereihin minua ei sasii enää innostettua, sen verran mukavuudenhaluiseksi sitä on vanhemmiten tullut, että osaa arvostaa sitä sit down dinnerin vaivattomuutta ja rauhaa.

  1. Sama fiilis! Laatu ennen määrää, kiitos, ja mitä rauhallisempi illallinen, sen parempi. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge