Söpöjä ja vähemmän söpöjä elukoita

Tänään klo 11 maissa aamulla kävi pikkuhiljaa ilmi, että byrokratian jumalat vihaavat minua, ja ettei ajokortin hankkimisesta tule vielä vähään aikaan yhtään mitään. Silloin on hyvä hetki todeta ”fuck this shit”, viestittää juhannusjuhlista tutulle Niinalle että nyt liikkeelle sieltä uima-altaan äärestä ja hetken arpomisen jälkeen keksiä action plan iltapäivälle: eläintarhaan!

Flamingos

Flamingoja eläintarhan portin vieressä

Oli paahtavan kuuma keskipäivä tässä Saharan leveyspiirillä sijaitsevassa osavaltiossa, kun viiletimme avoautolla Interstatea kohti Atlantan keskustaa. Vaikka ajatus moottoritietä pitkin huristelusta suoraan suurkaupungin keskustaan tuntui ohikiitävän hetken ajan absurdilta, löysimme perille helposti ja löysimme jopa parkkipaikan – tosin kun olimme pysäköineet, vartija tuli ystävällisesti vinkkaamaan, että lähempää Atlanta Zoon sisäänkäyntiä saattaisi löytyä vielä pari parkkipaikkaa, emmekä kehdanneet todeta, ettei kävely meitä haittaa, joten jouduimme siirtämään autoa.

African Elephant

Afrikanelefantti ihan mudassa

Eläintarha oli Korkeasaarta pienempi mutta keskittänyt paukkunsa isoihin ja näyttäviin nisäkkäisiin kaikenlaisten lapinvisertäväpöllöjen ja australiansinihäntäsammakoiden sijaan. Aitaukset olivat isoja, ja monessa niistä oli useampaa eläinlajia. Gorilloja oli peräti neljä aitauksellista ja orankeja kaksi, mutta näimme lopulta vain yhden gorillalauman ja orangeista yhden orangin selän kaukaa. Aitauksissa riitti siis myös piilopaikkoja.

sarvikuono

Sarvikuono, juuri tallustamassa kohti varjoa

kirahvit

Kaulailevat kirahvit

Kissaeläimet ottivat tosi lungisti, ja sekä tiikerit että leijonat näyttivät lähinnä kuolleilta makoillessaan varjossa. Itsekin otin tästä vaarin ja nappasin kioskista jäätelön, joka yllättäen olikin kolme milliä halkaisijaltaan olevia kuppiin kauhottavia jäätelöpalloja, valmistajana Dippin’ Dots. Omituista, mutta hyvää, etenkin kun osa palloista oli jäätelön sijaan taikinasta.

Pikkupanda!

Pikkupanda ilmastoidun koppinsa päällä!

Panda

Vähän isompi panda, josta vieressäni seisova nainen kommentoi: ”So boring to watch as it only eats and sleeps.”

Takaisin saavuimme parahiksi neljäksi, jotta sain vietyä auton huoltoon (tsädäm, taas satanen savuna ilmaan). Tämän jälkeen se ei poistu tallistamme kuin aikaisintaan perjantaina. Toivottavasti poistuu silloin. Tämä on ensimmäinen auto, johon minulla on minkäänlaista omistussuhdetta, ja täytyy kyllä ihmetellä, että miten te autonomistajat kestätte tätä säätöä? Ilmeisesti jopa republikaanit täällä ovat kyllästyneet autoilun (ja ruuhkien) huonoihin puoliin, sillä republikaaninen kauppakamari täällä yrittää saada ihmiset äänestämään seuraavassa kansanäänestykessä sen puolesta, että seuraavat 10 vuotta arvonlisäveroa korotetaan prosenttiyksiköllä, ja tuo ylimääräinen prosenttiyksikkö korvamerkitään alueen julkisen liikenteen parantamiseen.

Tämän postauksen otsikko muuten oli: ”Söpöjä ja vähemmän söpöjä elukoita”. Kaikki eläintarhan elukat olivat harvinaisen söpöjä. Se vähemmän söpö kipitti juuri äsken tuossa jalkani vieressä. Myrkytys piti näköjään torakat loitolla peräti kaksi viikkoa.

Torakka oli peukalon mittainen, tuntosarvet vielä toisen peukalon. Oli, ennen kuin kohtasi loppunsa lenkkarini kannan alle.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

4 kommenttia postaukseen “Söpöjä ja vähemmän söpöjä elukoita”

  1. Argh, osanottoni byrokratiahelvetin johdosta. Minulla säätö meni niin, että pidin oman sukunimeni, koska oli pakko ajaa ajokortti ennen kuin mentiin naimisiin jotta auto saataisiin vakuutettua. Ja kun oli se uunituore kortti taskussa, ei huvittanut heti alkaa säätää siihen uutta sukunimeä. Että pitäkää tunkkinne ja minä sitten nimeni. Absurdia. Vähän vielä absurdimpaa oli, että ajokorttitoimistossa ei tippaakaan kiinnostanut, että minulla oli suomalainen ja kv-ajokortti, mutta noin viisi miljoonaa muuta lippulappusta piti olla mukana. Pitkää pinnaa sinne!

    Mainion korvaavan toiminnan keksit, kivoja kuvia. :) (Torakka poislukien. Hui!)

  2. Lippulappusten loputon määrä on kyllä aivan käsittämätön. Eikö näillä oikeasti ole mitään integroituja tietojärjestelmiä tai keskitettyä tietokantaa ihmisistä? Ei mikään ihme, että täällä voisi ihan hyvin elellä illegal immigranttina vaikka kuinka kauan.

    Toi on inhottavaa, jos ajatus kuitenkin oli alunperin, että olisit vaihtanut nimesi. Se, että byrokratia vaikuttaa tollasiin isoihin päätöksiin elämässä on selkeä merkki siitä, että byrokratiaa on liikaa. :/

  3. Saksalainen Suomessa asuva tutkijaystäväni taas on sitä mieltä, että on järkyttävää miten Suomessa kaikki on keskitetysti tiedossa, syöpärekisteriä myöden. Ehkä vähän samanlaisesta mentaliteetista nousee täkäläinen pirstaleisuus, lähtökohtana on, että jos jollain on tietoa, joku käyttää sitä väärin. Mutta toisaalta sitten tosiaan kaikenlaiset väärinkäytökset ovat mahdollisia: Vanhemmat ottaa luottokortteja lastensa sos-turvatunnuksilla ja laittomasti maassa elävä on kuitenkin kuuliainen veronmaksaja jostain saamallansa ss-numerolla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge