Koripallon kansallisia erikoisuuksia

Philips Arena: Hawks vs. Magic

Philips Arena oli ennen Atlanan NHL-jääkiekkojoukkueen kotiareena, kunnes joukkue siirrettiin katsojapulan takia viime vuonna Winnipegiin

En ole penkkiurheiluihmisiä, joten jos joku olisi sanonut minulle eilen aamulla, että illalla istun ihan fiiliksissä koripallo-ottelussa, en olisi uskonut. Piti kuitenkin tämäkin päivä nähdä, sillä tuttavapariskunnalla oli ylimääräisiä lippuja paikalliseen NBA-otteluun.

Hawks vs. Magic

Piippuhyllyltä peli näkyi juuri ja juuri silmiä siristämällä

Matkalla otteluun kyselin muilta, mitkä ovat koripallon olennaisimmat säännöt. Kuulema palloa pomputetaan päästä toiseen vuorotellen ja tehdään välillä koreja. Ottelussa selvisi vielä, että hyökkäys saa kestää korkeintaan 24 sekuntia, mutta olin aina ihan ulalla, kun tuomari katkaisi pelin viheltämällä pilliin. Mitä nyt tapahtuu? Mistä tuo vapaaheitto tuli? Jotta ihmetys ei kävisi ylitsesietämättömäksi, ostettiin ”bottomless popcorn bucket” sitä lievittämään, eli popcornkulho johon sai käydä hakemassa täydennystä aina kun halusi.

Hawks vs Magic

Pian tämän jälkeen palloa kuljettanut pelaaja tuupittiin kumoon, jonka seurauksena tapahtui jotain

Atlantan paikalliskoripallokerho on nimeltään Atlanta Hawks, ja tänä iltana haastajajoukkue oli Floridasta paikalle saapunut Orlando Magic. Hawksilta paikalla oli pelaajien lisäksi cheerleaderit, miestanssiryhmä ja ainakin kaksi eri maskottia, jotka viihdyttivät väliaikojen ja mainoskatkojen ajalla.

Atlanta Hawks A-Team Dancers

Toisin kuin pelistä, väliaikashowsta tajusinkin jotain: miesstripparit, jotka tanssivat Backstreet Boysien tahtiin!

Atlanta Hawks Cheerleaders

Cheerleaderit eli ryhmä mielettömän hyväkuntoisia hoikkia tanssijoita

Harry the Hawk doing some Magic

Harry the Hawk taikoo vierasjoukkue Magicin kunniaksi ja vetää kohta pöytäliinan veks

Skyhawk Hooping

Sheriffi kyttää stetsoni päässä kun Skyhawk lentää ilman halki ja tekee korin

Atlanta Hawks Cheerleaders

Lisää tyttöjä ja huiskuja

Puolivälissä peliä kaverimme äkkäsivät, että heidän naapurinsa oli katsomossa vähän paremmilla paikoilla. Hetken tekstiviestittelyn jälkeen he huitoivat toisilleen, me piippuhyllyllä ja naapuri alakatsomossa. Pian tämän jälkeen naapuri viestitti, että hänen edestään oli juuri lähtenyt porukka menemään ja antanut lippunsa hänelle annettavaksi eteenpäin ”niille piippuhyllyihmisille, joille huidoit”, joten siirryimme seuraamaan peliä parhailta paikoilta eli clubseat-katsomosta, jossa oli kokolattiamatot ja lounge-tunnelmainen drinkkibaari hodarikiskan sijaan, ja jossa tarjoilijat ramppasivat ympäri katsomoa kantaen olutta, kun piippuhyllyllä sitä piti käydä hakemassa itse. Piippuhyllypaikat olisivat normaalisti maksaneet $16, kun taas clubseat-paikoista joutuu pulittamaan yksittäiskappaleena $159, ja kyllähän niiltä vähän paremmin näkikin.

Club Seats at Hawks vs Magic

Paremmilta paikoilta näki huomattavasti enemmän

Hawks vs Magic

”Mitä nyt tapahtuu?” ”Se taitaa päästä vetää rankkarin.” Aiemmin on tullut seurattua lähinnä lätkää.

Hawks vs Magic

Siellä se pallo menee

Kun peliä oli päässyt seuraamaan hetken niin läheltä, että pelaajia alkoi erottamaan toisistaan, kaikille alkoi pistää silmään, että haastajajoukkueen pelaaja nro 10 oli joku ihan pätkä pitkien korstojen keskellä. Myöhemmin tuli tarkistettua, että tuo ”pätkä” oli 183cm, kun taas joukkueen keskipituus oli yli kaksi metriä.

Live Synth Player

Syntikansoittaja valmiina soittamaan ”tiidiidiidiii tiidiiidiidiidii tittidii!”-pätkät katkon tullessa – nämähän eivät tule nauhalta!

Hawks vs Magic

Peli oli tasainen ensimmäiset kolme erää, mutta neljännessä kotijoukkue Hawks karkasi johtoon ja voitti. Lähdimme juhlistamaan tätä kavereidemme vanhaan keskustan kantakapakkaan, joka oli mukavan oloinen mutta maanantain ansiosta autio lukuunottamatta biljardinpelaajaa, joka pelasi tunnin itseään vastaan.

Bucket of Imperial Beer

Olut on yli puolet halvempaa, jos sen tilaa sangossa. ”Bucket” costaricalaista Imperial-olutta maksoi $12, paikallisolutta saa bucketin kympillä.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

8 kommenttia postaukseen “Koripallon kansallisia erikoisuuksia”

 1. Omg, toivottavasti nuo miesstripparit eivät riisuutuneet tuon enempää. Selvisikö teille koskaan, mikä ihmeen sakki sinne oli eksynyt?

  1. Siis ihan Atlanta Hawksin oma A-Team -miestanssiryhmä, joka esiintyy joka pelissä! Show oli humoristinen, ja porukka hurrasi mukana. :)

 2. Olen ollut kerran Atlanta Hawksien pelissä – silloin kun Hannu Möttölä oli eka suomalainen NBA:ssa ja pelasivat Bostonissa Celticsiä vastaan. En muista saiko Hannu montaa kertaa palloa koskea. Ja istuimme niin ylhäällä, että melkein huimasi ! :)
  Vähän sama ongelma sääntötietämyksen suhteen…..
  Toi miestanssiryhmä on kyllä jotain mitä ei Bostonissa näkynyt…..
  Ai niin, olin pika reissulla teillä päin ja onhan se liikenne hiukan erilaista siellä….pitkin 75 ja kaupungin läpi kentälle. Iso kylä kaikenkaikkiaan.

  1. Meilläkin nuo ekat paikat olivat suorastaan pelottavan korkealla. Ei viitsinyt ihan turhan päiten nousta seisomaan…

   Tuo 75, joka menee meidänkin läheltämme, on kyllä kätevä, kunhan ei ole ruuhka-aika ja kaikki seis. Saan nykyään jopa jotain selvää radion nopeasti puhutuista liikennetiedotteista, kun kaupungin kartta alkaa olla paremmin päässä. :)

 3. Vau, kiva postaus, kiitos! En ole penkkiurheiluihmisiä minäkään, mutta noiden miestanssijoiden kohdalla heräsin. :-D Mutta miksi ihmeessä nuo miehet näyttävät olevan – tuota noin – hieman muodokkaampia, ja sitten naiset ovat ihan timmejä. Mun mielestä aika epistä.

 4. Möttölä on muuten Hanno eikä Hannu. Leenalle tiedoksi. Se oli mun kaa samassa lukiossa. :)

  Ja koris ei taida tosiaan olla mikään katsojaystävällisin laji siinä mielessä, että säännöt ovat aika monimutkaiset. Kannattaa siis kutsua mut (tai ehkä joku lähempänä asuva harrastaja) seuraavalla kerralla mukaan, niin voin selittää sääntöjä.

  Siinä mielessä koris on taas tosi katsojaystävällinen, että koreja tulee paljon, ja jos peli on huono, niin aina voi katella miehiä – niillä kun on päällä huomattavasti vähemmän kuin futaajilla tai lätkänpelaajilla. :D

 5. Ha, meillä NBA:tä seuraava miekkonen olisi ollut ihan fiiliksissä!

  Sun kokemus ”turistina urheilukatsomossa” kuulostaa aika samanlaiselta kuin mun kokemus rugbykatsomosta. Mä en ymmärrä vieläkään rugbyn säännöistä juuri mitään, mutta siellä katsomossa pääsi tekemään aaltoja, jee! Ainoa asia mikä harmitti, oli se, etten saanut sellaista isoa kättä, jossa yksi sormi sojottaa ylös.

  Aika hyvässä lihassa nuo miesstripparit… :D

 6. Hyvä huomata, että koripallopostauksessa kaikkein huomiota herättävin osuus oli miesstripparit. :D Ryhmä aloitti shown Backstreet Boysilla, mutta tajusin kuvaa tarkemmin katsoessani, että tuossa vaiheessa taisi menossa olla Gangam Style…

  Minttu: Kattelin niitä miehiä ja huomasin, että monella oli leggingsit! Ja ei edes hameen vaan shortsien kanssa! Järkky tyylirikkomus.

  Riina: Sellainen sormi olisi ollut kyllä siisti! Harkitsin hetken jopa oikean pelipaidan ostamista, kun katsomossa käveli nainen, joka oli asustanut sen kivasti, mutta en saanut aikaiseksi. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge