Care Package

Toisen maailmansodan jälkeen amerikkalaiset lähettivät Eurooppaan CARE Packageja, ruokapaketteja, joissa myöhemmin oli mukana myös työkaluja ja vaatteita. CARE tulee sanoista Cooperative for American Remittances to Europe, mutta nykyään paketin nimi on levinnyt täällä yleiskieleen: care packageja esimerkiksi vanhemmat lähettävät yliopistolla asuvalle lapselleen koti-ikävää ja mahdollisesti rahapulaa hellittämään.

Cards and Candy

Alkuviikosta meillekin tupsahti care package Suomesta. Salmiakkia, lakua, suklaata ja rakkaiden sukulaislasten askartelemat ystävänpäivä- ja synttärikortit. Tällaisilla yksinkertaisilla paketeilla on paljon suurempi merkitys kuin karkkihampaan kolotuksen vaientaminen.

Amerikan pastilleja

Amerikan pastilleja Amerikan asukeille

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

2 kommenttia postaukseen “Care Package”

  1. Karkkiposti Suomesta on parasta postia! Enpä ole ikinä tiennyt mistä tuo sana care tulee, vaikka useammankin paketin olen lähettänyt miehen ollessa merillä. :)

    1. Minullekin asia selvisi vasta äsken googlatessani. Hauskaa, että tämäkin sana juontaa johonkin historialliseen juttuun. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge