Myöhäinen kiitospäiväateria

Huhhuh, no nyt on sitten kalkkunat popsittu. Ruoat onnistuivat suurimmaksi osaksi stuffingia lukuunottamatta. Ensi vuonna koitan jollain perinteisemmällä reseptillä, enkä yritä leipoa niitä muffinseiksi… Onnistuneista ruoista lisää postauksen lopussa, mutta ensin esittelen hieman vuokramökkiämme.

Romantic Cabin, Annie's Mountain Retreat

Kolmesta vuokramökistä tämä oli taaimmaisin, joten toisin kuin kahdessa muussa mökissä, autotie ei kulkenut ovemme editse.

Vuokraamamme mökki sijaitsi Big Thompson Canyonissa, viitisen kilometriä Estes Parkista itään. Pikkukaksion kokoisen mökin jokainen neliö oli käytetty hyödyksi, ja tilaa olisi tuntunut olevan suorastaan ruhtinaallisesti, elleivät neljä matkalaukkuamme olisi tukkineet onnistuneesti kaiken lattiapinta-alan. Mökki oli aivan joenrannassa mutta kuitenkin tarpeeksi korkealla penkalla, etteivät syyskuun tulvat olleet vieneet tönöä mennessään.

View from Romantic Cabin, Annie's Mountain Retreat

Näkymä terassilta joelle

Romantic Cabin, Annie's Mountain Retreat

Terassi. Etualalla oikealla peitelty poreamme.

Mökkiterassilla meillä oli oma poreamme, joka erittäin energiatehokkaasti oli päällä ja käyttövalmiina jatkuvasti, vaikka pakkanen paukkui ulkona. Samanaikaisesti meitä pyydettiin säästämään olemalla vetämättä vessaa joka käyttökerran jälkeen… Joka tapauksessa poreamme toimitti niin aamusaunan virkaa kuin toimi mitä parhaimpana tähtienkatselupaikkana.

Romantic Cabin, Annie's Mountain Retreat

Romantic Cabin, Annie's Mountain Retreat

Romantic Cabin, Annie's Mountain Retreat

Karhut olivat mökin kantava sisustusteema, ja niitä liikkuikin alueella. Yhdysvalloissa on kolme eri karhulajia: jääkarhut Alaskassa, harmaakarhut Sierra Nevadan vuoristossa ja mustakarhut vähän kaikkialla muualla. Harmaakarhuista varoiteltiin Yosemitessa – älä jätä autoon edes tyhjää limsatölkkiä, koska karhu saattaa haistaa sen ja tehdä autostasi avoauton – ja syystäkin, sillä karhun latinankielisen nimen pääte horribilis kuvaa suht hyvin sitä, miten ne saattavat käyttäytyä joutuessaan nokatusten ihmisen kanssa. Sen sijaan Kalliovuorilla tavattavat mustakarhut ovat pienempiä ja vähemmän agressiivisempia, ja vaikka täälläkin roskat piti laittaa lukittuihin astioihin, syynä ei ollut ihmisten vaan karhujen turvallisuus. A bear’s life depends on it! sanoo iskulause roskisten kansissa.

Romantic Cabin, Annie's Mountain Retreat

Romantic Cabin, Annie's Mountain Retreat

Romantic Cabin, Annie's Mountain Retreat

Mökissä oli kaksi takkaa, joista kuvassaoleva toimi sähköllä ja toinen kaasulla, ja kumpikin olivat lämpöä tuottavilta ominaisuuksiltaan ihan parhaita.

Mutta sitten itse kiitospäivän (jälkeisen päivän) ateriaan.

thanksgiving1

Kalkkkuna onnistui hyvin, mutta leikkaaminen mökin supertylsien veisten kanssa oli oma taiteenlajinsa

thanksgiving2

Ruusukaalit onnistuivat ihan hyvin, mutta niiden päälle piti tulla pekonia, joka kärähti pannulla kalkkunan kanssa säätäessä. Sen sitten korvasi kaapista löytynyt prosciutto.

thanksgiving3

Parhaiten onnistunut lisuke oli kermainen pinaattisörsseli vasemmalla (sis. punasipulia, pakastepinaattia, kermaa ja muskottipähkinää, pannulla sopivassa mittasuhteessa sekoitettuna), mutta ei banaanilla maustettu bataattimuusikaan ollut Pekkaa pahempaa

Näiden lisäksi väänsin kalkkunalle kastikkeen, joka näytti kamalalta mutta oli hyvää, ja juomaksi oli viinin lisäksi omenasiideriä, sitä alkoholitonta erinomaiselle omenamehulle maistuvaa, jota varmaan kaikki amerikkalaismummot tarjoavat ruusuin koristelluista laseista lapsenlapsilleen.

Tässä kohtaa sopi olla kiitollinen siitä, että on ihanan miehen kanssa mahtavissa maisemissa ja vaikkemme olleetkaan täysin terveitä niin kuitenkaan ilman mitään pysyviä vaivoja, mutta myös perheestä Suomessa, ystävistä kolmella eri mantereella ja kaikesta kauniista, mitä elämä tällä hetkellä tarjoaa. Sekä toki jälkkärinä olleesta pekaanipiirakasta.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

12 kommenttia postaukseen “Myöhäinen kiitospäiväateria”

  1. Oli kyllä hyvää, vaikka säästimmekin vaivassa ja ostimme Whole Foodsista valmiin piirakanpuolikkaan. ;)

 1. Nalleja! Siinä on sisustus mun mieleen. :-)

  Nyt tuli melkein ikävä lunta. Tänne Suomeen ei kyllä tule talvi tänä vuonna milloinkaan. En olisi osannut kuvitella, että tämmöisestäkin asiasta vielä joskus valitan. :-D

  Oliko teillä kaikki ruokatarvikkeet mukana autossa, ja sitten kokkasitte ne tuolla mökissä? Ilmeisesti siellä oli sitten täysi keittiöarsenaali käytettävissä?

  1. Aina on ruoho vihreämpää aidan toisella puolella ja maa oikeamman väristä rapakon toisella puolella, tai jotain.

   Juu, ostimme ruoat mukaan, ja kävimme sitten perjantaina vielä täydentämässä arsenaalia Estes Parkin kaupassa. Automatka suurkaupungista tuonne vuorille ei ollut kuin reilu tunti ja ulkona oli pakkasta, joten kylmäsäilytyksen kanssa ei ollut ongelmaa. Lisäksi keittiön varustelutaso mökissä ylitti odotukseni: toki teflonkattiloiden pohjat oli vuoramökkimäisesti raavittu piloille ja veitset olivat tylsiä kuin mitä, mutta sieltä olisi löytynyt sauvasekoitinta ja painekattilaa, ja löytyi ihan oikeasti tarpeeseen tullut perunansurvin. Astianpesukone oli ainoa, mitä jäin kaipaamaan. ;)

 2. Yleensä en ole koriste-esineiden suurin ihailija, mutta vuoriston vuokramökkiin karhujutut sopivat kuin nenä päähän. :) Auttoi varmaan myös kodikkuuden luomisessa, vuokramökkivaikutelmaa häivyttämään.

  Taisit inspiroida minut pinaattisörsselin tekoon. Cream spinach on vakiolisukkeeni silloin harvoin kun syödään Boston Marketin ruokia, mutta itse olen tehnyt vain pinaatti-raejuustovuokaa.

  1. Piti googlata että mikä Boston Market, kun en ole aiemmin tuollaista huomioinut. Tarkoitatko siis että syötte siellä ravintolassa, vai että ostatte kotiin niitä sapuskoja? Mietin, kannattaako kokeilla ja jos kannattaa niin kumpaa. :)

 3. Suloinen mökki, ja ihanaa kun voi pulahtaa paljuun milloin vain :-) Tota pinaattisörsseliä voisikin kokeilla joksus.

  1. Me mietittiin, voiko tuota kutsua paljuksi, kun siinä tulee kuplia, mutta joo, oli se joka tapauksessa ihanaa. :)

 4. Mahtavaa, että teillä oli kivaa kaikesta huolimatta! Tähtien katselu poreammeesta käsin kuulostaa ihanalta.

  1. Oli kivaa! Yritin myös bongata sitä komeettaa, mutta ei näkynyt. Vuoret varmaan peittivät, kun senhän piti olla aika matalalla horisontissa, ja me oltiin kanjonissa.

 5. Voi että, olitte samoissa maisemissa kuin me keväällä. Herkullisen kuuloinen kiitospäivä teillä!

  1. Kattelinkin niitä teidän postauksia matkalle valmistautuessa, mutta mentiin silti sinne Bear Lakelle toteamaan, ettei ollut mikään järin ihmeellinen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge