Viikko kuvina

Seuraavat kuvat ovat osa Fat Mum Slimin Photo-A-Day-haastetta, jossa joka päivälle on annettu jokin teema, ja idea on ottaa päivittäin kuva tähän teemaan liittyen.

1. helmikuuta: You

Lauantai-iltana palattuani Nancyn päiväreissulta möllötin kotona, kun huomasin Riian blogissa maininnan tästä haasteesta ja päätin kerrankin osallistua. Jos olisin keksinyt haasteen aiemmin päivällä, olisin voinut kenties poseerata Nancyn kauniissa keskustassa sateenvarjon alla, mutta enpä keksinyt. Kuva otettu juuri ennen nukkumaanmenoa makuualkovissani, koska siellä on jostain kumman syystä asuntoni kirkkain lamppu. Reissussa rähjääntyneet hiukset on kätevästi rajattu kuvasta ulos.

2. helmikuuta: Favorite

Sunnuntaina en tehnyt mitään muuta järkevää kuin käynyt kaupassa, ja hyvä niin. Lempiasiani täällä ruokakauppojen valikoimassa ovat juustotiskit. Ihan tuosta minun lähikaupastanikin löytyy montaa hyvää pehmeää ranskalaista juustoa, ja hinnat eivät tosiaan päätä huimaa kun vertaa Suomeen, Yhdysvalloista nyt puhumattakaan. Inhokkiasiani täällä kaupoissa taas on aukioloajat: sunnuntaisin klo 08-12. Huomaat siinä puolilta päivin, että nälkä olisi ja olet unohtanut käydä ostoksilla, mutta eipä auta kuin kärvistellä. Tätä varten minulla on aina kaapissa pastaa ja pestoa.

3. helmikuuta: Something Orange

Amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl pelattiin viime sunnuntaina. Nukkumaan mennessäni toivoin, että aamu toisi tiedon ”kotijoukkueemme” Denver Broncosien voitosta, koska voittohuumaa olisi hauska katsella. Toisin kävi, tuli rökäletappio, ja Seattle Seahawks vei voiton. Broncosien joukkueväritys on oranssi ja maskotti valkoinen arabianhevoinen Thunder, joka ratsastaa kentän poikki joka pelin alussa.

4. helmikuuta: Childhood

Aamulla matkalla töihin kävelin konserttitalo Philharmonien ohitse. Joku paikallinen koululuokka oli näköjään lähtenyt retkelle, sillä iso ryhmä vaahtosammuttimen kokoisia topattuja pikkutäpinöitsijöitä oli saatu hiljennettyä ja rauhoitettua muodostelmaan rakennuksen portaille kuvaa varten. Tämä taisi olla ainoa päivä tällä viikolla, kun Luxemburgissa paistoi aurinko.

5. helmikuuta: Square

Niin, pyöreitähän niiden Runebergin torttujen pitäisi periaatteessa olla, mutta arvatkaa vaan, onko minulla täällä pyöreitä torttuvuokia. Keittiövarusteistani puuttuu myös sähkövatkain, ja munasokerivaahdon vatkaus kävi käsitreenistä. Juhlistimme kansallisrunoilijamme päivää pienellä suomalaisporukalla Aliasta pelaamalla, ja seuraavana päivänä vein loput tortut töihin, jossa ne saivat yllättävän positiivisen vastaanoton: jopa joka toinen torttua syövä ranskalainen kysyi suurella mielenkiinnolla, mitä nämä leivonnaiset oikein ovat, mihin ne liittyvät, ja kuka on Runeberg.

6. helmikuuta: C is for…

…Clausen. Yksi Luxemburgin kaupunginosista, jota hallitsee ravintola- ja yökerhokatu. Tämä ei ole mitään uutta kehitystä, sillä vanhin brasserie on ollut paikalla jo 1500-luvulta. Kesäisin Clausenissa järjestetään usein ulkoilmatapahtumia, sillä baarikatu on täydellinen sijainti esimerkiksi jazzfestivaaleille. Entä miten tämä näkyy kuvassa? Noh… olin tosiaan päättänyt jo etukäteen, että C on yhtä kuin Clausen, ja kun kävimme kaverin kanssa lounaalla Bockin kielekkeellä, ajattelin, että sieltä olisi saanut hyvän ilmakuvan Clausenista. Eipä ihan niin. Näköaloja blokkasivat korkeat muurit, joiden takana oli yksityisiä puutarhoita, mutta otin sitten kuvan muurin ylitse, ja tässä tulos. Baarikadun voi kuvitella tuohon etualalle, piipun ja isohkon rakennuksen, jonka ylimmät ikkunat näkyvät, väliin. Paremmalle ei ollut aikaa, kun piti lähteä takaisin töihin.

7. helmikuuta: Utensils

Istun tätä kirjoittaessa taas kerran KLM:n loungessa Schipholissa ja mussutan aamiaiseksi pannukakkuja vaahterasiirapilla. Tällä kertaa matka poikkeaa hieman tavallisesta, sillä Iiron kone Helsingistä laskeutui viisi minuuttia sitten, ja ihan näillä näppäimillä hänen pitäisi ilmaantua tänne loungeen seurakseni. Vaikka olemme kumpikin reissanneet Atlantin ylitse lukemattomia kertoja, tämä on uskomatonta kyllä ensimmäinen kerta, kun kuljemme samalla lentokoneella.

Seuraavaksi siis vuorossa vähän reilu viikko Coloradoa, siitä kuvia viikon päästä. Luxemburgin sateiden jälkeen odotan innolla Boulderin säitä: lunta, aurinkoa ja pikkupakkasia. Erinomaista viikonloppua kaikille blogin lukijoille!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

12 kommenttia postaukseen “Viikko kuvina”

 1. Olipas kiva haaste, harmi kun en huomannut aikaisemmin.

  Mukavaa viikkoa ja hyvää matkaa!

  Ja ihanan persoonallisia Runebergin torttuja. :-)

  1. Tuo haaste pyörii joka kuukausi, eli pitää vaan muistaa kuun ensimmäisenä päivänä. :)

 2. Voi kun olisin itsekin muistanut Runebergin päivän, olisin varmaan itsekin voinut leipoa niitä töihin. Pitää itsekin pistää viikon kooste vielä tänään blogiin! :)

  1. Mä taisin leipoa noita torttuja ensimmäistä kertaa elämässäni, joten siinäkin mielessä olen aika tyytyväinen niiden menestykseen. :)

 3. Hyvää matkaa! Jos yhtään lohduttaa, niin kauppojen aukiolo on täällä Saksassa vielä surkeampaa – sunnuntaisin ovat kaupat kiinni. Valitettavasti myös monet ravintolat viettävät vapaapäivänsä sunnuntaisin – olisin luullut, että kauppojen ollessa kiinni ravintoloille olisi kysyntää, mutta ilmeisesti ei…

  1. Huh, kuvittelin että siellä olisi ollut paremmat aukioloajat, mutta näköjään ei… Täällä on vain pari kauppaa sunnuntaiaamuisin auki, mutta onneksi ne ovat keskustakauppoja eli minun keskusta-asujan kannalta lähikauppoja. Ravintolat sen sijaan ovat suljettuja vähän miten sattuu; aika moni on kiinni esim lauantailounaan ja sunnuntai-illallisen, tai sitten lauantai-illallisen ja sunnuntailounaan. Ota niistä sitten selvää…

 4. Paluuviite: Viikko kuvina (osa 2)
 5. Paluuviite: Viikko kuvina (osa 4)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge