Kaupunkiloma Belgiassa

Helatorstai, mikä ihana tekosyy lähteä pitkän viikonlopun viettoon. Iiro on ensi viikon Luxemburgissa luonani, ja mietimme yhdessä lähtevämme minilomalle jonnekin lähelle – vaikkapa Belgiaan, sillä edestakaiset junaliput Luxemburgista minne tahansa Belgiaan kahdelta ovat vain 63 euroa ja junamatka pisimmillään kestää 4 tuntia. Tunnin Lonely Planetin ja internetin selailu tuotti seuraavat neljä vaihtoehtoa:

BRUGGE

Todella kaunis keskiaikainen pitsikaupunki. Keskusta on maailmanperintökohde.
Kanaaleja, olutta ja pikkukauppoja. Goottilainen kirkko ja vanhoja rakennuksia.
Helatorstaina ”Heilig-Bloedprocessie”, uskonnollinen kulkue joka kerää isot katsojamäärät.
Vaihtoehdoista eniten turisteja.
Vartin junamatkan päässä Ostend, jossa Atlantikwallin toisen mailmaansodan bunkkerit.

Kuvat Instagramista: @fensita, @alegam23, @anjadefoort, @saforbes88

ANTWERPEN

Sekoitus vanhaa ja uutta: Belgian hienoin goottikatedraali, laaja fashion district ja Belgian suurin satama. Belgian toiseksi suurin kaupunki.
Maailman vanhin teollinen kirjapaino, joka on myös maailmanperintökohde.
Taidemaalareita, mm. Rubensin kotikaupunki (se joka maalasi barokkiaikana paksuja alastomia ihmisiä).
Vartin junamatkan päässä Lierissä on maailmanperintökohde begijnhof, jonne naimattomat naiset menivät asumaan ilman nunnanvaloja.

Kuvat Instagramista: @koert.bunt, @katarinabgd92, @bluepointstore, @miepertje

GENT

Keskiaikainen opiskelijakaupunki, vähemmän kanaaleja ja turisteja kuin Bruggessa mutta kumpiakin silti löytyy.
Katedraali, jonka alttaritaulua pidetään yhtenä maailman hienoimmista ja jonka sen takia natsit pöllivät ja piilottivat itävaltalaiseen suolakaivokseen.
Vanha linna, vanha luostari, paljon vanhoja pikkukujia ja ravintoloita.
Erikoisia museoita, mm. mielenterveysmuseo, 1900-luvun museo, designmuseo, industrialisaatiomuseo…

Kuvat Instagramista: @martacairrao, @julien.renard1, @misirlourc, @gubbychun

LIÈGE

Belgian suurin ranskankielinen kaupunki, pitkälti teollisuuskaupunki mutta myös vanhempia rakennuksia.
Paljon museoita, mm. historiaa, taidetta ja arkkitehtuuria.
Puolen tunnin junamatkan päässä Maastricht Hollannin puolella, joka on kaunis kaupunki jossa on mielenkiintoiset luolaverkostot, joissa on piileskellyt historian aikana milloin kukakin.

Kuvat Instagramista: @elsa_euv, @liege_ardent, @crisam, @annpiraprez

Jatkokeskustelujen perusteella varasin alustavasti pienen bed&breakfastin Bruggesta. Majoituksen löytäminen ei ollut helppoa, sillä lähes kaikki paikat on varattu, mutta löytämäni B&B ei ole hinnalla pilattu: 65 euroa yö kahdelta hengeltä söpössä 1700-luvun talossa kävelymatkan päässä keskustorilta. Vinkkejä Bruggeen otetaan siis vastaan.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @muorra.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

25 kommenttia postaukseen “Kaupunkiloma Belgiassa”

 1. Brugge on kyllä ihana vaikka siellä onkin paljon turisteja ympäri vuoden. Siellä tuli kuitenkin pari kertaa käytyä kun asuin Brysselissä ja onhan se todella hurmaava kaupunki! Siellä on kiva vain kierrellä ympäriinsä ja nauttia tunnelmasta! Teille tulee varmasti kiva reissu!

  1. Mua toi turistien suuri määrä vähän epäilytti, mutta toisaalta jos on paljon turisteja niin on myös paljon ravintoloita, jotka ovat auki myöhään – erittäin tärkeää siksi, että lähdetään täältä vasta töiden jälkeen ja ollaan perillä ysin jälkeen. Toi tunnelmasta nauttiminen kuvaa aika hyvin meidän suunnitelmia. ;)

 2. Mun Belgia-tietous on kyllä huonoa, kun paikkojen nimet on periaatteessa tuttuja, mutta mitään en niistä osaisi sanoa/tietäisi :) Mutta kivoille ja viihtyisille kuulostaa kaikki, voisin lähteä lomalle vaikka heti!

  1. Mullekin oikeastaan vasta tämän pienen harjoituksen myötä selveni, mitä noissa kaupungeissa, joista kaikista olen aiemmin kuullut potentiaalisena viikonloppureissuna, on nähtävää. Vaikka nyt suuntaa Bruggeen niin nyt on myös syy lähteä noihin muihin. ;) Ranskan lähikaupungit onkin jo tullut koluttua…

  1. Noni, nyt sitten mulla on paineita saada tuosta reissusta kirjoitettua mahdollisimman nopeasti… :D

 3. Antwerpenissä on tullut pikaisesti käytyä, mutta kaikki nuo paikat on varmaan aivan yhtä hyviä vaihtoehtoja…Ehkäpä mä menisin Gentiin, jos majoituksen saisi edullisesti. Jotenkin se vain kuvien perusteella vetäisi minua eniten puoleensa :)

  1. Mä olisin ehkä muuten kallistunut sen puolelle, mutta tuo uskonnollinen kulkue veti mua puoleensa. Yleensä jos kaupungissa on jotain erikoista häppeninkiä niin reissu on heti astetta muistettavampi. Enkä ole vielä kovinkaan montaa uskonnollista kulkuetta elämäni aikana nähnyt.

  1. Jos käynnistä ei ole liikaa aikaa ja muistat heittää jotain vinkkejä esim hyvistä ravintoloista, niin laita toki ihmeessä tulemaan ennen ensi keskiviikkoa. :)

   1. Sori, siitä on 11 vuotta, joten en kyllä muista mitään. Enkä voi katsoa kuviakaan, kun ei ollut silloin vielä digikameraa, ja kuvat on albumissa Suomessa.

  1. Pohjoismaat Tanskaa lukuunottamatta ovat vähän sumpussa matkailullisesti kiitos merien ja viisumia vaativan Venäjän – eikä Baltiankaan maiden lävitse valitettavasti mene kovinkaan hyvää junarataa, mitä pitkin pääsisi Tallinnasta liikkumaan. Otan siis todellakin kaiken hyödyn irti tästä, vaikka nyt näyttääkin siltä, että valitsemme sittenkin liikkumismuodoksi auton. :)

 4. Mä oon käyny Liegessä joskus vuonna kuokka ja kivi. Ihan hieno kaupunki se oli mutta ei samalla tavalla supersöpö ku hollantilaiset ja varmasti Belgian flaaminpuoleiset mestat. Koska sielä puhutaan ranskaa nii hommat on vähä rempallaan :) Maastrich on kyl ihana!

  1. Jeps, eli sinne siis vähintään päiväreissulle tässä joku päivä, ei nimittäin kestä juna tuonne kuin vajaa kaksi tuntia!

 5. Belgia on minulle maana melko tuntematon, mutta ihanan näköisiä paikkoja kaikki. Kelpaisi minullekin! :D kyllä minäkin kuvien perusteella näistä varmasti tuonne Bruggeen menisin!
  Huippua tulevaa reissua teille!

  1. Instagram on tosiaan kätevä, kun näkee nopeasti kaupunkitägin avulla, minkä näköinen paikka on kyseessä. Kiitos reissutoivotuksista!

 6. Hyvältä kuulostaa Belgia, tosi halvat liput ja hyvän mittainen matka. Olen käynyt kerran Brysselissä ja voisin uudestaankin mennä, tosin Liege kiehtoisi. Tai Brugge.

  Ilmoittelehan minne päädytte, innolla odottelen vastausta. Täältäkin kun on aika helppo tuonne Belgiaan matkustaa :)

  1. Mennään Bruggeen ja sinne lähiseuduille, ja varmasti laitan jälkeenpäin reissuraporttia tulemaan!

   Tuli muuten mieleen, että oletko koskaan ylittänyt kanaalia lautalla? Näyttäisi menevän Doverista Ranskan puolelle Dunkirkiin lautta, ja siitä ei ole enää matka eikä mikään Bruggeen. Vai onko tunneli vain niin paljon kätevämpi?

 7. Bruggen olisin minäkin näistä vaihtoehdoista valinnut! Käytiin Antwerpenissä viime kesänä ja meidän paikallinen ystävä kehui niin vuolaasti Bruggea, että sinne himoitsen pääseväni käymään vielä joskus :)

  1. Mä mietin noita muita eniten sen takia, että olen itseasiassa ollut Bruggessa joskus teininä, ja tavallaan olisi kiva käydä uudessa paikassa. Muistot Bruggesta on kuitenkin niin hämärät, että kiva päästä verestämään niitä ja tutustumaan kaupunkiin aikuisena.

  1. Mua epäilytti ”vaihtoehdoista eniten turisteja”, mutta toivottavasti niitä ei nyt loppukeväästä ole vielä liikaa…

 8. Mä en valitettavasti näe sun kuvia tässä postauksessa laisinkaan… varmaankin palomuur. En muuten oo koskaan käyny Belgiassa vaikka lähes koko Länsi-Eurooppa on tullut kierrettyä!

  1. Hm, näetkö kuitenkin muissa postauksissa kuvat?

   Belgia on mun mielessä niin keskeinen, että sen missaamisessa on varmaan saanut jo nähdä vaivaa. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge