2 vuotta ulkomailla -arvonta!

Tasan kaksi vuotta sitten ilmoitin maistraattiin ulkomaisen osoitteen ja astuin lentokoneeseen kohti Yhdysvaltoja, ja sen kunniaksi tiedossa on ensimmäistä kertaa tässä blogissa arvonta! Ennen kun päästän teidät osallistumaan, pikainen katsaus, miten tähän tilanteeseen päädyttiin:

Mahdollisesta ulkomaille muutosta oltiin puhuttu meidän taloudessamme jo toista vuotta, ennen kuin muutto viimein koitti. Olen rehellisesti sitä mieltä, että kuka vaan suomalainen voi muuttaa ulkomaille, jos oikeasti haluaa eli priorisoi sen tarpeeksi korkealle elämässään ja on valmis näkemään sen eteen vaivaa, mutta ellei satu harvinaisen hyvä onnenpotku esim. kaiken puolestasi hoitavan työnantajan kautta, vaivaa todellakin joutuu näkemään. Meille kummallekaan ei kukaan tullut tarjoamaan mahdollisuutta hopealautasella, vaan käytimme kumpikin paljon energiaa tulevan työpaikan järjestämiseen. Moneen maahan voi muuttaa ilmankin valmiiksi hommattua työpaikkaa, jos on tarpeeksi rahaa säästössä, usko omiin kykyihinsä ja tarpeellisuuteensa uusilla työmarkkinoilla, ja EU:n ulkopuolelle lähdettäessä sopiva viisumi (esim. Work & Travel -tyylinen järjestelmä). Meillä tarve lähteä ei ollut ihan niin kova, joten odotimme, että saimme hoidettua elannon kuntoon Suomesta käsin.

Suomi ei ole huono paikka asua. Läksiäisissämme parikin kaveria tuli sanomaan, että heidänkin on tehnyt pitkään mieli ”karistaa Suomen pölyt jaloista” ja päästä ”pois tästä ikävästä maasta”, mutta meillä motivaatio ei kummunnut mistään suuresta inhosta kotimaatamme kohtaan. Kunhan kumpikin halusimme uusia kokemuksia ja nähdä, miten asuminen onnistuu meiltä vieraassa maassa; tiedostimme, että se olisi vaikeampaa kuin kotimaassa. Alun perin lähtiessämme ei ollut ollenkaan varmaa, että asuisimme ulkomailla näinkään pitkään, mutta vielä ei ole tuntunut, että pitäisi palata. Jossain vaiheessa niin kuitenkin varmasti teemme: takaisin Suomeen vetää tutun ja helpon ympäristön lisäksi ystävät ja sukulaiset, joita olisi aina kiva nähdä useammin.

Käytännön asiat vievät todella paljon aikaa ja energiaa, sekä ennen muuttoa että sen jälkeen. Yhdysvalloissa viisumihärdelli on välillä ihan uskomaton, ja kaikki kestää pidempään kuin olettaisi. EU-alueella tätä ei ole, mutta asunnon etsiminen etänä ei ole helppoa, emmekä ole siinä kertaakaan onnistuneet: Georgiassa Iiro asui ensimmäisen viikon hotellissa etsien meille asuntoa, Luxemburgissa minulla meni samaan kaksi viikkoa, ja Coloradossa kävimme kuukautta ennen muuttoa lomalla paikanpäällä etsimässä tulevaa kotia. Georgiasta Coloradoon muutettaessa muutto ei tosiaan ollut siitä helpoimmasta päästä muuttoyhtiön myöhästellessä ja jättäessä meidät ilman huonekaluja jouluksi, ja kahdessa muussa paikassa muutimme pelkkien matkalaukkujen kanssa kalustamattomiin asuntoihin, joten ensimmäiset viikot ja kuukaudet menivät huonekalukauppoja kierrellessä. Sitten vielä ajokortit, autorekisteröinnit, sähkösopimukset, rekisteröityminen kunnan asukkaaksi, ja muu paperityö, joka on eksponentiaalisesti vaikeampaa kuin Suomessa, koska Suomessa sentään yleensä oikeat toimintatavat ovat tiedossa. Luxemburgissa taas rekisteröin itseni kahteen otteeseen eri tavoin kunnan asukkaaksi, kun en tiennyt, että tavat ovat toisensa korvaavia, enkä vieläkään tiedä mikä niiden ero oli tai kumpi olisi ollut parempi.

Lopulta, kun muuttosäätö on suurimmaksi osaksi ohitse, elämä on oikeastaan aika mahtavaa. Normaalissakin arjessa sattuu ja tapahtuu koko ajan, ja jos lähtee pois totutuilta poluilta kohtaa vielä huomattavasti enemmän nähtävää, koettavaa ja elettävää. Melkein joka päivä tapahtuu jotain jännää, ja vaikka hampaita saa välillä kiristellä vierauteen liittyvien vastoinkäymisten edessä, monesti voi kokea myös onnistumisen tunteita. Kaukomaille matkailusta ei tule haaveiltua, kun lähialueetkin ovat täynnä outoa ja kiehtovaa. Kaikille tämä ei sovi, mutta minä nautin tästä täysin siemauksin.

Sitten itse arvontaan, ja ensimmäiseksi palkintojen esittely! Kahdella mantereella asuvana vietän paljon aikaa lentokoneessa, ja mielestäni parasta ajanvietettä mannertenvälisellä lennolla on käsitöiden teko elokuvaa katsellen. Atlantin yllä on syntynyt jos jonkinmoista neuletta, ja ensimmäisenä arvonnan palkintona on itse tehdyt käsineet vapaasti valittavassa värissä. Tyylivaihtoehtoja on kolme, joista voittaja voi valita itselleen mieluisen:
IMG_0972

1. Kevyet kynsikkäät lämpimiin oloihin [kuva: BrownBagKnits]

Grand Manan NB

2. Palmikoidut sormikkaat Keski-Euroopan talviin [kuva: Dick Drost]

STH70750

3. Vuorelliset tumput arktisiin olosuhteisiin [kuva: hannahcondry]

Toinen palkinto on luxemburgilaisen Oberweisin suklaata. Arvonnan voittaja saa valita, haluaako mieluummin hanskat vai suklaata, kakkossijalle tullut saa sitten jäljelle jääneen palkinnon.

Osallistua voi kommentoimalla tähän kirjoitukseen ja vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:
1. Kuinka pitkään olet lukenut tätä blogia?
2. Minkälaisista postauksista pidät? Mistä aiheesta haluaisit kuulla enemmän?
Muista täyttää sähköpostiosoitekenttä. Tätä ei julkaista blogissa ja osoite tulee vain minun tietooni, jotta voin ottaa yhteyttä voittajiin.

Tiedostan, että tämä arvonta osuu päällekäin juhannuspyhien kanssa, joten arvonta-aikaa on kaksi viikkoa, jotta kaikki halukkaat ehtivät osallistua. Arvonta päättyy keskiviikkona 2. heinäkuuta klo 12:00 Suomen aikaa.

suurherttuaarvonta

Bloggaajilla on mahdollisuus osallistua yhden arvan sijaan kahdella arvalla linkkaamalla omasta blogistaan tähän arvontaan. Jos teet näin, ilmoita siitä kommentissasi.

Loppuun kuva pari vuotta sitten tekemistäni kynsikkäistä todistamaan, että osaan neuloa.
Loppuun kuva pari vuotta sitten tekemistäni kynsikkäistä todistamaan, että osaan neuloa.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

46 kommenttia postaukseen “2 vuotta ulkomailla -arvonta!”

 1. Nyt on kyllä palkinnot sellaiset että nostan hattua! Olisin jo odottanut että missä kohdassa lukee että palkinnot yhteistyössä *** random tahon kanssa :D Tuollaiset palkinnot olisi mahtavaa voittaa :) Blogin löysin ehkä samoihin aikoihin kun aloin omaani kirjoittelemaan, ehkä ennen joulua. Ensin lueskelin harvakseltaan, sitten IG travel thursdayn myötä useammin. Onneksi bloglovin on myös keksitty, että saa Rantapallon ulkopuoliset blogit myös listalle! Lempparipostauksiani on kaikki joissa seikkaillaan reppu selässä. Ihanaa että Yellowstone on kohta tulossa. Myös jollain teemalla olevat on mielenkiintoisia. Se vanha/uusi postaus muutaman päivän takaa oli hieno!

  1. Hahaa, kiva kuulla että kelpaa. ;) Nuo käsineet mulla on ollut mielessä jo pitkään, mutta täytyy myöntää, että aika pitkään piti miettiä, mitä luxemburgilaista voisi laittaa palkinnoksi, joka olisi vieläpä helppo postittaa…

 2. Mä just Etsytin itelleni tollasia kynsikkäitä ku näppäjä palelee himassa niin maan perskeleesti naputtaessa joten todellaki osallistun! Laitan jopa mun linkin nii mahikset selkeesti ensteks paranee.

  1. Linkkasin sun blogin mun blogista. Oon lukenu blogia aina ja oon kiinnostunu kaikesta :)

  2. Aika tyhjentävät vastaukset. ;) Tarkoitatko sä siis noita ensimmäisiä reiällisiä kynsikkäitä vai noita, jotka mä olen itse tehnyt? Mietin, että noi ensimmäiset ei välttämättä ihan hirveästi lämmitä näppejä, taitavat olla enemmän asuste.

 3. En muista koska ensimmäisen kerran sun blogissa vierailin, mutta säännöllisesti aloin lukea sitä vasta tässä noin kolmisen kuukautta sitten ja nyt on koko blogi kahlattukin sitten läpi alusta loppuun :) musta kivoin on lukea arkisista jutuista kuten työstä ja millaista elämä muuten on siellä Luxemburgissa. Itse tykkäänkin lukea lähinnä näihin ihan tavallisiin asioihin keskittyviä (matka)blogeja kun sellaisia tosi informatiivisia, joissa keskitytään raportoimaan matkavinkeistä. Vaikka onhan niilläkin toki puolensa (esim. matkan uuteen paikkaan ollessa suunnitteilla).

  1. Musta on jotenkin ihan uskomatonta, että olet jaksanut lukea vanhat postaukset lävitse. Ja ehkä vähän noloa, mitäköhän sinne on tullut pari vuotta sitten kirjoiteltua… :D Mä olen välillä miettinyt, pitäisikö mun lisätä joistain paikoista kertoviin postauksiin käytännön tietoja, mutta taidan pitkälti käydä niin omituisissa paikoissa, että harva niitä postauksia varmaan oikeasti käyttäisi matkojen suunnitteluun.

 4. Mä löysin blogin, kun perustit sen ja kerroit siitä mulle. :)

  Mun lempipostauksia on ne maailman hauskimmat ihmiskuvaukset tv-asentajista, lentokapteeneista, coach surffaajista sun muista. Niissä jutuissa sun neulontataitoihin verrattavat kirjoittajan taitosi pääsevät loistamaan!

  Ja mulle sit noi sormikkaat. Sopivat Suomen kesään ja viime talven perusteella myös talveen. Ja jos eivät sovi, niin on meillä vielä kevät ja syksy. Väriksi voisin haluta iloisen mintunvihreän (tms. vaalean viheriäisen / turkoosin sävyn), että harmaassa loskasäässä on edes jotain pirteää katseltavaa.

  1. Mun pitää varmaan couchsurffata enemmän. Olen viime aikoina möllöttänyt niin tuttujen ihmisten keskellä, ettei noita uusia ihmiskohtaloita ole oikein tullut vastaan. Toisaalta varmaan syksyllä niitä sitten kohtaa taas, kun pääsee yltiöpuheliaiden jenkkien keskelle…

 5. Olen lukenut blogia alusta lähtien ja minunkin suosikkejani ovat erityisesti nuo sohvasurffausseikkailut + tietysti kaikki muut seikkailut, joita luen henkeä pidätellen. Mutta uskollisena fanina luen kyllä joka postauksen.

  En osaa päättää kumman haluan – suklaan vai vuorilliset tumput.

 6. Mäkin olen lukenut sun blogia kutakuinkin alusta asti ja mun lemppareita on kaikki ihmistarinat jotka aina osaat kertoo niin yksityiskohtaisesti, ja tietysti lemppareita on myös kaikki matkakertomukset, lähelle ja kauemmaksi, upeiden kuvien ja mukavien tarinoiden höystäminä.

  1. Sä taidatkin olla pisimpään mukana olleita blogituttuja. Kiva, että oot pysynyt mukana, vaikka manner onkin välissä vaihtunut!

 7. 1. Alusta asti ja vaihtelevalla tiheydellä. Tiheyteen vaikuttaa mm. työkiireiden määrä, koska blogin lukeminen on minusta sopiva pieni virkistystauko juuri työpuuhastelun lomassa.

  2. Itse uppoudun lukemaan arkisien asioiden selittelyä ja erityisen kiinnostvina koen vertailut ja ahaa elämykset Suomeen liittyen. Blogia on kiva lukea, koska postauksissa on sopivassa suhteessa kuvia ja tekstiä :) Erityisesti pidän kuvista, joissa on tuttuja naamoja ja kivat kuvatekstit.

  Jatkon suhteen toivon saman jatkumista – sopivasti kaikenlaista. Jos ideoita toivoit: Olisiko jotain kerrottavaa postcrossing korteista, geokätkäilystä, normaalista työmatkasta, tämän hetken lempijuomasta, uusia vaateostoksia, oletko maalannut tai tehnyt muita luovia juttuja ja tietenkin käsitöiden esittelyä. :)

  1. Juu, olen ehdottomasti sitä mieltä, että blogien lukeminen on mitä parhain viristystauko työpäivien tauoilla. Paljon parempi kuin esim Hesari, koska blogeissa on yleensä vain hyviä uutisia. ;)

   Kiitti ideavinkeistä! Kaikki on hyviä ideoita ja pistän korvan taakse, paitsi tuon maalauksen, koska en ole saanut mitään aikaiseksi melkein kahteen vuoteen… no ehkä laitan korvan taakse sen, että voisin joskus taas maalata.

 8. 1. Blogiasi olen lukenut Luxemburgiin muutostasi lähtien. En kyllä enää muista, miten sen löysin, ehkä googlailin jotain Luxemburgiin liittyvää.

  2. Kiinnostavimpia tekstejä ovat Luxemburgia ja lähiseutua kuvaavat tekstit kertoivatpa ne sitten arjestasi, patikointiretkistä tai tapaamistasi ihmisistä. Kuvistasi pidän myös! Ja vanhaa ja uutta yhdistävä postaus oli tosi hieno!

  1. Kiva, että tätä lukevat jotkut ”paikallisetkin”. Tulee fiilis, että esimerkiksi näissä ”patikointia satunnaisessa metsässä jossain”-jutuissa on jotain järkeä, kun voi kuvitella edes jonkun erottavan kaikki -anget ja -danget sekä Eschit ja Merschit toisistaan.

 9. 1. Olen lukenut muistaakseni melkolailla alusta asti.

  2. Kiinnostavia tekstejä on vaellus ja muut matkustelu jutut, ja sellaset joissa on kerrottu jostain kiinnostavasta tyypistä jonka olet tavannut.

  1. Pitääkin jossain vaiheessa kirjoittaa yhdestä viime elokuun vaelluksesta, joka todennäköisesti kiinnostaa ainakin sua.

 10. 1. vaikea sanoa. oikeastaan mahdoton kysymys. jossakin vaiheessa sitä alkaa jostakin syystä lukea ja sitten vaan pysyt tilaajana. eli varmasti tiedät sen vain, koska olet alusta mukana. luultavasti olen kuitenkin jo pitempään kuin yhden vuoden lukijasi. löysin blogisi muuten Karliksen Korkeuksissa-blogin kautta.
  2. minua kiinnostavat eniten urasi kehitys ja tekemäsi ja tulevat valintasi. syynä muussa se, että taidamme olla samalta opintosuunnalta valmistuneita.

  tervetuloa joskus lähitulevaisuudessa Rotterdamiin! niin ei sinun tarvitse kertoa kaikkea kakkoskohtaan liittyvää blogissasi!

  1. Olenko jotenkin helposti uusista ideoista innostuva, kun tarkistin juuri, miten Rotterdamiin pääsee junalla… Pidetään tämä ”kutsu” mielessä. ;)

 11. Olen lukenut sun blogia ihan alusta saakka. Itsekin odoteltiin silloin muuton vahvistumista Amerikkaan, joten oli mielenkiintoista etsiä tietoa ja vinkkejä jo etukäteen muilta ;)
  On kiva lukea aiheita laidasta laitaan tavallisesta arjesta ja tietenkin matkustelusta :)

  1. Myös ihan järkevää. Todennäköisesti olisi tullut mullakin aika paljon vähemmän asioita puun takaa, jos olisin tajunnut ruveta lukemaan enemmän ulkosuomalaisten blogeja jo ennen muuttoa.

 12. Mina taisin loytaa blogisi noin reilu puolivuotta sitten…. vai onko siita jo kauemminkin. Itse ulkosuomalaisena on kiva lukea muitten ulkosuomalaisten elamasta. Ihan tavallisesta arjesta, reissuista ja hitsit….. en tiennytkaan etta sinakin olet kasityoihmisia. Olisi kiva nahda kasitoistasi enemmankin. :) Eli ei muuta kuin kuvia kehiin kun kerkeat.

  1. En ole saanut oikein aikaiseksi blogata käsitöistä pitkään aikaan, mutta tuolta sivupalkin kategoriasta ”Käsityöt” löytyy pari vanhaa juttua.

 13. Hitsivitsi, en voi uskoa että kaksi vuotta on jo kulunut!

  Olen tainnut lukea blogiasi aika lailla alusta saakka, ja löysin sinut Pariisin Riinan kautta :)

  Ihan nappivinkkejä tarjosit muute tuossa ulkomaille muutosta haaveileville.

  Tykkään blogistasi juuri sellaisena kuin se on, eli samaan malliin voisit jatkaa, jos itse tykkäät kirjoitella :)

  Jos voitto osuisi kohdalle, haaveilisin arktisista tumpuista, jos ne saa noilla hurmaavilla sydänkuvioilla! Toinen juttu on sitten se, kuinka usen niitä pääsisin käyttämään… Ens talvena saatetaan kuitenkin reissata taas Suomeen, eli toivoa on!

  1. Pariisin Riinan kautta löytyikin aikoinaan monta hyvää blogia. :) Harmi, että Riina lopetti kirjoittamisen, mutta ei kai kukaan ikuisesti jaksa tätä. Vaikka minä kyllä ajattelin. ;)

   Kun tämän hetkisiä säitä katselee, Suomessa noille tumpuille saattaa olla tarvetta kesälläkin. :D

 14. Ihana arvonta kun ei ole mikään yhteistyöpostaus! :D Löysin tänne blogiisi joskus Ig travel thursday kamppiksen alettua ja siitä lähtien on ollut bloglovinin seuraus listalla. :D
  On kiva lukea kaikkia ulkosuomalais juttuja elämästä Luxemburgissa ja tietenkin nyt odotan juttua Yellowstonelta ! Ja siis yleisestikin kaikkia matkaseikkailuja. :D

 15. Olen lukenua blogia varmaan kohta vuoden. Ja pidan paljon tyylistasi kirjoittaa, aiheina matkustaminen on lahimpana sydantani :)

 16. 1. Kuinka pitkään olet lukenut tätä blogia?

  Voi apua…Kohtuullisen pitkää. Säännöllisen epäsäännöllisesti. IGTT:n kautta varmaan löysin sinut. Vai olikohan se kuitenkin jo ennen…?

  2. Minkälaisista postauksista pidät? Mistä aiheesta haluaisit kuulla enemmän?

  Sotatantereista ja kaikenlaisista jännistä historiallisista paikoista. On fiilistelypostauksetkin ihan kivoja, mutta mielummin luen kuitenkin kirjoituksia, joissa oikeasti on asiaakin.

  Jos voitto osuu kohdalle, haluan ehdottomasti tumput :)

  1. Siis ihan mahtavaa, että joku toivoo lisää sotatantereita! Niitä mulla riittää varastossa ja miehen ansiosta varmaan vastaisuudessakin kertyy lisää. Nyt on ensimmäinen ja toinen maailmansota koluttu jo sen verran hyvin, että seuraavan kerran Brysselissä pitää siirtyä Waterloohon. ;)

 17. En ihan tarkalleen milloin ja miten oon sun blogin löytänyt, mut ainakin ennen sun Luxemburgiin muuttoa. Yleensä jos löydän jonkun hyvän blogin, kahlaan myös kaikki vanhat jutut läpi eli sunkin blogin oon lukenut kokonaan : D Mun ehdottomia ykkössuosikkeja on kaikki ihmiskuvaukset. Matka-aiheiset ja arkipäivää ulkomailla käsittelevät postaukset tulee hyvänä kakkosena. Kirjoitat tosi taitavasti! : )

  1. Pitäisi varmaan lukea niitä vanhoja postauksia ja tuhota ne, joiden kanssa ei enää itse ole samaa mieltä, kun kerran joku niitäkin käy lukemassa. ;) Kiitos kehuista!

 18. Onpa kiva arvonta!! Nuo vuorelliset tumput tulisivat tarpeeseen täällä Norjan kesässä (ja talvessa) ;)

  Taisin löytää blogisi IGTT:n kautta, tai ehkä jopa aikaisemmin… Silloin rupesin kuitenkin seurailemaan säännöllisemmin. Postauksissa pidän varsinkin ulkosuomalaisen elämän kuvauksista, asustanhan itsekin täällä Norjassa joten ne jotenkin kolahtava kohdalle. Niin paljon on tavallaan samaa siinä arjessa kotimaan ulkopuolella, vaikka puitteet sitten ovatkin ihan erilaiset.

  1. Olen itsekin huomannut, että tietyt asiat toistuvat ulkosuomalaisten blogeissa, vaikka asuinmaa olisikin ihan eri. Samanlaisia hankaluuksia vain eri ratkaisuilla.

 19. Olen tainnut lukea blogiasi aina – ja en ihan tiedä, miten sinne löysin – mutta kirjoituksiasi on ollut kiva lukea ja tuntuu uskomattomalta, että blogisi on jo kaksi vuotta vanha. Olen vähän Maijan kanssa samoilla linjoilla, että noita ’couch surfing’ juttuja lukiessa on välillä sydän kurkussa ! :)
  Vaikea valita lempipostauksia – ehkä ne hyvin kuvatut keskustelut erilaisten ihmisten kanssa (lentokapteeni on vielä suosikkini) – tai sitten ylipäätään kaikki matkustamiseen liittyminen ja kuinka laitat niihin myös faktaa mukaan.

  1. Sä oletkin yksi mun blogin pitkäaikaisimmista lukijoista, jos kommenteista voi mitään päätellä! On tosi kiva, että olet jaksanut pysyä mukana kaiken tämän ajan. Mä vielä elättelen toiveita, että jossain vaiheessa ollaan taas sen verran lähimaastoilla, että onnistuu kasvotusten tapaaminen. :)

 20. Hei,

  olen lukenut blogiasi siitä lähtien, kun olitte juuri muuttaneet Atlantaan. Eli melko kauan. En nyt tarkemmin muista, mutta varmaan jonkun muun blogin kautta löysin tänne.
  Kirjoitat hyvin ja monipuolisista aiheista. Luen mielelläni kaikista aiheista, mutta erityisesti pidän kertomuksistasi hitoriallisista kohteista, rakennuksista ja museoista. Patikointiretkistäsi niin lähiseuduilla kuin kansallispuistoissa on myös hauska lukea.
  Kirjoituksesi Verdunista oli kiinnostava ja postausta Waterloosta odotan mielenkiinnolla.
  Ja jos onneter suosisi minua arvonnassa, tumput sydänkuvioilla olisivat valintani.
  Terveisin Maria

  1. Hei, hauska kuulla lukijoista, jotka ovat olleet mukana noinkin pitkään! Kiitos positiivisesta palautteesta, ja toivottavasti pysyt mukana jatkossakin. :)

 21. Haluan ihan muuten vain kommentoida, että onnittelut tästä kahdesta vuodesta! Itsekin olen miettinyt ulkomaille muuttoa monta kertaa ja totuushan on se, että se on vain siitä päätöksestä kiinni :). USA:han muutto taitaa vain olla hieman hankalampaa, kun ilmeisesti se työpaikka pitäisi olla pakolla valmiina, jos haluaa saada viisumin, eikö? Mutta hienoa, että olette uskaltautuneet tuntemattomaan :)!

  1. Ei ole aina pakko olla työpaikkaa valmiina, mutta ne muut keinot eivät ole helppoja nekään. ”Helpoin” mutta eniten onnea vaativa keino on osallistua green card lotteryyn, joka järjestetään kerran vuodessa. Jos siinä voittaa (todennäköisyys suomalaisilla noin 2%), saa green cardin, jolla voi sitten vapaasti muuttaa ja alkaa hakea töitä Yhdysvalloista. Toinen suomalaisten keskuudessa yleinen vaihtoehto on tulla maahan opiskelupaikan kautta (ja myöhemmin löytää esim työpaikka), kolmas perheen kautta (puoliso/vanhempi/lapsi amerikkalainen tai green cardin tai jonkun sopivan viisumin omistaja, esim).

   Kiitos onnitteluista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge