Seuraavaksi Yellowstone

Olen tämän illan käyttänyt surffaillen nettiä aiheena Yellowstonen kansallispuisto. Olemme suuntaamassa sinne Iiron kanssa parin viikon päästä, kun puisto kerran sijaitsee ajomatkan päässä Coloradosta (siis kahdeksan tunnin ajomatkan…), ja pitäisi selvittää, mitä siellä oikeastaan kannattaa nähdä ja tehdä.

Ilmeisesti vesiputouksia löytyy. Kuva @phaedrasadventures
Kuumia lähteitä tietty, monessa eri muodossa. Kuva @kletterwerks
…kuumia lähteitä, jotka ovat todella omituisen värisiä. Liian kuumia uitavaksi. Kuva @dowlingm95
Biisoneita. Paljon biisoneita. Kuva @mjrice

Olen siis bongaillut Instagramista mielenkiintoisen näköisiä paikkoja ja yrittänyt sijoittaa niitä kartalle, ja lopputulos on, että tämä puistohan on valtava! Eräs puistossa töissä ollut kaverini suosittelikin, että kannattaa yöpyä parissa eri paikkaa, ja niin varmaan teemmekin, etteivät ajomatkat puiston sisällä veny liian pitkiksi. Varasin nyt alustavasti telttapaikan ja mökkimajoituksen – ne voi onneksi peruuttaa vielä viimetingassa jos suunnitelmat hahmottuvat erilaisiksi – eikä niitä ollut kovinkaan runsaasti enää tarjolla.

Sen sijaan kysynkin, jos vaikka joku olisi tuolla käynyt: mihin Yellowstonessa kannattaa mennä? Mitä konkreettisempia vinkkejä, sitä tervetulleempia. Meillä on vajaa viikko aikaa, ja käymme varmaan myös Grand Tetonissa, koska sitä kaverini suositteli.

Seuraavaksi edistän tätä reissua googlailemalla autokorjaamoita. Automme on tällä hetkellä nimittäin Denverin lentokenttäparkissa, ja jäähdytysnesteet auton alla. Tämän pilven hopeareunus on, että mieluummin näin kuin jäähdytysnesteet jossain keskellä Wyomingin preeriaa, kyseessä kun on manner-Yhdysvaltain harvoiten asuttu osavaltio.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @muorra.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

26 kommenttia postaukseen “Seuraavaksi Yellowstone”

 1. Jaan mielenkiinnolla seuraamaan mita vinkkeja saat ja tietysti teidan matkaraportaasia. Me ollaan nimittain kanssa mietitty tuonne menemista. Viela ei olla saatu aikaiseksi eika kamalasti asiaa tutkittu. Hyva jos menette nyt niin saadaan sitten vinkkeja. :D

  1. Jotenkin tuo Yellowstone on näistä suurista tunnetuista kansallispuistoista se mulle vähiten tunnettu. Kaikki sen tietävät, mutta kovinkaan moni ei ole käynyt – varmaankin kun se on niin keskellä ei mitään!

 2. Itselläni ei ole kokemuksia Yellowstonesta, mutta viime lokakuussa tuli kierreltyä muita luonnonpuistoja Usassa. Ne ovat valtavia!

  Tuo vinkki yöpymisestä puiston alueella on erinomainen. Kannattaa varata paikat hyvissä ajoin. Me emme saaneet kaikkialta haluamaamme hotellia, jolloin esim. North Rim jouduttiin menemään ihan päiväkeikkana, joka nyt jälkikäteen harmittaa.

  1. Katselin tämän innoittamana Wikipediaa ja ilmeisesti Yellowstone on manner-USA:n toisiksi suurin kansallispuisto heti Death Valleyn jälkeen, ja yli kaksi kertaa Grand Canyonia suurempi! Vähän hämäävä tieto, sillä itse en pitänyt Death Valleyta mitenkään valtavana, varmaankin kun suurin osa siitä on pelkkää aavikkoa. Mutta Suomeen suhteutettuna, Yellowstone on Uudenmaan läänin kokoinen.

   Minäkin yritin katsella hotelleja, varsinkin sitä missä kaverini oli ollut taannoin töissä, mutta mistään ei saanut kahta yötä peräkkäin, suurimmasta osasta ei edes sitä yhtä, ja mielestäni yhden yön yöpymisessä ei ole järkeä, jos ollaan alueella pidempään. Telttailualueilla oli parempi saatavuus, vaikka nekin osa myivät eioota. No, muistan tämän ensi kertaa varten, kun suunnitellaan jonnekin menoa…

 3. Meillä ei valitettavasti aika viimeksi riittänyt käydä tuolla, joten innolla jään minäkin odottelemaan kuvia! Ihan ehdoton reissukohde vielä tulevaisuudessa.

  1. Nyt alkaa tulla paineita kuvaamiseen, kun niin moni niitä kuvia toivoo. :)

 4. En ole vielä päässyt käymään tuolla, mutta työkaverin houkutukset alkavat olla aika katalia.. Eli innolla odotan lisää kuvia, sillä nämä ovat kerrassaan upeita!

  Terkkuja road tripiltä, nyt ollaan Italiassa ja matkalla kohti Comoa. :)

  1. Hauskaa roadtripin jatkoa! Teillä taitaa tästä telttailusta olla kertynyt vähän enemmänkin kokemusta. :)

 5. Voi tuonne on joskus pakko päästä! Innolla odotan sun kuvia ja matkaraporttia Yellowstonesta!

 6. Mahtavaa, meillä on elokuussa suunta kohti Yellowstonea. Mies epäili kovasti, että miten me viihdytään 4 päivää ko. puistossa, että riittääkö siellä muka näkemistä niin paljon… no, lyhyellä googlettelulla muutui ääni kellossa! Mut toi majoitus, eipä tajuttu että se olisi pitänyt varata jo vuosi sitten, jotta olisi saanut haluamansa yöpaikan. Tosin vuosi sitten ollut hajuakaan koko reissusta edes… eli telttailu kutsuu myös meitä, nyt pitäisi vaan keksiä mistä hankkii sen teltan plus muut tilpehöörit (Walmart on aika vahvoilla hankintapaikkaa pohtiessa)! Sehän ei haittaa että kokemus telttailusta on meillä molemmilla so far pyöreät nolla, jos ei miehen inttiaikaa huomioida. :-) Jään siis kiinnostuneena kuulolle teidän reissun kuulumisia odotellen!

  1. Ei missään nimessä Walmartista sitä telttaa hei, ei ainakaan halvinta! Meilläkään ei ole mitenkään hirveästi telttailukokemusta kertynyt, ja langettiin tähän ”teltta Walmartista”-jekkuun, ja lopputuloksesta voi lukea täältä: http://salamanteri.net/georgia/2012/08/viikonloppu-pilvessa-mustan-kiven-vuorella/

   Me varmaan päädytään tällä kertaa REIhin, vaikka se onkin aika paljon kalliimpi vaihtoehto, mutta mietittiin, että voitaisiin telttailla jatkossakin, joten kalliimpi teltta ei haittaa. Jos teillä tämä saattaa jäädä yhteen kertaan, niin muistakaa ostaa teltan lisäksi pressu, jolla teltan voi peittää sateella. Ja jos campingissa on sähköt (en tarkistanut onko), niin ottakaa kunnon carcamping-tyyliin queensize-ilmapatja mukaan, niitä sentään saa Walmartista ihan hyviä. ;)

   1. Hmmm… Piääkin joo ehkä miettiä tuota teltan hankintapaikkaa uudemman kerran. Meillä ajatus oli vähän se, että halvalla ostetaan kun ei tuo telttailu ehkä toistu ihan lähivuosina. Vaikka toisaalta mistäs sen tietää miten tässä innostuukaan moisesta harrastuksesta. Arvattiin kyllä että ei Walmartin halpisteltat mitään laatua ole, b-plan oli se että nukutaan autossa kun vuokralla on meillä iso maasturi (Tahoe). Mut en tiedä onko autossa yöpyminen sallittua tuolla… Noh elokuulle aikaa vielä pohtia asiaa, otetaan nyt juhannuksena leirintäalue treeni nro 1 kun yövytään leirintäalueen mökkimajoituksessa Nordkappissa.

 7. Voi kun tietäisin tuonne vinkkejä, mutta en, jään mielenkiinnolla odottamaan teidän reissua! Nuo kuumavesilähteet muistuttavat kovin Uuden-Seelannin Rotoruasta, muuten sitten onkin aikas erilaista biisoneineen. Ihanaa reissua!!

  1. Kiitos! En ole koskaan käynyt Uudessa-Seelannissa, mutta jos kuumiin lähteisiin tuolla tykästyn, niin ehkä pitää harkita sinne lähtöä jossain vaiheessa. ;)

  1. Kyllä, patikointia ajateltiin harrastaa tuolla ehdottomasti joka päivä. Tuolla vaan pitää muistaa pysyä polulla, sillä polkujen ulkopuolella maakuori saattaa olla niin ohut, että se saattaa ihmisen painosta sortua ja tiputtaa kuumaan lähteeseen.

 8. Yellowstone on mielestani paras NP taalla. Olen ollut siella 10+ kertaa valokuvaamassa lehdille ja agencies:lle. Mita reittia olette ajatelleet CO:sta? Jackson tai Cody, WY?
  Old Faithful on must-see :-) West Thumb Geyser Basin on kiva alue myos. Samoin kuin Mammoth Hot Springs near northern entrance. Hayden Valley on hyva paikka nahda bisons. Onko teilla suunnitelmissa ajaa ympari park:a, vai teetteko myos hiking? Jos hiking, niin miten pitkista traileista olette kiinnostuneet?

  1. Ehdottomasti patikoidaan. :) Päiväpatikointireissuja siis vaan, mutta joku 10-20km on perusmukava matka ja jättää aikaa tehdä muutakin saman päivän aikana. Jos sulta siis vielä löytyy trailisuosituksia, niin tosi mielelläni otan vastaan!

   1. Onko teilla mitaan suunnitelmaa siita, milla alueella siella aiotte olla? Olen itse trekannut kymmenia trails siella, niin yritan suositella sellaisia, mitka olisivat teita lahella….

    1. Kierretään koko puisto ja vaihdellaan yöpaikkaa sen mukaan. Eli ihan mistä vaan päin puistoa voi suositella reittejä.

 9. Mullekin tuli mieleen Uusi Seelanti noista lähteistä:) Suosittelen muuten sitä ihan todella, todella lämpimästi, eikä todellakaan minkään kuumien lähteiden takia vain. Varsinkin teille kun tykkäätte vaeltaa ja tehdä muita luontojuttuja, Uusi Seelanti on ihan täydellinen paikka!! En voi liikaa sitä ylistää :D

  Mutta, minäkin jään innolla odottelemaan tulevia vinkkejä Yellowstonesta, halutaan ehdottomasti myös mennä sinne. Muistakaa varautua karhuvaaraan jos telttailette syrjäisemmillä paikoilla :)

  1. Mä luin joltain sivulta, että Yellowstonessa patikoidessa kannattaa olla mukana bear sprayta. Siis joku pippurisumutteen tapainen, jolla voi sumutella karhuja. En nyt ihan tiedä mitä tästä ajatella, sillä eikös noi ole mustakarhuja eikä mitään grizzlejä… Että luulisi, ettei karhu ihan hevin olisi hyökkäämässä päälle.

   Me mennään car-campingiin, eli ei ole syrjässä! Laitetaan kyllä silti kaikki ruoka karhubokseihin, jos sellaisia on tarjolla. Yosemitessa ohjeistettiin, että autoon ei saa jättää edes limsatölkkejä (tyhjiä tai täysiä), koska karhu haistaa ne ja voi rusikoida auton.

   Toivottavasti Anna ei lue näitä Uusi-Seelanti-hehkutuksia tai saan varmaan kuulla tästä lähtien jatkuvasti, että sinne päin pitäisi tulla. ;)

   1. On hyva olla bear bell ja/tai bear spray. Nain useamman bear encounterin kokemuksella …….. tosin ongelma niista karhuista tulee yleena vain silloin, kun ne yllattyy. Ja kylla ne black bears myos kay paalle, varsinkin jos on mama w/cubs.

    Kaikki scented jutut (ruoka, hygiene stuff etc) taytyy laittaa bear proof containers. Camp groundseilla on bear boxes, ja jos olette vahemman ”established” camp groundilla, niin sitten vain laitatte ne ruokatarvikkeet vaikka puun oksaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge