Uskomaton luksushotelli: Park Hyatt Paris

Se alkoi jo ovella: hotellin portsari pysäytti meidät raahatessamme laukkuja sisään ja vaati saada laukut itselleen. Vähän ymmällämme selitimme, että olemme vasta kirjautumassa sisään, ja kyllä meillä pitäisi tähän aikaan päivästä jo olla huone tarjolla, mutta tämä ei vaikuttanut portsariin. Sen sijaan sain lapun, johon portsari kirjoitti sukunimeni, ja meidät ohjattiin kohteliaasti peremmälle. Madam, please.

Olimme kirjautumassa sisään Park Hyatt Paris-Vendôme -hotelliin, yhteen Pariisin arvostetuista Palace-hotelleista, jossa huonehinnat pyörivät seitsemästä sadasta tonniin per yö. Me olimme saaneet hotellin huomattavasti halvemmalla, ja tarkoituksena oli 30-vuotissynttäreitteni juhlimisen lomassa ihmetellä, millaista on yöpyä huippuhotellissa.

Park Hyatt Paris Vendome sisäpiha
Hotellin sisäpiha, jonka perällä sveitsiläinen chalet

Sisäänkirjautuminen sujui mukavasti, ja täyttäessämme lomakkeita eräs vastaanoton työntekijöistä tiedusteli meiltä kohteliaasti, kuinka matkamme meni. Saatuamme huoneemme avaimen hän ilmoitti esittelevänsä meille seuraavaksi hotellin. Ahaa? Kuljimme naisen perässä pitkin hotellin käytäviä, kun hän osoitteli meille paikkoja hotellissa: tuosta saa aamiaista taikka lounasta, tässä on meidän Michelin-tähden ravintolamme, tuolla taas baari, ja tästä sisäänkäynti sisäpihalle, jonka perällä on chalet, tuotu suoraan Sveitsistä, jossa voi halutessaan illallistaa intiimisti korkeintaan neljän hengen seurueen kesken. Ylimmästä kerroksesta löytyy kynsistudio, kakkoskerroksessa taas palvelee hiustaiteilija, jolla Nicole Kidmankin käy aina ennen Cannesia – hiustenleikkuu maestrolla alkaen 700 euroa.

Park Hyatt Paris Vendome Deluxe hotellihuone arvostelu

Huoneeseen päästyämme kohtelias vastaanottovirkailija kysyi, haluaisimmeko, että hän vielä esittelisi meille huoneen. Normaalisti olisimme saattaneet sanoa ”ei”, mutta tässä vaiheessa tähän vähän omituiselta tuntuvaan smalltalkiin oli jo tottunut, joten kuulimme vielä, missä vessassa on hiustenkuivaaja, miten television saa päälle, miten kahdesti päivässä käyvä siivouspalvelu toimii ja millainen kahvi- ja teevalikoima huoneessa on. Tämän jälkeen meille toivotettiin oikein mukavaa päivänjatkoa, ja saimme jäädä ihmettelemään huonetta kahdestaan.

Park Hyatt Paris Vendome hotelli arvostelu
Kylpyhuone, jossa amme ja sen vieressä suihku, ja pyyhkeitä vaikka kokonaiselle komppanialle

Park Hyatt Paris Vendome room

Park Hyatt Paris Vendome amenity kit
Kylpyhuonetarvikkeita oli noin kaksinkertainen määrä verrattuna normaaliin: löytyi mm. manikyyrisettiä, parranajosettiä ja jalkaraspia. Minä ihastuin hotellin vartalokuorintaan, joka kulkee minulla nykyään mukana uimahallikamppeissani.
Tea and Coffee at Park Hyatt Paris Vendome
Kahvi- ja teevalikoima, josta erityisesti jälkimmäinen saa minulta kehuja. Aivan ihana määrä ihanan vaihtelevia korkealuokkaisia teepusseja!

Kahvien keittämisen jälkeen lähdimme katsomaan Charlie Hebdon toimituksen edustaa, ja takaisin tullessamme iloiseksi yllätykseksemme löysimme huoneesta pullon samppanjaa tervetuliaistoivotuksena. Seuraavana päivänä hotelli antoi minulle synttärilahjaksi tuoksukynttilän, ja kummallakin kerralla joku oli käsin rustannut tervetulotoivotukset ja onnittelut tyylikkääseen mustavalkoiseen Pariisi-teemaiseen korttiin. Henkilökohtainen tyyli tuntui samanaikaisesti kivalta ja todella hämmentävältä, kun sellaiseen harvemmin on isoissa hotelleissa tottunut.

Champagne at Park Hyatt Paris Vendome

Vaikka huippuhotelleihin olisi päässyit yöpymään kuinka halvalla tahansa, niin aina pitää varautua siihen, että jostain niitä lisäkuluja kuitenkin tulee. Meillä näin kävi, kun upean synttäri-illallisen jälkeen saavuimme takaisin hotellille, ja päätimme mennä hotellin baariin ”vielä yksille”. Istuimme alas tyylikkääseen baariin ja baarimikko tuli tuomaan meille cocktailmenut selailtavaksi… ja hinnat olivat aika omaa luokkaansa. Hetken mietimme, pitäisikö lähteä vain johonkin lähialueen baariin niille yksille, mutta kun nyt kerran täällä ollaan-ajatusmaailma voitti, ja tilasimme 27 euron drinkit. Baarimikko rustasi niitä antaumuksella, ja jos eivät olleet parhaat drinkit ikinä, niin ainakin sieltä parhaimmasta päästä, mutta tuolla hinnalla sietikin olla.

Park Hyatt Paris Vendome aamiainen

Sunnuntaiaamuna suuntasimme hotellin aamiaiselle, joka olikin sitten ihan varmasti paras, mitä olen ikinä syönyt. Kahvit, teet ja tuorepuristetut mehut tilattiin pöytään, kuten myös munat ja omeletit, mutta loput saikin hakea buffet-pöydästä, joka pursusi herkkuja. Ranskalaiseen tyyliin erityisesti aamiaisleivosten – viennoiseries – tarjontaan oli panostettu, mutta ilokseni huomasin, että buffetissa oli myös kattavasti pohjoismaiseen makuun sopivia maalaisleipiä, paljon erilaisia myslejä, puuroa (!)… ja ah ne juustovalikoimat! Aivan ihania ranskalaisia juustoja montaa eri sorttia, ja sen lisäksi suussa sulavaa mozzarellaa. Miksei laadukas mozzarella, kirsikkatomaatit ja hyvä balsamico kuulu jokaisen hotellin aamiaisvalikoimaan?

Park Hyatt Paris Vendome breakfast table
Haluan tuollaisen etualalla olevan juustomyllyn kotiin. En tosin tiedä mitä sillä varsinaisesti tekisin, mutta sen tuottamat vähän kantarellin näköiset juustotupot olivat vaan niin söpöjä.

Normaalisti aamiainen maksaa 49 euroa, mutta Hyatt Gold -kortilla (joka minulta löytyy) sen saa puoleen hintaan, 25 eurolla. Tuohon puoleen hintaan aamiainen on aivan ehdottomasti hintansa väärti, ja täyteenkin hintaan sitä kannattaa harkita, jos aikoo syödä pitkään ja hartaasti. Tässä muuten tulee taas ilmi, miten hotellien kanta-asiakaskorteista voi olla vissiä hyötyä: tuon aamiaisalennuksen lisäksi kortilla sai ilmaisen internetin, joka olisi muuten maksanut maltaita.

Park Hyatt Paris Vendome breakfast
Siis katsokaa tuota jugurtti-mysli-crumblea! Vihreä kippo taustalla on guacamolea – vähän omituinen mutta täysin vastustamaton lisä aamiaispöytään.

Sunnuntai-iltana palattuamme rauhanmarssilta kävimme vielä katsomassa hotellin spa-aluetta, joka yllätti pienuudellaan – mutta se ei haitannut, sillä olimme ainoat paikalla. Spassa oli isohko poreamme ja kaksi saunaa – yksi suomalaistyyppinen jossa kalat uivat TV-akvaariossa, yksi höyrysauna – sekä loikoilualue, jossa makasimme välillä divaaneilla kera pulloveden ja sisustuslehtien. Pukeutumistilat span yhteydessä olivat viimeisen päälle mietittyjä: kylpytakit sai paikan päältä, päällä olleet vaatteet pystyi ottamaan mukaansa erikokoisissa kangaspusseissa, ja suihkutiloista löytyivät kaikki samat tökötit mitä huoneestakin. Kaikkialla soi rauhallinen tilulilumusiikki.

Seuraavana aamuna lähdin ensimmäisellä aamujunalla Luxemburgiin ja suoraan töihin. Täydellinen viikonloppu.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

33 kommenttia postaukseen “Uskomaton luksushotelli: Park Hyatt Paris”

 1. Ah! Pukeutumishuone! Tää on se mikä mun elämästä on aina puuttunut! WANT!

  1. Vaatehuone muuten korvais tätä tarvetta, mutta sieltä puuttuu ikkuna ja ”meikkauspiste”. Selkeesti rempan aihe!

  1. Juu, upea kokemus, vaikka täytyy myöntää että välillä tuntui vähän hassulta, kun ei ollut ihan varma miten pitäisi käyttäytyä. Kyllä sitä on tullut ihan hyvissä hotelleissa yövyttyä aiemminkin, mutta täällä palvelun taso oli vaan niin loppuun saakka vietyä. :)

 2. Kyllä kunnon luksus on kunnon luksusta..kateudesta vihreänä täällä luen.. :)
  Me käytiin kerran Hyattin shampanjabrunssilla Soulissa, oli törkeän hintainen, mutta silti…melkeinpä sanoisin, että hintansa väärtti. Aah ja ooh niitä pannukakkuja!
  Terhi on viimeisimpänä kirjoittanut: Korealainen ei ymmärrä.

  1. Noi kalliit luksusjutut on musta hintansa väärtejä, jos niitä tekee tarpeeksi harvoin ja valikoiden. Silloin niissä on se ”luksusfiilis” mistä voi vähän maksaakin ekstraa. ;)

  1. Jos vertaa hiustenleikkuun hintaa hotellihuoneen hintaan, niin siinä mielessä tuo on sentään linjassa. Hiustenleikkuu kun yleensä tuntuu maksavan noin 80% ”saman tasoisen” hotellihuoneen hinnasta. ;)

  1. Sitä aamiaista voinee mennä syömään, vaikka ei olisikaan hotellivieras. Eli siitä vaan vierestä joku halpishotelli, ja sitten pärähtää tuonne aamiaiselle luksusfiilistä hakemaan! ;)

 3. Tosi kiva postaus ja upean kuuloinen kokemus. Noin luksusluokan hotellissa en olekaan vielä itse yöpynyt. Kolmekymppiset on kolmen vuoden kuluttua, joten ehkä sitten varastan tän idean sinulta. :) Onnea pyöreiden vuosien johdosta näin jälkikäteen!
  Anu Haapala on viimeisimpänä kirjoittanut: Laulu on paras lääke matkapahoinvointiin

  1. Hei ihmeessä varastat! Tämä oli kyllä ikimuistoinen tapa viettää synttäreitä, eli suosittelen lämpimästi. :) Kiitos toivotuksista!

  1. Noita Hyatt-brandin alla olevia on niin monen tasoisia. Grand Hyattithan on yks ”alaspäin” Park Hyatteista, isompia mutta vähemmän luksuksia, ja lisäksi tohon ”parempaan” Hyatt-kategoriaan menee myös Hyatt Regencyt. Ite toisaalta olen ollut esim Hyatt Placeissa, jotka on jo ihan tavallisia hotelleja, sekä Hyatteissa ilman mitään etuliitteitä, jotka taitaa olla enemmän bisnes-matkailijoille suunnattuja.

   Ja kiitos onnitteluista. :)

 4. VAU :O! Siis mieletön hotelli :D. Tietysti tuolla hinnalla pitääkin olla, mutta on mahtavaa kuulla, että se tavallaan olisi hintansa väärti, vaikka joutuisi maksamaan koko summan :). Ehdottomasti pitää joskus harkita tuota itsekin, mutta onhan tuo vähän… tyyris :P.

  Kysyn oikeastaan tähän samaan, että oletko yöpynyt kuinka usein Hiltoneissa? Olen vain miettinyt Hiltonin ja Hyattin välillä tuota kanta-asiakkuutta enkä ole osannut tehdä sitä ”lopullista” päätöstä, joten ajattelin, jos osaisit sanoa tähän oman mielipiteesi :).

  Kiitos tästä hienosta postauksesta ja onnittelut sinulle :)!
  Jerry / Pako Arjesta on viimeisimpänä kirjoittanut: Blogisynttärit ja voittajien julkistus

  1. Jos näiden välillä miettii kanta-asiakkuutta, niin niitä hotelleja on niin moneen lähtöön että ite ehkä kattoisin eniten niitä itse kanta-asiakasohjelmia ja sitä, mitä eri ohjelmista saa etuja. Hyattilla ainakin on hotelleja todella eri tasoisia ja eri hintaluokissa (kaikki mun kokemat kyllä ihan hyviä hintalaatusuhteeltaan), ja toisaalta Hiltonilla riittää kanssa Homewood Suitesia yms laidasta laitaan, eli hotellien puolesta noita kahta on vähän huono verrata.

   Meillä ei ole HHonorsia käytössä, joten en pysty oikein siitä paljoa mitään sanomaan. Sen sijaan SPG ja IHG löytyy Hyattin lisäksi, ja niihin kaikkiin ollaan oltu tyytyväisiä, mutta ne on kaikki vähän eri tyylisiä ohjelmia: ollaan käytetty niitä selvästi eri tasoisiin ilmaisiin öihin ja muutkin tasoihin kuuluvat edut vaihtelee. :) Kantsii siis kattoa edut, tasokertymät, palkintoyötaulukot yms lävitse ja miettiä, mikä itelle on tärkeää. Hyattilla vielä kolmas etu muuten on late checkout, eli Iiro, joka oli tulossa Luxemburgiin vasta iltapäiväjunalla, pystyi jäämään tekemään töitä hotellille junan lähtöön asti.

   Kiitos onnitteluista!

   1. Kiitos vastauksesta :). Tosiaan tuo on aikaavievää hommaa, jos lähtee selvittämään, että mikä kanta-asiakasohjelma on paras ja vielä, mikä on juuri itselleen se paras. Tuntuu siltä, että mitä enemmän alkaa selvittelemään asioita, sitä vaikeampaa päätöksenteko on xD.

    Tuo late check-out on kyllä hyvä juttu!
    Jerry / Pako Arjesta on viimeisimpänä kirjoittanut: Blogisynttärit ja voittajien julkistus

 5. Nyt on öky :D Pakko sanoa että tuo sänky ei kyllä vakuuta ulkonäöllisesti, kylppäri taas sitäki enemmän! Pienet yksityiskohdat merkkaa ainaki mulle tosi paljon. Teevalikoimasta olisin itsekin onnellinen.
  Melko muikee toi aamiainen. Voin sanoa että mie ainaki söisin koko rahan eestä!
  Olis ihan mieletön joskus testata tuollaista, mutta melkeen yhtä hienoa on lukea bloggaajien arvosteluja seinien sisältä :D
  Maarit Johanna on viimeisimpänä kirjoittanut: Kulttuurierojen biitsipäivä Cottesloessa ja ”How are you?”

  1. Vaikka sänky ei ulkonäöllisesti olekaan erityisen ihmeellinen, niin onneksi oli kuitenkin hyvä – ja leveä. ;) Saatiin upgrade Deluxe-huoneseen, jossa on King-size-sängyt, kun meidän vaaramassamme huoneessa olisi ollut vain Queen.

   Tuonne vaan sit seuraavalla Pariisin reissulla! Vaikka pelkälle aamiaiselle. ;)

 6. Musta tuntuu etten edes kehtaisi mennä tuonne, tuntisin olevani niin väärässä paikassa :D Monesti kun varaillaan hotelleja ja löydetään joku hieno, niin hetken päästä molemmat tuumaa, että miltä me nyt siellä sitten näytetään vaelluskengissä hikisinä reput selässä.. Vaan siis juu, olisi kai se joskus aika kiva mennä nautiskelemaan johonkin ihan superhienoon!
  maarit on viimeisimpänä kirjoittanut: Henry Cowell Redwoods State Park

  1. Mullakin on tuo sama kompleksi välillä. Tuolla Pariisin keikallakin tuli valittua mukaan pelkkiä siistejä vaatteita oletettavasti hotellivalinnan takia… vaikka eipä sillä niin väliä tietenkään olisi ollut, tuollaisessa oikeasti rikkaiden paikassahan jengi saattaa kulkea just sen näköisenä mitä huvittaa.

 7. No wau, kylla tuolla kelpais! Todellakin, pukeutumishuone onkin aina puuttunut. Varmasti hyva paikka viettaa juhlapaivia, mutta joku tuntuva alennus olisi kylla tarpeen :D Teevalikoima ja aamainen sais taaltakin plussaa!!
  Annika -Tarinoita Maailmalta on viimeisimpänä kirjoittanut: Reissunaisen evoluutio

  1. Ihme, että hotellien teevalikoimat ovat yleensä niin huonot, kun selvästi meitä teen ystäviä on enemmänkin. Olen niin kyllästynyt siihen, että hotellihuoneessa on korkeintaan kaksi teevaihtoehtoa: Liptonin keltainen, ja kofeiiniton Liptonin keltainen…

  1. Varmasti viihtyisit! Kerrankin tuli fiilis hotellissa, että ei ollut oikeastaan mitään tarvetta lähteä kaupungille paikkoja katselemaan, ihan hyvin pystyi vaan makoilemaan hotellilla.

 8. :D

  Silloin menee keskimäärin hyvin kun auton avaimet voi heittää portsarille tyylliin ”Tee tälle autolle jotain” ja oven lähellä odottaa koko ajan joku, josko haluan jotain. Hôtel La Pérouse Nizzassa on yltänyt tähän. Tosin nyt senkin taso on laskenut :/

  Tuo hotellihuoneen esittely ja myös hotellien palveluiden esittely on ihan tuttua Aasiassa, Euroopassa sitä harvemmin tehdään. Vahinko, sillä minusta se on mukava lisä.

  Kauniin valkoisen ja kullan sävyinen huone. Viihtyisin!
  Anna / Tämä matka-blogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Testissä Päivä Pietarissa -risteily ja Eremitaasi

  1. Jenkeissä valet parking on aika standardijuttu, eikä se siksi tunnu minusta mitenkään erikoiselta, kun samaa palvelua saa vaikka ostarille mennessään… Kyllä, ostareillakin on valet parking! Jos vaikka ei jaksa kävellä sitä 50 metriä parkkipaikalta ostarille! Minä itse jaksan kävellä autolta ilman ongelmia, joten olen käyttänyt valet parkingia vain silloin, kun se on pakollinen, eikä normaalia parkkimahdollisuutta ole.

   Oven takana en sen sijaan haluaisi kenenkään kyttäävän, mulle riittää huonepalvelu/concierge/respa-nappi puhelimessa. ;)

   Musta on ihan kiva, että tiskillä kerrotaan sisään tsekatessa hotellin palveluista, mutta mukana kiertävästä esittelystä varmaan normitilanteessa kieltäytyisin, kun yleensä mieluummin käyttää senkin ajan johonkin muuhun. Eipä sillä, mulle tämä on ensimmäinen kerta kun on tullut vastaan. Aasiassa on tullut lähinnä reppureissattua, joten se varmaan vaikuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge