Rento sunnuntai Helsingissä & Hotelli Helka

Viime viikonloppu oli periaatteessa aika kiireinen: perjantaina suoraan töistä lentokentälle, Helsingissä vähän ennen puolta yötä, lauantaiaamuna aikaisin ensin häävalmisteluja, sitten jännäystä, lopulta häät jotka jatkuivat iltaan saakka. Olikin ihanaa, että kerrankin en ollut sopinut sunnuntaille minuuttiaikataulua, vaan saimme Iiron kanssa tehdä juuri sitä mitä huvitti… eli ei oikeastaan yhtään mitään.

Hotelli Helka

Yövyimme viikonlopun hotelli Helkassa, joka sijaitsee Pohjois-Kampissa, siinä Domman kulmassa Baanan varrella, eli lyhyen kävelymatkan päässä ”kaikesta” – vaikka matka Rautatieasemalta tuntuikin piinaavan pitkältä, kun taitoimme sen kylmässä viimassa ja tihkusateessa keskellä yötä juhlatamineissa. En ollut koskaan aiemmin yöpynyt Helkassa, mutta olin kuullut sen lounasravintolasta hyvää, ja tiesin, että hotelli panostaa sisustuksessaan suomalaiseen designiin. Tämä oli helppo huomata sisään astuessa.

Hotelli Helkan aulabaari
Spottaa aulan design: Aalto-jakkaraa, Octo-kattolamppuja, Helmat-jalkalamppuja, Artekin pöytiä ja tuoleja… Helmat-jalkalamppu löytyi myös huoneesta, ja nyt mietin, viitsisinkö maksaa valaisimesta monta sataa euroa; tykkäsin siitä nimittäin tosi paljon.

Hotel Helkan sisustus: suomalainen design

Sama meininki jatkui myös kerrosten hissiauloissa, joissa oli tilaa istuskella. Seiniä koristivat valokuvat karhuista, metsoista, marjoista ja kaikesta siitä kauniista, mitä tuolta metistä löytyy. Minä pyörin Suomi-nostalian kourissa ympäriinsä siitä huolimatta, etten ole ikinä nähnyt luonnossa sen kummemmin karhua kuin metsoakaan, ja vannoin, että palaan Suomeen seuraavaksi kesällä.

Hotelli Helka aamiainen
Ravintolan tuolit olivat mummolasta tuttuja. Tämä kuva on Helkan pressiarkistosta, koska unohdin ottaa kameran aamiaiselle. Se oli kuitenkin hyvä, laaja buffet, josta löytyi niin leipätarvikkeita, muroja ja myslejä, pekonia ja munia kuin lemppareitani karjalanpiirakoita.

Sunnuntaina köllöttelimme aamiaisen jälkeen huoneessa yli puolille päivin. Olin alunperin elätellyt mielessä ajatusta toiminnantäytteisestä Helsinki-päivästä, jossa kiertäisimme pari museota, kävisimme ryystämässä kahvia jossain ihanan söpössä kahvilassa joita ihastelen aina blogeissa, kävelisimme pitkin keväistä rantaviivaa ja nauttisimme keskustan humusta, mutta masentava sää sekoitettuna pieneen juhlien jälkeiseen väsymykseen sai kaivautumaan syvälle hotellisänkyyn nauttimaan siitä, että ei ollut pakko lähteä minnekään.

Hotel Helkan Premium huone
Sisällä mukava sänky, valoisa huone ja katto, joka saa haaveilemaan lakkahillosta, ehkäpä leipäjuuston päällä…
Näkymä Hotelli Helkasta
…ulkona pilvinen ja tuulinen alkukevään päivä, jossa ihmiset tarpovat märällä asfaltilla kiskoen huivia tiukemmin kaulan ympärille. Kesäaikaan tämä muuten olisi varmaan loistava sijainti, koska hotellilta saa vuokrata pyöriä ja Baana kulkee nenän edestä.

Kun vihdoin päätimme lähteä liikkeelle, suuntasimme ensin hierontaan – Helsingin paras hieroja on Hieronta Kellarin Mika – jossa minun laskettelusta lukkoon menneet reiteni avautuivat ja Iiron olkapäät siirtyivät eri paikkaan, ja sitten kävimme tervehtimässä mummoani. Keskustaan palattuamme päädyimme aikaiselle pizzapäivälliselle Dennisiin, jonka jälkeen palasimme hotellille. Olimme nimittäin huomanneet, että hotellivieraiden käytössä on klo 07-21 sauna!

Hotel Helka kylpyhuone
Pyyhkeet hotellihuoneen kylppäristä mukaan…
Hotel Helka vierassauna
…ja sitten ylimpään kerrokseen saunaa ihmettelemään.

Joku muukin oli keksinyt saunan ihanuuden, ja sekä miesten että naisten saunassa oli lauteilla porukkaa. Naisten puolella sisään tullessa kaksi naista esitteli kilvan vahvan suomalaisaksentin höystämällä englannilla kolmannelle, mitä kaikkea Helsingissä on nähtävää. Toisen suomalaisnaisista poistuessa toinen jäi vielä paikalle valittelemaan ulkosuomalaisen elämän rankkuutta, kun Suomen reissuilla on aina minuuttiaikataulu, että ehtii näkemään kavereita, ja oma fiilis onnistuneesta rentouttavasta sunnuntaista vain parani. Se kolmas saunoja oli saksalaisnainen, joka oli tullut Suomeen moikkaamaan täällä vaihdossa olevaa poikaansa. Miesten puolella Iiro tapasi saksalaisen miehen lisäksi ranskalaiset, belgialaiset ja norjalaiset saunakumppanit. Kunnon saunatyyliin kukaan meistä ei esittäytynyt, vaikka kävimme lauteilla alasti läpi elämäntarinoitamme. Löylyt tuntuivat ihanilta, ja toinen suomalaisnaisista kehui, että kesäiltoina vierassaunan ikkunan voi avata ja katsella näkymää Helsingin kattojen yllä.

Saunan jälkeen korkkasimme vihdoin skumpan, jonka hotelli meille tarjosi, ja katsoimme pitkästä aikaa suomalaista telkkaria. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanaa.

Cava at Hotel Helka
Cavan lisäksi Fazerin suklaakarkit päätyivät parempiin suihin.
Hotel Helka Block valaisin
Yöpöytinä toimivat Aalto-jakkarat ja yölamppuina Block-valaisimet
Hotel Helka Chillin'
Tämä. Parasta. Vaikka täytyy sanoa, että suomalainen TV-tarjonta oli vähän hassua. Mikä ihmeen Loirinuotio? Onko Tähdet Tähdet joku kilpailu vai huvikseenko ne lavalla joraavat? Ja pyöriikö telkkarissa oikeasti vieläkin suomalainen versio Selviytyjistä?

Jos joku on suuntaamassa Helsinkiin, niin voin aidosti suositella Hotelli Helkaa yöpymiseen. Me totesimme, että valinta osunnee useamminkin tähän hotelliin. Tuntui, että Helka tarjosi paremman vastineen rahoille kuin lukuisat keskustan ketjuhotellit, ja erityiskiitos täytyy antaa todella ystävälliselle yöpäivystäjälle. Olimme tilanneet maanantaiaamuksi mukaanotettavat aamiaispussukat, koska lentokentälle piti lähteä jo ennen aamuviittä, ja iloinen ja ajankohtaan nähden häkellyttävän reipas vastaanottovirkailija halusi vielä ehdottomasti keittää meille mukaan kahvit siinä taksin soiton yhteydessä.

Hotel Helka's Breakfast to Go
Aamiaiseksi voileipä, jugurttia, mehua, appelsiini… ja pohjalta löytyi suklaata! Näitä mussutin vielä Münchenissakin jatkolentoa odotellessa.

Mutta mites ne lauantain häät? En niistä tänne ajatellut kirjoittaa, mutta en voi vastustaa kiusausta hehkuttaa yhden kuvan verran. Tässä menee mun systeri:

...vierellään uusi lankoni. Ei yhtään haittaa matkustaa Suomeen, kun tiedossa on jotain näin koskettavaa, ihanaa, upeaa ja mahtavaa!
…vierellään uusi lankoni. Ei yhtään haittaa matkustaa Suomeen vain lyhyeksi viikonlopuksi, kun tiedossa on jotain näin koskettavaa, ihanaa, upeaa ja mahtavaa!

 

Yhteistyössä Hotelli Helka

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

16 kommenttia postaukseen “Rento sunnuntai Helsingissä & Hotelli Helka”

 1. Tuohan on tosi kivan näkönen paikka! Hinnat ei oo koskaan huimannu päätä kun on Helsingin hotelleja tutkinut, mutta en oo koskaan vielä valinnut Helkaa.
  Sauna-osasto näyttää hauskalta ja tosi hyvä palvelu että saa eväskassinki matkaan.
  Voisin tosiaanki harkita seuraavalla kerralla (ehkä) jotain muutakin kuin ketjuhotlaa Helsingissä.
  Maarit Johanna on viimeisimpänä kirjoittanut: Fiiliksiä vaikka Porvoosta – Akureyri Old Town

  1. Nyt oli todella alhaalla hinnat kun mentiin Helsinkiin, varmaan koska kuka hullu nyt käy Helsingissä maaliskuussa. ;) Hetki harkittiin, mentäisiinkö Kämppiin, kun huone irtosi alle 200 eurolla, mutta päädyttiin kuitenkin tähän. Sauna oli kyllä ihan huippu!

 2. Todellakin, kiva hotelli. Itse olen yöpynyt vain Sokos-hotelleissa ja Radissonissa Helsingissä, pitäisi kyllä kokeilla jotain ”ketjutonta” hotellia ens kerralla.
  Soile on viimeisimpänä kirjoittanut: Lomalla – ja sairaana

  1. Radissonistakin mulla on hyviä kokemuksia, ja Sokoskin oli ok, mutta tässä oli jotenkin kunnolla sielu paikallaan. Ehkä ystävällisin asiakaspalvelukokemus helsinkiläisessä hotellissa tähän mennessä, ja jonkin verran niissä hotelleissa on tullut yövyttyä.

  1. Mulla ei ollut oikein mitään havaintoa Helsingin hotelleista, kun vielä asuin kaupungissa. Vasta nyt, kun hotellitarjontaa on ruvennut aktiivisesti tutkimaan siksi, että sille on itsellä tarvetta, on ruvennut saamaan samanlaisia ahaa-elämyksiä.

 3. Kiva lukea kokemuksista Helkassa. Oon kuullut siitä aiemminkin hyvää. Hotellin yhteissaunoja ei ole tullut vielä koskaan kokeiltua, mutta kuulostaa kyllä oikein hauskalta kokemukselta tuo teidän saunareissukin. :)

  Harmi, että vielä viime viikonloppuna Helsingissä oli tosiaan harmaata, ettekä päässeet nauttimaan aurinkoisesta kaupungista. Tällä viikolla on ollut ihania päiviä. Toisaalta tuommoinen rento päivä kuulostaa mun makuun ihan parhaalta. :) En ole yhtään sellainen tyyppi, joka tykkää tehdä minuuttiaikatauluja lomilla tai oikeastaan muutenkaan.
  Anu Haapala on viimeisimpänä kirjoittanut: Tykätyimmät talvikuvat

  1. Mäkään en muista, olenko koskaan aiemmin käyttänyt hotellin yhteissaunoja hyväksi, vaikka niistä aina Suomessa mainitaan. Nyt kuitenkin ei ollut mahdollisuutta käydä muuten saunassa, ja edellisestä kerrasta on aikaa, joten kun sitten sattui vielä rento sunnuntai-ilta, niin oli kyllä ihan tosi jees!

   Varmaan jos aurinko olisi paistanut niin päivästä olisi tullut vähän eri näköinen. Ensi kerralla sitten. :)

 4. kiva lukea Helkan ’uusista ’ kasvoista. Yövyin siellä parisen kymmentä vuotta sitten ja silloin se oli tyyppiä yout hostel. Ei sen jälkeen haluttanut uudestaan kokeilla.
  Itse yövyin kaksi viikkoa sitten hotelli Havenissa kauppatorin vierellä. Voin vain suositella, jos Kämppiäkin mietitte.
  Sokos- hotelleihin saa muuten pienillä Finnair plus-pistemäärillä ostettua tosi edullisia yöpymiskuponkeja: jotakin luokkaa 1000 pistettä ja hiukan yli 60 euroa.

  1. Oho, jännää että on ollut tuollainen kehitys! Nyt se oli listattu palveluissa neljän tähden hotellina, ja sen tasoinen fiilis siitä todellakin jäi. Sanoisin, että onnistunut kasvojen kohotus.

   Hm, pitääkin ensi kerralla tutkia, mitä Finnair-pisteillä saa. Tähän mennessä olen tilannut sieltä vain ravintolalahjakortteja. Ei taida olla enää kovinkaan paljoa mulla Finnair-pisteitä jäljellä, kun nykyään pyydän OneWorld-lennoilta Americanin maileja, mutta jonkin verran kuitenkin. Kiitti siis vinkistä. :)

  1. Joo, noiden suositusten antamisen takia minusta on kiva nykyään olla joku käsitys kotikaupungin hotelleista. Helsingissä asuessa lähes koko tuttavapiiri asui kanssa Helsingissä, mutta nykyään hotelleille saattaa oikeasti tulla tarvetta.

 5. Oih häät <3! Mä oon yöpynyt monet monituiset kerrat Helkassa ja vienyt ulkomaalaiset yhteistyökumppaninikin aina joko sinne tai Glo Artiin. Projektipäällikköni vein aamusaunaan Helkaan, vieläkin hän on aika kauhuissaan siitä nakuilusta :D. Ja aamupala on ollut Helkassa aina mainio, keliaakikko kiittää. Yksi suosikkihotelleistani Helsingissä, ehdottomasti!
  AnskuBcn on viimeisimpänä kirjoittanut: Paluu Genevestä

  1. Haha, naurattaa tuo projektipäällikkö. :D Täytyy myöntää, että sen verran minuun on ulkomailla häveliäisyys tarttunut, että ohikiitävän hetken saunaan saapuessani mietin, kuuluuko täällä olla nakuna vai ei. Sitten tajusin olevani Suomessa!

 6. Vitsi, ihanan näköinen hotelli! :) Vaikka neljä vuotta Helsingissä asuinkin niin olen ollut ihan onnellisen tietämätön tuosta helmestä. Pitää jollain seuraavalla reissulla pistäytyä!

  1. Hyvä puoli tässä ulkomailla asumisessa on, että pääsee vihdoinkin yöpymään Helsingin moniin hyviin hotelleihin. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge