Key West, Eaton Street

24h Key Westissä – loma kaverien kanssa

Olen kuullut monista Miamin matkaajista, jotka ovat käyneet Key Westissä vain päiväreissulla, mutta usko pois, tämä saari ansaitsee ajastasi vähintään vuorokauden – ja itse olisin mielelläni viipynyt pidempäänkin! Vuokrasimme Miamista auton, jolla huristelimme Iiron ja Elinan kanssa paikalle nauttimaan pikkukaupungin vilinästä paratiisisaarella.

Highway 1 to Key West
Florida Keysien pisin silta, Seven Mile Bridge, johtaa Knight’s Keylta Little Duck Keylle, ja nimestään huolimatta on vain 6,8 mailia (10,9km) pitkä.

11.00 Autolla Key Westiin – varaa aikaa!

Key Westiin kannattaa lähteä jo aikaisin aamusta, mutta meille tämä ei lentoaikataulujen takia ollut mahdollista. Hyvä puoli oli, ettei klo 11 Miamin ulosmenoteillä ollut ruuhkaa sen enempää kuin normaalistikaan, mutta tuntui silti ikuisuudelta ennen kuin pääsimme edes ensimmäiselle saarelle Florida Keysien saariryhmässä, Key Largolle. Tänne päin ei kannata lähteä puolittain katselemaan maisemia, koska parhaat maisemat ovat vasta vähintään neljän tunnin ajomatkan päässä Keysien loppupäässä.

Matkalla Key Westiin

Nälkä yllätti meidät matkalla, ja päädyimme murkinoimaan Marathonin saarella Lu Lu’s Garden Grilleen (7435 Overseas Hwy), jonka lounasleipiä ja terassia voin suositella. Marathonista oli ajomatkaa perille Key Westiin vielä reilu tunti. Yhteensä lyhyen lounastauon kanssa matkaan meni meiltä yli 5 tuntia – suurin syy, miksi en suosittele Key Westiä päiväretkenä.

Key West

17.00 Snorklausta Key Westin upealla koralliriutalla

Jos jotain voin ehdottomasti suositella Key Westillä, niin snorklausta. Key Westin lähellä on koralliriutta, joka kuhisee kaloja: perhokaloja, murisijoita, meriahvenia – jopa yksi pienen pieni meduusa! Myös Thaimaassa ja Kolumbiassa snorklannut Elina piti tätä parhaana snorklauskokemuksenaan, ja koralliriuttojen ensikertalaisena minä olin täysin myyty.

Snorkeling in Key West

Katamaraani ajoi koralliriutalle vajaan tunnin verran, jonka jälkeen snorklausaikaa oli reilu tunti. Vesi oli ihanan lämmintä, kuin linnun maidossa olisi uinut, mutta aurinko paistoi tässä vaiheessa jo sen verran matalalta, että emme pelänneet palamista.

Coral Reef at Key West

Jos snorklailu Key Westissä kiinnostaa, lue lisää kokemuksesta jutusta Snorklaus Floridan koralliriutoilla.

20.00 Key Westin auringonlasku

Snorklausretki oli samalla auringonlaskuretki, ja takastullessa loikoilimme katamaraanin kannella rommidrinkkejä nauttien ja ihaillen auringonlaskua. Key Westistä länteen on pelkkää merta, ja auringonlasku maaltakin nähtynä on upea. Auringonlaskuaika tietenkin vaihtelee vuodenaikojen mukaan, ja ajantasaisen auringonlaskuajan voi tsekata täältä.

Auringonlasku Key Westissä
Näkymä puoli tuntia auringonlaskun jälkeen. Yleisesti auringonlaskujen parhaat värit tulevat näkyville vasta auringon jo plompsahdettua horisontin taakse, joten ei kannata poistua liian hätäisesti rannalta.

Jos emme olisi ihailleet auringonlaskua katamaraanin kyydistä, olisimme todennäköisesti suunnanneet Marathonilla asuvan tarjoilijan suosittelemaan Sunset Celebrationiin, jokailtaiseen festivaaliin Mallory Square Dockilla, joka pyörähtää käyntiin pari tuntia ennen auringon laskua.

21.00 Illallinen Key Westissä

Key Westissä ei tarvitse pelätä ravintoloiden menevän liian aikaisin kiinni, vaan illallisen voi huoletta jättää auringonlaskun jälkeen. Me suuntasimme Hog’s Breath Salooniin (400 Front St) – emme kenenkään suosituksesta tai opastamana, vaan koska Iiro oli nähnyt paikan mainospaidan kerran Amsterdamin lentokentällä jonkun amerikkalaisen päällä, ja nimi sekä slogan – Hog’s Breath is better than no breath at all! – oli kaikessa absurdiudessaan jäänyt päähän. Onneksemme ruoka oli hyvää – rapuvartaita ja grillattua sikaa – ja hinnat olivat muutenkin kohtuullisia.

Hog's Breath Saloon, Key West

Illallisen jälkeen lähdimme vielä oluelle Duval Streetille, Key Westin yöelämän keskukseen, jossa baareja tuntui riittävän joka lähtöön. Tunnetuin niistä on Sloppy Joe’s (201 Duval St), Ernest Hemingwayn kantapaikka, mutta me istahdimme sen sijaan Bull’s Whistle Barin (224 Duval St) ikkunapöytään ihmettelemään ohikulkijoita.

09.00 Aamu Key Westin hotellissa: NYAH

Majoitukseksi olimme valinneet NYAH – Not Your Average Hotelin, eikä valinta olisi voinut mennä enempää nappiin! En suosittelisi tätä hotellia vanhemmille pariskunnille ja lapsiperheiltä hotelli on kokonaan kielletty, mutta nuorehkolle kaveriporukalle hotelli osui kuin nenä päähän: kaikki mahtuvat samaan huoneeseen, huoneet ovat siistejä ja niissä toisin kuin usein hostelleissa on porukalle oma vessa, sängyt ovat mukavia ja niiden jokaisen vieressä on useampi sähköpistoke elektronisten laitteiden lataamiseen yön aikana, pyyhkeitä saa lainata mielin määrin hotellin altailla loikoiluun tai rannalla käytettäväksi, ja tietenkin paikka on lyhyen kävelymatkan päässä Key Westin keskustasta rauhallisella asuinalueella. Yksinkertainen aamiainen (leipää, muffinsseja, mehua) kuului hintaan, ja aloitimme aamun rauhallisesti nauttien aamukahvit yhdellä hotellin monista terasseista.

NYAH - Not Your Average Hotel - Key West
Paikan arkkitehtuuri on Key Westille ominaista pitsihuvilaa. Neljä erillistä taloa jakaa saman kodikkaan keskuspihan palmujen katveessa. ja arkkitehtuurista päätellen yksikään huone ei ole samanlainen. Huoneita on 2-6 hengelle.

Aamun ainoa harmitus uima-altaalla loikoillessa ja kirjaa lukiessa oli, että meillä oli kestänyt tulomatkassa niin kauan, ettemme olleet ehtineet nauttia hotellista jo edellisenä päivänä. Kaiken muun lisäksi hotellissa on jokapäiväinen Happy Hour klo 16.20, joka meiltä jäi tällä kertaa väliin. Sanon tällä kertaa, koska jos joskus palaan Key Westille kaveriporukalla, tulen tänne varmasti uudestaan.

Key West Hotel - Not Your Average Hotel - NYAH
Uima-altaita oli talojen välissä yhteensä neljä, joten tila ei täällä pääse loppumaan kesken!

12.00 Key Westin mielipiteitä jakava turistikeskusta

Loikoilimme hotellilla niin pitkään kuin voimme, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Kun uloskirjautumisen aika tuli, suuntasimme katsastamaan Key Westin keskustaa auringonvalossa – siis paahtavassa auringonpaisteessa!

Key West Downtown

Huomasimme hyvin pian, että turistikeskusta jakoi porukassamme mielipiteitä: minä tykkäsin ja olisin mielelläni kiertänyt pikkuputiikkeja pidempäänkin, kun taas Elina ja Iiro pitivät keskusta-aluetta liian turistoituneena. Key Westin kuuluisat kauniit pitsihuvilat löytyvätkin pitkälti Simonton Streetistä itään, samalla alueella missä hotellimme oli, kun taas siitä länteen olevat Duval ja Whitehead Streetit ovat täynnä turisteille suunnattuja kahviloita ja ravintoloita sekä kioskeja, joissa myydään jos jonkinmoista kiertoajelua ja retkeä. We have Cold Beer -kylttejä näkyi kaikkialla.

Key Westin keskusta
Keskirivissä vasemmalla Shipwreck Treasures Museumin torni, johon pääsee kiipeämään

Olin saanut ilmaislippuja pariin eri museoon, joten hajaannuimme hetkeksi omille teillemme. Elina kävi tutustumassa Key West Aquariumiin, jota hän ei suosittele kellekään eläinten ystävälle, koska akvaariossa nosteltiin kaloja ulos tankista ja niitä pääsi silittelemään – ei todellakaan miten kaloja pitäisi kohdella. Iiro kävi katsomassa Shipwreck Treasures Museumia, joka vaikutti kiinnostavalta ja sopisi varmaan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita Key Westin merirosvohistoriasta. Tälle museolle pitää kuitenkin varata aikaa, koska museota kierretään ohjatusti näyttelijöiden johdatuksella, ja Iiron piti jättää kierros kesken ehtiäkseen sovittuna aikana takaisin.

Key West

Entäs minä sitten? Minä kiersin kaupunkia kameran kanssa. Truman’s Little White House eli presidentti Trumanin talviasunto olisi houkuttanut, mutta jäin sen sijaan kuvaamaan katuja, taloja, putiikkeja ja tietenkin merta. Useampi vuosi elämää sisämaassa ja et uskokaan, kuinka merta voi olla ikävä.

Caribbean Ocean from Key West's Mallory Square

13.00 Kiertoajelu trollikalla

Halusimme saada kokonaiskuvan Key Westissä lyhyessä ajassa, joten hyppäsimme Old Town Trolley Toursin kyytiin, joka kiertää koko Key Westin saaren. Opas selosti rauhallisella äänellä nähtävyyksiä ja kertoili väliin juttua Key Westin historiasta. Lipun hinta (noin $30) tuntui vähän kalliilta nyt, mutta täysin hintansa väärti se olisi ollut, jos olisimme menneet trollikka-ajelulle jo ensimmäisenä päivänä niin, että sen jälkeen olisi rutkasti aikaa tutustua lähemmin nähtävyyksiin. Lippu on voimassa kahden päivän ajan ja sillä saa vapaasti kulkea pysäkkien välejä, joten kauempana keskustasta sijaitsevista hotelleista trollikka toimii myös julkisena liikenteenä.

Key West Conch Train
Tämä ei ole trollikka vaan Conch Train – saman firman lyhyempi kiertoajelu pelkästään keskustassa
Conch Republic Seafood Company, Key West
Conch Republic Seafood Company, jonka tiloissa kuvattiin kidutuskohtaus vuoden 1989 leffaan 007 ja lupa tappaa, on nyt tunnettu kalaravintola
Conches in Key West
Alarivissä Key Westin tunnussimpukka ”conch” (lausutaan ’kank’). Key Westin syntyperäisiä asukkaita kutsutaan concheiksi, yli kymmenen vuotta saarella asuneita taas freshwater concheiksi. Key Westin kaupunki julistautui itsenäiseksi Conch Republiciksi vuonna 1982, kun Yhdysvaltojen rajavartiosto perusti Key Westiin johtavalle tielle tiesulun etsiäkseen autoista huumeita ja paperittomia maahantulijoita, mikä hidasti ja vähensi Key Westiin suuntaavaa turismia. Key Westin pormestari tuolloin souti rajavartioston veneelle ja kivuttuaan kyytiin luki ensin itsenäisyysjulistuksen, sen jälkeen julisti Yhdysvalloille sodan, ja minuutin jälkeen antautui ja anoi miljardia dollaria kehitysapua, mikä kokonaisuutena toi tilanteelle tarpeeksi mediahuomiota, että rajavartiosto purki tiesulkunsa. Conch Republicilla on yhä omat passit, merivoimat ja kansallislaulunsa.
Key West Villas
Key Westin huviloita yhdistää vain yksi tekijä: talojen kattojen pitää olla peltiä tulipaloriskiä vähentääkseen. Moni taloista on 1920-luvulta, koska viimeksi hurrikaani iski suoraan Key Westiin vuonna 1919.
Key West Southernmost Point & End of Highway 1
Vasemmalla Yhdysvaltojen eteläisin piste, joka tietenkin on täyttä kukkua, koska Yhdysvaltojen eteläisin piste on oikeasti Havaijin saarella. Oikealla US Route 1:n päätepiste; toinen päätepiste tällä melkein 4000km pitkällä tiellä on Mainessa.

14.00 Lounas Two Friends Patiolla & Key Lime Pie!

Jouduimme etsimään sopivaa lounasravintolaa hetken jos toisenkin, koska hakusessa oli paikka, joka ei olisi liian turistiravintolan oloinen. Löysimme etsimämme Front Streetin itäpäädystä: Two Friends Patio Restaurant tarjoili kohtuuhintaisia ostereita, suussasulavaa hummeribisqueta ja maukasta uppopaistettua kalaa ja äyriäisiä. Täällä pääsimme myös kysymään tarjoilijalta, miksi Key West on täynnä vapaana kulkevia kukkoja ja kanoja. They just are here. They can’t fly away anywhere, now can they? Omistaako joku ne? No, they just are here until the next hurricane sweeps them away.

Two Friends Patio Restaurant, Key West
Kukko kiekui selkäni takana lounastaessani. Että tällainen kaupunkikeskusta.

Täällä maistoimme myös vihdoin maailmankuulua key lime pieta, paikallisista sitruunoista tehtyä piirakkaa, ja oli muuten sen verran hyvää, että unohdin täysin ottaa kuvan. Tätä ei kannata jättää väliin!

Miami Beach: Joe's Stone Crab - Joe's Original Key Lime Pie
Tältä se kuitenkin näytti. Vähän kuin todella kirpeää juustopiirakkaa, ja kermavaahto kuuluu asiaan! [Kuva: Wally Gobetz]

15.00 Key Westin rannalla: Smathers Beach

Aikamme Key Westissä alkoi tulla kohti loppuaan, koska halusimme ehtiä Miamiin vielä illaksi, mutta kaarsimme vielä rannan kautta.

Smathers Beach, Key West

Olimme trollikkakierroksella spotanneet kohdan Smathers Beachin itäpäästä, josta pääsi kaartamaan autolla rantahiekalle. Ja mehän kaarsimme! Ensi kerralla sitten pyyhkeet ja aurinkovarjot mukaan – ja mieluusti toinenkin yö Key Westissä. Täällä kelpaisi köllötellä pidempäänkin.

Jeep Wrangler on a Beach, Key West
Kun vuokrafirmalla ei ollut tarjolla pyytämäämme Full Size -autoa (”Chevy Impala or similar”) ja tarjosi tilalle Jeeppiä, emme valittaneet.

Yhteistyössä NYAH

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

55 kommenttia postaukseen “24h Key Westissä – loma kaverien kanssa”

 1. Suomen kesä on ollut viime aikoina niin surkea, että tällaiset auringonpaisteiset kuvat ja kimmeltävä turkoosi vesi saavat aikaan hyvin haikeaa huokailua. Ihanan näköistä! Lähtisin ihan milloin tahansa tuonne vähän snorklailemaan ja hengailemaan. <3
  sarrrri on viimeisimpänä kirjoittanut: Torino – Töhryeevertin Eldorado

  1. Ja minä kun olen täällä harmitellut sitä, etten pääse Suomen kesään, että aina se ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella. ;)

 2. Ihana postaus ja kattava! Minäkin tykkäsin Key Westistä. Me käytiin päiväseltään Key Largosta käsin siellä ja ehdottomasti olis pitänyt olla yötä. Ja Key Lime Pie nousi kyllä uudeksi suosikiksi! Käytiin neljästä eri paikasta testaamassa. :D
  Maarit on viimeisimpänä kirjoittanut: Road Tripping in Montenegro

  1. Mua vähän harmittaa, että me tajuttiin testata sitä vasta juuri ennen lähtöä, koska muuten olisin varmasti testannut sitä jokaisessa mahdollisessa paikassa! Nyt googlailen juuri reseptejä ja mietin, tulisikohan siitä yhtä hyvää itse tehtynä…

  1. Mä todellakin yllätyin tuosta snorklauksesta erittäin positiivisesti. Ajattelin, että se olisi lähinnä lämpimässä vedessä lillumista, mutta mitä vielä, en meinannut saada silmiä irti pohjasta. :D

 3. Ihanalta näyttää! Muutama vuosi sitten oli tarkoitus Floridan kierroksella ajella myös tuonne, mutta matka tuntui liian pitkältä siihen nähden, että olisi ollut aikaa olla vain yksi yö. Paljon te kuitenkin siihenkin aikaan ehditte. Joskus kyllä vielä tahdon!
  Annika | Travelloverblogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Katutaidetta George Townissa

  1. Tuo matka oli kyllä aika pitkä (vaikka toki osan ajasta maisemat olivatkin aika upeita), ja oikeasti ihmettelen, miten jotkut jaksavat lähteä tuonne pelkästään päiväreissulle. Toisaalta majoitukset ovat tuolla kalliihkoja, joten ymmärrän, jos jää kiinni rahasta.

 4. Mies kävi tuolla Key Westissä viime keväänä, mutta paikan tunnelma ja upeus välittyy kyllä paremmin sun kuvista ja kertomuksista :D Miehen kommentti paikasta taisi olla, että ihan kiva niin kuin kaikki muutkin reissun paikat :D
  Hanna / Ranskatar reissaa on viimeisimpänä kirjoittanut: KesäHesa-retki

  1. Hehe, voin niin kuvitella tuon ”ihan kiva”-kommentin. :D Toisaalta jos on Etelä-Floridassa reissannut, niin onhan se niin täynnä upeita paikkoja, että varmaan turtuu!

 5. Wau, upeasti olet kehittänyt tätä blogia! Ja aaaah mikä ihana nojatuolimatka lempikaupunkiini <3 Me olimme vuoden vaihteessa viikon eikä sekään ollut tarpeeksi, vaikkei ollut ensimmäinen kerta. Paikassa voisi viipyä vaikka joka vuosi koko talven yli =)

  1. Viikon, oon niin kade! Tuon verran aikaa minäkin olisin halunnut tuonne varata, mutta ei nyt onnannut aikataulujen puolesta. :)

 6. Ihana, ihana Key West ♥ Siellä on jotenkin niin ainutlaatuinen tunnelma, se varsin yhteisöllinen auringonlaskun ihmettely ja Key Lime Pie… ehdottomasti joskus takaisin, omasta visiitistä onkin vierähtänyt jo melkein 9 vuotta!

  1. Ensi kerralla pitää osallistua tuohon yhteisölliseen auringonlaskun ihmettelyyn. :) Viittaatko siis Mallory Square Dockiin?

   1. Ehkä? Tosiaan reissusta on toooodella pitkä aika, itse asiassa nyt kun tarkemmin mietin, niin melkein 10 vuotta, joten en muista paikan nimeä, mutta todennäköisesti juurikin tuo. Joka tapauksessa joku sellainen paikka siinä keskustassa, jonne ”kaikki” kerääntyivät ihailemaan auringonlaskua kuin festareille konsanaan. Oli siinä aika omanlaisensa (ja hauska tunnelma), kun normaalisti tätä tapahtumaa ihmetellään vähän privaatimmin eikä snacksien myyjien kierrellessä väenpaljoudessa. Jos en ihan väärin muista niin aurinko taisi saada jopa aplodit onnistuneesta laskusuorituksestaan :D
    Henna /suurin onni on viimeisimpänä kirjoittanut: “A grand adventure is about to begin.” -A.A. Milne

  1. Mä muistan hyvin sen sun jutun, kuinka Key Westiin ei kannata lähteä puolittain. :D Kiitos siitä, se oli yksi merkittävä tekijä siinä, että sanoin heti alkuun ei päiväreissulle.

 7. Kiva idea ihan kellottaa tuo retkenne! Viime aikoina olen myös lukenut muutamia blogijuttuja tyyliin 12 tuntia jossain kaupungissa – kiireiseksi on matkailu mennyt :-) (vaikka itsekin tietysti siihen olosuhteiden pakoista aina välillä sorrumme).
  Pirkko / Meriharakka on viimeisimpänä kirjoittanut: Keskimääräinen hotellihintamme

  1. Mun yksi lempparimatkaoppaista on ”36 hours USA & Canada”. Musta parasta noissa tämän tyylisissä oppaissa on, että vinkkejä jaetaan myös illalle. Yleensä kun matkaoppaiden mukaan päivisin olisi liiankin tekemistä, mutta kun klo 17 museot menevät kiinni niin jää ihmettelemään, mitäs sitä tekisi.

   1. Toi oli hyvä pointi, että usein opaskirjoissa keskitytään liikaa päiväsaikaan. Itse tosiaan yritän elää reissuilla 24h, mikä käytännössä tarkoittaa sitä että kotona on sitten aikaa levätä. Toki jos lasten kanssa on reissussa niin homma on tietysti hieman erilaista, mutta jos kavereiden tai puolison kanssa ollaan kaksin reissussa niin kyllä monet asiat reissussa painottuu ilta-aikaan. Tietyllä rytmityksillä jopa se ilta&yöaika on se ykkösjuttu.

    Olen samaa mieltä tuosta Key Westistä, että ei sinne ole oikein mielekästä pelkkää päiväreissua tehdä. Siksi viime Miamin reissulla ei siellä käyty, kun ei olisi ollut aikaa yöpyä siellä. Joka tapauksessa tulevaisuuden käyntikohteita varmasti tuo, täytyy silloin kaivaa tämä postaus uudestaan esille.
    Kohteena maailma / Rami on viimeisimpänä kirjoittanut: Robben Island – vanki numero 466/64

 8. Oi että miten ihanaa oli muistella oma Key Westin reissua tämän jutun myötä! Meidän oli tarkoitus tehdä päiväreissu, mutta nukuimme aamulla pommiin ja olimme Key Westissä vasta myöhään iltapäivällä. Tajuttiin heti, että ei missään nimessä ajeta takaisin Miamiin, vaan jäätiin yöksi. Halvin vapaana oleva majoitus oli 200 $ yöltä, mutta sillä saatiinkin aivan mahtava huone jacuzzilla ja omalla kattoterassilla. Emme poistuneet hotellista koko iltana, vaan olimme uima-altaalla, sekä ihailimme kaupunkia katolta Budweiseria juoden :D Seuraava päivä menikin sitten kaikki nähtävyydet kiertäen. Aivan mahtava paikka! Ja näistäkin kuvista näkee, että siellä on KUUMA!
  Terhi / Muru Mou on viimeisimpänä kirjoittanut: Maailma teki minusta kahvinjuojan – ja elän siksi pidempään

  1. Mahtavaa, että pystyitte jäämään spontaanisti kylään! Monella varmaan käy sama ajatus mielessä, mutta hotelli ja tavarat ovat Miamissa. Tuo omalla kattoterassilla illan vietto on juuri sellaista rentoilua, mitä minäkin mielelläni harrastaisin tämän tyyppisessä kaupungissa.

  1. Ja minä kun täällä niin kovasti olen kaipaillut sinne Suomen kesään. :D No mutta hyvää rantalomaa!

 9. Tämä on kyllä ehdottomasti sillä listalla, jonne pitää joskus päästä! Ja samaa mieltä tuosta, että aikaa kannnattaa varata. Minä en haluaisi matkustaa kai oikein mihinkään päiväksi tai vaan käymään, koska silloin jää usein vain harmitus kun olisi halunnut tutkia paikkaa tarkemmin.
  Monenlaista ehditte tekemään lyhyehkössä ajassa.
  Virpi /Täynnä tie on tarinoita on viimeisimpänä kirjoittanut: VAELLUSMATKA DOLOMIITEILLÄ – SASSOLUNGO JA KAUNIIT ALPPINIITYT

  1. Tuo on niin totta, että aikaa kannattaa olla. Harmi vaan, että monesti se ei ole käytännössä mahdollista, kun on töitä ja muita kiireitä, joiden takia kotiin pitää palata. Nykyään kuitenkin pyrin olemaan ainakin kaksi yötä putkeen samassa paikkaa. Key West oli taas poikkeus tuohon sääntöön!

 10. Näyttääpä kivalta paikalta! Suomestahan on nykyään Miamiin suoria lentojakin niin pitäisiköhän ruveta suunnittelee matkaa tonne. Ja ihan varmasti viihtyisin pitempäänkin kuin yhden vuorokauden. Malttaisi sitten hetken myös nauttia siitä hotellin uima-altaastakin ;)

  1. Joo mäkin katsoin, että sinne näköjään lennetään talvikaudella! Se onkin huomattavasti inhimillisempi säiden puolesta kuin keskellä kuumaa ja hikistä kesää. :)

 11. Mukavan kuuloinen ja näköinen päivä! Minun makuuni näistä olisivat varmasti eniten nuo maisemat, snorklaus ja tietenkin aina tuollainen upea auringonlasku :)

 12. Teppo lähti kuulemma kerran aikaerorasituksessa ajamaan tuonne klo neljän aikaan aamuyöstä. Ehti paikalle ajoissa ja ruuhkia ei ollut. Oli kysellyt aamiaspaikkaa joltain papparaiselta, ja saanut vastauksen : ” Olen syönyt aamiaiseni tuolla 30 vuotta. Se on hyvä” Ja niin oli ollut!

  Ehdottomasti paikka johon haluaisin mennä käymään, ja yöpyä niissä pitsihuviloissa tietty!
  Anna / Tämä matka -blogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Matka, jolle en olisi halunnut lähteä

  1. Aivan mahtavat tuollaiset vinkit! Ei Teppo sattuisi enää muistamaan, mikä paikka oli kyseessä? :)

  1. Todellakin! Tosin te olette nyt kierrelleet sen verran paljon paratiisisaaria, että ei välttämättä tee tämä teihin niin suurta vaikutusta. :D

  1. Tuo kirkas vesi teki snorklaamisesta todella hauskaa. Sitä kuvitteli, että korallit ovat ihan lähellä, kun todellisuudessa pohjaan oli useita metrejä… minkä huomasin siinä vaiheessa, kun tiputin räpyläni pohjaan, oho. :)

 13. voi luoja mikä kaukokaipuu aurinkoon ja lämpöön tätä postausta lukiessa yllätti :-)

 14. Ihana Key West! Mä oon kerran käynyt, me yövyttiin jollain Keyseistä, mutta en muista millä. Käytiin myös Hemingwayn museossa, se oli mielenkiintoinen kissoineen kaikkineen :-)

  1. Mua vähän harmittaa, että mä en ehtinyt sinne Hemingway-museoon, mutta sain sitten kuulla äidiltäni, että olen jo siellä käynyt… Muistikuvat vaan vauva-ajalta vähän hatarat. :D

 15. Tykkään kovasti lukea tällaisia kuvapainotteisia postauksia, joissa info on mukavasti tykitetty kuvien lomaan :) Mahtavan väristä vettä koralliriuttakohdassa ja nuo ”pitsiset” huvilat jaksavat aina ihastuttaa!

 16. No näitä kuvia katsellessa ei voi kuin jälleen kerran taivastella, että no on se Yhdysvallat vaan monipuolinen maa :O Oikeasti, siellä on ihan kaikkea. No ehkä ei trooppisia sademetsiä, mutta muuten vaikka ja mitä.

  Ihana tuo perustelu tuolle baariin menolle, kerrankin jotain originaalia eikä tyyliin Tripadvisorin perusteella tms. Itse olin pikkutyttönä vakuuttunut, että mun pitää päästä Whistleriin, koska tunsin hevosen jonka nimi oli Whistler :D Tuolloin en totta tosiaan tiennyt mikä tai millainen paikka se on, nyt kun tiedän niin haluan mennä sinne kahta kauheammin :D

  Tuo teidän majoitus kuulostaa oikein hyvältä, ei lapsia ja muutenkin tommonen rennon letkeän oloinen paikka.
  Annika – Tarinoita Maailmaltaa on viimeisimpänä kirjoittanut: Karmiva kaupunkikierros Ottawassa

  1. Totta kai on trooppisia sademetsiä! :D Me kävimme Havaijilla sellaisessa kävelyllä, ja Puerto Ricostakin löytyy sademetsiä. Eli joo, ei mun tietääkseni ole US48:ssa sademetsiä, mutta eihän Yhdysvallat nyt suinkaan siihen pääty. ;)

   Tää nimien perässä paikkoihin meno taitaa olla yleisempääkin. Me ollaan mietitty, pitäisikö seuraavaksi fourteeneriksi valita Mount Antero… ei mistään muusta syystä kuin että hei, Antero, suomalainen nimi! Tosin nimellä ei ole mitään tekemistä suomalaisuuden kanssa vaan kyseessä on joku intiaanipäällikkö, ja kyseinen vuori ei ole sieltä helpoimmasta päästä fourteenereitä, mutta ei anneta sen häiritä…

 17. No katsopas, mitä täältä löytyi :D
  Meillä on lento Miamiin edessä kolmen päivän päästä! Key Largolta ollaan varattu majoitus kahdeksi yöksi, muuten ajetaan ympäri Floridaa (Orlando mukaan lukien, koska lapset). Koko ajan arvotaan ajeltaisiinko päiväseltään Westiin tuolta Largosta. Kun Everglades on kuulemma must kans.
  Kysyisinkin mikä Westissä eroaa niin paljon muista Key-saarista?

  1. West on mun mielestä ainoa, jossa on kunnollinen käveltävä keskusta, kun taas Largo ja muut Keyt on enemmän amerikkalaista ”mennään autolla joka paikkaan”-meininkiä. Voi siis jopa sanoa, että Key West on vähän eurooppalainen tässä mielessä, mikä itsestä oli tosi ihanaa pitkän Yhdysvalloissa asumisen jälkeen. :)

   Jos olisi pakko valita Key Westin ja Evergladesin välillä, niin en tiedä mitä valitsisin. Molemmat on hienoja paikkoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge