Hyvä paha matkaseura – #matkachat kooste

Tällä kertaa juttelimme Twitterissä matkaseurasta: millaista se on parhaimmillaan ja pahimmillaan, ja millaista on toisaalta matkustaa yksin.


K1: Lähdetkö yleensä matkalle yksin vai yhdessä?

Suosituin vastaus tähän oli oma puoliso.

Perheenjäsenet ja sukulaisetkin kelpasivat.

Siskot saivat yllättävän paljon kannatusta!


Toisaalta osa matkustaa myös yksin, ja joillakuilla fiilikset vaihtelevat matkan mukaan.

Oli myös hyvä muistutus, että kaikki eivät pysty matkustamaan yksin.

K2: Kuinka valitset matkaseurasi? Millainen on hyvä matkakumppani?

Samanlaisuutta hehkutettiin hyvässä matkakumppanissa.

Jotkut huomioivat, että matkakumppanin valinta riippuu matkan luonteeesta.

K3: Onko joskus sattunut mukaan huono matkaseuralainen? Mitkä ominaisuudet tekevät matkaseurasta huonon?

Aika moni oli saanut harmaita hiuksia matkaseuransa kanssa. Valittajat saivat monet ärsyyntymään.

Moni myös myönsi, ettei vika välttämättä ole matkaseurassa, vaan ongelma saattaa olla vain siinä, että ollaan erilaisia ihmisiä.

Monella oli kokemusta nälkäisenä ja kiukkuisena ympäriinsä vaeltamisesta, kun mikään ruokapaikka ei kelpaa kaikille.

…mutta toisaalta liiankaan joustava ei saa olla.

Joku harrasti myös itsekritiikkiä.

Joillakuilla onnekkailla oli sentään vain hyviä kokemuksia!


K4: Mikä on yksin matkustamisessa parasta? Entä huonointa?

Paras puoli oli selvästi vapaus.


Myös tuntemattomiin tutustuminen nähtiin plussana.Ongelmista selviäminen laskettiin sekä hyväksi että huonoksi puoleksi.Kukaan ei halua sairastaa, mutta vielä vähemmän matkalla.Joskus ongelmat olivat aika pieniä.Jotkut laskivat yksin matkustamisen huonoksi puoleksi, ettei pääse jakamaan suoraan kokemuksia kenenkään kanssa.Monta häiritsi yksin ravintolassa syöminen, mutta toisista sekin on mukavaa.


K5: Oletko perunut tai muuttanut matkasuunnitelmiasi matkaseuran takia?

Mielenkiintoinen sivujuonne tämän kysymyksen kohdalla oli, miten paljon seurustelukumppanit ovat vaikeuttaneet matkustamista suuntaan ja toiseen. Toisaalta on seurustelukumppaneita, jotka tunkevat mukaan, kun heitä ei kaivata…


…ja toisaalta välillä matkakumppaniin iskee koti-ikävä, kun seurustelukumppani on jäänyt kotiin.Keskustelu valui taas yliajalle ja jatkui vielä reilusti puolituntisen jälkeen.Mitä mieltä sinä olet? Millainen on hyvä tai huono matkaseura, ja onko sittenkin parempi matkustaa yksin?

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

7 kommenttia postaukseen “Hyvä paha matkaseura – #matkachat kooste”

    1. Kiitos!! Mä olen välillä vähän hidas vastaamaan näihin, mutta hiljaa hyvä tulee, eli vastaan kyllä ehdottomasti. :D

  1. Olipas hauskaa olla ekaa kertaa mukana matkachatissä! Tietysti just samana päivänä meillä oli ukkosmyrskyssä pamahtanut talon nettiyhteydet tyystin poikki, joten taitelin mukana kännykällä ja huonosti toimivalla 3G-yhteydellä. Tuskin maltan odottaa sitä kun pääsen ihan oikeilla vempeleillä kommentoimaan.

    1. No aikamoista että tuollaisella setupilla pystyit kuitenkin osallistumaan chattiin näinkin hyvin! Oli tosi kiva saada sut mukaan, ja sulla oli kyllä aika moneen kohtaan tosi hyviä kommentteja. :)

  2. Allekirjoitan niin tuon Pingviinimatkojen kommentin tuosta huono matkaseuralaisesta, joka ei selvitä itse mitään ennakkoon ja valittaa sitten paikan päällä kaikista järjestelyistä… Argh! Pari kertaa sattunut kohdalle ja vieläkin sapettaa. :D

    1. Joo, jos ei itse ole aktiivinen niin mun mielestä menettää valitusoikeutensa. Ei kaverit ole mitään matkanjärjestäjiä, joille voi valittaa, jos ei miellytä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge