Kuukausikirje – mitä kuuluu elokuu?

Olen jo jonkin aikaa pähkäillyt ongelman kanssa, joka harvan mielestä lienee ongelma: joka kuukausi muistikortille kertyy kuvia ja pääkoppaan tarinoita enemmän kuin blogiin ehtii kirjoittaa.

Blogissa tuntuu, ettei puolivillaisia juttuja viitsi julkaista, vaan asiat pitää taustoittaa. Ei voi vain kirjoittaa ”Hei me kiivettiin vuorelle” ja läntätä mukaan kuvaa huipulla hurraavista kavereista, vaan pitäisi kertoa myös fiiliksistä matkalla ylös, ukkosesta joka nousi yllättäen ja pelästytti pahanpäiväisesti ja siitä joesta, johon astuin jo menomatkalla ja lopullisesti kastuin takaisin tullessa. Blogissa ei myöskään voi jakaa kiinnostavia juttuja muualta netissä, ja Twitterissä yksittäiset uutiset hukkuvat virtaan. Tulevista suunnitelmista ei tule kirjoitettua oikeastaan koskaan.

Tätä aukkoa paikkaamaan loin nyt kuukausikirjeen. Ideana on, että kerran kuussa kokoan lyhyehköön kirjemuotoon kuvia ja juttuja, jotka tuskin koskaan päätyvät blogiin, sekä mahdollisesti turisen kuulumisia muutenkin. Linkkaan myös pariin suosittuun blogipostaukseen kuukauden ajalta sekä jos siltä tuntuu niin muualle nettiin.

Kuulostaako siltä, että homma hakee vielä muotoaan? No niinhän se hakeekin. En lupaa tämän suhteen yhtään mitään, mutta katsotaan, mitä tästä tulee. Ehkäpä jotain tämän tyylistä:

Elokuun kuukausikirje

Tuhannenkin kilometrin matka alkaa yhdestä askeleesta. – Laotse

Diamond Lake, Colorado. Vuoristojärvi 3,3 kilometerin korkeudessa.

Elokuussa blogissa…


Saunomassa 3539 metrissä – miksipäs ei? Coloradon autiotuvissa tämäkin on mahdollista! Lue lisää

Floridan Key-saarten koralliriutat kuhisevat elämää, joten kävimme snorklaamassa!
Lue lisää

Kupit, unssit, paunat, tuumat… ota näistäkin nyt sitten selvää! Mitta-yksiköt syynissä.
Lue lisää

Syysterveiset Coloradosta

Kesä tuli ja meni!

Elokuussa patikoimme, patikoimme ja patikoimme vielä vähän lisää. Säät ovat suosineet, hellepäivä on joka päivä, ja vuorilla on kaunista. Mitä nyt luoteessa riehuvien metsäpalojen savut täyttivät puolivälissä kuuta ilman sen verran pahasti, että keskellä päivää tuntui iltahämärältä. Pariin päivään ei tehnyt mieli liikkua ulkona.

Tähänkö se kesä päättyi? No ei ihan, helteet jatkuvat yhä Coloradossa – ajoittain. Tästä lähtien säät ovat entistä epävakaammat: kahden viikon päästä sataa ehkä lunta, kolmen viikon päästä on todennäköisesti taas lämmintä. Vaelluskausi on parhaimmillaan ja vuoret täyttyvät ruskasta.

Syyskuussa suuntaamme heti aluksi pitkäksi viikonlopuksi vuorille Colorado State Fairin kautta. Uppopaistettujen Domino-keksien lisäksi ohjelmassa on Monster Truck Show – kuulostaa älyttömältä, mutta on hauskaa! Loppukuusta lähdemme Houstoniin katsomaan, onko kaikki vieläkin isompaa Teksasissa.

Terkuin,
Jenni


Knobtopin (3758m) huipulla Kalliovuorten kansallispuistossa.

Muualla netissä…


Boulderissa on tavattu tavanomaista enemmän kalkkarokäärmeitä, ja elokuussa taas yksi patikoija joutui purruksi. En onneksi ollut minä, vaikka näinkin käärmeen polulla.

ISIS tuhosi elokuussa Syyriassa sijaitsevan Palmyran temppelin, joka on maailman-perintökohdelistallaUNESCO sanoo, että temppeliä ei olla poistamassa listalta, vaan se rakennetaan uudelleen heti kun mahdollista.

Obama palautti elokuun lopussa Pohjois-Amerikan korkeimmalle vuorelle sen alkuperäisen nimen: Mount McKinley on nyt virallisesti Denali. Mutta pitäisikö muitakin intiaanikielten nimiä ottaa käyttöön? Miten olisi esimerkiksi Ahwahnee Yosemiten sijaan?

Haluatko tilata kuukausikirjeen jatkossa?

En julkaise kuukausikirjeitä tästä eteenpäin blogin puolella, joten jos haluat niitä lukea myös jatkossa, niin liity postituslistalle joko oikeassa palkissa tai täyttämällä sähköpostiosoitteesi alle:Mitä pidit? Miltä vaikuttaa? Kiinnostaako tällainen, vai tuleeko sähköposteja muutenkin liikaa?

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

5 kommenttia postaukseen “Kuukausikirje – mitä kuuluu elokuu?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge