Eksoottisimmat risteilyideat ja parhaat vinkit Itämerelle

Eilen Twitterin puolella tuntui, että mielikuvitus on vain rajana haaveille, kun päästiin puhumaan risteilyistä illan #matkachatissa. Itse olin chatissa eniten kiinnostunut vinkeistä tulevaa Karibian risteilyä varten, joita todellakin riitti kun vähän kyseli siellä päin risteilleiltä, mutta chatin loputtua mietin jo, milloin seuraavaksi pääsisin Tukholman risteilylle – puhumattakaan niistä kaikista eksoottisista ideoista, mitä chatissa heiteltiin.

Millainen olisi unelmiesi risteily? Pituus? Kohde?

…ja suuria unelmia todellakin riitti!

Toisaalta loppuvuodesta haaveet suuntautuivat myös naapureiden pääkaupunkeihin.

Mikä on paras risteilykokemuksesi tähän mennessä?

Eksoottiset kohteet hallitsivat keskustelua…

…toisaalta parasta voi olla myös luksus lähellä kotia:

…taikka ihan vain se, mitä risteilyllä on tapahtunut:

Milloin olet viimeksi käynyt Itämeren risteilyllä? Mikä laiva/reitti oli kyseessä ja mitä tykkäsit?

Pääsääntöisesti oltiin tykätty:

…mutta niin se vaan on että toisto tappaa hauskan:

Mikä saa sinut lähtemään laivalle? Vaikuttaako esim. teema, kohde, ruoka, viihde, lasten toiveet tai jokin muu päätökseesi?

Kaikenlaisia syitä listattiin. Esimerkiksi kätevyys:

Rentoutuminen:

Ruoka ja reitti:

Kaverit:

…käytännön pakko…

Ehkä se kaikista yllättävin:

Teemat kirvoittivat pohdintaa:

Tallinna vai Tukholma? Kumpaan lähtisit mieluummin risteilylle ja miksi?

Kummallakin kaupungilla oli kannattajakuntansa. Tukholmassa ihastutti saaristo ja nähtävyydet:

Tallinnaa kehuttiin yllättäjänä:

Ja sitten oli vastarannan kiiskiä jotka suuntasivat ihan jonnekin muualle:

Miten tärkeää on risteilyllä ohjelma maissa? Lähdetkö satamassa tikkana kiertämään
nähtävyyksiä vai rentoudutko laivalla?

Chatissa päädyttiin myös jakamaan vinkkejä Tuklhomaan risteileville.

Miten varaat risteilysi? Mistä erityisesti kaipaat tietoa varauksen yhteydessä? Entä onko sinulla vinkkejä varaamiseen?

 

Joku muukin kuin minä rupesi chatin jälkeen kaipaamaan Itämerelle.


…ja tähän vaivaan onkin tarjolla pientä avitusta, nimittäin:

Risteilyetukoodi kaikille osallistuneille

TallinkSiljan Päivä Tukholmassa -risteilyn saa nyt marraskuulle (2.-30.11.) hintaan la-to alk. 55 €/hytti, pe alk. 145 €/hytti, kun käyttää seuraavaa koodia:

TS82011

Koodi tulee syöttää TallinkSiljan varaussivulla alennuskoodi-kenttään. Varauksen voi tehdä myös puhelimitse, matkamyymälässä asioimalla tai satamassa. Etukoodi on voimassa 31.10. saakka. Paikkoja on rajoitetusti.

Ensi maanantaina Twitterissä keskustellaan Lontoosta. Tule silloin mukaan!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

15 kommenttia postaukseen “Eksoottisimmat risteilyideat ja parhaat vinkit Itämerelle”

  1. No mäkin rupesin vähän miettimään, just siitä näkökulmasta, että jos saisi kavereita mukaan, niin niitä ehtisi kerrankin nähdä kunnolla!

 1. Kiitos koosteesta! Matkachatin aikaan mulla oli ns. tilanne päällä Berliinissä, kun odotimme keskustassa lentokenttäbussia, jota ei sitten tullut. Kentälle alkoi olla jo kiire, mutta saatiin napattua lennosta taksi parin muun kentälle menijän kanssa. Lopulta ehdittiin hyvin, mutta pientä sydämen tykytystä oli ilmassa ? Laivastakin on pari kertaa meinattu Helsingissä myöhästyä, kun on jumiuduttu ruuhkaan. Toistaiseksi ei olla jääty rannalle, huh!

  1. Mua aina laivassa vähän pelottaa se, että ehtiikö vieraasta kaupungista takaisin laivaan… kun kuitenkin tapana on vetää paluu viime tippaan. No mutta vaikka jäisikin rannalle, niin ei onneksi ole maailmanloppu. Pari kaveria on jäänyt joskus Siljan Tukholman risteilyltä rannalle, ja Ahvenanmaalla ovat päässeet takaisin kyytiin. :)

  1. Mäkin logeja lukiessa olin ihan että häh, missä vaiheessa tämäkin keskustelu ehdittiin käydä. :D Oli kyllä vilkas chat tällä kertaa!

 2. Nämä koosteet on kyllä ihan parhaita lukea! Ja kääk, pitäisiköhän sitä ensi viikkoa varten perustaa oma twitter-tili että pääsee Lontoosta keskustelemaan, siitä kun riittäisi puhuttavaa :D

  1. Suosittelen! Mäkin perustin twitter-tilin matkachatia varten, muuten oon aika laiska twiittailee. Matkachat on ehdottomasti maanantai-iltojen piristys ?

  1. Jos jatkossa on kyssärit hukassa, niin tsekkaa @matkachat-tilin puolelta. Siellä ei ole paljoa ekstraa niin kysymykset on helppo löytää!

  1. Ei kun just tämän takia pitää kaivella, että tulee ajateltua laajemmin matkasuunnitelmiaan. :D

 3. Mielenkiintoista. Minuakin kiinnostaa risteily, haluaisin etenkin Välimeren risteilylle mutta myös pidemmälle risteilylle. Löysin juuri yhden todella pitkän unelmaristeilyn, mutta se oli tietysti jo loppuunmyyty vaikka sivulla yhä näkyvissä. Nyt vaan pitää suunnitella ja etsiä muita vaihtoehtoja. Olisi niin paljon nähtävää ja risteilyn hinta saattaa tulla edullisemmaksikin kuin se että ostaa joka kohteeseen erikseen lennot, hotellit ja muut kuljetukset sen olen huomannut
  Susanna on viimeisimpänä kirjoittanut: Matkakokemuksia ja matkamuistoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge