Flowrider - kokemuksia Floridasta

Surffauksen sietämätön vaikeus ja tasapainon puute

En ole koskaan surffannut. Skeittilaudalla olen ollut viimeksi ala-asteikäisenä. Lumilautailuyrityksiä on kertynyt tasan yksi, joka päättyi siihen, kun Levin 7-vuotiaat naureskelivat hissijonossa ja päivittelivät, kuinka ”tuo täti ei osaa käyttää hiihtohissiä”.

Tähdet eivät siis välttämättä olleet oikeassa asennossa, kun Floridan reissulla Margaritaville Hollywood Beach Resort -hotelli tarjosi minulle mahdollisuutta kokeilla heidän Flowrideriaan eli surffisimulaattoria. En antanut sen häiritä.

Flowrider - kokemus Floridasta

Flowriderissa vesi virtaa loivaa aallonmuotoista ylämäkeä noin 40km/h-nopeudella luoden keinotekoisen paikallaan pysyvän aallon, jota taitavat pystyvät surffaamaan noin vain. Taitamattomat saavat aloittaa bodyboardaamisesta, tottua siihen, että vesi syöksyy kohti naamaa ja välillä sinkoutuu aallon voimasta kohti takaseinää. Väittäisin, ettei se satu, mutta mustelmat puhuvat omaa kieltään.

Flowrider Experience
Tämä lienee sekuntia ennen aallon yli lentämistä
Flowrider Experience
Ohjaaja suositteli tunikan pitämistä päällä pelkkien bikinien sijaan. Tämän kokemuksen jälkeen niin suosittelen minäkin, sillä flowriderin vieressä oli jatkuvasti kymmenisen turistia kameroiden kanssa.
Flowrider Experience
Ei paljoa hymyilytä kun keskittyy

Flowrider Experience

Pikkuhiljaa laudan päällä makoilu ja istuminen alkoi tuntua helpolta kuin heinänteko. Hetkellisen itseluottamusbuustin vallassa totesin että joo, totta kai voin kokeilla seisoaltaan surffaamista! Oikean surffilaudan sijaan Flowriderilla käytetty lauta muistuttaa enemmänkin skeittilautaa ilman pyöriä, ja tässä vaiheessa aloin jo arvata, mitä tuleman pitää. Ohjaajan pitämä köysi auttoi pysymään paikoillaan, mutta tasapaino olisi pitänyt löytää ihan itse.

Flowrider Experience
Yrittänyttä ei laiteta.
Flowrider Experience
Toinen kerta toden sanoo

Vihdoin neljännellä kerralla löysin tasapainon köyden kanssa, ja fiilis oli huima, kun viidennellä kerralla pysyin pystyssä ilman köyttä ainakin kolme sekuntia!! Arvatkaa vaan, ottiko kaverini tästä kuvaa, kun oli liian kiireinen nauraessaan kippurassa yrityksilleni. Sen viidennen kerran jälkeen totesin, että olen jo ylittänyt sekä itseni että aallonhuipun ihan tarpeeksi monta kertaa ja siirryin laitamille katsomaan ohjaajan taidonnäytteitä.

Flowrider - Margaritaville Hollywood
En ollut sentään ainoa, josta turistit napsivat kuvia lentämässä aallon mukana. Kuvassa kaatunut floridalainen John totesi, että aiemmasta surffikokemuksesta on apua vain jonkin verran.

Flowrider-kokemus oli osa Greater Fort Lauderdalen järjestämää pressimatkaa. Laitetta voi käydä kokeilemassa, vaikka ei yöpyisi Margaritaville Resortissa*. Puolen tunnin kokeilu maksaa $30, tunnin $45. Kuvat itsestäni surffaamassa otti Roaming Around the World -blogin Heather.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

40 kommenttia postaukseen “Surffauksen sietämätön vaikeus ja tasapainon puute”

 1. Hahaa, aivan huippuja kuvia! Kahta sinusta viimeistä kuvaa lukuun ottamatta näyttää hyvinkin helpolta hommalta :D Bodyboarding on tuttua, ja aivan mahtavaa ainakin oikeissa aalloissa, mutta surfaaminen ei ole mun juttu sitten lainkaan…
  Terhi / Muru Mou on viimeisimpänä kirjoittanut: Joulukalenterin 13. luukku: Mikä maa?

  1. Kahta viimeistä kuvaa ennen olin jo luiskahtanut monen monta kertaa mukkelis makkelis veden mukana, eli ei se missään vaiheessa erityisen pitkäkestoisesti helppoa ollut. ;) Mulla tuli tästä fiilis, että ehkä sitä joskus voisi surffaustakin kokeilla, mutta siihen vaaditaan kyllä ainakin pari päivää aikaa!

 2. Mä olenkin miettinyt, että mitenhän pahat mustelmat siitä takaseinään läsähtämisestä tulee. :) En ole tainnut koskaan kokeilla lumilautaa enkä muistaakseni ole ollut ikinä myöskään skeittilaudan päällä (tuppukylässä mun teini-iässä niistä ei oltu vissiin suunnilleen kuultukaan…), joten omat lähtökohdat olisivat varmaan aika säälittävät tuohon hommaan! Hauskalta tuo joka tapauksessa näyttää!
  Jenni / Unelmatrippi on viimeisimpänä kirjoittanut: Road trippailua Espanjan Costa Blancalla

  1. En tainnut osua takaseinään asti kuin kerran, koska siinä on kolmisen metriä aallon ”harjan” ja takaseinän välissä. Mustelmat taisivat tulla siitä, kun kaaduin seisaaltaan missä sattuu kulmassa ”mattoon”. Eli jos pysyttelee istuallaan niin saattaa päästä ilman mustelmia. ;)

 3. No tässä on kyllä bloggaaja laittanut kaiken likoon! Kuvat ovat paljon puhuvia ja saavat tekstin elämään. Ilman niitä ei noin eläväistä kertomusta olisi saanut aikaan. Rohkea likka! Minä en enää näillä olkapäillä enkä muillakaan nivelillä moiseen tohtisi lähteä, mutta mukava oli lukea kokemuksestasi.
  Aino Salminen on viimeisimpänä kirjoittanut: Uusien toimitilojen ihanuuksia

  1. Olen kyllä tosi tyytyväinen, että kerrankin sattui toinen bloggaaja paikalle samaan aikaan, joka tajusi ottaa paljon kuvia. :D Itsestä on niin vaikea saada tänne yleensä kuvia ja varmaan olisi jäänyt ilman niitä koko kokemus jakamatta.

 4. Aikamoista menoa! :D Itse harjoittelin surffaamista joskus Australiassa ja ennen selän murtumista jotenkin hallitsinkin pari aaltoa, mutta tuo Flowrider-laite näyttää jotenkin vaikealta, mutta ihan käsittämättömän hauskalta :D
  Veera Bianca on viimeisimpänä kirjoittanut: Hong Kong is Delicious

  1. Surffausta harrastaneet eivät oikein päässeet yksimielisyyteen, oliko tuo helpompaa vai vaikeampaa kuin se aito surffaus. Kokemus ainakin oli kuulema ihan eri, kun surffatessa se itse surffaushetki on niin lyhyt!

 5. Näyttää tosi hauskalta! Ja tosi kivoja kuvia :) Mä en oo koskaan surffaamista kokeillut, vaikka Australiassa olen käynyt kaksi kertaa. Luulen ettei mun surffikokeillut päättyisi hyvin :D En oo koskaan edes kokeillut skeittausta tai lumilautailua.
  Tanja/Levoton Matkailija on viimeisimpänä kirjoittanut: Marraskuinen Maarianhamina

  1. Ei ole nämä tasapainolajit munkaan ominta juttua, mutta harjoittelemallahan niissä kehittyy! En ole silti uusimassa lumilautailukokemustani ainakaan vähään aikaan. :D

 6. Royal Caribbeanin risteilyillä olen näitä katsellut. On tullut sekä ihasteltua toisten taitoja, että naureskeltua niille, jotka veteen ovat pärskähtäneet. Ei olisi kyllä meikäläisen tasapainolle sopiva laji, joten pointsit sulle! :)
  Elina | Vaihda vapaalle on viimeisimpänä kirjoittanut: Suomen kielestä puuttuu sanoja

  1. Mä vaan mietin, että kuinka vaikeaa tämä olisi, jos siihen yhdistäisi vielä laivan keinunnan… Ehkäpä ne Royalin isot paatit ei sitten keinu ihan samalla tavalla kuin Silja marraskuisella Itämerellä. :)

    1. Iiro sanoi ihan samaa ja todettiin, että pitänee mennä Royal Caribbeanille sitten joskus myöhemmin!

 7. Joo, tota kyllä heti ilmeestä näkee, että on tosi riemukas kokemus, ainakin sille, joka otti kuvia. Erityisesti nuo köydestä kiskomiset ovat sellaisia matkakuvia, että herättävät varmasti keskustelua kahvipöydässä, jos ovat seinälle kehystettyjä. Mä meinasin kerran lähteä sähköhärkään, mutta kaverit saivat toppuuteltua, enkä minä sitä paitsi edes löytänyt sellaista mistään, muutenhan minä olen ihan hullu. Olen ihan saletti, että minäkin olisin tuossa köydestä kiskottavana niin kuin jokin tonnikala, tarvittis olla vielä vähän skrodempi äijä kiskomassa. Tuohonkin on varmasti jokin painorajoitus. Painorajoitus on estänyt minut monta kertaa taittamasta niskaani.

  1. Colorado State Fairilla oli sähköhärkiä, mutta mä jätin väliin. Jono oli pitkä ja muutenkin vaikutti siltä, että kannattaisi ekana treenata jollain vähän helpommalla. :)

 8. Näyttää ihan hullun hauskalta, mutta rankalta! Mulle ja huonolle tasapainolleni toi olis varmaan vähän liikaa, mut kokeilisin kyllä jos ilmaseks pääsis . Ton jälkeen tuntu varmaan siltä, että on pää täynnä vettä :D
  Venla / Breezes from my Atlas on viimeisimpänä kirjoittanut: Vitória, Brazil

  1. Ei tässä pahemmin vettä mennyt nenään, ei ainakaan yhtään verrattuna edellisenä päivänä kokeilemaani lentolautailuun, mutta mustelmia kyllä tuli.

 9. Surffaus on kyllä vaikea laji! Olen parisen kertaa kokeillut ja hermothan siinä on aina mennyt. Se näyttää niin mahtavalta ja siihen liitetään hieno rento elämäntapa. Kuulostaisi niin minun jutulta, mutta ei kuitenkaan ole sitä. Erityisesti hyvien aaltojen odottelussa tarvittaisiin sellaista kärsivällisyyttä, mitä ei itseltä löydy, mutta tuollaisessa laitteessahan tällaisen ongelman voi kätevästi sivuuttaa :)

  1. Mun pitää vielä joskus kokeilla surffausta, mutta pahoin pelkään, että mullakin se jäisi kiinni siitä kuuluisasta kärsivällisyydestä.

 10. Eka kuvasta luulin, että olet jossain oikeassa paikassa kokeilemassa surffaamista mutta sitten se totuus paljastui. Pysyit sentään istumassa laudalla edes sen ajan, että saivat kuvan? Aikamoinen laji tuo. Kiva, että on paikkoja, missä harjoitella.
  salaine on viimeisimpänä kirjoittanut: JA NE TEHDYT MATKAT…..

  1. Laudalla istuminen sujui lopulta sen verran hyvin, että siinä olisi voinut tapittaa ihan niin kauan kuin halusi, mutta seisominen oli vaikeampaa. ;)

 11. En ole tiennytkään tuollaisesta. Itse en ole kokeillut koskaan surffaamista. Balilla olis ollut siihen mahdollisuuksia, mutta ne paikalliset surffausopettajat, joita näin, oli sellaisia kiimasen oloisia nuoria miehiä. Ei tehnyt mieli mennä sinne bikineissä kaatuilemaan :D

  1. Alan ymmärtää, miksi naissurffaajilla on niin usein märkäpuvut päällä. Johtuneeko pelkästä veden lämpötilasta kuitenkaan…

 12. Auts minkä näköistä touhua! Mulla on ehkä maailman huonoin tasapainoaisti, joten epäilemättä olisin rähmälläni takaseinässä alta aikayksikön. Olis kyllä hauskaa silti päästä joskus kokeilemaan! :)

 13. Hauskoja ja hienoja kuvia! Kylläpä näyttää kivalta puuhalta. Tuota olisi kiva joskus kokeilla. Ja takuulla olisin mustelmilla sen jälkeen kun niitä näköjään ilmestyy ihan ajatuksenkin voimalla.

 14. Iso peukku sitkeydellesi tässä puuhassa! Onnistumisen tunne paikkaa lukuisat yritykset, kun viimein edes pysyy laudalla . Tämä olisi varmasti huikean hauskaa, kun on harjaantunut tarpeeksi ja pysyy laudalla pidempäänkin. Joskus surffausta kokeilleena voin vain todeta, ettei riittäisi pinna (ja tasapaino) tähän puuhaan! :D
  Mia / Elämää ja Matkoja on viimeisimpänä kirjoittanut: Nivea-aurinkovoidesetin voittaja on arvottu!

 15. Näyttää todella hauskalta, mutta minulta jäisi kokeilematta. Ajatus uppeluksissa laudan alla olemisesta ei tunnu just mun jutulta, koska tiedän, että juuri niin kävisi. Ainoa lauta, jolla tämä täti on matkannut ikinä, on SUP-lauta, ja ekaa kertaa kokeillessani (ja toki myöhemmilläkin kerroilla vielä) putosin tietenkin jokseenkin heti. ”Olet ainoa, joka meillä täällä on pudonnut.” Vai niin, no nyt olet nähnyt senkin. :)
  Annika | Travelloverblogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Joulu- ja kahvilatunnelmia läntisellä Uudellamaalla

  1. Ei tuossa ole tilaa olla uppeluksissa, kun vesi menee pitkin muovimattoa! Sen sijaan mukkelismakkelis pääsee kyllä lentämään. :D

 16. Minä puolestani olin itsevarmuutta täynnä, kun teinivuosien skeittikokemuksella hypäsin ensimmäistä kertaa surffilaudan päälle Havaijilla muutamia vuosia sitten. Loputkin itsevarmuuden rippeet karisivat viimeistään siinä vaiheessa, kun laskettelin menemään takaperin sen hemmetin laudan kanssa. Miten niillä voi kukaan pysyä pystyssä!
  Miika ♥ Gia | matkakuume.net on viimeisimpänä kirjoittanut: Mitä hengität, jos puolet hapesta katoaa?

 17. Toi näyttää tosi kivalta mut aika vaikeelta! Kokeilisin kuitenkin mieluummin tuota kuin suoraan aalloilla meressä, siitä ei tulis kyllä yhtään mitään. :-D

  1. Luinkin jostain, että tuollainen löytyy jostain Suomesta! Ihan hyvä varmaan, kun Suomessa niitä varsinaisia surffauspäiviä ei oikein ole, ja viimeisimmän Kuukausiliitteen mukaan nekin lähinnä nollakeleissä. :D

 18. Hahahaha, ihan mahtavia kuvia! Näyttää hauskalta mutta myös aika rankalta kaatumisineen ja mustelmineen. Kokeilisin tota mielelläni, mutten hetkeäkään elättele kuvitelmia, että pysyisin pystyssä kahta sekuntia pidempään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge