Aika kirota tekniikan jumalat alimpaan helvettiin

Tämä postaus on kirjoitettu kännykällä. Syy selviää tekstistä.

Ostin viime syksynä uuden läppärin, kun vanha osoitti hajoamisen merkkejä. Tykkäsin kovasti Aceristani, mutta pian huomasin hiiressä ärsyttävän vian: se tuplaklikkasi usein, kun olisi pitänyt klikata vain kerran.

Elin vian kanssa pitkään, kunnes kuukausi sitten ryhdistäydyin ja päätin valittaa takuuhuoltoon. Asensin uuden ajurin, ei auttanut. Asensin Windowsin uudestaan, ei auttanut. Piti lopulta lähettää läppäri huoltoon jonnekin Teksasiin, josta se palasi vihdoin melkein kaksi viikkoa myöhemmin.

Läppäri toimi pari tuntia moitteettomasti, jonka jälkeen se sammui eikä suostunut käynnistymään uudestaan. No bootable device -ilmoitus kertoi, että BIOS oli hajonnut. Acer lähetti USB-tikun, jolla homma olisi pitänyt korjaantua, mutta turhaan.

Nyt läppäri on keittiön pöydällä odottamassa Fedexille viemistä. Ulkona sataa kaatamalla, eikä minulla ole kotona keinoa tulostaa Acerin lähettämää lappua, joka kattaisi postikulut. Vanha läppärini ei suostu avaamaan nettisivuja kuin pari kappaletta tunnissa, jonka jälkeen se simahtaa ja valittaa ylikuumentumista.

Pieni blogitauko lienee siis väistämätön, ennen kuin saan taas tekniikan toimimaan. Kamerassa on upeita kuvia viime viikonlopun reissulta vuorille, ulkoisella kuvalevyllä on vaikka mitä kuvia Karibialta, Floridasta, kansallispuistoista ja korkeilta huipuilta ja blogin luonnoskansiossa on pari pohdintaa ulkosuomalaisuudesta ja takaraivossa vielä useampi. Ne ilmestyvät kyllä blogiin… sitten ajallaan, ajan kanssa.

Kuulumisia voi seurata yhä Instagramista ja Snapchatista tunnuksella @globecalledhome – jos vain kännykkä jatkaa pelittämistä. Tiputin sen nimittäin viime kuussa tullessa kotiin lätkäharkoista – samoihin rähmäkäpäliin ei mahdu sekä juomapullo, auton avaimet, kotiavaimet, lompakko että kännykkä – ja näyttö meni korjaukseen. Nyt näyttö välillä lakkaa toimimasta tunneiksi kerrallaan, mutta on tietenkin toiminut täydellisesti ne kaksi kertaa, kun olen yrittänyt viedä laitetta takuuhuoltoon.

Että sellaista kevättä tänne. Mitäs sinne kuuluu?

image
Kuva viime viikonlopulta, kun oli hellettä. Täksi viikonlopuksi on annettu talvimyrskyvaroitus. Hyvää vappua kaikille!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

5 kommenttia postaukseen “Aika kirota tekniikan jumalat alimpaan helvettiin”

    1. Kerronko vielä, että autossani on moottorin merkkivalo päällä ja se pitäisi viedä korjaamolle, ja että pyöränikin kaipaisi kipeästi huoltoa? Joo-o, onneksi minä en ole menossa rikki kuin korkeintaan vähän henkisesti!

  1. Voi ei, laitteiden kanssa tappelu on tosi ärsyttävää. Toivottavasti saat pian toimivan läppärin! Ja toivotaan, että ainakin siihen asti puhelin kestää ehjänä.

    Mulla on itsellä ilmeisesti myös läppärin osto edessä. Nykyisen näppis rupesi muutama päivä sitten ryppyilemään. Tosi kätevää kirjoittaa, kun näppis pyyhkii vähän väliä edeltävän sanan pois (?!) tai kursori loikkii tekstissä minne sattuu. Ei tarvinnut esim. osallistua maanantain matkachatiin just tämän takia… Plaah.

    1. Toi on paljon ärsyttävämmän kuuloista kuin hiiriongelmat. Kannattaa hankkia se läppäri mieluummin ennemmin kuin myöhemmin niin säästyy paljolta harmilta! Kunhan hankkii sellaisen läppärin mikä toimii…

  2. Kiva kuulla, että jollain muullakin on haasteita tekniikan kanssa.. Helpdeskin Jukka on mun paras kaveri. Ja kotiläppäri sammui ylikuumentumisen takia kesken jääkiekon. Eikä puhelimen akku kestä edes puolta päivää.

    Mä oon aina sanonut, että jos joku joskus keksii toimivan känden tai läppärin, niin heti ostaisin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge