Hierojaopiskelija Charlie-Mac

Kävin viime viikolla taas pitkästä aikaa paikallisen hierontakoulun opiskelijahieronnassa. Koulu on hyvin lähellä meitä ja hinta on mukavan halpa, joten minua ei haittaa, että hieronnat ovat välillä vähän omituisia riippuen siitä, kuka opiskelija paikalle osuu ja mitä juuri sillä viikolla on opetettu tunneilla.

Tällä kertaa nutturapäinen mies ilmoittautui hierojakseni ja kyseli pohjatiedot. Mihin sattuu (melkein jokaiseen lihakseen), onko toiveita (joo, hiero mun pohkeita), onko ollut mitään muutoksia kehossa sitten viime käynnin (synnytin yhden vauvan että joo, kai niin voi sanoa). Yeah well we’ve been studying shiatsu at the class and I’m really into it. Sounds like we just need to connect everything back together, Charlie-Maciksi esittäytynyt hieroja totesi ja pyysi minua käymään selinmakuulle herontapöydälle.

Twin Lakes, Gunbarrel, Colorado
Kotimme lähellä kulkee lenkkeilypolku, joka johtaa tälle järvelle, josta on hyvät näkymät vuorille.

Charlie-Mac aloitti pitelemällä käsiään pääni kummallakin puolen. Ehdin jo ihmetellä, mitä tällä kertaa olisi tiedossa, kun hän vihdoin aloitti päähieronnan, jonka jälkeen siirtyi olkapäihin. Tässä kohtaa koin luonnolliseksi kysäistä, mistä Charlie-Mac oli kotoisin. Kävi ilmi, että hän oli varttunut Georgiassa Maconin kaupungissa, missä me taannoin pysähdyimme matkalla Savannahiin.

Monien kavereidensa tavoin Charlie-Mac oli päätynyt lukion jälkeen Georgian yliopistoon. Pääaineikseen hän oli valinnut puutarhatalouden ja portugalin kielen. Aika omituinen yhdistelmä, kommentoin. Yeah, it was kinda random, Charlie-Mac myönsi. You know I started thinking, what do I want to study, and I figured I knew nothing about plants and stuff, so I figured I’d study that… and then Portuguese… that just sounded like a nice language I guess? Kysyin, oliko hän koskaan käynyt missään portugalinkielisessä maassa, ja hän vastasi kieltävästi. Kerran opiskeluaikana hänelle oli tarjoutunut mahdollisuus matkustaa Brasiliaan – but I was at a really good spot creatively with my band, and I felt I needed to focus my energy in my art.

Tässä kohtaa Charlie-Mac pyysi lupaa hieroa vatsaani. Öö okei, käy, totesin, ja mietin ettei yksikään hieroja ole tainnut ikinä hieroa vatsaani. Charlie-Mac asetti kätensä vatsalleni, sulki silmänsä, ja hengitti syvään. Hetken hiljaisuuden jälkeen hän aloitti vatsahieronnan ja kertoi samalla, miten opintojen jälkeen oli muuttanut Coloradoon, koska hänellä oli täällä kavereita, ja osavaltio veti puoleensa. Hän oli aluksi löytänyt töitä tarjoilijana, jonka jälkeen hän oli perustanut puutarhayrityksen – to make some use of my degree, you know – mutta parin vuoden jälkeen hän oli todennut, ettei puutarhurointi ollut kuitenkaan hänen juttunsa. Hän oli harrastanut itsepuolustuslajeja ja oli ruvennut vetämään jujutsutunteja läheisellä salilla, kun hänen jujutsuopettajansa oli ehdottanut hierojaksi ryhtymistä. And so I started on this course, and I just love it. Getting to work with my client’s bodies and syncing up with their energy flows.

Purple Coneflowers / Punahatut
Punahattuja naapurin etupihalla. Tänä kesänä on tullut käveltyä naapurustossa enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä.

Hieronta jatkui selästä ja käsistä, ja Charlie-Mac vielä kiitti minua mahdollisuudesta hieroa vatsaani. Our teachers here say you shouldn’t avoid what’s hard but head straight at it, so I’m always looking for a chance to try my hands at something outside of my comfort zone. Hierojaksi hän valmistuu ensi vuoden alussa, ja sen jälkeen suunnitelmat ovat avoinna. Charlie-Mac totesi, että hän jossain vaiheessa varmasti haluaa muuttaa takaisin Georgiaan perheensä luokse – we’re a pretty tight knit family – ja toisaalta hän ehkä haluaa asua jossain vaiheessa muualla päin maata, mutta for now, I still want to spend some time exploring Colorado.

Mitä hän sitten tykkää tehdä Coloradossa? Tietenkin patikoida ja nauttia luonnosta, sekä visit all of the sacred places. Pyhät paikat, siis mitkä pyhät paikat? Charlie-Mac selitti, että Colorado on täynnä pyhiä paikkoja, jotka jo intiaanit aikoinaan ovat löytäneet, mutta toisin kuin esimerkiksi Arizonassa tai New Mexicossa, täältä intiaanit on ajettu pois ja suullinen perimätieto pyhistä paikoista on kadonnut. Hän on löytänyt niitä tutkimalla vanhoja karttoja ja tietolähteitä, but sometimes I just find my own sacred places, you know, like I go somewhere and just… FEEL the place. Make my own map.

Tässä vaiheessa Charlie-Mac tajusi, että meiltä oli loppumassa aika, joten hän siirtyi pikaisesti hieromaan jalkani ja lopulta pahoitteli, että alaruumiille oli jäänyt niin vähän aikaa. I always loose the track of time when I get to talk about this stuff. Ei se mitään, totesin. Minä olin joka tapauksessa nauttinut hieronnasta.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge