Maistuisiko sulle rantaloma? #matkachat

Rantaloma on minulle vähän sellainen jännä mörkö. Antakaas kun selitän…

Lähtökohtaisesti ”en ole rantaomaihminen”, koska olenhan aktiivinen paikasta toiseen touhottaja, bongailen nähtävyyksiä, maistelen ruokia, koluan läpi museoita ja siinä välissä kiipeän vuorelle tai vähintään pilvenpiirtäjän huipulle. Olisi todella hassua sanoa menevänsä jonnekin vain rannalle. Ei vaan alkuunkaan istu imagoon todeta, että voisi viettää lomansa pelkästään rannalla maaten, ja vaikeaa se olisikin, koska silloin tuntuu helposti jäävän jostain paitsi.

Toisaalta on se fiilis, kun olen lähdössä jonnekin, missä rantalomaa voi viettää, ja pakkaan mukaan kolme kirjaa, kymmenen lehteä ja kilon aurinkorasvaa ajatellen, että jes, tätä minä aion tehdä! Että ihan luvan kanssa saa vain olla ja lötköttää ja lukea kirjaa! Luen nykyään kirjoja vain kulkuvälineissä (bussit, junat ja lentokoneet) ja aurinkoa ottaessa, ja jälkimmäinen tuntuu todelliselta luksukselta.

Todellisuus on jotain sieltä välistä. Havaijilla kiipesimme (tuli)vuorelle, pörräsimme helikopterilla ympäri laavakenttiä ja vietimme monta tuntia ihmetellen Pearl Harborin laivoja, mutta kuitenkin useampi päivä kului maaten Waikiki Beachilla. Rantalomailu onnistuu, kun sille rauhoittaa aikaa reissuaikataulusta, ja toisaalta kun koko loma ei ole rantaa, niin tuntuu siltä, että reissussa myös näki jotain uutta rentoutumisen lisäksi.

Tämän viikon #matkachatissa kuulosti siltä, että en ole yksin tämän tasapainoilun kanssa. Tässä Twitterin matkailukansan mielipiteet rantalomasta:

K1: Mitä olet mieltä rantalomista? Riittääkö ranta itsessään sisällöksi lomalle?

Empijöitä chatissa riitti.


…mutta rantalomilla oli myös puolustajansa.


Lapsiperheiden keskuudessa rantalomakonseptilla on vankka suosionsa.

Ja sitten on niitä, jotka matkustavat kyllä rannoille, mutteivät perinteiselle rantalomalle.

K2: Missä on paras ranta, jolla olet lomaillut?

Jotkut kannattivat Amerikan mannerta…


…toiset Aasiaa…


…Eurooppaakaan ei unohdettu…


…Kanariasta käytiin pitkä keskustelu…


Lopullista vastausta Kanaria-kysymykseen ei saatu, joten jos sinulla on mielipide, niin jätä toki kommentti. Sen sijaan joillakin oli valinnan vaikeutta maailman rannoista ylipäätään.


Kuten tämän blogin lukijatkin, niin jotkut vetivät rohkeasti kotiin päin.

K3: Kenen kanssa rantaloma sujuu parhaiten?


Palkinto chatin omalaatuisimmasta vastauksesta mennee tälle tweetille:

K4: Mikä on parasta rannalla? Loikoilu, lukeminen, uiminen vai joku aktiviteetti?

Aktiviteettien saralla oli tarjolla toimintaa myös hurjapäille.

K5: Turistiranta vai ei? Mikä on riittävä määrä palveluita, mikä liikaa?

Turistiranta ei lähtökohtaisesti kuulostanut hyvältä.

Palveluita kuitenkin moni halusi, ilman niitä kaupustelijoita.

Joillekin riitti vain se olennainen: ranta.

Ensi viikolla vuorossa…

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

54 kommenttia postaukseen “Maistuisiko sulle rantaloma? #matkachat”

 1. Mä olen juuri nyt rantalomalla, mutta viikon aikana ollaan käyty rannalla tasan kahdesti – kerran näyttämässä vauvalle mitä on hiekka ja kerran bongailemassa lentokoneita (Phuketin kenttä on kävelymatkan päässä ja kiitorata alkaa tuosta rannalta). Hotellin altaalla ollaan kyllä loikoiltu.

  Yleensä mulle rantaloma tarkoittaa loikoilua hotellin altaalla ja erinäköisiä aktiviteetteja kuivalla maalla. Esimerkiksi Pargassa ei käyty kertaakaan rannalla, sen sijaan käytiin patikoimassa Pargan kukkuloilla, oltiin yön yli Vikosin rotkolla ja nähtiin Meteoran luostarit.

  1. Mulle loikoilu uima-altaalla ei riittäisi rantalomaksi, koska sitä voi harrastaa kesäisin kotonakin. Olen huomannut, että rannan ja meren merkitys on korostunut ihan uusiin mittasuhteisiin, kun asuu täällä sisämaassa yli tuhat kilometriä lähimmästä merestä.

   Ehkä tämä määritelmäkysymys on syy siihen, miksi osa ihmisistä nihkeilee rantalomia. Sun rantalomamääritelmällä varmasti rantaloma kelpaisi melkein kelle vaan. :)

  1. Koosteen tekeminen on ihan samasta syystä antoisaa, kun päätyy lukemaan kaikki tweetit jälkikäteen ja katsomaan, mitäs siellä chatissa oikein puhuttiin. ;)

 2. Vitsit kun mua harmittaa, etten enää koskaan ehdi tähän matkachattiin. Mulla on samaan aikaan kuvanveisto… Tähän rantakeskusteluun mulla olisi ollutkin sanottavaa, näin niin kuin rantalomakohteessa asuvana. Etelä-Ranska on maailman paras rantakohde: hyvin rantojen lisäksi on mielettömästi kiinnostavaa nähtävää: historiaa ja kulttuuria. Ruuasta ja ravintoloista nyt puhumattakaan!

  1. Mä en ole vielä Etelä-Ranskan rannoille ehtinyt, mutta historian ja kulttuurin tuntien olisin varmaan sun kanssa aika samaa mieltä! Ei ihme, että kaikki motarit on kesän lomien yhteydessä tukossa pitkin Ranskaa, kun kaikki valuu etelään.

  1. Eikös siellä Espanjassa ruokaa pitäisi syödä vasta ysiltä illalla…? ;) No ei vais, mukaan vaan jos joskus ruoka sattuu olemaan uuniruokaa ja valmistuu enemmän itsekseen!

 3. Edelleenkään ei kiinnosta Koirasaaret, vaan jokin Pucusana tai Silver Sand ovat kovia juttuja. Härmässä taas… en olisi varmasti hankolainen ellen mainostaisi kotikaupunkini kauniita rantoja. Enemmän kuitenkin on halu sinkoilla uudessa paikassa kuin istua paikoillaan hiekalla.

 4. Mä en ole yhtään rantalomatyyppiä. Lapsena se oli kivaa, käytiin perheen kanssa kolme kertaa Kreikassa ja kerran Kyproksella. Oli kiva uida meressä, mutta me kierrettiin ympäri kohteita myös autolla. Nykyään voin käydä katsomassa rannalla jos sellainen tulee vastaan, ihailla merta, ottaa pari kuvaa ja jatkaa matkaa. Uimisesta tykkään yhä, mutta istuminen rannalla muiden turistien joukossa ei innosta. Haluan kohteessa nähdä kaikenlaista, tykkään museoista ja ihan vaan kiertelystä kaupungilla. En ole koskaan ollut hyvä olemaan kovin pitkiä aikoja paikallaan, vaikka mulla olisikin mukana kirja tms. Voin istua rannalla vähän aikaa, mutta vähintään tunnin jälkeen pitää jatkaa matkaa.
  Pitäis ehkä vihdoin tehdä Twitteriin käyttäjä, jotta voisi osallistua näihin Matkachatteihin :)
  Tanja/Levoton Matkailija on viimeisimpänä kirjoittanut: Kokemuksia Varsovasta + muutama vinkki

  1. Kannattaa luoda todellakin tuo tili Twitteriin! Näissä keskusteluissa on hauskinta se, että ne ovat todellakin keskusteluita. :)

 5. Jos rantaloma tarkoittaa surffia ja suppausta, täältä tullaan! Mutta noin muuten sitten, ei kiitos… Muksuja vahtiessa kun niitä kirjojakaan kun ei pysty rauhassa lukemaan :) Ja kyllä mää vielä joskus osallistun Matkachattiin, vaikka sitten kun mieheni kanssa satumme samaan aikaan kotiin emmekä ole jompi kumpi (tai kummatkin) reissussa!
  Satu VW I Destination Unknown on viimeisimpänä kirjoittanut: Hampuri ja täydellisten viikonloppureissujen resepti

  1. Mä olen kuullut aika monelta muultakin, että chattiaika osuu valitettavasti keskelle lasten nukkumaanmenoaikaa, mutta toivottavasti jossain välissä ehdit kuitenkin mukaan!

 6. Olen ihan samanlainen, että rantakohteeseen mennessäni haaveilen siitä, että ei tarvitse tehdä yhtään mitään, voi vaan olla. Mutta ei sitä rannalla loikoilua kauaa jaksa, ja kohta jo haluaakin tehdä kaikkea muuta. Auringonottokaan ei ole oikein mun juttu enää, joten se rusketuksen hankkiminenkaan ei ole enää syynä rannalla makaamiseen.
  Terhi / Muru Mou on viimeisimpänä kirjoittanut: Matkalla Prachuapiin aloin epäillä reppureissun mielekkyyttä

  1. Asenteet rusketusta kohtaan lienevät muuttuneen aika paljon viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Mietityttää, että onkohan tämä yleisemminkin vaikuttanut rantalomien suosioon.

 7. Rantaloma riittääkö?
  Ei riitä yksistään. Paras loma on aina se, että osan matkasta kuluttaa rantapäivinä ja osan käyttää alueen tutustumiseen
  Missä paras ranta?
  Paras ranta on sellainen missä ei ruuhkaa. Keskikesällä euroopan rannat ylitäynnä. Paras ranta Thaimaan White sand beach. Rantaviivaa kilometrikaupalla, ei ruuhkaa ja vieressä kiva rantabaari, wc yms
  Mikä paras kanarian saarista?
  La Gomera-koskemattomin, aito
  Mitä teet rannalla?
  Luen, nukun ja uin.
  Paras rantaseura?
  Oma puoliso, ystävät
  Turistiranta vaiko ei?
  Ei- mitä vähemmän väkeä, sen eksoottisempaa ja rentouttavampaa
  Aina matkalla on viimeisimpänä kirjoittanut: Nach Berlin-toisen maailmansodan historiallisissa jalanjäljissä pääsiäisenä 2015

 8. Aika monipuolisesti sitä ollaan taas viserrelty maanantaina. :) Rantaloma kuulostaa aina teoriassa hyvältä, mutta käytännössä se ei toimi. Ensinnäkään en ole mikään hiekan ystävä ja joka kerta palaa hermot, kun hiekkaa on hiuksissa, vaatteissa, silmissä ja korvissa. Aina silloin tällöin pari päivää rannalla tekee kuitenkin hyvää. Suppailua, snorkailua ja kirjan lukemista suosin aktiviteetteina.
  Jenna / With huge passion for life on viimeisimpänä kirjoittanut: Miksi me matkustamme?

  1. Mäkään en koskaan muista etukäteen, kuinka ärsyttävää hiekan tunkeutuminen joka paikkaan on. Ei siis itse rannalla, vaan sen jälkeen, kun hiekkaa löytyy ympäri hotellihuonetta tai kämppää ja päätyy vielä matkalaukussa kotiin asti.

 9. Matkachat vaikuttaa mielenkiintoiselta, täytyisi kai joskus opetella käyttämään Twitteriäkin. En ole rantalomaihminen, mutta jos kohteessa on lämmintä ja hyviä rantoja, niin voi rannalle pari kertaa viikossa muutamaksi tunniksi mennä. Paras näkemäni ranta on varmaankin Anse Lazio Praslinin saarella Seychelleillä. Euroopasta valitsen Kreikan. Kun pienen saaren tärkeimmät paikat on kierretty, maltan minäkin jäädä paikoilleni. Tunnustan tykkääväni enemmän uima-altaista, sillä sen kaiken rantahiekan putsaaminen käy työstä, varsinkin kun on vielä pari tenavaakin pestävänä :)
  Mika / Lähtöportti on viimeisimpänä kirjoittanut: Ljubljana, rakastettuni

  1. Matkachat on hyvä keino päästä sisään Twitterin maailmaan, kun on valmiiksi viserrettävää, ja tekemällä oppii. Tenavien kanssa uima-allas on varmasti kyllä helpompi kuin ranta!

 10. Kotona haaveilen rantalomasta. Haluan kävellä pitkin hiekkarantaa varpaat vedessä, istua palmun alla lukemassa, siemaista hileisen drinksun. Mutta kovin harvoin oikeastaan näin teen, vaikka siihen olisi mahdollisuus. Kuten sanoit, rannalla kokee helposti, että jää paljosta paitsi. Nyt olen niin levon tarpeessa, että pakotan itseni seuraavassa reissussa relaamaan: menen paikkaan, jossa en oikeastaan voi tehdä muuta.
  Annika | Travelloverblogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Tonava kaunoinen – risteillen Tonavalla

  1. Ikuinen dilemma kyllä tämä – ja hyvä päätös valita välillä kohteeksi jotain, missä ranta on ainoa tekeminen, jos sitä oikeasti kaipaa!

 11. Kiitos koosteesta, näin pääsee jälkikäteen fiilistelemään, vaikka matkachat jää välistä. Meillä on täällä Tunisian Coworking Campilla aina illallinen chatin kanssa päällekkäin, eli vielä pari maanantaita menee ohi.
  En ehkä lähtisi pelkästään rantalomalle, mutta pitempään reissatessa hetket rannalla tuovat juurikin sitä loman tuntua. Ei paljoa nähtävää tai tekemistä, kunhan vaan olla köllöttelee, siemailee kylmää drinksua ja uiskentelee vedessä. Mua ei muutenkaan kiinnostaa varsinainen auringonotto, vaan ennemminkin se vesi. Vielä kun se on lämmintä, kirkasta ja täynnä värikkäitä kaloja, niin asiat on aika hyvin :)
  Parhaimmat rannat ovat tähän mennessä löytyneet Indonesian Gili-saarilta, Puerto Ricon Culebra-saarelta sekä Tulumin paikkeilta Meksikosta. Ja se oma mökkiranta Suomessa on aika voittamaton, vaikkei ehkä tuohon pitkäaikaisempaan uiskenteluun.
  Mirje / Kotona kaikkialla on viimeisimpänä kirjoittanut: Tämä viikko 109: Tunisia

  1. Haa, hyvä tietää tuo Tulum! Se jäi kiinnostamaan, kun muistaakseni Ramin blogista siitä luin, ja kiva kuulla, että paikassa on sekä historiaa että rantaa.

   1. Tosiaan kirjoittelin Tulumista pari viikkoa takaperin: http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/11/22/tulum-maya-rauniot-meren-rannassa/

    Täytyy Mirje laittaa korvan taakse tuo Culebra, kun maaliskuussa matka suuntautuu Puerto Ricoon :-)

    Tämä #matkachat on ollut kokonaisuudessaan hyvä idea ja koosteet kivoja, varsinkin silloin kun ei ole itse ehtinyt osallistumaan mukaan.
    Kohteena maailma / Rami on viimeisimpänä kirjoittanut: 10 kuvaa vol. 2 – Kohteena maailma

 12. Oon niin nauttinu näistä matkachateista ja koosteista, kiitos! :) Myös rantalomista tulee nautittua ja seuraava onkin tammikuun Dubain reissu, mutta toivottavasti sieltä löytyy muutakin tekemistä, kuin rannalla löhöilyä.
  Venla / Breezes from my Atlas on viimeisimpänä kirjoittanut: Salvador da Bahia

  1. Olen kuullut huhua, että Dubaissa sitä tekemistä riittäisi. ;) Ainakin jos kiinnostaa ihmetellä övereitä rakennuksia. :D

 13. Harmikseni olen ehtinyt mukaan matkachattiin vain kerran, mutta näitä koosteita on kyllä kiva lukea niin pysyy vähän kärryillä mistä olette puhuneet. Itse asiaan sen verran, että pelkkä ranta ei riittäisi koko matkani sisällöksi kun uteliaisuus ottaa aina vallan ja sitä haluaa tutkia lähimettiä ja viidakkoja kuitenkin. Erityisesti pitkillä matkoilla on kuitenkin välillä tehnyt terää, että ympärillä on vain meri, hiekkaa, hyvää ruokaa, hierontaa ja kirjoja. Kovin kauaa sitä ei kuitenkaan vain malttaisi ravintolan ja rannan välillä kulkea vaan aina se patikointi, temppelit, kylät ynnä muut puuhat vetävät ns. rantalomillakin puoleensa.

  1. Mun mielestä aika toimiva konsepti ”rantalomalle” on joka toinen päivä maata vain rannalla, joka toinen päivä kieppua ympäriinsä nähtävyyksissä. Siis just noissa temppeleissä, kylissä ja missälie!

 14. Ihanasti kuvailit tuossa alussa millainen lomailija olet! Itse tykkään myös yhdistelmälomista, pitää olla rantaa, aktiviteetteja ja seikkailuja sekä myös historiaa, kulttuuria ja ruokaelämyksiä.

  Meidän ikilomalla ei olla vielä montaa rantaa nähty, mutta vihdoin lähtölaskenta on alkanut! Nimittäin 10 päivän päästä reittimme kulkee kokonaiseksi kuukaudeksi Intian paratiisirannoille Andamanin saarille. En malta odottaa!

  Rantalomailee parasta on se rentoutuminen, että antaa itselleen luvan vain olla ja nauttia auringosta sekä lukea kirjaa palmun alla. ❤

  Meitä harmittaa kun ei olla päästy pitkään aikaan matkachattiin. Aikaero on vaan ollut liian paha reissun aikana.

  Terkkuja!

  Ikilomailijat
  Titta & Thomas / IKILOMALLA on viimeisimpänä kirjoittanut: Riisiterassit – Kiinan salainen satumaailma, Rice terraces – China’s secret fairy-tale world

  1. Aikaero sinne Aasiaan on kyllä aika tappava tuohon #matkachat-aikaan. :D Aina tulee aikoja valitessa sorsittua jotain osaa maailmasta, ja kun kerran kaksi mistä kolmesta juontajasta asuu Amerikan mantereella, niin Aasiahan siinä tietty jää väliin… Mutta kai te sieltä vielä pois tulette, sitten vaan mukaan!

 15. Mä en oikeen osaa pysyä paikallaan, niin pelkkä rannalla löhöily on mulle liian tylsää. Toki jos on ollut vaikkapa rankka duunirupeama tai viikon sinkoillut reissussa paikasta toiseen, niin rento biitsipäivä kelpaa kyllä. Mä tosin palan niin helposti, että en aivan suorassa auringonpaisteessa pysty kauaa olla, joten vähintään se päivänvarjo pitäisi olla mukana. Biitsiä mieluummin rentoutuisin tosin esimerkiksi kuumissa lähteissä tai jossain vuoristopurossa kuumana päivänä. :-)
  Lotta Watia | Unagidon on viimeisimpänä kirjoittanut: Islannin ympäri: yö lentokoneen hylyssä

  1. Aurinkorasvan jatkuva levittely on mun mielestä rantaloman kurjin puoli. Ei vain jaksaisi jatkuvaa läträystä tököttien ja suihkeiden kanssa! Mutta parempi sekin kuin palaminen… auts.

 16. Rakastan merta, joten kyllä, rantalomat kiinnostaa, vaikka en kauhean kauan malta auringossa maatakaan, kun pitää lähteä seikkailemaan. Mutta kyllä lomalla on yksi kirja ihana lukea auringossa löhöten. Joululomalla odottaa taasen rantaloma: saas nähdä, miten kauan tällä kertaa maltan paikoillani pysyä. Parhaimmat rannat tähän asti ovat olleet Mauritiuksella, Aruballa ja Havaijilla.
  Heidi / Maailman äärellä on viimeisimpänä kirjoittanut: Madridin parhaat auringonlaskut ja näköalapaikat

 17. Noh, siis rantalomathan on tiettyyn tarkoitukseen tosi jees.

  Ennen rtw:tä olin aivan vakuuttunut siitä etten kyllästyisi paratiisirantoihin koskaan. Vaan toisin kävi ja maailma opetti että rannat voivat lopulta olla aika tylsiä paikkoja. Onneksi niissäkin on variaatiota.

  Mutta ylipäänsä kyllä ollaan molemmat ihan totaalisia rantaihmisiä. Rannoissa ja meressä on jotain äärettömän rauhoittavaa ja siellä ollessa tuntuu aina siltä että maailma on avoinna.
  Miika ♥ Gia | matkakuume.net on viimeisimpänä kirjoittanut: Kennedy Space Center – mitä on avaruuden jälkeen?

  1. Musta toi kuulostaa siltä, että te olette meri-ihmisiä. Ainakin mä olen. Se on musta selvästi eri asia kuin hiekkarantaihminen. Mäkin rakastan merta ja se rauhoittaa mua, mutta silti saatan kyllästyä rantahiekkaan, jos ei ole mitään muuta tekemistä.

 18. Tosi kiva idea tää että käydyistä keskusteluista vedetään vielä yhteenveto, koska olen itse vasta liittynyt Twitteriin eikä se maailma ole vielä oikein tuttu. En oikein vielä osaa käyttää tarpeeksi että pääsisin mukaan keskusteluihin itse livenä :D Täydellisen aution rannan metsästys jatkuu vuoden vaihteessa Thaimaassa<3

  1. Mä kanssa tykkään, kun uima-allas on tarpeeksi iso OIKEASTI uimiseen. Lilluminen ei oikein viehätä, mutta krooli kylläkin. ;)

 19. Itse olen kyllä ehdottomasti sellainen auringonpalvoja, että voin hyvinkin lähteä vain rantalomalle. Mutta totta tuo mitä sanoit, että silloin ehkä on vähän se tunne kuin jäisi jostain paitsi. Joka paikassa kuitenkin olisi aina jotain nähtävää ja koettavaa.
  Viimevuosina olenkin tasapainotellut lähinnä niiden asioiden välillä, että silloin harvoin jos pankkitili näyttää siltä, että joku pikkureissu olisi mahdollista tehdä, niin onko vuorossa kaupunki- vai rantaloma? Molempi parempi ja vähän vuorotellen. :)
  Virpi /Täynnä tie on tarinoita on viimeisimpänä kirjoittanut: 10 MATKAKUVAA-HAASTEPOSTAUS vol2

 20. Hieman kyllä harmittaa että moneen viikkoon en matkachatiin ole ehtinyt mukaan, mukavia aiheita kun siellä pyörii. Rantalomat ovat kyllä ihan parhaita, etenkin pitkän talven katkaisuun ne toimivat vaan älyttömän hyvin. Yhä enemmän huomaan kuitenkin kaipaavani kylkeen myös muutakin tekemistä, tai tuntuu että ”jää jostain paitsi”, vähän niinkuin itsekin totesit. Viime vuonna järjettömän kiireisen ja todella stressaavan työsyksyn jälkeen viikko Thaimaan rannoilla tuli enemmän kuin tarpeeseen, enkä olisi mitään muuta lomaltani halunnutkaan, mutta tänä vuonna huomasin matkaa suunnitellessa taas että virtaa riittää kaikkeen muuhunkin kuin makoiluun riittävästi. Nyt tuleekin siksi suurimmaksi osaksi tulevan kuukauden reissusta suunnattua sisämaahan ja silloin kun on ranta lähellä, ollaankin vain sukeltamassa. Ehkä seuraavalla lomalla kaipaan sitten taas enemmän rentoutumista aurinkotuolissa, mene ja tiedä.

 21. Tää viime maanantai jäikin multa väliin, kun oli valmistautumista seuraavan aamun reissuun. Mä en ole lainkaan rantalomaihminen, tykkään kyllä lämpimistä kohteista ja merestä mutta en jaksa ollenkaan makoilla rannalla ja ottaa aurinkoa. Uidakin tykkään enemmän uima-altaassa :)

 22. Voikun kerkeäisi ja muistaisi osallistua näihin chatteihin aina silloin tällöin!
  Täällä kans yksi ristiriitainen mietiskelee. Itselläni ei varmaan olisi mitään ongelmaa maata biitsillä viikkoa hyvän pokkarin ja mojitosaavin kanssa, mutta Markku on sitä sorttia, että sitä alkaa päivässä tekemättömyys ahdistamaan. Olen tainnut oppia siltä sen nyt yhdessäolon myötä. Ei enää edes suunnitella mitään pelkkiä rantalomia.
  Täältä vastaus Kanaria-kysymykseen: TENERIFFA <3
  Vei tämän matkailijan sydämen ihan täysin. Sinne on pakko päästä jo ensi vuoden puolella uudelleen toivottavasti. Ostetaan joululahjaksi kaukoputki ja lähdetään vuorille tähtitaivasta ihailemaan, patikoimaan ja luonnon keskelle. Tenskulla on niin paljon muutakin kuin rannat. Lähtisin vaikka heti uudelleen ja uudelleen. Ihana paikka :)
  Maarit Johanna on viimeisimpänä kirjoittanut: Kaamoksen karkotushommia ja luksushotelleja

 23. Haha, tunnistan itseni sun kuvauksesta. Mä kyllä rakastan rantalomia, mutta mulle se on yleensä aktiivista olemista. En todellakaan jaksa vain maata rannalla, mieli alkaa vaellella kaikkiin mahdollisiin seikkailuihin. Olen joskus kirjoittanut blogiini aiheesta ”Mielikuvien paratiisisaaret”. Se liittyy tähän samaan juttuun. Sitä aina haaveillaan rantalomasta, mutta harva siellä oikeasti jaksaa vain olla, on niitä hiekkakärpäsiäkin :). Mulle kai saaret ovat se juttu. Se, että on olemassa rantoja ja että meri on läsnä. Rantaloma on enemmänkin symboli letkeälle ja rennolle lomailulle, johon voi silti kuulua aktiivista menoa ja meininkiä. Mulle rantaloma on mielentila. Sellainen stressitön loma. Ainiin, pitää muuten yrittää joskus mukaan tohon matkachattiin. Vielä ei ole sopivaa saumaa tullut, vaikka aiheisiin olisikin ollut monta sanaa sanottavana. Parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan!
  Laura – Urbaani viidakkoseikkailijatar on viimeisimpänä kirjoittanut: Kadonneen jäljillä Sri Lankalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge