Patikointia Flatironseilla

View over Boulder from the Flatirons

Kävimme sunnuntaina avaamassa tämän vuoden patikointikauden uudessa naapurustossamme. Korkattavana olivat Boulderin Flatirons-vuoret, joille patikointireitit lähtevät lähes kaupungin keskustasta Chautauqua-puistosta. Emme olleet ainoat ulkoilijat puolipilvisessä pikkupakkassäässä: paikalla oli koko kaupunki, kaikki koiranulkoiluttajista himolenkkeilijöihin ja pikkulapsia selkärepussa roudaavista perheistä nuorisoporukoihin.

Chautauqua Park Trailhead

Boulder Flatirons

Mesa Trail, Boulder

Tarkoituksenamme oli kavuta Royal Archille, joka on käsittääksemme jonkinmoinen kivimuodostelma Flatironsien huippujen lähellä. Matkaa ei ollut suuntaansa kuin 2,5km, mutta vajaa 400 metriä nousua lupaili silti kohtuullista patikointilenkkiä; jo lähtöpiste oli Boulderille tyypillisesti 1750 metrin korkeudessa, ja trailin päätepiste oli yli kahdessa kilometrissa. Matka kuitenkin katkesi puolivälissä ikävään yllätykseen:

Royal Arch Trail closed due to flood damage

Lapun mukaan sen ohittajia voidaan sakottaa jopa tuhannella taalalla ja lisäksi heittää kolmeksi kuukaudeksi vankilaan. Rangaistuksethan täällä Yhdysvalloissa ovat aina täysin kohdillaan…

Syyksi selvisi syyskuinen tulva, jonka tuhoja korjataan edelleen. Harkitsimme sen sijaan kiipeävämme jollekin Flatironsin huipulle, mutta sekään ei onnistunut:

Flatiron Raptor Closure Area

Flatirons on Yhdysvaltojen monipuolisin ja tihein petolintujen pesimisalue.

Boulder Flatirons

Huiput jäävät odottamaan seuraavaa kertaa

Tällä kertaa siis patikointi jäi lyhyehköksi, kun seurasimme matalampaa trailia eteenpäin ja käännyimme pian takaisin autolle päin. Ehkä hyvä niin, sillä liukkaaksi tampatussa lumessa sai välillä tehdä töitä pysyäkseen traililla, eivätkä vieressä avautuvat pudotukset varsinaisesti nostaneet turvallisuuden tunnetta. Joku äiti siellä kuitenkin lenkkeili vuoren rinnettä ylöspäin kivenlohkareiden ylitse vauva kantorepussa – selvästi vähän parempi tasapainoaisti ja muutenkin juoksukunto kuin meillä.

Boulder Flatirons

View over Boulder CO from the Flatirons

Boulderin kaupunki sijaitsee vuorten ja preerian yhtymäkohdassa.

Hiking at Flatirons

Koska Yhdysvalloissa joka toisessa kotitaloudessa asuu koira, nuo otukset on luonnollisesti huomioitu myös ulkoilumahdollisuuksissa. Polkukartassa oli merkitty erilaisin värein, mille reiteille sai tuoda koiria, ja pitikö koiria pitää kyseisellä reitillä kytkettynä vai ei. Koiria näkyikin runsain mitoin.

Dogs on the trails at Flatirons

View over Boulder from the Flatirons

Boulder Flatirons

Flatironin huipuista ensimmäiset kolme ovat tässä

Loppuviikoksi täällä on luvattukin sitten +17 lämpöä. Laskettelun pitäisi silti onnistua, sillä yölämpötila on -5. Aika normaali lämpötilanvaihtelu täällä päin.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

7 kommenttia postaukseen “Patikointia Flatironseilla”

    1. Iiro kysyi multa, että mitä on raptorit, ja mä olin että ”no sellasia dino… eiku… ööh…”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge