Seksiä tihkuva Halloween

”Haluatko lähteä meidän työpaikan Halloween-pippaloihin?” Iiro kysyi viime viikolla. Totta kai! Mutta pitääkö sinne pukeutua?

Toissavuonna vietimme täällä Halloweenia rauhallisesti kotona trick-or-treattaajia odotellen, ja viime vuonna juhla oli Luxemburgissa kansallinen vapaapäivä, jonka ansiosta lähdimme kaverin kanssa Etelä-Ranskaan, mutta mitään pukeutumista ei ollut havaittavissa. Jos ei sukulaispojan kummitusjuhlia ja yksiä opiskelijabileitä lasketa, olen viimeksi pukeutunut Halloweenina kultaisella 90-luvulla trick-or-treattaillessani siskojeni kanssa ympäri massachusettsilaista naapurustoa. Jo silloin kävi selväksi, että amerikkalaisten mielessä Halloween-asut eivät yhdisty kauhuteemaan, ja olin naapuruston ainoa vampyyri, kun muut olivat supersankareita, Spice Girlsejä, tai ties mitä. Pikkusiskoni oli maailman hellyyttävin haisunäätä.

Viime viikonloppuna kävimme hakemassa inspistä läheisestä Halloween-kaupasta, joita tänne on putkahdellut tyhjiin liikekiinteistöihin kuin sieniä sateella.

halloween store

Olen tätä ilmiötä ihmetellyt jo pitkään, mutta näköjään vaan konsumerismin ja kuluttamisen ihmemaassa on kannattavaa pistää pystyyn kauppoja parin kuukauden ajaksi vain yhden juhlapäivän takia. Samoihin tiloihin ilmestyy Halloweenin jälkeen Holiday Storeja, ja loput vuodesta niissä on milloin mitäkin, aika usein ei mitään. [Kuva: stu_spivack]

20141026_164745

Kauppa, missä kävimme, oli poikkeuksellisesti pistetty pystyyn isoon telttaan ostarin parkkipaikalle. Sisällä oli hämärää (anteeksi tärähtäneestä kuvasta) ja savukone hyrräsi.

Oli luurankoja, hämähäkinseittejä ja tauluja, joista kuvakulmasta riippuen tuijotti isoisoisoäiti tai hänen luurankonsa. Oli pihamaalle hautakiviä, ruumisarkkuja tai Iiron lemppari, kolmimetrinen puhallettava Marshmallow Man, josta ei voi sanoa muuta kuin että onneksi meillä ei ole pihaa, koska muuten se olisi saattanut lähteä mukaan. Oli viittoja, peruukkeja, kasvomaaleja ja tekohampaita. Oli verisiä irtokäsiä, jotka olisi voinut kiinnittää auton takakonttiin niin, että ne lepattavat hauskasti ajaessa pitkin interstatea. Oli valmisasuja vauvoille, lapsille, vähän isommille lapsille ja aikuisille. Tietenkin katsastin lävitse aikuisten naisten valmisasuvalikoiman (josko olisi päässyt helpolla), ja tältä se näytti:

20141026_164740

Kaikki tässä kaupassa on ollut ”SALE! 25% off!” kaupan aukeamisesta lähtien ja varmaan pysyy sellaisena sulkemiseen saakka. Suomen viranomaisilla saattaisi olla tähän jotain sanottavaa.

Seksikäs koulutyttö. Seksikäs Punahilkka. Seksikäs jalkapallotuomari. ”Hottie” pesiksen pelaaja. Asumerkki, jonka nimi on ”Leg Avenue”. Valehtelematta noin viidenkymmenen asun hyllystä ei löytynyt kuin KAKSI asua, joissa hame olisi ylettynyt edes polveen, ja niistä toisessa, prinsessa-asussa, olikin sitten erittäin syväänuurrettu povi. Toinen asu oli nunna.

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos joku haluaa pukeutua seksipommiksi, ja saattaisin itsekin harkita, jos olisin menossa vaikkapa opiskelijabileisiin. Iltapäivällä alkavat työpaikan juhlat, joissa tapaan ensimmäistä kertaa miehen työkavereita, eivät välttämättä kuitenkaan ole täysin sopivat noille asuille, joten päädyimme käyttämään mielikuvitusta, ja nyt on vähän haastavampi asu ajatuksen tasolla valmis ja suurin osa tarvikkeistakin shoppailtu. Sormet ristissä, että toteutus toimii, sillä asun valmistelu sisältää mm. kaiken näkyvän ihon maalaamista harmaaksi.

Jos toteutus toimii, laitan siitä huomenna kuvaa Facebookin puolelle. Jos ei, niin päädymme ainoastaan koristamaan Iiron työpaikan seinää seuraavan vuoden ajan A0-kokoon tulostettuna, sillä kaikista juhliin osallistuvista on perinteisesti otettu viralliset portretit. Joka tapauksessa asu ei voi olla huonompi kuin tämä:

sexy-ebola-containment-suit-8

Sexy Ebola Containment Suit. Oikeasti. Vain $59,99.

Kukaan muu pukeutumassa tänä Halloweenina?

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

22 kommenttia postaukseen “Seksiä tihkuva Halloween”

 1. Joo, Briteissä mennään samalla teemalla naisten Halloween-pukeutumisen suhteen, kaiken eteen voi laittaa slutty-sanan koska tytöt ovat aina joko slutty prisoner, slutty police, slutty sitä sun tätä….Mä olen nähnyt kanssa noita ebola-asuja ja voi elämä kyllä.

  Hauskaa halloweenia sinne!

  1. Toi ”slutty” taitaa olla enemmän brittimenoa, täällä taas on aina ”sexy”. Joka tapauksessa jotenkin ihme meininkiä.

 2. Hahah, ebola asu :D No tästä voi muistaakin vuoden 2014 sitten muutamien vuosien päästä….ei jestas. Itse en ole pukeutumassa, mutta kurpitsoja täällä vielä mattimyöhäiset kaivertavat. Olisi kiva joskus pukeutua, en ole muuten koskaan pukeutunut Halloweeniksi! Briteistä muistan hyvin tuon Lauran mainitseman Slutty everything..Ainoa vaihtoehto yli 14- vuotialle tai varmaan allekin :P

  1. Miten olet voinut välttyä, kun olet asunut noin kauan Halloween-kulttuurin piirissä?? Meillä olisi täksi illaksi jo paria eri vaihtoehtoista tekemistä, ja kaikissa puku on ns. pakollinen, joten tuleepa tunne, että ei ihan turhaan käytä aikaa naamioitumiseen.

 3. Samaa makin olen ihmetellyt noitten lyhyitten helmojen ja hyvaan uurrettujen povien kanssa. Ihan alytonta. Olen onneksi loytanyt kaksi pukua itselleni (tosin Halloweenin jalkeen hurjasta alennuksesta) Toinen oli renesanssi linnanneito. Pitka helma, pitkat hihat ja ja sitten loytyi merirosvoneidin vaatteet. :D YTuolla ne kaapissa roikkuu. Mitin etta pukeutuisinko kun lahdetaan tyttojen kanssa karkkikierrokselle. Toi ebola puku…… siis ei voi olla totta! Kuinka mautonta!

  1. Me vieläpä nähtiin keskustassa noita Ebola-pukuihin pukeutuneita ihmisiä, tosin kaikki miehiä eikä asut olleet erityisen ”sexy”. ;) Toi on ihan järkevää ostaa sopivat puvut vasta juhlapäivän jälkeen, eihän sitä kukaan tiedä minä vuonna ne on ostettu.

 4. Hahhah! Täällä on ihan sama ”taso” noiden asujen kanssa joka vuosi karnevaalin aikaan, halloween on onneksi vähän matalamman profiilin juhla, ainakin toistaiseksi ;) Tosin me onnistuttiin silti saamaan kutsu halloween illanistujaisiin, mutta ajateltiin mennä ihan vain meikkilinjalla :D

  1. Mekin mentiin aika meikkilinjalla, kun ei viitsinyt ostaa uusia vaatteita tuota varten. Sai aika pitkään pestä hiusväriä hiuksista ja harmaata maalia korvasta juhlien jälkeen. Kätevää, jos voi käyttää olemassaolevia vaatteita asuna.

  1. Ei! Olof oli niin höhlän söpö ettei sitä saa pilata noin! (Katsoin Frozenin lentokoneessa juuri kaksi viikkoa sitten…)

 5. Heh, mitenköhän kävisi jos preschool-ope ilmestyisi koulun juhliin sexy Olafina :D… Pukeuduin tylsästi, helposti ja halvasti kissaksi. Joskus olisi kyllä kiva panostaa ihan oikeasti, mutta toistaiseksi se on jäänyt vain idean tasolle.

  1. Voisi olla aikamoinen ihmetteleminen lapsilla, jos niin tekisit. :D Kissa kuulostaa paljon järkevämmältä, ja tärkeintä musta, että pukeutuu edes joksikin. Halloween-juhlissa on tylsää, että jotkut aina jättävät pukeutumisen kokonaan väliin, vaikka joku hattu tai peruukki ei paljoa maksa.

 6. Olin USAn sotilastukikohdassa Halloweeen-pippaloissa, ja siellä mun hämmästykseksi oli vain muutama erittäin sexy tai slutty asuinen. Mun oman asun ostin kun olin Bermudalla töissä, sieltä oli myös hyvin vaikea löytää säädyllistä asua. Ninpä päädyin silloin, ja myös nyt, laittamaan leggingsit mekon kanssa. Mutta, rakastan Halloweeniä!!!

  1. Joo leggingseillä varmaan olisi aika monesta noista asuista saanut säädyllisen. Mä suosin silti itse tehtyä. Tuli muuten mieleen, että sitten kun muutat jonnekin muualle, niin sun abayahan käy erittäin säädyllisestä asusta. ;)

   1. Juu, koskaan en ole sitä vielä naamiaisissa käyttänyt, mutta varmaan joskus vielä. Mulla on myös semmoinen millä peitetään kasvot, niqab :-)

 7. Toi Ebola-asu on niiiin hirvitys. Mauttomuuden huippu! Mielummin minihame ja syvään uurrettu kaula-aukko, kuin Ebola-asu! Ja kyllä, ne seksistiset asutkin ovat kamalia! jokainen pukekoon mitä tahtoo, mutta kyllä tollaset pienet roiskeläpät näyttäs aika kamalilta ylisuuren ahterin peitteenä. hah hah. Ja kyllä! Isotkin tytöt tahtos bilettää! Onnekseni en juhli halloweeniä. :D :D
  Kiva silti katsella kuvia itseään arvostavien bailuista, joissa on asu, eikä niin, että ihan sama, mitä pidät päälläsi, kun ei sitä kukaan huomaa paljaan pintasi vuoksi. :D :D Jään innolla odottamaan, miltä näytti sinun asusi.

  1. Joo valmispukuvalikoima oli ärsyttävän yksipuolinen, mutta onneksi asuja pystyy tekemään myös itse, ja kaupoista löytyi tarvittavat kasvovärit, peruukit ja asusteet. Meidän asut on nähtävissä blogin Facebook-sivuilla, käy tsekkaamassa sieltä! :)

 8. Me käytiin kans kiertämässä noita Halloween kauppoja ja herranjestas… Eipä tosiaan löytynyt mitään, kun ei ollut haluja olla sexy mikään. Melkein teki mieli hakea Walmartista kirahvi tai joku semmoinen onesie. Olis ainakin erottunut joukosta jos ois lähteny Stripille pyörimään :P

  1. Kirahvi-onesie! Ihan mahtava idea! Mä niin käytän tuota joku vuosi. Täällä oli aika koleakin Halloween-iltana, niin olisi pysynyt lämpimänä. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge