Melkein epäonnistunut matka Pariisiin

Torstaina pakkasin laukkuja Pariisia varten, missä olin tapaamassa viikonloppuna kavereita sekä Suomesta että Englannista. Samalla varmistelin viimeisiä käytännön asioita – missä tavattaisiin, milloin, varattaisiinko valmiiksi jotain ravintoloita – kun Lontoossa asuva Lisa otti minuun yhteyttä lähettämistäni hotellivarausmaileista:

Lisa: Jenni. The check in date seems to be incorrect?
Minä: what do you mean?
Minä: it’s this weekend?
Lisa: Yes
Minä: aren’t we going this weekend?
Lisa: No next weekend
Minä: WHAAAT

Tätä seuranneiden viestien vaihtojen aikana kävi ilmi, että olimme kyllä lokakuun lopussa sopineet oikean viikonlopun yhdessä, mutta marraskuun alun jälkeen emme olleet missään vaiheessa puhuneet viikonlopusta päivämäärin – ja minä olin joulukuussa junia ja hotelleja varatessa muistanut väärän päivämäärän niin suurella varmuudella, ettei sitä ollut tultua edes tarkistettua. Katastrof, totesin ja hakkasin päätäni seinään. Tässä vaiheessa päivämäärien vaihto ei mitenkään onnistuisi, sillä seuraavana viikonloppuna olen menossa Suomeen.

Itsesäälini ja morkkikseni taisi olla niin ylitsevuotavalla tasolla, ettei kukaan kavereistani sanallakaan kritisoinut lopputulosta. Suomesta tuleva kaverini sai nopeasti yhteyden Pariisissa asuvaan opiskelijakaveriinsa ja totesi, että lopputulos on hänelle ihan yhtä hyvä: pääseepä näkemään vanhaa kaveria viikonlopuksi. Englannista tuleva Lisa oli joka tapauksessa tulossa kaverinsa kanssa, ja he päättivät suunnata sittenkin Moulin Rougen cabaret-näytökseen, joka ei meitä muita ollut niin kiinnostanut.

Minä taas selvitin, mitä saisin tässä vaiheessa peruttua, ja lopputulos oli, etten paljon mitään. Auto, jonka olimme olleet vuokraamassa lauantaista sunnuntaihin käydäksemme Provinsin kaupungissa, oli peruutuskelpoinen, mutta hotelleita ei enää näin myöhään voinut peruuttaa ja junaliput olin alunperinkin ostanut ilman peruutusoikeutta. Pariisiin oli siis melkeinpä pakko lähteä, koska useamman satasen tappioiden kärsiminen kaiken muun päälle olisi ollut vain Tyhmää isolla T:llä.

Useamman tunnin mähkimisen ja ähkimisen jälkeen sain vihdoin yhteyden Pariisissa asuvaan kaveriini Sassaan, joka nauroi makeasti säälittävälle sähläystarinalleni, vakuutti että sitä sattuu, ja totesi iloisesti, että hän ja miehensä lähtisivät mieluusti kanssani Provinsiin viikonlopuksi. Kun vielä Luxemburgissa asuva kaverini Kukka totesi, ettei hänellä ollut mitään ihmeempiä suunnitelmia ja spontaani Pariisin reissu ei kuulostanut hullummalta, vihdoin tälläkin myrskypilvellä vaikutti olevan hopeareunus.

Ja ihan kiva viikonloppuhan siitä lopulta sukeutui.

Louvre at Night

Perjantaina kävin itsekseni Louvressa, koska Kukka oli tulossa kimppakyydillä vasta paljon myöhemmin illalla. Louve on perjantai-iltana kivan tyhjä – siis ei ollenkaan tyhjä, mutta paljon siedettävämpi kuin vaikkapa sunnuntai-iltapäivisin.

Inside the Louvre

Taiteen sijaan keskityin Louvressa historiaan ja arkkitehtuuriin. Tiesitkö, että Louvre rakennettiin alunperin Ranskan kuninkaanpalatsiksi?

Kukka ja minä terassilla Louvren jälkeen. Ei ollut erityisen lämmin sää, mutta Pariisissa lämpölamput takaavat terassikelit vuoden ympäri.
Kukka ja minä terassilla Louvren jälkeen. Ei ollut erityisen lämmin sää, mutta Pariisissa lämpölamput takaavat terassikelit vuoden ympäri.

Boats in Paris near Bastillion

Lauantaina Pariisissa paistoi aurinko.

Place des Vosges, Paris

Täydellinen brunssipaikka Les Bonnes Soeurs löytyi Maraisista läheltä Place des Vosgesin katettuja käytäviä.

Museum Carnavalet, Paris

Brunssipaikasta oli lyhyt matka Carnavalet-museoon, joka on ilmainen kaupunginmuseo. Näyttely pariisilaisista eri aikakausilla oli mielenkiintoinen mutta täysin ranskaksi, joten ranskantaidottomien kannattanee vuokrata ääniopas.

Villa Seurat, Paris

Katakombeihin oli niin pitkät jonot, että päätimme jättää kokemuksen väliin ja sen sijaan kierrellä 14. arrondismenttia jalan. Villa Seuratin umpikujalla on pitänyt studiota moni taiteilija, mm. Salvador Dali.

Square de Montsouris, Paris

Square de Montsourisia tuskin uskoisi Pariisiksi. Tästä jatkoimmekin sitten matkaamme illaksi provinsseihin…

Jenni at Provins

…tarkemmin Provinsin keskiaikaiseen pikkukaupunkiin, jonka 1200-luvulla rakennetut kaupunginmuurit ovat vaikuttavat eivätkä suotta UNESCOn maailmanperintökohde. Sunnuntainakin paistoi aurinko.

Sassa at Provins

Sassa Provinsin keskustassa. Tuosta takana olevasta kaupasta ostin ruususuolaa, koska Provins on tunnettu myös ruusuistaan.

Cesar Tower, Provins

Maailman ainoa neliskulmaiselle pohjalle rakennettu oktagonaalisen muotoinen torni, Cesarin torni Provinsissa. Vähän hassusta kuvauksesta huolimatta ihan hieno paikka, jossa pulut pelästyttävät ylimpään kerrokseen kiivetessä ja porraskäytävät ovat klaustrofobisen kapeita.

Junassa matkalla takaisin Luxemburgiin hymyilytti. Viikonloppuun liittyvä säätö ja harmistus olivat haalentuneet hauskan lopputuloksen ansiosta.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

12 kommenttia postaukseen “Melkein epäonnistunut matka Pariisiin”

 1. Kunpa olis toi Louvren pe ilta tiedetty joululomalla, sunnuntaina sinne tosiaan oli turha yrittää. Tosin joulun aikaan varmaan mikä tahansa päivä olisi ollut huono. Ollaan joskus vuosia sitten Louvressa käyty, mutta jäipähän nyt jotain seuraavaan kertaankin. Katakombien jonoista tiedettiinkin, sinne ei edes yritetty. Kiitos muistakin vinkeistä ja hauskaa matkaa Suomeen!
  Tiina on viimeisimpänä kirjoittanut: Muukalaislegioonalaiset

  1. Mä olisin kuvitellut, että perjantaina olisi ollut enemmän ihmisiä liikkeellä, kun sopivasti töiden jälkeen yms, mutta edes lipunmyynnissä ei ollut yhtään jonoa. Varmaankin ranskalaiset priorisoivat muita perjantaimenoja ja päivällistämistä tuohon aikaan. Sen sijaan sunnuntai on kuulema pariisilaisten ”Mennään museoon”-päivä, joten silloin kannattaa välttää kaikkia vähänkin isompia museoita.

  1. Se meni aivan mahtavasti! Siitä on varmasti postaus tulossa, mutta nyt on jäänyt blogaaminen vähän vähemmälle, kun on muuten pitänyt niin kiirettä. Mutta tulossa, tulossa… ja jos lähdet Pariisiin, niin vinkkaa mullekin! Mä etsin aina tekosyitä lähteä tuonne. :D

 2. Olin erään kerran viemässä miestäni lentokentälle. Hän alkoi autossa tutkailemaan matkadokumentteja ja ohimennen kysyi mikäs päivämäärä tänään olikaan. Selvisi sitten, että miehen olisi pitänyt olla lennollaan edellisenä päivänä. Oli riemu katossa tuon jälkeen :) Eikun uudet sikakalliit lentoliput tilalle.

  Yhtenä juhannuksena olin matkaamassa lentäen suomen lappiin, tuli klassisesti arvioitua matka-aika kentälle ”hieman” alakanttiin ja lähtöselvitys meni nenän edestä kiinni, great. Eikun seuraavana päivänä, juhannuspäivänä juna alle :(

  Thaimaassa Hat Yaissa junamme lähti Kuala Lumpuriin ”tuntia liian aikaisin”, emme vain tajunneet selvittää malesian ja thaimaan aikaeroja. Yö sitten rupusessa rappumajoituksessa 400 bathilla ja seuraavana päivänä 9 tuntia linja-automatkaamista. Joskus voisi ottaa opikseen :)
  Katja on viimeisimpänä kirjoittanut: Wilkommen!

  1. Hahaa, näitä riittää! Minä olen sen verran ottanut opikseni parista läheltä-piti-tilanteesta ja yhdestä myöhästymisestä, että nykyään yritän jättää vähän enemmän aikaa kentälle. Mitä sillä on väliä, vaikka siellä joutuisikin odottelemaan vartin pidempään, jos lennolle kuitenkin ehtii…

   Päivämääräsekoiluissa tämä on itsellä vasta toinen laatuaan. Ensimmäinen oli, kun vaihto-opiskelemaan lähdössä tajusin kohdemaahan tullessa, että olin varannut vuokra-asunnon vasta huomisesta päivästä. Hieman kurkkua kuristi, kun mietin, joudunko nyt nukkumaan kadulla tai etsimään hotellin, mutta ei onneksi ollut ongelma.

 3. No käyhän se näinkin, kiva että sait silti mukavan reissun Pariisiin :). Mulla on aikanaan käynyt ihme munkki sekä Louvren että katakombien kanssa. Louvressa ei ollut paljoakaan ihmisiä ja sen Mona Lisankin näki vallan mainiosti, katakombeissa oli samaan aikaan ehkä kaksi ihmistä ja sisälle kävelimme jonottamatta. Katotaan onko yhtä tuuri seuraavalla kerralla :D. Kivoja kuvia, Pariisissa olisi kiva käydä pitkän tauon jälkeen :)
  Teea / Curious Feet on viimeisimpänä kirjoittanut: Neljä mahtavaa päivää Helsingissä

  1. Tää oli mulla ainakin toinen kerta, kun olen yrittänyt katakombeihin, ja eipä ole vielä tuollainen munkki napsahtanut. Seuraavalla kerralla pitää varmaan mennä todella aikaisin. Teoriani on, että tuo jono vain pitenee päivän mittaan, koska eivät pysty ottamaan niin paljon ihmisiä sisälle kuin mitä olisi tunkua.

 4. Eipä ole onneksi (?) osunut kohdalleni väärälle päivälle varattuja matkoja – vaikka eipä tämä Sinun sitten lopulta niin epäonnistuneelta reissulta (onneksi) kuullostanutkaan.
  Kerran varasin yhden lentolipun BA:lta väärälle päivälle, mutta suostuivat sitten sen peruuttamaan, kun heti otin yhtettä ja varasin sitten heti perään oikealle päivälle ja vaikka hetken aikaa oli luottokortilla liput kahteen kertaan veloitettuna, niin palauttivat kyllä sitten toisen lipun hinnan.
  Pirkko / Meriharakka on viimeisimpänä kirjoittanut: Uusia maita ja tuttuja ihmisiä – matkamessuilla

  1. Moni lentoyhtiö tosiaan joustaa, jos soittaa 24 tunnin sisään ostohetkestä – ja amerikkalaiset yhtiöt joustavat siksi, että heillä tähän velvoittaa liittovaltion laki! Minkä vaan jenkkiyhtiöltä ostetun lentolipun voi siis kuluitta perua 24 tunnin sisään varauksesta. Tämä on hyvä muistaa siellä päin lentolippuja varatessa ja käydä vielä seuraavana päivänä tarkistamassa, olisiko vielä parempia tarjouksia tarjolla, tai olisiko omat lennot vuorokauden sisään halventuneet.

  1. Onnistui kyllä erittäin kivasti lähtökohdat huomioon ottaen! Joskus kavereiden hajautuminen ympäri maailmaa ärsyttää, mutta tässä se oli vain hyvä juttu. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge