Lentokentät: suosikit ja inhokit listalla!

Disclaimer: Tämä listaus perustuu pelkästään omiin kokemuksiini, koostuu pelkästään niistä lentokentistä joilla olen itse käynyt, eikä muutenkaan ole missään määrin yleismaailmallisesti pätevä. Omia mielipiteitä ja listauksia saa jakaa kommenttiboksissa!

Viisi inhokkia

5. Frankfurt am Main (FRA), Saksa

Tavallinen lentomatkani on yhdeltä pikkukentältä toiselle pikkukentälle, joten vaihtoja tulee väistämättäkin. Yksi pahimmista kokemuksistani oli vaihto Finnairin Helsingin koneesta US Airwaysin Philadelphian koneeseen Frankfurtissa: epäselvät opasteet, pakko poistua välissä kentän airsidelta ja iäisyyksi kestävät useat turvatarkastukset, joiden ansiosta meinasin myöhästyä koneesta, vaikka vaihtoaikaa oli yli tunti.

Kun tähän vielä lisää sen, että Frankfurt am Mainin lentokenttäloungessa on hiiriä (kyllä! olen nähnyt useasti!), ei siellä paljoa tee mieli viettää aikaa.

lentsika12

4. Philadelphia (PHL), Yhdysvallat

Vaihtojen kanssa vielä käsittämättömämpi meno kuin Frankfurtissa. Jos lentokonetta vaihtaessa pitää kävellä mm. julkisen juna-aseman laiturin kautta, niin jossain on vika. Opasteet minimaaliset, ne osoittavat väärään suuntaan, ja meno kuin milläkin basaarilla, jossa ihmiset ohjeistavat mitä sattuu ja jonoissa ei ole päätä eikä häntää. Lopputuloksena vaihtoon terminaalista toiseen kaikkine tarkastuksineen ja säätöineen meni yli kaksi tuntia!

lentsika11

3. London Heathrow (LHR), Englanti

Mikä tahansa iso lentokenttä, jossa terminaalien välillä pitää liikkua harvahkosti kulkevilla ja pitkään kestävillä busseilla, pääsee suoraan inhokkilistalleni. Heathrowssa sentään pääsee junalla suoraan mihin tahansa terminaaliin… noin periaatteessa. Käytännössä olen matkustanut Heathrow Expressillä kentälle ja saanut vasta perillä tietää, että ”juuri nyt” juna ei kulje terminaaleihin 4 & 5. Bussilla oikeaan terminaaliin sompailu kentän sisällä kesti melkein puoli tuntia, ja myöhästyin juuri täpärästi checkinistä. Sentään lennolle ehdin, kun heitin osan matkatavaroista menemään.

Ja ei, tämä ei ole ainoa huono kokemukseni Heathrowlta. Heathrowlla jopa 1,5 tuntia saattaa olla liian tiukka vaihtoaika.

lentsika10

2. Paris Charles de Gaulle (CDG), Ranska

Niin mitä minä sanoin niistä harvahkosti kulkevista ja pitkään kestävistä busseista… etenkin kun yrittää päästä siihen terminaaliin, josta lennot esimerkiksi Luxemburgiin lähtevät. Iiro kutsuu kyseistä terminaalia vitsillä kehitysmaaterminaaliksi, mikä on suorastaan panettelua, koska yleensä kehitysmaissa lentokenttäterminaalit ovat mukavempia. Pariisi on myös kenttä, jossa jos tiedotus voi jotenkin ontua, se kyllä ontuu. Parhaimmillaan olen odottanut portilla kaksi tuntia, kun lähtöaikaa on viivästetty aina vartilla kerrallaan.

Lisäbonuksena Pariisin kautta lentäessä matkatavarat hukkuvat huomattavasti todennäköisemmin kuin mitä muualla. Tämä kenttä pääsisi listaykköseksi, ellei Air Francen lippulaivaloungesta saisi samppanjaa ja ilmaisia Lancômen kasvohoitoja. Mitä siitä, että olen päässyt kyseiseen loungeen vain kerran, koska sinne ei pääse, ellei lento satu lähtemään juuri oikeasta terminaalista.

lentsika9

1. New Yorkin kentät, Yhdysvallat

Tässä ei nyt ole yksikään kenttä yksinään yltänyt listalle, mutta kylläkin New Yorkin kolme suurta yhdessä: JFK, La Guardia ja Newark. On ihan käsittämätöntä, että maailmalla myydään lentoyhteyksiä, joihin sisältyy kentän vaihto New Yorkissa, ilman että tätä vaihtoa on järjestetty mitenkään. Sompaile siinä sitten taksissa ja toivo, ettet juutu ruuhkaan… Kaikkein ärsyttävintä tässä on, että edes matkatavaroita ei siirretä kentältä toiselle puolestasi, vaan ne pitää siirtää itse, jolloin on selvä vaara myöhästyä checkinistä toisella kentällä. En tiedä, mitä seuraisi, jos lentojen aikataulujen pettämisen tai ruuhkan takia siltä seuraavalta lennolta myöhästyisi, mutta päätellen siitä, kuinka kädettömiltä Deltan asiakaspalvelijat JFK:llä ovat tähän mennessä vaikuttaneet, tuskinpa mitään hyvää.

Jos tässä ei olisi jo tarpeeksi syytä ärsyyntyä New Yorkin kentistä, niin Newark sattuu olemaan paikka, jossa minulla on ollut ikävimpiä kokemuksia maahantulosta. Neljä tuntia maahantulossa, joista kaksi ”eristyksessä” ilman, että voi ilmoittaa jo kaupungissa odottavalle miehelle, että tässä vielä menee hetki? Ja lopulta tuntui, että vika oli siinä, ettei maahantulovirkailija tajunnut Suomen kuuluvan ESTAn piiriin. Yhh!

lentsika8

Kunniamaininta: Berlin-Tegel (TXL), Saksa – Onko tämä joku vitsi? Eurooppalaisen suuren pääkaupungin lentokenttä, jossa ei ole kunnon airsidea, vaan jokaisella lähtöportilla on oma turvatarkastuksensa, jonka jälkeen ihmiset saavat odottaa koneen lähtöä kuin sardiinit konsanaan. Moni Ryanair-kenttäkin hakkaa tämän kokemuksen. Onneksi tämäkin huono vitsi voidaan unohtaa noin kolmen vuoden päästä, kun Brandenburgin uusi kenttä avataan.

lentsika7

Viisi suosikkia

5. Luxembourg (LUX), Luxemburg

Parasta pienessä kentässä on, että sinne voi mennä vaikka kuinka myöhässä ja silti ehtii lennolle. Melkein yhtä pieni on London Cityn kenttä, jonne Luxemburgista lennetään hellyttävällä potkurikoneella, ja jossa olen ehtinyt lennolle mainiosti vielä saavuttuani kentälle 35 minuuttia ennen koneen lähtöä.

Kun Luxemburgin kentältä voi vielä ostaa aamusella tuoreen croisantin ja kupin teetä yhteishintaan 3 euroa, saattaa unohtaa ärsytyksen, joka kumpuaa siitä, kuinka harvaan paikkaan täältä pääsee lentämään suoraan.

lentsika1

4. Atlanta Hartsfield-Jackson (ATL), Yhdysvallat

Atlanta on maailman vilkkain lentokenttä, ja iso osa lentokentän käyttäjistä käy siellä vain vaihtamassa konetta. Tähän tarkoitukseen se onkin täydellinen: helppo yhteys terminaalista toiseen, lyhyet kävelymatkat ja modulaarinen rakenne, jotta lentokenttä voi kasvaa ilman, että logistiikka kärsii.

Atlantan lentokentän hyvyys ei muuten ole pelkästään oma subjektiivinen mielipiteeni. Kun Denveriin rakennettiin lentokenttää, mallia otettiin juurikin Atlantasta. Listalle pääsee kuitenkin Atlanta, koska siellä pääsee liikkumaan terminaalista toiseen myös kävellen, kun taas Denverissä kaikki ohjataan juniin.

lentsika6

3. Honolulu (HNL), Yhdysvallat

Lentokenttä, jonka keskellä on japanilainen puutarha? Kyllä! Kaikki Havaijin lentokentät ovat enemmän tai vähemmän avoimia ulkoilmalle, seiniä puuttuu strategisista paikoista, ja miksipä ei paikassa, jossa on aina riittävän lämmintä. Vielä luonnolle avoimempi kenttä on Big Islandin Kona, jossa matkatavarahihnat olivat pelkkien katosten alla. Toimii!

lentsika5

2. Amsterdam Schiphol (AMS), Alankomaat

Schipholissa parasta on, että vaikka kenttä on iso, niin silti sen päästä päähän ehtii juosten vartissa – kokemusta on! Kenttä on siisti, hyvin toimiva, ihmiset kohteliaita ja ostosvalikoimastakin on tullut nautittua: puukenkiä, kohtuuhintaisia samppanjoita ja hyviä juustoja. Jos kentällä ei viihdy, niin Amsterdamin keskustaan pääsee nopeasti ja helposti junalla, ja turisteilemaan kannattaa lähteä jo 4 tunnin vaihdolla.

Nämä kaikki asiat muuten pätevät myös Minneapolis – Saint Paulin kenttään. Tai ei ehkä tuo kohta puukengistä ja samppanjasta, mutta USAn suurin ostoskeskus Mall of America on vain vartin ratikkamatkan päässä. Minneapolisissa on myös oman kokemukseni mukaan Yhdysvaltojen sujuvin maahantulo, mutta ei sentään yhtä sujuva kuin Amsterdamissa EU-kansalaisille, jossa biometrisellä passilla pääsee automaattien kautta jonon ohi.

lentsika4

1. München (MUC), Saksa

Kaikki portit pitkän käytävän varrella, jota pitkin kulkee kävelyhihnat. Ei mitään ihmeellisiä terminaalinvaihtoja, ja ruokakin on hyvää. Mutta parasta on, että Münchenissä tuntuu, kuin jokainen matkustaja olisi päässyt lentokenttäloungeen. Lufthansa nimittäin tarjoaa kaikille ilmaiset teet ja kahvit, sanomalehtiä useammalla kielellä ja oikeasti mukavia loikoilualueita! Jos minulta kysytään, valinta Euroopan parhaasta lentokentästä menee selvästi Baijeriin.

lentsika2

Kunniamaininta: Helsinki-Vantaa (HEL), Suomi – Helsinki-Vantaa ei välttämättä ole erityisen kätevä vaihtokenttänä, koska kävelymatkat voivat olla pitkiä, mutta kotiintulokenttänä se on juuri hyvä. Jo suomenkieliset kyltit saavat minut hyrisemään tyytyväisenä.

lentsika3


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu, Kaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @globecalledhome.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

63 kommenttia postaukseen “Lentokentät: suosikit ja inhokit listalla!”

 1. Kaikki haukkuu aina tuota Pariisin Gaullen kenttää, mutta minusta se on jotenkin tosi viihtyisä! :D Vaikka on minultakin sieltä laukku kertaalleen hukattu… Se oli vaan helppo antaa anteeksi, kun sai hetkeksi sellaisen kivan Pariisi-fiiliksen eikä laukussa ollut kotiin palatessa mitään likapyykkiä kummempaa. :)
  säppä on viimeisimpänä kirjoittanut: Haaveita

  1. Juu, sellainen ”kiva” Pariisi-fiilis, kun ranskalaiset asiakaspalvelu(taidottomat)henkilöt hädin tuskin vilkaisee kohti ja jupisee pelkästään ranskaa, kun yrität saada boardarisi vaihdettua seuraavaan koneeseen, koska myöhästyit edellisestä. ;) No ei vais, musta Pariisissa ei asiakaspalvelu ole ollenkaan niin huonoa kuin mitä haukutaan, mutta CDG:llä se ei mitenkään kaksista ole, ja eniten ärsyttää se säätö ja jonotus joka pisteessä. Boardaria hakemaan (koska sitä ei voitu antaa etukäteen koska Ranska), passintarkastukseen (joita on avoinna vain 1 ja johon jotkut aasialaiset tyssäävät viideksi minuutiksi), bussiin (bussit lentokentällä on niin pystyyn kuollut idea muutenkin), turvatarkastukseen (jossa on sekavaa ja huudellaan ranskaksi), ja ties mihin. Mutta joo, subjektiivinenhan tämä mun listaus oli, eli hyvä vaan jos olet viihtynyt. :D

   Kadotettu laukku ei mustakaan ole läheskään aina huono juttu. Kotiinpäin saapuessahan se on vaan hyvä, jos joku roudaa sen sun puolesta kotiovelle!

 2. Kiva postaus! Mä vihaan täysin sydämeni pohjasta Berliinin Tegeliä. Se on nimenomaan vitsi. Köpis lukeutuu myös omiin inhokkeihini (lähinnä järkyttävän hintatason vuoksi). Heathrow on kiva jos ei tartte vaihtaa kiireessä konetta. Helsinki- Vantaa on ihana kotikenttä! Manchesterin kenttä on myös todella ärsyttävä :) tätä oli kiva lukea!
  Laura/My post-University Life on viimeisimpänä kirjoittanut: Olenko ehtinyt vieraantumaan kotimaastani?

  1. Mä olen tykännyt Köpiksestä eniten siksi, että siellä onnistuu 40 minuutin vaihto Luxemburgista Helsinkiin lennettäessä, mutta onhan ne hinnat aika törkeitä. Taisin maksaa viimeksi noin 5 euroa sellaisesta minikokoisesta hodarista, ja se oli halvin syötävä mitä löysin. Kaveri valitti, että oli kerran useiden tuntien myöhästymisen takia saanut 10 euron ruokakupongin, mutta eihän terminaalin siitä osiosta löytynyt yhtäkään ravintolaa, jossa sillä olisi saanut järkevää syötävää.

   Heathrow nimenomaan vaatii aikaa, ja sitten se on kiva. Pitkällä vaihdolla mulla on sieltä ihan mukavia kokemuksia, mutta aika usein vaan syystä tai toisesta olen kiireessä. Manchesteriin mä olen lentänyt kerran, mutta mulla ei ole niin minkäänlaista muistikuvaa koko kentästä. :D

 3. Heh, ihan sama ykkosinhokki kuin sulla: New York ja nimenomaan Newark. Valttelen sita parhaani mukaan tulevaisuudessa. Hirvea kentta, tylya palvelua. Yok. (Ja se oli myos ensikosketukseni Amerikkaan ikina :DD)
  Emmi H on viimeisimpänä kirjoittanut: Pizzaa ja ihmetyksen aiheita

  1. Mulla on Newarkista yksi positiivinenkin kokemus ripeästä maahantulosta, mutta onhan se aika selvästi kakkoskenttä, eikä mikään hyvä sellainen. Sentään sieltä pääsi suht kätevästi Manhattanille, mutta bussin lähtöpaikankin löytäminen oli sellaista ”kysy kolmelta eri tyypiltä”-arpomista kunnollisten opasteiden puuttuessa.

 4. Kiva postaus! LHR (yok), CDG (tupla-yok) ja EWR on kanssa omia inhokkejani. Sen sijaan FRA on mielestani ihan ok ja JFK menettelee. AMSin lapi olen aikaisemmin vain juossut, mutta nyt kesalla siella tulee kaytya pari kertaa, toivottavasti ilman juoksua :D Ja LUX tulee kanssa kokeiluun ekan kerran nyt kesalla. Olen aikaisemmin lentanyt HHN ja sielta autokyydissa Luxembourgiin. MSPsta on jaanyt huono maku suuhun, kun siella oli niin tokeroita immigration tyyppeja, eivat kuitenkaan niin tokeroita kun US-CAN land borderilla, joka voittaa kylla kaikki. MUCista kanssa tykkaan kovasti ja nyt uusinpina hyvina kokemuksina voin lisata omaan listaani FLL (varsinkin kun rakennustyot on ohi) ja BWI. Sopivan pienia amerikkalaisia kansainvalisia lentokenttia :) Amerikkalaisista regional airporteista olen yleisesti ottaen tykannyt.
  Sugar on viimeisimpänä kirjoittanut: Drive-By Photography: Washington D.C

  1. Mulla ei ole JFK:stä muita huonoja kokemuksia kuin vaihto kiireessä La Guardialta JFK:lle… ja sen jälkeen JFK:llä asiakaspalvelijat, jotka sen sijaan että olisivat auttaneet minua checkaamaan sisään lennolle, kerääntyivät surkuttelemaan sitä, kuinka ihmeellinen boardari minulle oli annettu. Vaikka terminaalien välillä vaihtaessa pitää kulkea uudestaan turvatarkastuksen läpi, niin minustakin ratkaisu menettelee, koska terminaalien välillä kulkeva juna on sentään aika kätevä.

   Mulla ei ole vielä osunut MSP:ssä tökeröä immigration-tyyppiä, ja sormet ristissä, ettei osu vastedeskään. Osittain nimittäin sujuvan immigrationin takia tykkään kentästä niin paljon…

 5. Kotikenttäedun omaavana kehaisen usein parhaiden kenttien listalla komeilevaa Soulin (Incheonin) kenttää; käsittämätön määrä porukkaa, mutta silti se toimii. Tosin miinusta tulee siitä, että lentokentän ostosmahdollisuudet on tehty PALJON paljon rikkaammille matkustajille kuin minä… Ja toinen hyvä on tietysti myös Soulin pienempi Gimpo; se on tosi pieni, mutta tosi sujuva -tosin myös aika tylsä, jos aikaa on riittämiin. Elämäni sujuvin miljoonakaupungista miljoonakaupunkiin -lentoyhteys oli kuukausi sitten Koreasta Japaniin, Gimpo-Haneda, kaikessa yksinkertaisuudessaan loistavan mutkaton kokemus!
  Terhi on viimeisimpänä kirjoittanut: Veri vetää vuorille

  1. Kiva kuulla, että siellä päin kentät toimivat! Tosin olisin yllättynyt, jos huippuunsa hiottujen autotehtaiden maissa ei saataisi paria lentokenttää toimimaan. ;)

   Ostosmahdollisuuksien kalleus on aika yleistä kentillä. Alkoholia, kosmetiikkaa ja paikallisia ruokatarvikkeita lukuunottamatta ne kerrat, kun olen ostanut jotain lentokentältä, voi laskea yhden käden sormin.

 6. Frankfurt on minun listani ykkösenä, tai siis viikkana. Inhoan sitä sydämeni pohjasta. Jatkolentojen portit ilmoitetaan viimetipassa ja sitten pitää yllärinä mennäkin passintarkastukseen ja turvatarkastuksen lävitse. Toinen inhokki on LAX (Los Angeles), joka on ollut remontissa niin kauan kuin muistan :).

  Heathrow on yksi suosikeistani kunhan on riittävästi aikaa. Osaan sen järjestelyt lähes ulkoa, joten aikaa ei tuhraannu mihinkään turhaan. Amsterdam on ehkä paras kaikista ja Honolulukin ihana, vaikka sinne liittyykin paljon hyvästelymuistoja.

  Hih, jollain kierolla tavalla tämä postaus sytytti matkakuumeen. Johonkin pitäis päästä!
  Veera A on viimeisimpänä kirjoittanut: Aprillipäivän pikavinkki

  1. Muistan tuon LAXin remontin, mutta huomasin sen vain silloin, kun lensin itse kaupunkiin. Konetta vaihtaessa se ei näkynyt. Remontista taisi jäädä mulle aika positiivinen kuva, kun suomalainen ylitouhukas checkin-virkailija ohjeisti meidät sen suhteen niin hyvin. ;D

   Mulla kanssa pariin lentokenttään liittyy iso läjä hyvästelyjä, mutta kun samoihin kenttiin liittyy sitten myös jälleennäkemisiä, niin mukavasti tasoittuu. Jälleennäkemiset kentillä on parhaita!

   Toi varmasti vaikuttaa, kuinka tuttu kenttä on. Silti ei vaan voi tykätä bussilla terminaalin vaihdosta. :D

 7. Maailman paras lentokenttä: Singaporen Changi. Kaikkialle voi kävellä, vaihto onnistuu melkein millä aikataululla vaan, opasteet, safkaa löytyy, jossain on loungejakin ja taksovapaa on halpa.

  Tokaparas on Chiphol, samat syyt kuin Changissa. Ilmeisti Singaporessakin olisi lyhyt matka ”maihin” mutta koskaan ei ole vielä ollut mulla tarpeeksi aikaa/jaksamista. Tokion Narita on myös hyvä. Ylihyvei nuudeleita ainakin!

  Sydney on myös pieni ja käveltävä, eli ihan ookoo. Erityisesti kotimaanterminaali on kiva, parhaat raflat.

  1. Tokiosta pitää mussuttaa kyllä sen verran, että kaupunkiin verrattuna se on kyllä ihan jonkassa, about tunnin junamatkan päässä. Eli ”käväisempä nopeasti Tokiossa” vaatii kyllä monen tunnin vaihtoajan.

  2. Mulle noista tärkein on just toi ”vaihto onnistuu melkein millä aikataululla vaan”. Kun niitä aikatauluja on tullut nähtyä aika monenlaisia, ja yleensä itsestä riippumattomista syistä…

   Musta on hyvä huomata, että on kenttiä ja kenttiä tän ’maihin’ menon kannalta. On niinku London City ja London Stansted… Joidenkin kenttien nimeäminen läheisen suurkaupungin mukaan tuntuu suorastaan huijaukselta, ja kun kehärata valmistuu, Helsinki-Vantaasta voisi hyvin tiputtaa sen Vantaan veks, koska yhteydet ovat jo paremmat kuin enemmistöllä Euroopan kentistä.

 8. Jep. Pariisi, Frankfurt ja JFK. Boikotoimme Tepon kanssa kaikkia näitä aina, jos mahdollista. Balin kenttä on karsea myös. Ihme juttu, että turistien sinne tuomilla rahoila ei sitä saada kuntoon. Sitten näitä ”kehitysmaiden” kenttiä, joita ei ole edes reilua ottaa tähän mukaan.

  Hyviä on noiden mainitsemisesi lisäksi Singaporen Changi, Kööpenhaminan Kastrup ja Hong Kongin kenttä. Onhan noita muitakin, mutta nuo toimivat aina.
  Anna / Tämä matka -blogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Andalusian kiertomatka

  1. Mä jätin tästä pois köyhien maiden ja halpalentoyhtiöiden kentät, koska ei ne vaan ole vertailukelpoisia. Bali on varmaan vähän siinä rajoilla: lähinnä turistien käyttämän kentän olettaisi olevan kohtalaisella tasolla, mutta toisaalta jos ne rahat käytetään sen sijaan yhteiskunnan yleisparannuksiin, en valita.

   Changille jo kaksi suositusta. :)

 9. Jaan inhosi Berliinin Tegeliin :). Ja Helsinki-Vantaa on tietysti ihana, koska sieltä saa salmiakkia ja karjalanpiirakkaa. Liputan myös kotikenttääni El Pratia, ykkösterminaali on kiva ja avara ja tunnen muutkin terminaalit jo kuin omat taskuni.
  AnskuBcn on viimeisimpänä kirjoittanut: Maaliskuu maailmalla (Instagram Travel Thursday)

  1. Taitaa tää kotikenttäetu olla ilmeinen, kun kenttä on tuttu. ;) Mulla löysi kaikki parin viime vuoden kotikentät tiensä tuonne parhaiden listalle.

 10. Tää oli kiva postaus! :)En voisi olla enempää samaa mieltä Charles de Gaullesta, ihan hirvee kenttä. SASin lennot lähti jossain vaiheessa sellasesta paikasta, jossa ei turvatarkastuksen jälkeen ollut edes vessaa. Että joko tarkastuksesta piti mennä läpi juuri ennen koneeseen menoa tai sitten käydä tarkastukset uudestaan läpi vessareissun jälkeen. Koko kenttä on muutenkin karmea sokkelo ja matkatavaroiden katoamisesta juuri tuolla kentällä on kans kokemusta. Onneksi Norwegian lentää Pariisissa Orlyyn, joka on huomattavasti ihmisystävällisempi kenttä :) Myös monet Ryanairin käyttämät kentät ovat aika karuja, karmein tosin taitaa olla Tampereen kuuluisa kakkosterminaali, josta monesti on tullut lähdettyä matkaan. Kuala Lumpurin halpalentoyhtiöiden käyttämä terminaali oli myös erittäin sekava tuttavuus :D Pienet lentokentät on kyllä mun lemppareita, sillä siellä ei tarvi varata aikaa ennen lentoa niin paljon. Vaasan kenttä, jolta lentää suurimmaksi osaksi kai bisnesmatkailijoita, on aika näppärä paikka :)
  Hanna / Rêves & Voyages on viimeisimpänä kirjoittanut: Jäätävimmät turistikuvat vuosien varrelta

  1. Mä en ole koskaan käyttänyt Orlya, mutta mielikuva oli negatiivinen pelkästään siksi, että se on halpalentoyhtiöiden käytössä. Hyvä tietää, että tämä ei pidä paikkaansa.

   Tampereen kakkosterminaalista on minullakin muistoja, sellaisia raksakonttimuistoja… Nyt viimeksi Tampereelle lentäessä Ryanair oli siirtynyt käyttämään ykkösterminaalia, ja se sen sijaan vaikutti oikein kivalta!

   1. Ryanair lensi ykköseen, koska kakkosterminaali oli remontissa. Nyt remppa on valmistunut ja yhtiö siirtyy takaisin kakkoseen. En ole varmaankaan hetkeen kentälle lentämässä, mutta kuvien perusteella näyttää kivalta. Hyvä, että remontoivat sen, olihan se ankea!
    Teea / Curious Feet on viimeisimpänä kirjoittanut: Päivä Philadelphian kaduilla

 11. Pienet ja kotoisat kentät on aina mukavia! Tottahan toki pohjoisen asukkina mun on pakko kehua Oulun tunnelmallista lentokenttää kiikkutuoleineen. Mun ehdoton lemppari ja aina hyvä lähteä reissuun.

  Helsinki-Vantaasta pidin ennen, mutta nyt kun siellä on joutunut monena kertana yöpymään ja viettämään enemmän aikaa kenttä on alkanut kunnolla ottaa päähän. Ei kunnon paikkoja missä nukkua (Paitsi nythän tuli ne tuolit, mutta aivan ylihinnoitellut) ja yöllä koko kenttä jäädytetään niin kylmäksi ettei yksi takki riitä. Toisekseen se surkea ravintolatarjonta ja hintataso järkyttää aina yhtä kovasti.

  Saksan jättiläiset Frankfurt ja Munchen on paljon mukavampia viettää aikaa, tosin kiire tapauksissa voisin olla eri mieltä. Lufthansan kahvikoneet on kummassakin kaupungissa parasta ikinä! Ei tarvi maksaa sitä 4 euroa kun jano yllättää toisin kuin Helsingissä.
  Katja on viimeisimpänä kirjoittanut: Auringonlaskujen kevät

  1. Mulla ei ole Helsinki-Vantaasta (onneksi?) yöpymiskokemuksia, kun porukat asuvat vartin ajomatkan päässä, mutta tuo hintataso on järkyttänyt muakin. Juuri ostin Luxemburgin kentältä teen ja croissantin yhteensä reilulla kolmella eurolla. Liekö Helsinki-Vantaalta saanut samaan hintaan edes teetä…

   Mä en ole ikinä huomannut Frankfurtissa niitä kahvikoneita! Taidan olla ollut aina liian kiireessä liikkeellä. ;)

 12. Näitä lukiessa tuntee itsensä kovin vähän matkustelleeksi ja sitä toki olenkin. Viime aikoina Istanbulin Atatürk on tullut tutuksi. En osaa sanoa millainen on vaihtokenttänä, mutta näin muuten se on suuruudestaan huolimatta melko selkeä ja kiva kenttä. Miinuksena kyllä esim. se että ei ole wifiä. Suomen kentistä ihania muistoja liittyy Rovaniemen kenttään, jossa joulutöissä olen oppaana ottanut turisteja vastaan :)
  MatkaMartta on viimeisimpänä kirjoittanut: Älä koskaan äliarvoi pikkukauppojen, sähkön ja naapuriavun voimaa.

  1. Mä olen käynyt kerran tuolla Istanbulin kentällä, ja positiivisesti jäi mieleen, kuinka helposti ja selkeästi taksit oli järjestetty kaupunkiin pääsemiseksi. Rovaniemen kentällä en ole ollut kertaakaan, kun tässä olen suosinut VRää ja busseja. ;)

   Wifin puute on mustakin selvä puute kentillä!

 13. Tää oli hauska teksti, ihana lukea noita sun inhotuksia suoraan sydämestä :D

  Mä en voi olla samaa mieltä Helsinki-Vantaan kentästä! Viime aikoina oon joutunut lentämään porteilta, joilla ei ole mitään istuma-aluetta ja käytävä niiden kohdilta on niin kapea, että ihmiset pakkautuu siihen eteen ja mistään ei pääse ohi. Pienet kirjakaupat on niin pieniä, ettei niihin mahdu laukun kanssa edes hyllyjen väliin ja hitto mua ärsyttää, kun lennon on ilmoitettu saapuvan terminaaliin 2, mutta lentokone jättääkin sut terminaaliin 1 ja sitten pitää kävellä toiseen päähän, missä perhe odottaa vaikkei mukana ole kuin käsimatkatavarat. Terminaalit on niin lähellä, että kävellen pääsee, mutta silti ärsyttävän kaukana, jos pitää kiireessä juosta.

  Tykkään kovasti Barcelonan kentästä ja totta tosiaan, ei se Schiphol myöskään huono ole. Ikinä en ole saanut siellä rauhassa istua kun aina on pitänyt juosta tukka putkella koneeseen.

  Se Brysselin Ryanair-kenttä on karsea, en nyt muista kentän nimeä. Siellä joutuu välilaskulla tulemaan kentältä ulos ja menemään uudestaan check-innin kautta, mikä on ihan pehvasta kiireessä ja ei-eurooppalaisen kanssa matkustaessa, koska hän joutuu hakemaan erinäköisiä leimoja boarding pass’iin monelta eri luukulta.

  Noin yleensä mulla ei kyllä ole kentistä oikeen mitään sanottavaa, olen kai sitten ollut niin keskivertokentillä, ettei mitään oikein ole jäänyt mieleen :)
  Annika – home & away on viimeisimpänä kirjoittanut: Mitä kaipaan Barcelonasta?

  1. Niin siis selvennykseksi, että Helsinki-Vantaalla joskus jos kone saapuu terminaaliin 1, niin matkatavarat pitää kuitenkin hakea kakkosesta, joka on ilmoitettu saapumisterminaaliksi. Ehkä vain huonoa säkää!
   Annika – home & away on viimeisimpänä kirjoittanut: Mitä kaipaan Barcelonasta?

  2. Oho, ei ole mulle koskaan sattunut niin, että lento saapuisi väärään terminaaliin, mutta aika mokahan tuo on. Etenkin kun niiden terminaalien välillä ei ole mikään lyhyt matka! Kirjakaupoille mä olen valmis antamaan anteeksi kaiken, kun saan käsiini suomalaisia pokkareita ja lehtiä matkalukemisiksi. :D

   Charleroi! Mulla ei ole sieltä vaihtokokemusta (ja voin hyvin uskoa että se ei ole mukava, etenkin tuollaisella järjestelyllä!), mutta Ryanair-skaalalla se oli musta yllättävän hyvä. Siisti, pari ihan kivaa kahvilaa… Siis kyllä se ainakin Frankfurt-Hahnin hakkaa. :D Mulla tulee välillä käytettyä noita kahta kun kumpaankin on suora bussiyhteys täältä Luxemburgista.

 14. Hauska postaus! Symppaan ärsyyntymistäsi näihin tiettyihin kenttiin, etenkin Berliinin Tegeliin. :D Se on tosiaankin pelkkä vitsi – ja nyt kun ei ole käynyt siellä pariin vuoteen, jaksaa naurattaakin. En vaan voi käsittää, miten jossain Berliinissä lentokenttä voi olla tuollainen.

  Schiphol jakaa selvästi mielipiteitä, mm. puolisoni nimittää sitä Shitholeksi :D Itsellänikin on sieltä (ja etenkin KLM:stä) tympeitä kokemuksia, mutta jo monen vuoden takaa. Oon kuullut huhuja, että Amsterdamissa homma ois alkanut viime vuosina pelittää vähän paremmin. En tiiä, pitääkö tuo paikkaansa vai onko vaan itsellä sattunut huono tuuri kohdalle.
  Anu Haapala on viimeisimpänä kirjoittanut: Viihdykettä sairastuvalle: Au pairit Los Angelesissa

  1. Hah mikä lempinimi! Suurin osa mun Schiphol-kokemuksista osuu viimeisen 3 vuoden sisään, joten saattaa ollakin, että tilanne on ollut joskus aiemmin huonompi? Itsellä ei ainuttakaan huonoa kokemusta sieltä; jopa sen kerran kun joutui jäämään yöksi koneen myöhästymisen takia, homma hoidettiin asiallisesti. En tosin tiedä, vaikuttaako mulla kanta-asiakasstatus KLMn partneriyhtiöllä asiaan…

   Mullakin tässä Berliinissä on vaikeinta käsittää, miksi yksi Saksan huonoimmista lentokentistä sijaitsee sen pääkaupungissa. Miten sitä ei ole rempattu jo 90-luvulla?

 15. Heh, mulla kans CDG ja Tegel inhokkien listalla (kukahan Tegelinkin on suunnitellut…)! Samoin Miami International (maailman surkein palvelu ja pompottelua paikasta toiseen ihan turhaan) ja Oslo (vaihtokenttänä ainakin ihan hirvee ja työntekijät oli kun myrkyn nielleitä). Lemppareihin kuuluu ehdottomasti HKI ja Gatwick, joka on Heathrown rinnalla kuin unelma (oon kyllä sun kanssa samaa mieltä jälkimmäisestä).

  1. Miamin kentällä en ole koskaan ollut, mutta olen kuullut, että se on maahantulon kannalta yksi inhottavimmista. Oslossa olen vaihtanut konetta pari kertaa, ja silloin kokemukset oli muuten ihan hyviä, mutta karseita ne ravintoloiden hinnat. ;)

 16. Siltä osin kun minulla on noista kokemuksia, niin aika samoilla linjoilla mennään. Inhokeistasi en ole eksynyt Philadelphiaan, mutta muista olen pitkälti samaa mieltä.
  Suosikkisi ovat Amsterdamia ja Muncheniä lukuunottamatta tuntumattomia, mutta Munchenistä on kyllä huonojakin kokemuksia. Väittäisin, että opasteet ovat hiukan kyseenalaisia, jos eksymme pois kansainväliseltä alueelta porttia hakiessamme ja joudumme uudelleen turvatarkastukseen :-) Kiireessä tietysti.
  Muista kentistä voisin todeta, että vaihdot Manchesterissa sujuvat kivasti ja Tukholmaan kannattaa lentää Brommaan! Niin, ja Köpiksestä pidän, paitsi kaupunkina, myös kenttänä.
  Pirkko / Meriharakka on viimeisimpänä kirjoittanut: 50 040 lentomailin hiilidioksidipäästöt

  1. En taida olla koskaan ollut Munchenissa non-Schengen-alueella, joten siitä ei kokemusta. Mulla nämä koneenvaihdot siellä ovat aina olleet EU:n sisäisiä. Ikävää, jos sieltä voi noin vain vahingossa eksyä pois.

   Tukholman Brommasta ei kokemuksia, mutta olen kyllä harkinnut jo ihan siksi, että sieltä olisi kätevämpi päästä itse kaupunkiin!

 17. Lontoon City ja Schipol, ehdottomasti samaa mieltä. City varsinkin, kätevä kun mikä. Heathrow on sitten toinen juttu, tosin itsellä ei enää tule usein siellä vaihdettua kun en Glasgowhun enää niin Suomesta reissaa. Matteolla oli asunto 5 km Heathrowlta, Surreyssä, ja se oli ehdottomasti kätevin matka-ajan kannalta.

  Mulle on tullut Dubain kenttä tutuksi, kun usein Aasiaan mennessä bookkasin lennot Glasgowsta sitä kautta eteenpäin. Ja se toimii hyvin, vesiautomaatteja on asiakkaille ja siellä oikeasti on mietittty käytännönkin asioita. Vaikka onhan ne siirtymätkin joskus pitkiä.

  Tosi kiva postaus tämä!! :)
  lena / london and beyond on viimeisimpänä kirjoittanut: Tuletko vaimokseni?

  1. Nyt kun mainitsit Dubain, niin siitä itseasiassa on parikin aika huonoa kokemusta… ei onneksi kumpikaan ole täysin omalle kohdalle sattunut, mutta sukulaisnaiselta ryöstettiin siellä turvatarkastuksessa kello: oli riisunut turvatarkastuksessa, kävellyt noin 5 metrin päähän pois ja sitten kun muistanut ja palannut, sitä ei ”löytynytkään”. Vielä ikävämmin kävi samassa koneessa olleelle suomalaiselle, kun tankkasimme siellä koneen matkalla Vietnamiin. Koneen tankkauksen yhteydessä kaikkien piti mennä turvatarkastuksen lävitse ja turvatarkastaja oli suoraan sanonut miehelle hänen kultaranneketjustaan, että se on ”illegal”. ??!!?? O.o Oli sitten vienyt sen tältä mieheltä, ja eipä siinä ihan hirveästi voi tehdä tällaisen mielivallan edessä, kun kone odottaa portilla ja on juuri lähdössä.

   Itse kenttä vaikutti kivalta, mutta kaksi tällaista samanlaista tarinaa jättää kentästä aika huonon maun suuhun.

 18. Vähäisten ja harvojen lentojeni (lähinnä reitillä Luxemburg – Helsinki) perusteella olen aivan samaa mieltä Münchenin ihanuudesta ja Frankfurtin kamaluudesta. Olen parin viikon päästä lähdössä Suomeen, ja kun Lufthansan aikataulut Münchenin kautta eivät sopineet minulle, niin Frankfurtin välttääkseni otin tällä kertaa lennot KLM:ltä. Oli muuten satasen halvempaakin! Juuri äsken muuten sain tekstarin kaverilta, joka oli aamuhämärissä lähtenyt Luxin kentältä matkaan. Hän oli saanut myymälästä 15% alennuksen Max Maran takista ”kun Suomi ei kuulu EU:iin”. Vähänkö nauratti :D :D
  Aino Salminen on viimeisimpänä kirjoittanut: Itsensäpaljastelua

  1. Mä lentäisin varmaan Amsterdamin kautta aina Suomeen, mutta lentoajat harvemmin osuvat nappiin, ja Suomeen mennessä aikaikkuna lennoille on usein tosi pieni. Lufthansa ja SAS siis usein ne ainoat järkevät vaihtoehdot, joko vaihdolla Luxemburgista tai suoraan Frankfurtista.

   Haha, aika perusmenoa myymälässä. :D Mikä ihme siinä on, kun tuota kuulee huolestuttavan usein Keski-Euroopassa…

 19. Tämähän oli hauska postaus. Omalta osaltani niin moni kenttä jää hakuttomaksi ja mauttomaksi, että katsotaan miten monta saisin edes kasaan. Suosikkeja: Singapore, Köpis, München, Bangkok, Amsterdam ja bonusmaininnan saa Stuttgart. Inhokkeja: Berlin (TXL), Newark, Pariisi, Moskova ja Milano Malpensa. Suosikeista Singapore ja Köpis on niitä joissa suorastaan toivoo, että olisi mahdollismman paljon aikaa. Koneen vaihto Köpiksessä on suorastaan suotavaa :D
  Milla – Pingviinimatkat on viimeisimpänä kirjoittanut: Roosevelt Island – Köysirataa sateiselle siluetille

  1. Jännää, kuinka Köpis onnistuu jakamaan tässä suhteessa mielipiteitä, mutta selkeästi enemmän kuitenkin tykkääjiä kuin inhoajia! Moskovasta mä olen kuullut todella paljon negatiivista, ja se jo itsessään on saanut mut välttelemään kenttää.

 20. Mulle no-go listalla on myös Heathrow, JFK ja de Gaulle… lemppareita sen sijaan Seattle, Köpis, Amsterdam ja miksei sitten bonuksena vaikka Helsinki. :) Toki Alaskan kentät on kaikki kotikutoisuudessaan aika symppiksiä myös.
  Kea | Deep Red Blues on viimeisimpänä kirjoittanut: Riksgränsen

  1. Pikkukentissä harvoin taitaa olla muuta vikaa kuin huonot yhteydet, ja tuo ”symppis” taitaa olla paras sana kuvailemaan niistä suurinta osaa! Kerran meinasi mulla tulla koneen myöhästymisen takia rerouting Seattlen kautta, mutta löytyi sittenkin suorempi yhteys.

 21. Kaikilla näillä kentillä ei ole tullut käytyä mutta Pariisin CDG:hen yhdyn kyllä! Ja Helsinki on ihan paras, siellä on kiva vaihtaa konetta kohti Tamperetta ja päästä jo vähän maistelemaan Suomen makuja :) Ja Amsterdamista tykkään myös, iso plussa lähtee siellä(kin) myös sille että lapset ovat hyvin huomioitu.
  Satu VW I Destination Unknown on viimeisimpänä kirjoittanut: Pääsiäissäätä ja muutama vinkki hiihtovaellukseen Norjassa

  1. Lasten kanssa matkustaessa saa varmaan ihan eri näkökulman kenttiin. Toinen, mikä taitaa vaihdella paljon kentältä toiselle, on liikuntarajoitteisten huomiointi. Itsellä yleensä yksinmatkustavana tervejalkaisena ihmisenä ei näihin tule kiinnitettyä huomiota.

 22. Olisinkohan kuudessa näistä käynyt, mutta osassa niin kauan sitten, etten tainnut paljon kiinnittää huomiota kentän toimivuuteen silloin. Ylipäänsä olen vasta viime vuosina alkanut ajatella, että lentokenttä voisi olla hyvä tai huono (yleensä odotan vaan sitä kohdetta), mutta kyllähän näitä valtavia eroja löytyy monessa suhteessa. Pidin Hongkongia ennen hyvänä kenttänä, mutta viimeksi kun jouduttiin odottamaan uusi kone moottorivian takia ja saatiin ilmaista ruokaa, totesin ettei kasvissyöjäkeliaakikolle ole ravintolakerroksessa mitään ja kentän pisteet laski heti. Varmaan laittaisin Helsinki-Vantaan ihan kärkipäähän :)
  Arja / Haavematkoja on viimeisimpänä kirjoittanut: Reissuelämää lentopelon kanssa

  1. Yh, tuo on iso puute! Oma kokemus on, että erityisruokavalioita ei paljon huomioida Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen ulkopuolella. (Minulla ei sellaisia ole, mutta kavereiden takia olen usein seurannut sivusta.) Se on harmi, koska usein niiden huomioiminen ei paljoa ravintoloilta vaatisi.

 23. Musta Philadelphia oli kiva! Opasteet olivat kyllä minimaaliset, mutta ei meidän tarvinnut juna-aseman lävitse mennä, riippunee siis terminaalista. Istumapaikkoja, pistorasioita, toimiva netti sekä kohtuuhintaisia kuppiloita löytyi, niin kyllä siellä viihtyi, parempi oli kuin moni muu kokemamme.

  Moskova kuuluu omiin huonoimpiin kokemuksiin. Tullivirkailija oli todella töykeä ja käskytti useampaa matkustajaa naurettavuuteen asti. Kaikki ne vähäiset penkit olivat varattuja ja lattiallakaan ei olisi saanut istua, mutta sentäs kiellettiin se nätisti sanomalla. Lisäksi ravintoloita oli vain muutama (meidän terminaalissa) ja kaikki oli kentällä kallista (sääliksi kävi paikallisia, rupla kun oli heikko). Netti kyllä toimi! Jos tulee eteen halpa lento Moskovan kautta, niin tietysti tartun kiinni, mutta mieluummin lennän toista reittiä jatkossa.

  Molemmilla kentillä olen ollut tosin vain kerran ja kerran nyt menee missä vain. Useammin olen käyttänyt esim. Lontoon Stanstedia ja vaihtokenttänä mielestäni toimii. Helsinki ja Tampere toimivat tietysti myös, mutta näillä kentillä ei tulekaan koskaan käytettyä paljoa aikaa.

  Onko Luffe lopettanut ilmaisen kahvin tarjoilun Frankfurtissa? Ennen sai kahvia ja lukemistakin oli, mutta muuten en kentästä niin välittänyt. Viimeksi tosin kiitin hyviä junayhteyksiä, mutta silloin ei tarvinnutkaan jäädä kentälle hengailemaan.
  Teea / Curious Feet on viimeisimpänä kirjoittanut: Päivä Philadelphian kaduilla

  1. Mun kohdalla opasteet ja se, mihin kentän työntekijät mut ohjasi, oli ajoittain aika suuressa ristiriidassa keskenään. Ihmettelin tätä pariinkin otteeseen, mutta kun kädestä pitäen joku tuli ohjeistamaan ”oikeaan” suuntaan, niin en viittinyt aktiivisesti väittää vastaankaan… Saattaa siis tietty olla, että tässä oli joku poikkeusjärjestely meneillään – kokemuksia on vain yksi – mutta koska vaihtoon käytetty aika oli ennätyksellisen pitkä, tämä silti pääsi listalle. Ei vaan musta pitäisi olla tilannetta, jossa koneen vaihdossa menee liikkumiseen ja jonottamiseen kaksi tuntia.

   Musta ”ei saa istua lattialla” on jotenkin ihan älytön sääntö paikoissa, jonne ihmiset lähtökohtaisesti tulevat odottamaan, usein väsyneinä.

   Kai on pakko uskoa, että tuolla on kahvia ja lukemista kanssa tarjolla, vaikka en sitä itse ole koskaan huomannut. :) Juna kentällä on kanssa ihan toimiva, harmi vaan ettei Luxemburgiin ole suoraa junayhteyttä. ;)

 24. Mielenkiintoinen postaus! :) Itse olen nähnyt juurikin Amsterdamin kentällä hiiriä… En usko, että mikään kenttä on ns. hiirivapaa, koska ne on niin isoja tiloja, ihmisiä kulkee jatkuvasti ja jos on ulkona kylmä, niin en ihmettele, jos hakeutuvat lämpimään. :D Mut olis se silti vähän ällöä. :P
  Vivi Vinna on viimeisimpänä kirjoittanut: INHOTTAVA AKNE -JA KUINKA SELÄTIN SEN

  1. Mua ei olisi hiiret ällöttäneet yhtään niin paljon, elleivät ne olisi liikkuneet samassa tilassa, missä pidettiin avonaisena ruoka-astioita, joista olin juuri koonnut itselleni iltapalalautasen. Ei paljoa tehnyt mieli syödä sen jälkeen. :/

 25. Itse en ole ollenkaan ihastunut Schipholin lentokenttään lähtö- tai paluupaikkana. Kävelymatkat check-inissä ovat tosi pitkiä ja takaisin tullessa laukkuja saa odottaa tosi pitkään. Myös kentän sisällä matkat ovat pitkiä ja kaikkialla on paljon ihmisiä. Ja jos silloin tulee juoksevia Jennejä vastaan, se ei tilannetta paranna.
  En muuten luottaisi siihen maksimi 15 minuutin vaihtoaikaan. Kentällä ilmoitetaan että check inistä olisi varattava 20 minuuttia portille menoon, ja jos on vaihdossa vielä ehdittävä toiseen siipeen kaksinkertaistuu matka. Joissakin tapauksissa välissä on vielä tarkastuskin.
  Pikkukentät ovat parhaita lähtö-ja paluupaikkoina. Rotterdam on itselle siinä mielessä ihan hyvä. London City on laskuvaiheessa hiukan ikävä, ne korkeat rakennukset kun tulevat hiukan liian lähelle. Varsinkin tilanteessa viime kesänä, jolloin olimme sitä ennen joutuneet palaamaan lähtökentälle jossa paloautot ja ambulanssit olivat meitä odottamassa.

  1. Schiphol oli eilenkin ihan täynnä varmaankin pääsiäisliikenteen takia, mutta eipä tuo onneksi paljoa haitannut – koneen vaihtoon Schengen-rajan ylitys mukaanlukien meni kymmenisen minuuttia ihan letkeästi kävellen. :) Minäkään en todellakaan tietoisesti varaisi 15 minuutin vaihtoa, mutta kun tällaiseen tilanteeseen päätyy lennon myöhästymisen takia niin on mukavaa, että on edes mahdollisuus ehtiä jatkolennolle. Ne 3-4 kertaa, kun olen tällaiseen tilanteeseen joutunut, koneenvaihto on juurikin ollut Schengen-alueelta non-Schengen-alueelle tai toisin päin turvatarkastuksen lävitse, pisimmillään A-siivestä E-siipeen, ja kiirehtimällä olen silti ehtinyt (sen sijaan, että joutuisi odottamaan seuraavaa lentoa pahimmillaan seuraavaan aamuun). CDG:llä tai Heathrowlla olisi tässä tapauksessa ohjattu suoraan varaamaan uusia lentoja.

 26. Singaporen Changi saa multa kylla erityisen ison kiitoksen, se on vaan niin hyva! Istanbulin Atatürkin kentta taas on liian ruuhkainen nykyisin eli miinusta, onneksi kaupunkiin kyhataan jo kolmatta kenttaa.
  Petra on viimeisimpänä kirjoittanut: Oodi pikkukaupoille

  1. Monta kenttää kaupungissa on varmaan paras silloin, kun ihmisten matka päättyy kaupunkiin. New Yorkissa melkein toivoisin, että olisi vain yksi megaiso kenttä käytössä. ;)

 27. Frankfurt ja Pariisi kuuluu munkin inhokkikenttiin, ja tietty Riadin ja Jeddan kentät (tylsiä, ei paljon mitään). Suosikkeja mulla ei oikein ole, mutta Heathrowsta tykkään kyllä, kuten myös Tukholman Arlandan kentästä.
  Soile on viimeisimpänä kirjoittanut: Hiekkamyrsky

  1. Mä tykkään kanssa Arlandasta vaihtokenttänä. Olen joskus ollut siellä 6.12. ja joka ravintolassa oli tarjolla suomalaista ruokaa. ;)

 28. Hyvä aihe ja teräviä huomioita! :) Itselläni on myös negatiiviset kokemukset Frankfurtin kentästä, ja olen kuullut monen valittavan samaa (lähinnä kentän sekavuutta). Sen sijaan Hki-Vantaa lyö monet kentät mennen tullen, toisinaan kaikki sujuu tuolla niin leikiten (viimeksi eilen palatessa Suomesta Tanskaan), ettei tunne kentällä olleensakaan. Hki-Vantaan rauhallinen tunnelma merkitsee matkailijalle todella paljon, hermo lepää ainaisen sählingin ja kiireen sijaan.
  Caro on viimeisimpänä kirjoittanut: Takatalven huveja

  1. Se on totta, että esimerkiksi turvatarkastus ja checkin ovat Suomessa aika hyvin hoidettuja. Ei ylimääräistä säätöä, ei sekavuutta, ellei nyt ihan pahimpaan ruuhkahuippuun osu. :)

 29. Täytyy kans kommentoida tätä kun vihdoin ehdin blogia lukemaan :)
  Täysin samaa mieltä siitä, että Findel on aivan loistava lähtökenttä. Pieni, nopea ja sympaattinen. Kaikki tarvittava löytyy, mutta miinusta annan kyllä bussiporteista, ne on rasittavia!
  MUCista tykkään myös, mutta se Schengen-puoli on kyllä aika pieni ja tylsä. Jos siellä joutuu pitkään ja usein olemaan, niin se on äkkiä nähty. Ravintolatarjontakin on jotenkin surkea.
  Mun yhdeksi suosikiksi Euroopassa on viime aikoina noussut Köpiksen Kastrup, se on tarvittaessa nopea (siis ainakin Euroopan lennoilla), mutta siellä on niin paljon kauppoja ja ravintoloita, että aikaa saa kulumaan vaikka enemmänkin. CDG:sta oon ollut samaa mieltä, etenkin Finnairin käyttämä terminaali on suorastaan kamala. Nyt lensin terminaalista 2C, jota Emirates käyttää, ja se oli positiivinen yllätys. Tosin saapuvien aula oli melko ankea. Ja Frankusta ihan samat mielipiteet, aivan kamala vaihtokenttänä. Miten saksalaiset ovat onnistuneetkin saamaan aikaiseksi jotain niin sekavaa. Sitä Transit-tiskiä en ole vielä onnistunut sieltä löytämään, vaan aina on pitänyt mennä ulos ja uudelleen sisälle. Tosin mulla ei ole siellä koskaan mennyt kovin kauaa turvatarkastuksessa.

  1. Joo, mäkään en tykkää niistä bussiporteista. Tuntuu, että normaaleja portteja olisi käytössä enemmänkin, mutta niitä ei vaan säästösyistä haluta käyttää. Musta on ihan kiva, että lentokoneeseen mennään ulkoa käsin (saa parempia valokuvia ;) ), mutta voisko ne koneet edes parkkeerata lyhyen kävelyn päähän terminaalista…

   Muakin eniten ihmetyttää Frankfurtissa tämä yhdistelmä sekavuus + saksalaiset. Siis saksalaiset! Kaikki stereotypiat huomioiden – jotka saksalaisten kanssa töitä tehdessä tuntuu olevan täyttä totta – lopputulos on vaan niin kummallinen. Mä en edes olisi tarvinnut viimeksi Transit-tiskiä, kun oli boardari valmiina, mutta silti oli pakko mennä ulkokautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge