Neuvoja vuorelta

Kesä on mennä hujahtanut jo elokuulle, mutta minusta tuntuu kuin se olisi vasta aluillaan. Eihän siitä ole kuin kuukausi, kun hanget alkoivat sulaa vuorilta sen verran, että patikointi ei ollut enää ähkimistä ja puuhkimista lumessa! Ja jos viime vuoden merkit pitävät paikkansa, korkeimmille vuorille on asiaa vielä syyskuussa ilman kummempia talvivarusteita.

Olemme kivunneet Kalliovuorten korkeimmille huipuille, fourteenereille, kahdesti: ensin kesäkuussa Mount Bierstadtille (4287m) lumen läpi puskien ja sitten pari viikkoa sitten Mount Elbertille (4401m) upeassa kesäsäässä. Siinä välissä olemme kolunneet matalampia nyppylöitä, polkuja ja pusikoita. Näin vihdoin Kalliovuorten kansallispuistossa villikalkkunoita, ja häntiään vispaavat murmelit ovat nousseet todellisiksi toteemieläimiksi, joita nähdessä jaksaa taas kavuta. Olen laskenut paniikissa pyllymäkeä alas vuorelta ukkosta karkuun ja kehittänyt lievän brontofobian, mikä on kai tervettä, koska en halua päätyä tilastoksi. (Coloradossa salama tappaa keskimäärin pari patikoijaa vuodessa.) Olen napsinut niin monta kuvaa, että kovalevytila on moneen otteeseen loppunut koneelta, ja olen mussuttanut useamman Clif Barin kuin pystyn laskemaan. Parin viikon välein olen käynyt hakemassa REIstä taas uuden korkeuskäyräkartan, mille tullee pian loppu, koska omistan kohta ne kaikki.

Tarkoitus on kirjoittaa vielä useasta vaelluksesta tarkempi kuvaus, mutta sitä odotellessa saatte nauttia Coloradon vuorimaisemista, joita Instagramin puolelta on voinut tirkistellä jo pitkin kesää. Neuvot ovat Ilan Shamirin runosta Advice from a Mountain, käännökset allekirjoittaneen.

Mount Elbert, Colorado

Tavoittele uusia korkeuksia.

Mount Bierstadt, Colorado

Nauti elämän huippukohdista.

Mount Bierstadt, Colorado

Näe kauneutta silmänkantamattomiin.

Mount Sanitas, Boulder, Colorado

Pidä mieliala korkealla.

Kalliovuorten kansallispuisto, Colorado

Nouse asioiden yläpuolelle.

Durango, Colorado

Rakenna lujalle pohjalle.

Kalliovuorten kansallispuisto, Colorado

Malttia, malttia, malttia.

Chapin Creek Trail, Rocky Mountain National Park, Colorado

Elämässä on ylä- ja alamäkiä.

Mt Elbert, Colorado

Anna huoltesi hävitä kuin tuhka tuuleen.

Indian Peaks, Colorado


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu,Kaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @globecalledhome.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

14 kommenttia postaukseen “Neuvoja vuorelta”

  1. Eikös ne ole loppukesästä ja alkusyksystä yleensä parhaimmillaan, eli hyvin vielä ehtii!

 1. Kyllähän vaan on makeat vuoret patikoida! Olenkin ihaillut näitä sun vuorikuvia instassa. Täällä Ranskassa on niin pirun kuuma, ettei patikointi tule kuuloonkaan + 40 asteessa, paitsi Alpeilla lumirajan tuntumassa…..joten syksyä odotellen…. Onneksi pääsee sun kautta kipuamaan vuorenrinteillä :-)
  Tiina, Kinttupolulla on viimeisimpänä kirjoittanut: Euroopan huipulla

  1. Tuo kuumuus on ollut yksi syy siihen, että ollaan lähdetty vähän pidemmälle vuorille eikä jääty tähän ihan Boulderin kupeeseen (jossa tässäkin niitä vuoria on). Boulderissa kun on just noita yli 30-asteisia päiviä, mutta yli kolmessa kilsassa alkaa jo helpottamaan, eikä sinnekään ole kuin vajaan tunnin ajomatka.

  1. Kunnon kestävyystreeniä tuo onkin: viimeksi Mount Elbertillä olin jossain vaiheessa aivan varma, etten ikimaailmassa pääse huipulle… Pelkkien reisi- ja pakaralihasten ja keuhkojen lisäksi tulee siis treenattua myös mielen kestävyyttä. :D

 2. Mä olenkin seuraillut innolla näitä teidän vuorikuvia Instassa, upeita! Suomessakin on ihan uskomaton olo, että joko nyt on elokuu ja kesä ohi, kun mitään kesää ei varsinaisesti vielä ole tullut. En tiedä pitäisikö tässä odottaa tätä kesää vai jo ensi kesää :D
  Heidi / Auringon alla on viimeisimpänä kirjoittanut: IGTravelThursday / Ihmeellinen Amerikka

  1. Mä kuulin jotain huhua, että siellä olisi vihdoin tulossa lämpimiä kelejä? Elokuuhan on joskus ollut todella lämmin, joten vielä ei kannata menettää toivoa!

 3. Vuorilla huolet tosiaan häviävät kuin tuhkaan ja komppaan Maaritia, voi mitä maisemia. Haluan tuonne myös! Täällä mennään kesän suhteen samoissa merkeissä kuin siellä, lumet alkavat olla sulaneita (juuri sopivasti uutta lunta varten ;) ) ja oma kesälomakin on vielä edessä. Eli kesähänon vasta alkamassa :)
  Satu VW I Destination Unknown on viimeisimpänä kirjoittanut: Turistina Norjassa: Norja pähkinänkuoressa

  1. Heh, eli siis joku muukin ymmärtää tämän fiiliksen, että kesähän vasta on aluillaan! Lumien sulamisvauhti kummasti vaikuttaa tähän fiilikseen. :D

 4. Kyllä tuo patikointi on vaan niin huippuhommaa! Siinä yhdistyy kaikki, on upeita maisemia, luonnonrauhaa ja kaupan päälle saa tehokasta kuntoliikuntaa vuoren rinteillä. Vahinko, että me taidamme taas joutua odottamaan ensi suveen ainakin ennen kuin pääsee taas kunnon rinteisiin. Mutta siitä huolimatta mukavia patikkareissuja sinulle :)

  1. Tuo liikunta on välillä ollut niin tehokasta, että ei oikein voi enää kuntoliikunnasta puhua. :D Laskeskelimme, että esimerkiksi Mount Elbertille kiivetessä kului varmaan kolmisentuhatta kaloria… Sen jälkeen olikin kiva illalla hyvillä mielin napsia nachoja ja chicken wingejä. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge