Maailmanympärimatka #matkachat – kooste!

Tänään kokoonnuimme porukalla Twitterissä keskustelemaan monen matkailijan haaveesta, maailmanympärimatkasta. Itse en ole kyseistä matkaa tehnyt, mutta mukana jutustelemassa oli monta kokeneempaa, joilla reissu oli jo takana. Jos siis maailmanympärimatka kiinnostaa, niin tästä postauksesta saattaa saada vinkkejä! Virallisten kysymysten lisäksi keskustelijat heittivät peliin myös itseään askarruttavia kysymyksiä.

K1: Minkä takia haluaisit matkustaa maailman ympäri – tai jos et haluaisi, miksi et?

Kysymyksen esittäjän Unelmatrippi-blogin Jepan vastaus oli selvä:

Muilla matka oli joko haaveena tai joillakin jo tehtynä:

Kaikki eivät kuitenkaan olleet innostuneet ajatuksesta:

K2: Mitkä maat ainakin kuuluisivat unelmiesi maailmanympärimatkalle?

Osalla keskustelijoista oli maailmanympärimatka jo suunnitteilla, ja vastaukseksi tuli tulevia matkasuunnitelmia:

K3: Mikä on mielestäsi sopiva pituus maailmanympärimatkalle?

Kysymyksen esittäjän Siveltimellä-blogin Sannan vastaus oli:

Moni muu oli samoilla linjoilla:

Kaikki eivät suinkaan olleet sitä mieltä, että mitä pidempi, sen parempi. Matkakuume-blogin Gia osallistui keskusteluun Fidziltä reissun päältä.

Kotona kaikkialla taas kiertelee maailmaa diginomadina:

Salamatkustaja-blogin Satulla oli kokemusta lapsen kanssa hitaasti matkustamisesta:

K4: Hirvittääkö vai kiinnostaako ajatus useiden kuukausien jatkuvasta reissaamisesta? Luuletko että sinusta olisi siihen?

K5: Minkä uskot olevan suurin haaste maailmanympärimatkan toteuttamisessa, tai mikä se on ollut?

Kysymyksen kysyjä Laura Rumbin halusi tässä herätellä miettimään esteitä. Oma vastauksensa oli:

Muilla oli kanssa huolia:

…mutta kaikkien huolet eivät olleet sieltä suurimmasta päästä:

Maailmanympärimatkan budjetti…

Budjeteista tuli jonkin verran keskustelua, ja kokeneemmilla oli aiheeseen vastaukset valmiina:

Paluu arkeen maailmanympärimatkan jälkeen

Panu epäili paluun arkeen olevan vaikeaa pitkän reissun jälkeen:

Entä miten oli kokemusten laita aiheesta?

Keskustelu jatkui vielä jonkin aikaa virallisen puolituntisen jälkeen, ja aika monen fiilikset taisi summata @Kati_Vee:

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

49 kommenttia postaukseen “Maailmanympärimatka #matkachat – kooste!”

 1. Kiitos tästä koosteesta taas, menee jakoon! Ja kiitos mahdollisuudesta toimia guest hostina. Olihan tehokas puolituntinen ja vähän enemmänkin ;) Juttua aiheesta olisi riittänyt paljon kauemminkin näemmä :)
  Sen vielä haluaisin sanoa kaikille, jotka reissua suunnittelee ja murehtii paluusta ja arjen järjestelyistä – (niin minäkin tein ) – minulla oli miljoona huolta ennen reissua, mutta uskokaa kun sanon, että asioilla on tapana järjestyä. Älkää antako huolien olla unelmien tiellä!<3
  Sanna I Siveltimellä on viimeisimpänä kirjoittanut: Matkachatissa 3.8 twiittaillaan maailmanympärimatkoista

  1. Kiitos itsellesi! Oli tosi kiva, että guest hosteina oli maailmanympärimatkan jo tehneitä, koska vaikka aihe kiinnosti meitä kaikkia juontajia, ei meillä kellään ollut aiheestan sen kummempaa kokemusta. :D Ja todellakin, vähemmän murehtimista, enemmän toimintaa!

 2. Valitettavasti en tällä(kään) kertaa päässyt mukaan, kun Air Greenlandin lennoilla ei ole koneessa wifiä :-)
  Meillä olisi ollut tarjolla tähän vähän erilainen kokemus – kun pitkä irtiotto ei ollut mahdollista, mutta pallo oli vielä kiertämättä, niin tehtiin se noin normaalilla kesälomalla 5 viikossa: Mexico – Kuuba – Peru – Chile – Pääsiäissaari – Tahiti – Uusi-Seelanti – Australia – Japani -reitillä, joka sopi meille tosi hyvin, sillä vain Mexicossa, Chilessä ja Australiassa olimme käyneet aikaisemmin.
  Toki tuosta ajasta istuttuun suhteellisen isokin osuus lentokoneessa, mutta kyllä 5 viikossa ehtii paljon näkemään ja kokemaan kohteissakin.
  Meillä ainakin tuo ajatus, että mennään kerran pallon ympäri oli kokemuksena sellainen, minkä halusimme, vaikka kaukana olimme jo ennenkin olleet. Minusta maailma pieneni kun sen 5 viikossa kiertää :-) Ja toisaalta, toista kertaa ei nyt ole enää tarpeen, nyt se on tehty. Ei niin, että jos vaikka joskus jos vielä näkemättä jääneen Hawaijin käymme katsomassa on järkevää lentää saman tien ympäri, ettemme sitä tekisi, mutta nyt sillä ei enää ole sillä lailla väliä!
  Pirkko / Meriharakka on viimeisimpänä kirjoittanut: Käytännön juttuja Ilulissatista

  1. Viiden viikon maailmanympärimatka on kyllä kovaa tahkoamista eteenpäin – mutta ehkäpä juuri se vaihtoehto, jonka itse päätyy toteuttamaan, jos joskus lähtee, koska ajastahan sitä eniten on pulaa… Tosi mielenkiintoinen tuo teidän reitti! Pitääpä käydä lukemassa noita vanhoja postauksia jossain vaiheessa, koska en vielä blogiasi seurannut kun tuosta kirjoitit. :)

  1. Kiva, että pääsit mukaan! Oli tosi hauska keskustelu, kun niin monella oli käytännön tietoa asiasta ja sai kysymyksiinsä vastauksia.

 3. Tämä matkachat-kooste oli mielenkiintoista lukaista läpi: aina kun luen blogeista itse chatin jälkeen näitä juttuja, päätän, että ensi kerralla otan osaa…no, HUOMENNA otan osaa! Lähtisin mielelläni vaikka muutaman vuoden kestävälle maailmanympärysmatkalle, mikäli tästä matka jatkuu itään tai etelään, niin ehkä tämä Irlanti-UK-Suomi-linja voisi ollakin alku jonkinlaiselle ympärikierrokselle! P.S. Olin itsekin hulluna tuohon Maailman ympäri 80 päivässä -sarjaan lapsena.
  Paula aka Sateenmuru on viimeisimpänä kirjoittanut: Sokos Hotel Torni, Yrjönkatu 26, Helsinki

  1. Heh, se olisikin aikamoista, jos kiertäisi maailman hitaasti expatina elämällä eri maissa. Plussapisteitä, jos systemaattisesti jatkaa samaan suuntaan pallon ympäri!

 4. Olen jo pitempään haaveillut maailmanympärimatkasta. Pitempi irtiotto arjesta tekisi hyvää. Kyselin jo töistä vuorotteluvapaata, mutta vielä en saanut siihen lupaa… Ihan kiva oli Arnan kommentista lukea, että 3-6 kuukautta voisi olla ihan sopiva. Sen ajan pystyisi helpmmin olemaan töistä poissa, vaikka virkavapaalla, jos vaan töissä suostuisivat… Valinnanvaikeus tulisi kyllä maita valitessa. Ehdottomasti ainakin uusi-Seelanti ja Cookin saaret ja Etelä-Amerikasta ehkä Peru… toisaalta myös esim. Alaska kiinnostaa.

  1. Tuostahan se lähtee. Sä olet jo haaveiluissa paljon pidemmällä kuin muut kun olet kysynyt vuorotteluvapaata!

   Alaska + Uusi-Seelanti samaan lyhyempään maailmanympärimatkaan kuulostaa siinä mielessä haastavalta, että Alaskaan kannattaisi varmaan mennä kesä-syyskuussa, ja Uuten-Seelantiin oletettavasti heidän kesällään… Ehkä tuo toimisi, jos menisi kumpaankin ”kesällä” ja viettäisi sitten lopun ajan Cookin saarellilla? ;)

 5. Jännä juttu, kun matkachatissa joku kommentoi, että kaikki paljon reissaavathan haluaisivat maailmanympärimatkalle. Minulla ei ole erityistä kiinnostusta. Ei pallon kiertäminen saisi matkaa tuntumaan sen kummemmalta. Ehkä. Mutta erittäin kiinnostavaa oli keskustelu, kuten aina niinä parina kertana, kun olen päässyt olemaan mukana.
  Annika | Travelloverblogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Antananarivo ja pari sanaa keräysvaatteiden päätymisestä markkinoille

  1. Musta oli hauskaa, kuinka useampikin ihminen ei ollut erityisen kiinnostunut maailmanympärimatkoista mutta silti otti osaa keskusteluun. Tuli kivasti useampi puoli aiheesta esille eikä pelkästään ”joo joo joo”-toistelua.

 6. Mun pitäis ehkä tilata muistutus, kun aina unohdan tämän Matkachatin. Kiva oli lukea kooste. Itse en oikeastaan haaveile maailmanympärimatkasta, en jaksaisi matkustaa montaa kuukautta yhteen putkeen.
  Tiia on viimeisimpänä kirjoittanut: Porissa – Instagram Travel Thursday

  1. Lisäiin sut muuten muistutuslistalle, mutta mä en taida tietää sun Twitter-tunnusta? Pingaapa mua Twitterissä niin hoidan!

 7. Mua naurattaa, miten onnistun missaamaan nämä chatit, vaikka muistasin ne kaksi minuuttia ennen alkua =D. Ei mene ihan putkeen. Maailmanympärimatka kiinnostaisi. En vain tiedä, miten voisin koskaan saada rahoja sellaiseen kasaan. Tässä taannoin suunnittelin itselleni päivän tarkkuudella reitinkin ensi vuoden alkuun. Näköjään reittisuunnitelmani meni HKI-Bankokok-Singapore-Sydney-Gold Coast-Sydney-Hawaii-Kalifornia-New York-Lontoo-HKI. Että kyllä täällä haaveilla osataan =D.

  1. Päivän tarkkuudella reissujen suunnittelu on hauskaa, vaikka ne ei sitten ikinä toteutuisikaan. Toivottavasti sun unelma kuitenkin toteutuu joskus eikä ihan hirveän kaukana tulevaisuudessa. :)

 8. Maailmanympärimatkahan se on aina mielessä! Vaikka takana onkin jo yksi maailmanympärimatka, jonka toteuttaminen oli muuten, kuten Unelmatripin Jennilläkin, sen astisen elämäni paras päätös. Meille matkassa ei ollut tärkeintä se varsinainen maailman ympäri matkustaminen, eikä ehkä kohteetkaan, vaan se arkisesta aherruksesta irrottautuminen ja omaan itseensä ja toisiimme keskittyminen kokonaisen vuoden ajan. Suosittelen lämpimästi kaikille, joista ajatus yhtään millään tasolla kiehtoo :).

  1. Toi onkin ehkä paras syy lähteä maailmanympärimatkalle. Näkee varmaan elämänsä vähän eri tavalla tuon vuoden jälkeen ja tietää, mihin haluaa keskittyä!

 9. Tää #matkachat on ihan huippu! Harmi, että monena maanantaina en ole nyt ehtinyt/muistanut tulla mukaan. Kiva kuitenkin, että näitä koosteita pääsee lukemaan näin jälkikäteen.

  Hyviä vinkkejä ja ajatuksia maailmanympärimatkasta. Kyllä tuo on sellanen eeppinen ikuinen unelma, jonka aion vielä toteuttaa. Reitti ei ihan selvillä ole, mutta sekin varmaan vähän määräytyisi sitten budjetin mukaan. Tosi kivoja nuo budjettipostaukset!

  1. Etenkin tuollaisesta pitkästä reissusta on kyllä kiva lukea budjettipostauksia, koska vaikka jonkun viikon tai kahden reissun budjetin osaakin arvioida, niin useampi kuukausi on jo vaikeampi.

 10. Kyllähän siitä tulee haaveiltua, useinkin. Toisaalta (kuten postauksessani juuri kirjoitin) luulen, että minulle sopivin matkan pituus menee varmaan muutaman kuukauden paikkeilla. Tai mistäs sitä tietää. Pidemmillä Aasian reissuilla on vain tullut sellainen tunne. Vaikka kyllähän yhden maailmanympärysmatkankin pystyy pariin kuukauteen tunkea, eipä sen puoleen! :D
  Meri / Syö Matkusta Rakasta on viimeisimpänä kirjoittanut: Blogihaaste: Matka maailman ympäri – minne lähtisin ja minne en?

  1. Jotkut viihtyisivät tien päällä vaikka pysyvästi, toisille tulee kaipuu kotiin kuukauden tai parin jälkeen. On ihan hyvä tiedostaa omat rajat ja suunnitella reitti sen mukaan.

 11. Jostain syystä maailmanympärimatka ei ole koskaan ollut haaveissa… Kun kiinnostun jostain maasta, haluan tutkia alueen aivan perinpohjin! Joskus se saattaa vaatia 3 matkaa, joskus 10. Maapallolla on aika paljon osia, jotka eivät ihan kauheasti edes houkuttele, ehkä siksikin ole aina ajatellut pysytteleväni vaan todella itseäni kiehtovissa maissa. (Ei niitäkään ihan vähää toki ole!)
  Reetta / Matkasto on viimeisimpänä kirjoittanut: Hostellielämää ja uusia tuttavuuksia

  1. Mä kanssa tykkään nähdä jokaisen kulman ja kujan paikasta, josta innostun, ja siksi oonkin keskittynyt nyt Yhdysvaltoihin. :) Maailmanympärimatka toimisi mulla varmaan sellaisena ”käydään katsomassa kiinnostaako paikka”-reissuna, ja varmasti osaan kohteista sitten palaisi ajan kanssa.

 12. Hyvä kooste, mahtavaa duunia Jenni! Tossa saa aika kieli keskellä suuta paitsi twiittailla, myös koota näitä. :)

  Tykkäsin ylipäänsä keskustelusta, harmitti että aikavyöhyke teki tepposet enkä ehtinyt ihan siihen kuumimpaan keskusteluun mukaan!

  Tein twitteristä intoutuneena postauksen 5 vinkkiä maailmanympärimatkaa suunnitteleville, joka löytyy täältä: http://www.matkakuume.net/2015/08/5-vinkkia-maailmanymparimatkalle.html

  Ihan vaan koska on asioita joita itse tekisin nyt toisin, ja muutenkin asiat on ehkä ihan hyvä ajatella läpi ennen lähtöä. Silti kannustan ehdottomasti lähtemään jos vaan mieli yhtään tekee. Unelmat on tehty toteutettaviksi!
  Miika ♥ Gia | matkakuume.net on viimeisimpänä kirjoittanut: Mitä kuuluu Kekkonen ja Sylvi – eläinikävää parantamassa Fijillä

  1. Tosi kiva, että ehdit kuitenkin mukaan edes hetkeksi! Taisi olla sulle aika aikainen aamu kyseessä, mutta mikäs siinä paratiisirannalta twiittaillessa. ;)

 13. Hyvä kooste! Me olimme 7 kk pituisella häämatkalla, mutta valitsimme tällöin olla matkustamatta maailman ympäri, sillä unelmakohteistamme muodostui toisenlainen reitti. Minulla on Australia ja Uusi-Seelanti vielä käymättä, mutta ne ovat kuitenkin isolla prioriteetilla bucket listillä. Kun niiden aika koittaa, niin uskon, että maailmanympärimatka on edessä. Tällöin varmasti varaamme aikaa pari-kolme kuukautta ja sisällytämme ohjelmaan pari muutakin kohdetta, yhtenä ehdottomasti joku ihana saarivaltio Tyynellämerellä – tällä hetkellä haaveena olisi Tonga ♥
  Henna /suurin onni on viimeisimpänä kirjoittanut: “My definition of a good hotel is a place I’d stay at.” -Robert De Niro

  1. Tongaa taisi joku tuolla chatissa kehua. Itsellä kaikki nuo Tyynenmeren saarivaltiot sulautuvat yhdeksi ja samaksi nipuksi, kun en niistä niin paljoa tiedä.

 14. Pitäisi varmaan tulevana maanantaina yrittää muistaa osallistua matkachattiin. Tää vaikuttaa ihan kivalta jutulta!

  Mä en oikeastaan haaveile maailmanympärimatkasta. Taisin tästä kommentoidakin jotain johonkin sun Fb-postaukseen. Enemmänkin kiinnostaisi Itä-Aasianympärimatka :) Vaikka onhan sitäkin tullut koluttua, mutta paljon on vielä nähtävänä: Manner-Kiina, molemmat Koreat, Bhutan, Tiibet, Pakistan, Bangladesh, Kaakkois-Aasiassa Vietnam, Kambodza, Indonesia, Filippiinit.. Niitä lähden toivottavasti joku päivä kiertämään! Keski-Aasia kiinnostaa myös todella paljon.
  Anne | Metallia Matkassa on viimeisimpänä kirjoittanut: Koiraystävällinen hostelli – 7 Fells Hostel

  1. Ehdottomasti mukaan huomenna! Aiheena on silloin omatoimi- vs. pakettimatkat. :)

   Maanosankiertomatka ei sekään kuulosta yhtään huonolta. Jäisipä enemmän aikaa tutustua paikallisiin kulttuureihin eikä aikaero vaivaisi niin paljoa.

 15. Näitä koosteita on kiva lukea, etenkin kun en ole vielä itse kertaakaan päässyt chattailemaan. Suunnitelmissa on kyllä ollut osallistua, mutta nyt on joka maanantai juuri chatin aikaan tullut mies töistä kotiin eikä siinä päivän kuulumisten vaihdon ohella oikein Twitterin seurailu onnistu. Mutta nyt tulevana maanantaina haluan osallistua, kun on entistä matkaopasta hyvin läheisesti koskettava aihe! :)
  Terhi / Muru Mou on viimeisimpänä kirjoittanut: Hija de Sanchez – Tacokoju, josta Voguekin kirjoittaa

 16. En ehtinyt mukaan chattiin, mutta ehkä se on ihan hyvä – vältin ainakin pahimman masennuksen siitä, että matkabudjettia haaveideni matkalle ei yksinkertaisesti ole eikä ihan vähään aikaan tule olemaankaan, ellei sitten ryhdy onnekkaasti lottoamaan. Tosin minua ehkä kuitenkin kiehtoo varsinaisen maailmanmpärimatkan sijaan vieläkin enemmän Latinalaisen Amerikan kiertomatka, joka kestäisi vähintään vuoden ja jonka aikana kävisin kaikissa maissa Meksikosta alaspäin. :)
  sarrrri on viimeisimpänä kirjoittanut: Emäsalo: Metsäretki ja meriseikkailu

  1. Tapasin juuri pari viikkoa sitten baarissa miehen, joka oli ajanut moottoripyörällä Alaskasta Argentiinaan ja kiertänyt käytännössä jokaisen Latinalaisen Amerikan maan. Se kuulosti aika hurjalta mutta hienolta reissulta, että siitä vaan oppia. ;)

 17. Jeeeee maanantaina taas chatin ääreen! :) Maailmanympärimatka odottaa vielä hamassa tulevaisuudessa, muta jossain vaihdeessa sekin ehkä… tai sitten tosiaan pienempiä ja lyhyempiä reissuja kotoa käsin. Tää oli hyvä aihe ja porukka innostui aika kivasti, jes!
  lena / london and beyond on viimeisimpänä kirjoittanut: Omatoimimatkailu vai pakettimatkailu?

 18. Nämä koosteet on kyllä kivoja ja kaiken kaikkiaan #matkachat on joka viikkoinen juttu itselläni – kiitokset siitä teille järjestejille!

  Itsehän en ole vielä maailmanympärimatkaa tehnyt, mutta kiitos sinun tuli myös hieman pohdittua sitä millainen oma reittini mahdollisesti olisi ja hieman reissun kestoa. http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/08/03/minne-sina-menisit-maailmanymparimatkalle/
  Kohteena maailma / Rami on viimeisimpänä kirjoittanut: Cape Peninsula Top5

  1. Mulla tuli fiilis näistä suunnitelmista, että ehkä maailmanympärimatkaa pitäisi alkaa suunnitella ihan oikeasti, että se vielä joskus toteutuisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge