Rocky Mountainin kansallispuisto

Yhdysvaltojen kansallispuistot: TOP 5

Yhdysvalloissa on yhteensä 59 kansallispuistoa. Itse olen nähnyt niistä noin kolmasosan, ja jokainen puisto on ollut ehdottomasti vierailun arvoinen. Siksi puistojen laittaminen paremmuusjärjestykseen on vaikeaa ja ehkä vähän järjetöntäkin, mutta here goes:

5. Great Smoky Mountainsin kansallispuisto

Tämä Appalakkien vuoristossa sijaitseva kansallispuisto on vierailijamäärillä mitattuna Yhdysvaltojen suosituin: kymmenisen miljoonaa vierailijaa vuodessa. Ei mikään ihme, sillä puisto on päivämatkan päässä miljoonien amerikkalaisten kodeista, ja siellä riittää ihasteltavaa ympärivuotisesti. Me kävimme puistossa helmikuussa Georgiassa asuessamme, ja hämmästyimme, kun näimme vuorilla lunta, mikä kertoo eniten siitä, kuinka tottumattomia olimme vielä tuolloin vuoristoon. Vuoret ovat saaneet nimensä siitä, että ne peittyvät usein pilviin, joten maisemien varaan ei kannata laskea. Onneksi myös pilviin kietoutuneet vuoret ovat upea näky.

Great Smoky Mountains National Park
Great Smoky Mountainsin kansallispuisto

Great Smoky Mountainsilta olen kirjoittanut patikoinnista Charlie’s Bunionille (13 km) kuuluisaa Appalachian Trailia pitkin sekä Cades Coven peurojen täyttämästä laaksosta.


4. Grand Canyonin kansallispuisto

Kun maailman seitsemästä luonnonihmeestä tehdään listausta, Grand Canyon vilkkuu usein listalla. Syy tälle on kanjonin käsittämätön koko: kolmisenkymmentä kilometriä läpimitaltaan, useita satoja kilometriä pitkä, ja parhaimmillaan melkein kaksi kilometriä syvä. Mittasuhteet ovat sitä luokkaa, ettei niitä voi kunnolla käsittää, ellei ole käynyt paikan päällä ihmettelemässä, ja silloinkin on vaikeuksia uskoa silmiään. Kanjonin läheisyyttä ei voi oikein mitenkään aistia, vaan yhtäkkiä vasta ihan sen reunalla se rävähtää eteen kaikessa komeudessaan. Jos aikaa riittää, kanjonia kannattaa käydä ihailemassa sekä etelä- että pohjoisreunalta. Vaikka Grand Canyon on alueen kiistaton kruunu Arizonan ja Utahin alueella riittää toinen toistaan upeampia kansallispuistoja vaikka kuukauden reissun tarpeisiin.

Grand Canyonin kansallispusto
Grand Canyonin kansallispusto

Grand Canyonilta olen kirjoittanut patikoinniltamme kanjoniin Bright Angel Trailia pitkin. Alas asti emme päässeet, sillä edestakaiseen patikointiin olisi mennyt kaksi päivää.


3. Kalliovuorten kansallispuisto

Coloradossa viettämäni aika taitaa paistaa lävitse pienenä kotiseutuylpeytenä, kun nostin tämän kansallispuiston näinkin korkealle listalleni – ja harkitsin kovasti vielä korkeampaa sijaa! Jostain syystä, tämä on ainoa tälle top-listalle päässeistä kansallispuistoista, joka ei ole myös UNESCOn maailmanperintökohde, eikä Kalliovuorten eli Rocky Mountainin kansallispuisto ole yhtä tajunnanräjäyttävä kuin vaikkapa Grand Canyon, mutta yhtä kaikki se on henkeä salpaava, jos vaan tykkää upeista vuoristomaisemista. Ellei ehdottomasti kaipaa lumikenkäilemään tai laskemaan mäkeä, Kalliovuorilla kannattaa vierailla, kun puistoa halkova Trail Ridge Road on auki (noin toukokuun puolivälistä lokakuulle), jotta pääsee näkemään ne kaikkein upeimmat maisemat. Suosikkikuukauteni puistossa on syyskuu, koska silloin vapitien kiima-aika yhdistyy upeaan ruskaan, eikä näihin komeisiin sarvipäihin voi olla törmäämättä.

Rocky Mountainin kansallispuisto
Kalliovuorten kansallispuisto

Kalliovuorten kansallispuistosta olen kirjoittanut jo mainitusta Trail Ridge Roadista eli Yhdysvaltojen korkeimmasta maantiestä, lumikenkäilystä Bear Laken ympäristössä, puiston 100-vuotisesta historiasta, telttailusta kansallispuistossa sekä tietenkin ensivierailustamme puistoon marraskuussa 2013.


2. Yosemiten kansallispuisto

Jos pitäisi veikata, missä USA:n kansallispuistossa on käynyt eniten suomalaisia, veikkaukseni olisi Yosemite. Sijainti San Franciscon kupeessa auttaa, koska puisto sopii hyvin vaikka päiväreissuksi, jos ei halua jäädä yöksi. (Toisaalta, miksei haluaisi? Lämmin suositus Curry Villagen telttakabiineille.) Upea korkeiden vuorten ympäröimä laakso tarjoaa kauniita vesiputouksia, ja kansallispuistossa kasvaa myös jättiläispunapuita, niitä joiden kantoon tehdyistä aukoista voi ajaa autolla, mutta minulle puiston kohokohta tulee aina olemaan sen yllä kohoava Half Dome, puolipallon muotoinen paljas graniittivuori, jolle kiipeäminen on yksi hienoimmista vaellusmuistoistani ikinä.

Yosemite kansallispuisto
Yosemiten kansallispuisto

Ottaen huomioon, kuinka upea Half Domelle kiipeäminen oli kokemuksena, on pieni ihme, etten ole kirjoittanut vielä siitä tai koko Yosemitesta yhtäkään postausta. Rimakauhua ilmassa? Täten lupaan juhlallisesti, että lopetan jahkailun, ja postaus tulee viimeistään ensi viikolla. Jos Amerikan vaarallisimmaksikin tituleerattu vaellusreitti kiinnostaa, pysykää kuulolla!


1. Yellowstonen kansallispuisto

Yellowstone on Yhdysvaltojen kansallispuistoista vanhin ja sijaitsee totaalisen keskellä ei-mitään. Ajoimme puistoon yhdeksän tuntia läpi aution Wyomingin pitkin teitä, joilla bensa-asemien välillä saattoi olla parisataa kilometriä ja kännykkäverkosta ei tietoa, ja vielä perilläkään emme oikein tienneet, mitä odottaa. Korkeina vesisuihkuina purkautuvat geysirit, sateenkaaren väreissä hohtavat kuumavesilähteet, mutaa ja rikkiä pulppuava maa ja valkoisena hohtava kuumaisema lumosi meidät, ja kun mukaan soppaan vielä heittää korkeita vuoria, upeita vesiputouksia, keltaisena loistavan kanjonin ja upeat patikointimaastot, what’s not to love?

Ja ne eläimet! Yellowstone on suojaisa satama valtaville biisonilaumoille, vuorenrinteillä puikkelehtiville paksusarvilampaille, ympäriinsä möyriville murmeleille, niityillä vaeltaville peuroille, vapiteille ja hanka-antiloopeille sekä välillä pelottavankin suurelle karhupopulaatiolle. Yellowstonessa yhdistyi elementtejä kaikista tämän listan muista kansallispuistoista, ja geoterminen aktiivisuus korotti sen mahtavuuden potenssiin kymmenen. Jos valitset vain yhden Yhdysvaltojen kansallispuistoista matkakohteeksi, valitse Yellowstone.

Yellowstone kansallispuisto
Yellowstonen kansallispuisto

Yellowstonen kansallispuistosta olen kirjoittanut pikaterveiset itse reissun päältä, yhteenvedon Yellowstonen parhaista puolista sekä tulevien matkailijoiden avuksi reissubudjettimme ja tietoa telttailukokemuksistamme.


Bubbling under…

Death Valley & Great Sand Dunes
Vasemmalla Iiro ihmettelemässä Death Valleyn suola-aavikkoa, oikealla näkymä Great Sand Dunesin kukkuloilta

Jos tässä top-listassa olisi ollut enemmän kuin viisi kohtaa, seuraavaksi listalle olisi varmaankin änkenyt Death Valleyn kansallispuisto, jossa kiersimme katsomassa vuorenhuippuja, laakson pohjan aavikoita ja värikkäitä kalliomuodostelmia sekä ihmettelimme yölämpötilaa, joka ei tippunut alle 35 asteen. Toinen mieleen painunut kokemus kansallispuistosta on aikainen patikointi Great Sand Dunesien satoja metrejä korkeille hiekkadyyneille sekä telttailu niiden vieressä, vaikka koko telttailu meinasikin mennä plörinäksi juuri voimaan astuneiden syysaikataulujen lukittua puistonvartijoiden keskus nenämme edestä. Tämä on kuitenkin vain listaus niistä puistoista, joissa olen itse vieraillut. Jos kokemukseni olisi laajempi, ehkäpä joku näistä tunkisi listalle mukaan:

Kansallispuistot: Everglades, Denali, Glacier, Badlands

Ylärivistä vasemmalta: Denali (kuva @vaihdavapaalle), Everglades (kuva @curiousteea), Badlands (kuva @59nationalparks) ja Glacier (kuva @keamar)

 • Denalin kansallispuisto Alaskassa näyttää kuvien perusteella vuorista ja eläimistä pitävän matkailijan unelmalta. Alaskaan tekisi mieli lähteä muutenkin jäätiköiden takia, ja tästä matkakuumeesta on syypäänä Elina, joka kirjoittaa mm. Denalista Vaihda vapaalle -blogissa.
 • Evergladesin kansallispuisto Floridassa on rämettä ja alligaattoreita siellä, mihin yleisesti kuvitellaan aurinkorantoja ja asutusta. En ole koskaan käynyt Etelä-Floridassa, mutta jos puheissa oleva Miamin reissu konkretisoituu niin tätä ei voi jättää väliin. Kuvan ottanut Teea kirjoitti juuri Evergladesista Curious Feet-blogissa.
 • Badlandsin kansallispuisto Etelä-Dakotassa on ollut jossain mieleni taka-alalla tosi karuna paikkana, kunnes toissaviikolla lensin alueen ylitse ikkunapaikalla ja pääsin vilkuilemaan maisemia pilvettömältä taivaalta käsin. Vau! Tästäkin kansallispuistota löytyy kuvia englanninkielisestä 59 National Parks-blogista, jossa pariskunta kiertää kaikki USA:n kansallispuistot 59 viikossa.
 • Glacierin kansallispuisto Montanassa on siellä kulmassa Yhdysvaltoja, mistä tiedän hyvin vähän – liian vähän. Kean kuvat Glacierista Deep Red Blues-blogissa ovat kuitenkin sen verran upeita, että hingun minäkin paikan päälle.

Kansallispuistojen lisäksi National Park Servicellä on hoidettavanaan myös kansallismonumentteja, virkistysalueita ja historiallisia reittejä, ja Yhdysvaltojen reissua suunnitellessa NPS:n nettisivut ovat minulle ihan ykköspaikka, mistä inspiraatiota lähden hakemaan.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu, Kaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @globecalledhome.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

51 kommenttia postaukseen “Yhdysvaltojen kansallispuistot: TOP 5”

 1. Tämä oli kyllä tosi hyvä koontipostaus, mä olen ainoastaan noista käynyt Yosemitessä (kuten varmaan loputkin suomalaiset) mutta siitäkin on monen monta vuotta aikaa. Olisikin mahtava päästä koluamaan kansallispuistoja sinne päin maailmaa paremmalla ajalla. Kalliovuorten alueella yleisestikin olisi ihan mahtava käydä!
  Laura/My post-University Life on viimeisimpänä kirjoittanut: Only in Britain!

  1. Jos kansallispuistot kiinnostaa, musta parhaimpia roadtrip-reittejä on Colorado – New Mexico – Arizona – Utah eli Four State Cornerin kierros. Yhdysvaltojen kansallispuistoista merkittävä osa on keskittynyt juuri tälle alueelle, eikä syyttä, sillä luonto on vaihtelevaa ja upeaa. Mä olen kiertänyt kunnolla tuon reitin lapsena perheen kanssa, ja suunnitelmana olisi vielä lähteä samoja seutuja koluamaan uudestaan nyt aikuisena joskus lähitulevaisuudessa.

 2. Kolmasosa on kyllä erittäin kunnioitettava suoritus tässä sarjassa ja tämä postaus oli kyllä omiaan nostattamaan matkakuumetta. Itse olen ollut näistä vain Grand Canyonilla ja se oli ihan mieletön kokemus, nyt tuli monta uutta paikkaa listalle missä olisi ”kiva käväistä”. Mistähän löytyisi vaan aikaa ja reissubudjettia….!? :)
  Satu VW I Destination Unknown on viimeisimpänä kirjoittanut: Kun matkakohteesta tulikin koti: suunnitelma seuraavalle neljällekymmenelle vuodelle

  1. Yksi sana teille: asuntoauto! Perheellisenä ottaisin ehdottomasti sellaisen alle, kun lähtisin kiertämään kansallispuistoja. RV-parkingit ovat kohtuuhintaisia, eikä perhettä tarvitsisi siirrellä hotellihuoneesta toiseen. RV-vuokrat eivät ole erityisen halpoja, mutta halvemmalla pääsee, kun lähtee joskus muulloin kuin heinä-elokuussa, ja esim Death Valleyyn ei edes pääse RV:llä kuumimpaan aikaan.

   Tämä siitä reissubudjeitsta. Ajasta en tiedä, sitä tuntuu aina olevan liian vähän. :)

 3. Tää oli mahtava! Voit varmasti kuvitella että tykkäsin, sillä RRRRAKASTAN kansallispuistoja… :) Voisin itekin joskus listata omat suosikkini, mutta ehkä vasta ensi kesän jälkeen, sillä seuraavan pidemmän reissun listalla on hulppeat 21 kansallispuistoa. Osassa olen tietenkin jo käynyt, mutta joihinkin on vain pakko päästä uudemman kerran.
  Kea | Deep Red Blues on viimeisimpänä kirjoittanut: Traveling in Style

  1. 21!!! Huomaa, että ootte käyttäneet reissun suunnitteluun NPSn karttoja erittäin ahkerasti. :D Ehdottomasti laitat sen jälkeen järjestykseen, olisi tosi mielenkiintoista lukea!

   1. Lähinnä mä oon kai käyttäny ihan perinteistä Road Atlasia, Google Mapsia ja omia pääkopan sisäisiä haaveita. Joitakin paikkoja oon halunnu päästä näkemään jo pitkään. Ehkä ihan lapsuudesta asti kun oon selaillu sitä mun America’s Wonderlands -kirjaa, jota oon jo niin moneen kertaan blogissakin hehkuttanut. Epäilen että koko tää kansallispuistorakkaus on sen peruja!
    Kea | Deep Red Blues on viimeisimpänä kirjoittanut: Traveling in Style

 4. Mulla on toistaiseksi viela vaatimattomampi valikoima puistoja kaytyna, mutta olisin myos sijoittanut Yellowstonen ykkoseksi. On se melkoinen satumaa, oikeasti! Mutta suurin yllattaja mulle on ollut Arches. En odottanut silta ihmeita, mutta se todella oli upea. Punakivet ja kaaret loivat vaikuttavan varimaailman auringonlaskua kohti.

  1. Arches on yksi niistä puistoista, joihin haluaisin ehdottomasti uudelleen. Mä olen ollut siellä vain lapsena, keskellä +40C lämpötiloja, eikä silloin tullut pahemmin poistuttua autosta. Noita auringonlaskussa hehkuvia archeja olen päässyt ihailemaan vain kuvien välityksellä.

 5. Blogisi postaukset Yhdysvaltojen kansallispuistoista ovat aivan upeita.

  Itse olen käynyt ainoastaan Acadian kansallispuistossa Mainessa. Vierailuni oli syksyllä kauneimpaan ruska-aikaan. Ja puiston sijainti Atlantin rannikolla on huikea.

  1. Kiitos, Maria! Kattelin tuosta Acadiasta kuvia (en ole itse käynyt siis), ja tuosta tulee jossain määrin mieleen Atlantin rannikko täällä toisella puolella, jossain Ranskan kohdin, mutta ruska on varmaan tuolla monin verroin upeampaa.

 6. Ihan viime aikoina olen alkanut kiinnostua luonnosta ihan eri tavalla. USA:n kansallispuistoja näkee blogeissa aina silloin tällöin. Ennen sivuutin ne aivan joutavina, mutta nykyään ajattelen jokaisen kohdalla, että tuonne haluan, ja tuonne ja tuonne. Tässä jutussa on kyllä aivan mahtavat kuvat, eli taas sama tunne: tuonne!
  Annika | travelloverblogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Vietnamin kierros viikossa

  1. Mulla on käynyt vähän samoin, että luonto on alkanut kiinnostaa ihan eri tavalla, ja olen miettinyt, johtuuko se siitä, että aikuistun, vai onko luontomatkailu yleisesti trendinä nostanut päätään. Varmaankin molemmat.

 7. Täähän oli loistava postaus! Näistä monet on vielä kokematta.. Yosemite ja Death Valley oli minunkin suosikkejani. :) Arizonan luonto on myös Suomalaiseen maisemaan tottuneelle upea elämys!
  maarit on viimeisimpänä kirjoittanut: Hearst Castle

  1. Toi on hyvä pitää mielessä, että se, mihin on tottunut, vaikuttaa siihen, mitä arvostaa. Kalliovuorten kansallispuistossa moni hehkuttaa esimerkiksi Bear Lakea, joka suomalaiselle on vähän pettymys, kun se onkin ”vain” järvi… Sen sijaan Arizonassa melkeinpä mikä tahansa motarinvarren luontopläntti saa hihkumaan, kun maisemat ovat niin erilaisia.

 8. Mitenkähän onkin, että joku aihe alkaa tulla vastaan yhtäkkiä taajaan useammasta suunnasta :-) Tai sitten sitä vaan huomaa eri tavalla ne aiheet, joista on juuri jollain hetkellä kiinnostunut. Itse tuli äskettäin kierrettyä osa näistä ja vaikka kierroksemme oli nopea, niin ihan hyvän tajun näistä puistoista sai – ja mahtavia ovat!
  Pirkko / Meriharakka on viimeisimpänä kirjoittanut: Willi Länsi 2015 – linkit matkajuttuihin 4 osavaltiosta

  1. Musta moni on todennut, että Yhdysvaltojen kansallispuistot on tällä hetkellä matkailun nouseva trendi, enkä ihmettelisi yhtään. ;)

  1. Etenkin USAssa varmasti on näin, kun sitä luontoa riittää! Enemmän maata ja vähemmän ihmisiä kuin Euroopassa, ja lopputuloksena aivan upeita erämaita.

  1. Jos ei aio roadtrippailla tuolla päin, niin Yellowstonen kupeeseen pääsee myös lentäen: Jackson ei ole kaukana, ja siellä on talvisin Jackson Holen laskettelukeskus, eli palveluita on vuoden ympäri. Me saimme kulumaan Yellowstonessa ja viereisessä Grand Tetonissa viikon päivät, ja tuntui vielä että jotain jäi seuraavaan kertaan, eli aika pienelläkin alueella riittää nähtävää.

 9. Yellowstone kiinnostaa minua eniten (ehkä koska en muista paikoista Yosemitea lukuunottamatta niin paljoa vielä tiedäkään), joten kiva lukea, että sitä suosittelet ensimmäisenä! Pitää laittaa kyllä muutenkin kaikki paikat korvan taakse, reissu kansallispuistoihin Yhdysvalloissa on kyllä haaveena, ei auta tämän lukeminen yhtään asiaa…

  Mitä kuvaani tulee, niin tuo nimenomainen on itseasiassa otettu Hammock State Parkista, vähän pohjoisempaa. Ihana paikka! Tarkistin Instan ja en näköjään ollut laittanut siihen merkintää mistä se on otettu, joten ei ihme, että meni sekaisin.

  Pidin itse Evergladesista, vaikka se ei niin mielettömän upea ollut jos vertaa esim. Euroopassa oleviin kansallispuistoihin, joissa olen käynyt. Olet myös niin monessa upeassa paikassa Yhdysvalloissa käynyt, että se ei välttämättä näyttäydy niin ihmeellisenä niiden jälkeen :). Ja tarkoitus nyt ei ollut vähätellä sitä, kyllä se meille upea kokemus oli ja kuuluu reissun parhaimpiin muistoihin :)
  Teea / Curious Feet on viimeisimpänä kirjoittanut: Roadtrip Floridassa – kivoimmat paikat

  1. Jaahas, näytti niin evergladesmäiseltä rämeeltä, että täydestä meni mulla. ;) Hyvä muuten muistaa noita luontonähtävyyksiä läpi käydessä, että NPS:n lisäksi joka osavaltiolla on noita State Parkeja, joista välillä löytyy kanssa aikamoisia helmiä.

   Musta kansallispuistoja on aika vaikea verrata keskenään, ellei ne ole ihan saman tyylisiä. Mä en ole ikinä käynyt missään tuon tyylisellä rämeellä, eli uskoisin, etten pety Evergladesiin, kun sinne joskus pääsen. Ainoat, mitkä tolla mun listalla oli helppo arvottaa keskenään, oli Kalliovuoret ja Appalakit, kun kumpikin niin vahvasti keskittyneitä vuoriin, ja siltikin olen ihan tyytyväinen, että on tullut käytyä myös Appalakeilla, vaikka ne olivatkin pienempiä ja luonto ei niin karua.

 10. Itse olen tutustunut vain Evergladesiin ja itärannikon luonnonpuistoihin. Voi että, kyllä noissa pitäisi kaikissa päästä käymään! No ehkä muutaman vuoden päästä :) USA on kyllä mahtava, monipuolinen paikka! Vaikka asuin siellä joskus itse niin ehti näkemään vain murto-osan.

  1. Kaikki USA:n kansallispuistot olisikin ihan arvoisensa tavoite, ja varmasti hauska toteuttaa. Ei niihin oikein voi kyllästyä, kun upeaa ja VAIHTELEVAA luontoa riittää!

  1. Oi, Grand Canyon on ihan mahtava! Eteläreunahan on siellä suositumpi, mutta mun täytyy myöntää, että tykkäsin jopa enemmän pohjoisreunasta, vaikka sinne onkin vaikeampi päästä. Joka tapauksessa unohtumaton kokemus.

 11. Hitsi, kyllä minulla vaan nousee matkakuume USAan kansallispuistokierrokselle. Yellowstone ja Grand Canyon nyt on olleet listalla pitkään, mutta blogeista olen bongannut jo niin monta muutakin, että pitäisi jo päästä matkaan :) Mahtavia kuvia!

  1. Siitä tulee aika pitkä kierros, jos haluaa nuo kummatkin sisällyttää matkaan ja lisäksi jotain siitä välistä. Kuulostaa siltä, että sä tarvitset useamman kansallispuistoreissun – ei yhtään huonompi juttu. ;)

 12. Luin tätä suurella innolla ja nyökytellen, koska olen hyvin samoilla linjoilla. Sitten jäin tuijottamaan tuota kuvaa Denalin kansallispuistosta ja tajusin, että sehän on mun ottama kuva :D Kiitos kovasti maininnasta ja pahoittelut Alaska-kuumeen tartuttamisesta. Toivottavasti saat siihen pian lievitystä!

  Yellowstonen laittaisin minäkin ykköseksi. Glacierin ehkä kakkoseksi ja kolmoseksi Grand Canyonin. Great Smoky Mountainsillakin ollaan käyty ja siellä todellakin oli niin sumuista, ettei nähty oikein mitään :D

  Ihan mahtava postaus kaiken kaikkiaan. Tekisi vaan mieli lähteä taas Jenkkeihin…
  Elina | Vaihda vapaalle on viimeisimpänä kirjoittanut: Wanderlust tag – matkailuaiheisia kysymyksiä ja vastauksia

  1. Matkablogit on kyllä siitä mahtavia juttuja, että mulla ei ole ollut kovinkaan paljon havaintoa esim Denalista ja Glacierista, ennen kuin olen niistä sun ja Kean blogista lukenut. No okei, ei yhtään havaintoa. Kumpikin vaikuttaa niin siistiltä, ja kiva kuulla sultakin, että Glacier olisi sun listalla kakkonen, niin tietää painottaa sitä tulevissa matkapäätöksissä.

 13. Kuten joku jo kirjoittikin, niin hauskaa miten tietyt aiheet putkahtavat esiin monesta paikkaa ja sitten ne aiheuttavat kauhean matkakuumeen ja syyhyn päästä näkemään kaiken itse! Amerikka on täydellisen tuntematonta aluetta mulle, mutta kiinnostus on vuoden aikana kasvanut ja vielä jossain kohtaa nokka kyllä suuntaa idän sijaan länteen :)
  Katja on viimeisimpänä kirjoittanut: INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY: Tykätyimmät Instagram-kuvat

  1. Hahaa, kerrankin mä olen näissä trendeissä ns. aallonharjalla. ;) Tähän mennessä oon vaan itse haaveillut Kroatiasta ja Islannista, jotka musta oli viime vuonna tosi paljon pinnalla.

 14. Mä ensin luin, että oot käynyt 59 kansallispuistossa. Suu loksahti hetkeksi auki. :D Oon ihana rakastunut jenkkien kansallispuistoihin ja niiden perusteella suunniteltiin täälläkin tuleva kesälomamatka… Myös sun Yellowstone hehkutuksilla oli siinä osansa! Mulla on tällä hetkellä ehkä Yosemite ykkössuosikki, mutta katellaan kesän jälkeen. :) Evergladesissa käytiin jouluna ja se oli kyllä tosi erilainen kun muut, missä olen käynyt mutta hieno silti!
  Marikaw on viimeisimpänä kirjoittanut: Winter Wonderland

  1. Kiva kuulla, että mun hehkutuksilla on ollut vaikutusta! Yellowstone oli aivan mahtava, mutta harva siitä Suomessa oikeasti kunnolla tietää. Toivottavasti tekin tykkäätte!

 15. Rakastan lukea sun postauksia vuoristoista, patikoinnista ja yleensäkin Yhdysvalloista, kiitos näistä informatiivisista jutuista :) Monta näistäkin kansallispuistoista on nimeltään tuttuja, mutta enempää ei sen sijaan ole tullut hankittua tietoa aikaisemmin.

  1. Kiitos kauniista sanoista! Mullekin Yellowstone oli vain nimeltä tuttu ennen siellä käymistä, ehkä siksi se ykköseksi kiilasi kun ei ollut kummempia odotuksia.

 16. Kiva postaus! Mä olen käynyt vain Evergladesilla, ehdottomasti haluaisin käydä myös Grand Canyonilla, ja mielellään näkisin sen myös ilmasta helikopterin kyydissä :-)
  Soile on viimeisimpänä kirjoittanut: Lomalla – ja sairaana

  1. Se kuulostaisi aika hienolta kokemukselta! Mä olen ollut helikopterin kyydissä vain kahdesti, joista toinen Helsinki-Tallinna-välillä, ja toinen sitten Havaijilla Tulivuorten kansallispuiston yllä. Se ainakin oli ihan täysin hintansa väärti, upea kokemus.

 17. Mulla on ollut sama postaus työn alla varmaan 3 kk, mutta en vaan yksinkertaisesti saa laitettua parhaimpia/hienoimpia USA:n kansallispuistoja järjestykseen. Oon melko lailla ihastunut kaikkiin Utahin puistoihin ja Glacieriin :)

  Tykkään sun postauksen aiheista, ne ovat aina todella mielenkiintoisia.

  1. Mäkin aika monta kertaa vaihdoin järjestystä, ennen kuin päädyin tähän – ja yhäkin mietin, oliko se sittenkään oikea. ;) Toivottavasti päädyt jossain vaiheessa johonkin järjestykseen, olisi varmasti mielenkiintoista lukea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge