Ripuleita, lisähappea ja mato varpaassa – Matkailijan Terveys #matkachat -kooste

Unelmaloma jossain kaukana, kuukausien tai jopa vuosien säästöt laitettu tähän yhteen matkaan, viikko ladattu odotuksilla… ja sitten tulet kipeäksi.

Pari kertaa olen kokenut tämän ihanuuden matkalla. Laattatauti tropiikissa on kaukana hauskasta, ja entäs sitten raju kuume, joka vaihtuu pian alilämmöksi ja jättää makaamaan bungalowiin peiton alle, kun kaverit hengaavat rannalla? Puhumattakaan siitä, kun on kaamea flunssa ja edessä kahden vaihdon lentomatka maailman toiselle puolelle, korvat poksuvat, kuume nousee ja stuertti kieltäytyy tuomasta särkylääkettä, koska ei jaksa laatia sairastapausraporttia.

Paljoa näille ei olisi voinut tehdä, sairastelu kun kuuluu elämään ja välillä kohdalle osuu huonompi tuuri. Jotain kuitenkin voi, joten tässä Twitterin suomalaismatkailijoiden parhaat vinkit reissuun – sekä kaameimmat kauhukokemukset, joita lukiessa tuntuu, että olen itse selvinnyt vähällä.

Matkailijan terveys

K1: Miten pidät huolta terveydestäsi / hyvinvoinnistasi matkalla?

Terveydestä ja hyvinvoinnista tuli ihmisille mieleen todella monipuolisesti vastauksia.


Perinteisemmällä terveydenhuollolla oli myös kannattajansa:

K2: Mitä rokotuksia olet ottanut reissua varten?

Kaikki mahdolliset rokotteet taisi tulla mainituksi, ja myös perusrokotteiden voimmassaolosta muistuteltiin.


Toisaalta:

K3: Varaudutko matkalla sairastumisiin jo kotimaassa ennen lähtöä?

K4: Oletko koskaan sairastunut matkalla? Missä ja miten toimit?


Vatsataudit, ripulit ja ruokamyrkytykset olivat vaivanneet monia:


Korkeus oli tehnyt temput joillekin:


Aurinko oli aiheuttanut ongelmia:


Tapaturmiakin oli koettu:


Trooppisilta taudeiltakan ei oltu vältytty:


Epätavallisimmasta päästä lienee tämä kokemus:

K5: Paras vinkkisi terveenä pysymiseen reissun päällä?


Kaikista varoituksista ja tässäkin postauksesta esitellyistä taudeista huolimatta tärkeintä on ehkäpä tämä:

Aina maanantaisin klo 20 Suomen aikaa Twitterissä pyörii #matkachat. Seuraavasta aiheesta minulla ei ole paljoa kokemusta, mutta toivottavasti linjoilla on viisaampia. Ainakin Kohteena maailma -blogin Rami, neljän lapsen isä, lupasi lähteä apujuontajaksi!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

2 kommenttia postaukseen “Ripuleita, lisähappea ja mato varpaassa – Matkailijan Terveys #matkachat -kooste”

  1. Miulla on onneksi ollut aika hyvä tuuri aina matkassa mukana. Kerran olin muutaman päivän tosi pahassa kuumeessa Italiassa, mutta se onneksi meni aika nopeasti ohi. Ja Intiassa oli kerran paha delhi belly yöjunassa. Silti, en kehottaisi ihmisiä delhi bellyn pelossa välttämään Intiaa. Viime kerralla oltiin vajaa kuukausi, eikä ollut mitään ongelmia. Vaikka olisikin välillä vähän maha sekaisin, niin on se maa sen arvoinen :)
    Mato varpaassa, tuo on miun pahimmista painajaisista! Oon kyllä aika varomaton matkassa, pitäisi vähän enemmän skarpata ehkä. Syön katukeittiöistä, joskus vahingossa olen juonut paikallista vettä kun ei olisi pitänyt jne.
    Anna | Muuttolintu.com on viimeisimpänä kirjoittanut: Australian Palm Cove – Unelmien palmupoukama

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge