Maalle vai kaupunkiin, kylille vai kuuseen?

A To B

Georgiassa uhanalainen liikkumismuoto

Uuden asunnon etsiminen on aina jotenkin jännittävää ja tavallaan perustavanlaatuista arvokeskustelua: minkälaisessa ympäristössä haluan asua? Haluanko keskustaan, lähiöön vai jonnekin todella kauas? Haluanko lähipalvelut ja julkisen liikenteen vai rauhaa ja autoyhteyksiä? Haluanko päästä paikkoihin kävellen?

Koska Iiron työpaikka ei sijaitse Georgian pääkapunki Atlantassa vaan siitä 40 kilometriä luoteeseen Kennesawn pikkukaupungissa, oli jo selvää, miltä puolen kaupunkia asunnon olisi löydyttävä – ruuhkassa kaupungin läpi ajaminen kun ei houkuta. Enää piti päättää, kuinka kaukana keskustasta haluamme asua…

Atlanta Midtown Skyline

Atlantan Midtownin pilvenpiirtäjiä ja autoteitä

…siis mistä keskustasta? Atlantassa on erikseen Downtown, Midtown ja Buckhead, joissa kaikissa on pilvenpiirtäjiä, eikä mikään niistä varsinaisesti muistuta Helsingin tiivistä kävelypainotteista keskustaa. Näistä Kennesawta lähimpänä olevaa Buckheadia harkitsimme asuinpaikaksi, sillä sieltä löytyi budjetillamme kohtuuhintaisia kaksioita kävelymatkan päässä ravintoloista, kaupoista ja paikallisesta ”metrosta” – minä kun en ikinä ole autoa omistanut ja kynnys sellaisen hankkimiseen on monestakin syystä korkea, joten yhdellä autolla pärjääminen olisi bonusta. Iirolla Buckheadista työmatka taas olisi vähän yli puoli tuntia suuntaansa, joka olisi vielä siedettävän rajoissa.

Toinen järkevältä kuulostava vaihtoehto oli hankkia asunto Kennesawsta: siellä hinnat ovat sen verran halvempia, että kaksion sijaan saa kolmion, ja jo valmiiksi 9 tunnin mittaiset työpäivät eivät venyisi työmatkoista. Toisaalta vaikka väestöntiheys on Keravan luokkaa, julkinen liikenne on harvaa ja pysähtyy vain parilla pysäkillä koko kaupungissa, joten toisen auton tarve kasvaisi huomattavasti… ellei sitten halua tyytyä liikkumaan päivisin asunnon ja gated communityn uima-altaan väliä.

Kennesaw Mountain

Kennesawn mettää ja Kennesaw Mountain

Kumman sitten valitsimme? Kennesawn. Lopulta ratkaisevana tekijänä oli ainoa sosiaalinen verkosto, joka meillä Atlantin tuolla puolen on, nimittäin Iiron tulevat työkaverit, jotka asuvat lähes kaikki Kennesawssa. Sen lisäksi, että varsinkin alkuvaiheessa apua tarvitessa on kiva jos sitä on edes teoriassa saatavilla samassa kaupungissa, seurakaan ei liene pahitteeksi. Siispä katsoimme ennen Iiron lähtöä valmiiksi netistä kolme apartment communityä eli suuren yhtiön omistamaa vuokra-asuntoyhtiötä, joissa jokaisessa oli uima-allas, kuntosali ja sen verran asuntoja, että vapaita pitäisi löytyä.

Kuvittelin, että asunnon metsästyksessä olisi silti mennyt vähän pidempään, mutta yllättäen Iiro löysi ja muutti uuteen asuntoon jo viime viikonloppuna. Siitä lisää joskus myöhemmin.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

5 kommenttia postaukseen “Maalle vai kaupunkiin, kylille vai kuuseen?”

 1. Susta tulee kyllä Kennesawn outo hippi: ei autoa, ei sellaista halua eikä ole edes naimisissa. Kuulutteko te muuten kirkkoon?

 2. Mä en kuulu, mutta itseasiassa siinä mielessä kuulun yllättäen Kennesawn enemmistöön: vain 46% kaupungin asukkaista on virallisesti uskonnollisia. Tietty Jenkeissä uskon tunnustaminen ja virallistaminen on merkitykseltään vähän erilaista kuin Suomessa, kun ei ole verotusoikeutta, mutta vaikka kuuluisinkin EvLut-kirkkoon niin olisin silti ihan outolintu – nää muut on baptisteja, katolisia ja metodisteja. :)

  Jännää ja kattavaa statistiikkaa tulevasta kotikaupungistamme lisää täältä. Selviää mm. että siellä ollaan keskimäärin vähemmän läskejä kuin Jenkeissä keskimäärin, että kaupungin väkiluku on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen 30 vuoden aikana, että kaupungin yhdessä asuvista pariskunnista peräti 4% on avopareja (loput varmaan naimisissa), että siellä on keskimääräistä enemmän ravintoloita (!) ja että Kennesawn kutsumanimet ovat mm. K-Town ja Home of Wild Man.

 3. Onnea matkaan! Nuo isot vuokrakamppayhtiot on Jenkeissa tosi tyypillisia, ja usein tosi kivoja.

  Milla viisumilla lahdet matkaan?

 4. Moikka! Olisin lähössä keväällä Atlantaan, ni osaisitko sanoo mitään kivoja kauppakeskuksia sieltä? Sais olla ainakin esim. Abercrombie&fitch, hollister, forever 21 ja victoria’s secret. :)

  1. Mä olen käynyt yleensä vain meidän lähikauppakeskus Town Center at Cobbissa, ja sieltä kyllä noi kaikki löytyy. :) Lähempää keskustaa on Lenox Square, josta oletettavasti löytyy noi kaikki kanssa, ja se on kuulema ”hyvä kauppakeskus”, mutten ole käynyt, koska keskustassa on kalliimpi sales tax, joten säästää senttejä ostoksissa, kun käy täällä laitakaupungimmalla.

   Jos shoppailu muutenkin kiinnostaa ja vierailu sattuu osumaan jonkin juhlapyhän yhteyteen (siis ihan minkä vaan juhlapyhän…) ja kaupoissa on sen kunniaksi alennusmyynnit käynnissä, niin kannattaa lähteä vähän kauemmas North Georgia Premium Outleteille: http://www.premiumoutlets.com/
   Ilman alennusmyyntejä sieltä ei välttämättä tee niin hyviä löytöjä, mutta alennusmyyntiaikaan hinnat ovat todella matallalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge