Colorado vuoret

Coloradoon – miksi ihmeessä??

Bryssel Grand Place

Pari viikkoa sitten Brysselissä työmatkalla olin sopinut treffit kahden paikallisen matkabloggaajan kanssa terassille. Place Saint-Géry oli täynnä lämpimästä kevätillasta nauttijoita, ja siinä hoegaardeneiden ääressä istuessamme tuli puhetta tulevaisuudesta. Kerroin olevani muuttamassa poikaystävän luokse Coloradoon, johon toinen matkabloggaajista reagoi:

Colorado… yööh.

Epäuskoisena katsoin, kun toinen nyrpisti nenäänsä ja ilmaisi inhoaan. Siis mitä? Yöh?

Yeah, I mean Colorado… what’s there? Like, nothing? alunperin kanadalainen bloggaaja totesi ja pyöritteli silmiään. Siis Coloradossa on kaikkea, totesin, ja kaivoin esille Instagram-kuvani.

Colorado laskettelu

Coloradossa voi lasketella, sanoin, ja näytin kuluneen talven laskettelukuvia. I don’t like snow, bloggaaja totesi.

Coloradon Kalliovuoret

Ei se mitään, totesin, ja vaihdoin taktiikkaa: Kalliovuoret ovat upeita mihin vuodenaikaan tahansa! Näytin kuvia patiointireissuiltamme viime kesältä, mutta vastaanotto oli tyrmäävä: We have the Rocky Mountains in Canada too, and I wasn’t amazed by them there either.

Boulder, Colorado

Näytin kuvia Boulderista, jonne muutamme. Katso, nämä vuoret, Boulderin Flatironit, ovat ihan meidän kodin vieressä! You live in the middle of nowhere? Ei kun asutaan kaupungissa, mutta siinä on vuoret silti vieressä, ne näkyy uima-altaalta ja niille voi polkaista pyörällä. Mjaah… bloggaaja vastasi ja ryysti oluttaan. Ei näköjään vakuuttanut.

Colorado - preeriaa, vuoria ja dyynejä

Jos eivät vuoret kiinnosta, niin mites preeria? Silmän kantamattomiin maissipeltoja, ja preeriakoirakolonnia pääsee ihailemaan luonnossa! Lisäksi Colorado on osavaltio, missä kylän asukasluvun sijaan kyltteihin painetaan kylän korkeus – yleensä parin kilometrin hujakoilla – ja kansallispuistojakin löytyy peräti kolme, esimerkiksi tällaisia upeita dyynejä, ja…

Hey, look, I’m sure it works for you, but I’m just not interested, bloggaaja totesi. It doesn’t even have beaches. Now Rio de Janeiro on the other hand…. ja keskustelu soljui Etelä-Amerikkaan.

Minulta kysytään usein, missä Colorado oikein sijaitsee. Ei ole häpeä, jos ei tätä tiedä – eiväthän amerikkalaisetkaan aina ole perillä Suomen sijainnista – mutta muistin virkistykseksi, se on siinä keskellä kaikkea. Meri siis todellakin puuttuu.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu, Kaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @globecalledhome.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

60 kommenttia postaukseen “Coloradoon – miksi ihmeessä??”

 1. Mä en ymmärrä ihmisiä. Mut onneks meitä on moneen junaan. Jääpähän meille enemmän tilaa kun muut pysyvät pois. Nähdään viimeistään Coloradossa kesällä, koska sinne mekin suunnataan matkan aluks ja lopuks! :)
  Kea | Deep Red Blues on viimeisimpänä kirjoittanut: Unforgettable

  1. Toi on kyllä ihan hyvä pointti, Rocky Mountain National Parkissa on jo nyt välillä ruuhkaa, että jos kaikki tajuaisi, kuinka hieno se on, niin eihän sinne enää mahtuisi sekaan ollenkaan. ;) Ja todellakin kesällä nähdään!

 2. Ymmärrän toki, että yksi tykkää merestä ja toinen vuorista. Sitä en ymmärrä, että tuolla tavalla tyrmätään paikka sitä tuntematta (sellainen käsitys kirjoituksesta tuli, ettei ko. bloggaaja ollut koskaan Coloradoon jalkaansa pistänyt). Ja tietenkin, home is where the heart is – ja sinulla se taitaa olla Boulderissa :-) Minulla se on Luxemburgissa, vaikka minäkin kaipaan merta.
  Hyvää matkaa. Nauti täysillä ja toivottavasti löydät tulevina kuukausina etsimäsi!
  Aino Salminen on viimeisimpänä kirjoittanut: DASH – työpaikkaruokailu

  1. Joo, ei ollut pistänyt jalkaansa Coloradoon, ja arvaa muuten, mikä oli reaktio, kun sanoin asuvani Luxemburgissa…. ”Oh I’m sorry for you.” Voit arvata, oliko kyseinen ihminen käynyt ikinä myöskään Luxemburgissa, mutta ainakin mielipiteet olivat kovat, ettei täälläkään mitään ole, kun on niin pieni tuppukylä. Väitin kyllä siihenkin hetken vastaan. ;) Kiitos!

 3. Haha, olipas tyypeillä niin positiivinen asenne elämään :D Colorado näyttää ihanalta ja sun jutut on saanut ehdottomasti miettimään sitä matkakohteena, täytyy kyllä myöntää että ennen sun blogin seuraamista en ollut kovin tietoinen Coloradosta tai sen ”nähtävyyksistä”!
  Laura/My post-University Life on viimeisimpänä kirjoittanut: Kuinka monessa maassa olen käynyt?

  1. Toinen noista vaan onneksi oli tuollainen, toinen vaikutti ihan mukavalta mutta ei sitten tässä ristitulessa uskaltanut oikein sanoa mitään. :D Ja enpä mäkään tiennyt Coloradosta paljoa ennen Iiron sinne muuttamista, että silleen hyvä mäihä kävi, että muuttokohde miellytti. ;)

 4. Hah, aikamoista, vaikka eihän sitä tietysti kaikesta tarvitse tykätä. Jos biitsi on ainoa maisema, joka sykähdyttää, niin eipä siinä sitten. Aina ei voi eikä tarvitse ymmärtää.

  Mulla oli hatara käsitys Coloradon sijainnista ennen kuin aloin seurata blogiasi, eikä juurikaan käsitystä siitä, mitä Coloradosta löytyy. Kyllä tämä blogi aikamoisena mainoksena on toiminut – lähtisin nimittäin Coloradoon riemusta kiljuen, jos tilaisuus tulisi. :)
  Jepa Unelmatripillä on viimeisimpänä kirjoittanut: Iguassun putouksilla Brasiliassa

  1. Hei mahtava kuulla, että olen onnistunut vakuuttamaan lukijoita tästä! Eipä taida turhan montaa suomenkielistä blogia kertoa Coloradosta, sen verran suomalaisittain pieni paikka kuitenkin. :)

 5. Kaikenlaista. .. on se meri mullekin tärkeä, mutta kyllä mä silti Coloradoon muuttaisin:D varmasti sata kertaa enemmän mun paikka kun tämä nykynen!
  Emmi H on viimeisimpänä kirjoittanut: Suomalaiset Houstonissa

  1. Heh joo, mä luulen niin kanssa… eli millois ryhdytte aktiivisesti hakemaan töitä täältä päin? ;) Coloradossahan näkyy autoissa bumper stickereitä, joissa lukee: ”Not a native, but got here as fast as I could.”

   1. Taalla on samoja bumper stickereita, mutta Coloradon sijasta Teksas ;) Haha katotaan mita tulevaisuus tuo tullessaan ja miten tuon Erkin tyon kanssa kay…
    Emmi H on viimeisimpänä kirjoittanut: YMCA

 6. Höh, olipas nihkeä kaveri. Colorado vaikuttaa ja näyttää niin mielenkiintoiselta. Lähtisin koska tahansa explooraamaan sinne. Tietenkään kaikesta ei tarvita tykätä, mutta pitää ymmärtää toisten näkökulmastakin asioita :)
  Jenna on viimeisimpänä kirjoittanut: Schladming laskettelukohteena

  1. Joo, mä olen samaa mieltä että kaikkea olisi hyvä edes yrittää ymmärtää. Tosin mun on varmaan aika helppo ymmärtää, kun en kovinkaan montaa paikkaa keksi maailmasta, missä ei musta olisi mielenkiintoista käydä. Tarkemmin ajatellen en juuri nyt keksi yhtäkään. ;)

 7. Tervetuloa tälle puolelle lampea! Tuon bloggaajan asenteella maailma jää aika suppeaksi, vaikka olisikin matkabloggaaja…
  Veera A on viimeisimpänä kirjoittanut: Toukokuun viides

  1. Mä itseasiassa ihmettelin tässä, että miten se on päätynyt pitämään matkablogia, jonka kantavana ajatuksena on off-the-beaten-path-paikkojen tutkiminen ja uusien paikkojen löytäminen, jos asenne niitä uusia paikkoja kohtaan on lähtökohtaisen negatiivinen. No, toisaalta Etelä-Amerikka oli sen mielestä pelkästään positiivinen, eli on se ainakin kohderyhmänsä löytänyt. :)

 8. Upealta ja monipuoliselta siellä todella näyttää. Toisaalta sinut sinne vie sydän, eivät maisemat, joten tuo kaikki, mitä Colorado tarjoaa, on ehdottomasti vain plussaa! Merellekin pääsee, kun tarve tulee. :)

  1. Juuri näin, mutta tyytyväinen pitää olla tästä plussan määrästä. :) Merelle kyllä kaipaan, ja tuolta sinne on useamman tunnin lento, mutta kaikkea nyt vaan ei voi saada, ja kyllä sitä mertakin varmasti ehtii elämänsä aikana ihmetellä.

 9. Haha, hauska postaus, vaikka ihmettelen toisten asennetta :) Me koukataan ensi kesänä ihan pieni pläntti Coloradon puolella, joten ei harmi kyllä nähdä juuri mitään sieltä, mutta oli ihan pakko kuitenkin varata majoitus siltä puolelta, että voi ainakin sen verran sanoa käyneensä. Joskus sitten paremmalla ajalla lisää :)
  Heidi / Auringon alla on viimeisimpänä kirjoittanut: IGTravelThursday / Rantaelämää Boracaylla

  1. Hei missäs kohtaa te koukkaatte Coloradoon sitten? Nimittäin jos se on lähellä New Mexicoa kuten aiemmin ymmärsin, niin siellähän on vaikka kuinka paljon mielenkiintoisia juttuja ihan rajan vieressä. Mesa Verde ja Great Sand Dunes tulevat näin ensimmäisenä mieleen, niistä mun pitääkin kirjoittaa tässä ASAP. ;)

  1. Juu et varmaan, mutta sulla nyt niitä reissuja on muutenkin vaikka minne ja vähän eri tavotteella. Mä en usko, että sä olet sellainen ihminen, joka nyrpistäisi nenäänsä tuntemattomille paikoille. ;)

  1. No siinä tapauksessa hei tervetuloa vaan käymään! Syksy on ehkäpä parasta aikaa täällä, jos luonnosta, ruskasta ja eläimistä tykkää, mutta mikään vuodenaika ei ole huono. :)

  1. Läheisiä ja ystäviä kaipaa aina, oli asuinpaikka mikä vaan, kun niitä alkaa olla ripoteltuna ympäri maailmaa. Pitää vaan oppia elämään sen kanssa… Kiitos kehuista!

 10. Avarakatseinen matkaaja siinä. Coloradohan on Amerikalle mitä Norja Euroopalle, vain vuonot puuttuu: Kauniit, terveellisesti elävät ihmiset ja upea luonto.

  Mutta ihan merestä riippumatta on iso joukko niitä, joiden mielestä USA:n rannikoiden välistä ei löydy mitään kiinnostavaa. (Näin siis republikaanien propagandan ulkopuolellakin, niin ikävää kuin onkin olla melkein samaa mieltä heidän propagandapointtinsa kanssa.) Vähän kummallista itse muualta tulleena vängätä jopa jollekin Illinois’laiselle että on laput silmillä jos näin väittää Chicagossakin asuneena.
  Pilvi on viimeisimpänä kirjoittanut: Oppii ja ajattelee

  1. Hei tosi hyvä vertaus! Vuonojenkin sijaan on kanjoneita, melkein sama asia, ja öljyäkin löytyy. :D Sää vaan on paljon parempi.

   Musta tuntuu, että moni ihminen näkee vain ne kaupungit – NYC, SF, Los, Miami… Mä joskus nuorempana olin kanssa tosi kaupunkikeskeinen maailmankatsomuksessani (siis että reissut esim määräytyi kaupunkien perusteella), mutta nykyään olen päässyt siitä yli ja tajunnut, että myös luonto, maaseutu ja pikkukaupungit on todellakin jotain. Edes Yellowstoneen ajaminen ei tuntunut tylsältä, kun siinä karussa arossa oli vaan sitä jotain.

 11. Jotkut ihmiset ovat aina negatiivisia, oli kyse sitten mistä tahansa. Jotenkaan en jaksa sellaista asennetta, eihän kaikesta tarvitse pitää mutta ikuinen negistelykään ei ole hyväksi…. toivottavasti Rio on sitten parempi hänelle, ette te Coloradoon ketään tuolla asenteella haluakaan. ;)

  Ps. tää uusi ulkoasu on tosi hyvä!
  lena / london and beyond on viimeisimpänä kirjoittanut: Kolme mikroreissua huhtikuisessa Toscanassa

  1. Haha, nauroin ääneen tolle vikalle jutulle. :D Totta muuten turiset tosta. Negistelyn luulisi olevan pidemmän päälle paljon raskaampaa kuin iloisuuden, vaikka lyhyellä tähtäimellä se varmaan onkin helpompaa.

  1. No en mäkään ymmärrä!! Ajattelin eka, että ”aa sä siis olet asunut Kalliovuorilla ja olet siksi niihin kyllästynyt”, mutta ei, tämä tyttö oli Montrealista! Eiku hetkinen, justhan mä tuossa vähän aiemmin mainostin, että kaikkea olis hyvä edes yrittää ymmärtää… no olen yrittänyt, ei toimi. :D

   Jos sulla on mahis tulla Coloradoon käymään niin ehdottomasti tuut!

  1. Tavallaan se onkin pohjoisessa, onhan se melkein samalla tasolla kuin NYC. Tuo USA:n muoto on vaan hämäävä, kun länsirannikko tulee niin paljon pohjoisempaan kuin itä. Coloradossa säihin vaikuttaa vielä korkeus, alempana olisi varmaan lämpimämpää.

 12. Aika jännä matkabloggaaja, jota kiinnostaa vaan rannat… Mä haluaisin/voisin matkustaa lähes minne vaan. Jopa Alaskaan tammikuussa ;-) Ja mä vihaaaaaaan talvea!
  Soile on viimeisimpänä kirjoittanut: Bahrainin Formulakisat

 13. Colorado näyttää niin upeelta, ehdottomasti tuun vielä käymään. Nyt kesälomalla missataan, mutta täytyy sitä jättää myöhemmillekkin jenkkireissuille kohteita. ;) Mut tosiaan kaikki ei voi tykätä kaikista paikoista.
  Marikaw on viimeisimpänä kirjoittanut: Arkea pakoon

  1. Jenkeissä kyllä riittää kohteita vaikka kuinka monelle reissulle, sen olen itse huomannut mannerta kiertäessä. Että tervetuloa vaan uudestaankin!

  1. Mä oon myös sitä mieltä, että aina ei ole pakko höläyttää kaikkia mielipiteitänsä ilmoille. Amerikan mantereelta kotoisin olevaksi yllättävän suorasukainen…

 14. Olipas ranttua porukkaa :) Kyllä meille vaan nuo puitteet mainiosti kelpaisi. Lisäksi olemme saaneet blogistasi varsin houkuttelevaa infoa Coloradon alueesta, joten ehkäpä sinnekin päin vielä joskus?
  Jaaskarit on viimeisimpänä kirjoittanut: Sateinen lauantai ja upea Howth

  1. Colorado seuraavaksi vuorossa Havaijin jälkeen? ;) Rantoja ei tosiaan löydy, mutta upeaa luontoa mielin määrin!

 15. Siis mitä! Colorado ja yöh samassa lauseessa!! Vaikka eihän kaikki paikat voi kiinnostaa kaikkia, niin silti, nuo maisemat ovat niin mielettömän upeita että luulisi vuorien kompensoivan jollain lailla rantojen puutteetta… :) Ja Coloradosta puheen olleen viime reissusta on aivan liian pitkä aika, voi kun tuonne pääsisi joskus taas uudestaan!
  Satu VW I Destination Unknown on viimeisimpänä kirjoittanut: Autolla Norjaan

  1. Haha, hyvä lueskella näitä reaktioita, jotka on aika samanlaisia kuin itelläni. :D Tuon yöhin kuullessa olin vaan että ”mitä ihm—” :D

  1. Ehdottomasti! On niin keskellä mannerta että pääsee koukkaamaan mistä vaan suunnasta. ;)

  1. Hei missä niihin törmää? Coloradossa tuntuu välillä, että lähes kaikki asukkaat ovat alunperin jostain muualta. ;)

 16. Tiesin vuoret! Nojatuolimatkalla olen Coloradossa käynyt, Anu Jaantila joskus kirjoitti kolmisen kirjaa Sannasta, joka oli vaihdossa Yhdysvalloissa ja tutustui Samiin… Sam oli tulossa Suomeen käymään ja kyseli vaelluskenkien tarvetta. ”Suomi ei ole mikään Colorado!”

  Mitä kitisijäbloggaajan tapaamiseen tulee, kuinka usein me kuvittelemme keskusteluksi sitä, että sanomme toisen lauseeseen päinvastaisen väittämän. Osasipa se harata hienosti vastaan, aplodeja. Keräilen harvinaisuuksia, ja tuo hipoo jo täydellisyyttä.

  1. Hahaa, pitäisiköhän hankkia tuo käsiini, vaikka aika nuortenkirjalta kuulostaakin. Olen vaan huomannut viimeaikoina, että varsinkin sellaisia kirjoja on hauska lukea, jotka sijoittuvat paikkoihin, jotka tunnen hyvin.

   Hänellä oli vahva kanta, eikä halunnut sitä pyörtää. Hänen kunniakseen pakko sanoa, että jaksoi hän kuitenkin ihailtavan pitkään kuunnella minun esittelyjäni ja intoiluani. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge